ну а мова про перехідники в комплекті з відяхами, де виробник орієнтується на "любий" бж, навіть на якийсь донний непотрібOstin: ↑ 22.08.2025 12:57 oversteve
leif
Так я теж про це кажу: якщо виробник БЖ дозволяє таке робити - то нічого придумувати не треба.
Новости
Последние статьи и обзоры
Зафіксовано перший випадок оплавлення роз’єму живлення 12V-2x6 під час використання Radeon RX 9070 XT
-
oversteve
Member
-
leif
Member
що в комплекті я трохи вище в цьому топіку написав.Ostin: ↑ 22.08.2025 12:58Я не читав його інструкцію і не дивився комплект.
ну а навіть в теорії припускати здатність 700вт бюджетного БЖ віддати по 300вт на одну косу з ПСІе це треба бути дуже наівною або технічно недосвідченою людиною
Відправлено через 49 секунд:
як то колінк, наприклад. я не стверджую що це прям треш, звичайно, але це недорогі блоки в бюджетні збірки. не треба від них очікувати чогось більшого ніж 150вт на косуoversteve: ↑ 22.08.2025 12:59навіть на якийсь донний непотріб
-
Ostin
Member
То я не зрозумів, колінк кладе подвійні кабелі чи не кладе? Якщо кладе - він якось їх регламентує? Бо я зараз лише про комплектні кабелі, які йдуть з коробки. Щодо колгоспу з купованими десь кабелями мови немає.leif: ↑ 22.08.2025 12:59300вт на одну косу
-
leif
Member
подвійні коси кладуть і в будь-який дешман. ще раз: те що корсар каже, що його подвійні коси витримають 300вт це не означає, що якісь інші так теж можуть, тим паче в бюджетних БЖ, де всього 700вт потужностіOstin: ↑ 22.08.2025 13:01То я не зрозумів, колінк кладе подвійні кабелі чи не кладе? Якщо кладе - він якось їх регламентує?
-
Ostin
Member
По-перше, навіщо? По-друге, можна приклад?leif: ↑ 22.08.2025 13:02подвійні коси кладуть і в будь-який дешман
-
leif
Member
та хоч з коробки хоч не з корбки. хто спробує тягти по 300вт з подвійної коси при використанні бюджетного бЖ отримає таке як в новині з дуже високою долею імовірності. при використанні будь-якого роз'єму живлення. дивись приклад з 3080ті який я навів вищеOstin: ↑ 22.08.2025 13:01Бо я зараз лише про комплектні кабелі, які йдуть з коробки
Відправлено через 29 секунд:
запитайте у виробників. прикладів скільки завгодно, ось наприклад колінкOstin: ↑ 22.08.2025 13:03По-перше, навіщо? По-друге, можна приклад?
-
Геральт
Member
Власне, що 150Вт на роз'єм, а не кабель. І здвоєний кабель має тримати 300Вт. Інакше сенсу в тих здвоєних нема абсолютно. А якщо БЖ не тримає (зі свого боку), то це вже трабла такого вбогого БЖ. Отам і буде плавитись.oversteve: ↑ 22.08.2025 12:19 вендори кладуть перехідники до карт саме із розрахунку на стандартні 150Вт ро роз'єм, і зараз більшість перехідників нормальні, але тут виникає інша проблема - юзер не читає інструкцію, де написано, що треба 3-4 роз'єми підключити 3-4 окремими однаковими проводами, а починають мудрити із подвійними роз'ємами, додатковими перехідниками зі звичайних молексів і т.п.
The 150W rating only applies to the connector on the GPU. In other words, the primary difference between the 6-pin and 8-pin is based on PCI-SIG's specification, and not the conductors. A well-constructed 8-pin cable, such as our PSU cables with pigtail connectors, should be well capable of providing more than 300W of power.
If we look at the RTX 5090 as an example following PCI-SIG's specifications, they are rated at or close to 600W - hence why they include a power adapter that requires four 8-pin PCIe connectors. In accordance with the PCI-Sig specifications, each 8-pin PCIe connector will supply 150W to total the 600W required for adequate support. You may use two of our cables with pigtail connectors to adequately power the RTX 5090
Individual 8-pin vs Pigtail Connectors for GPUs
-
Hotspur
Member
тим що ці кабелі всі браковані самі по собі. контакти поганіerazel: ↑ 22.08.2025 09:52 А поясніть будь-ласка в чому проблема старих БЖ? АТХ 3.1 якось регулює граничні токи по кожному провіднику? Чим старий БЖ через перехідник загрожує? Просто , чесно кажучи, не слідкував за цими нюансами бо давно відеокарту не оновлював.
-
Ostin
Member
Якщо формально для гарного БЖ, то 700Вт блок цілком може заживити 400Вт картку. Бо 300Вт отого всього іншого з процесором і платою достатньо. А як подати більше, ніж 300Вт потужності? Правильно, для цього є подвійні кабелі. І це не означає, що БЖ здатен всі чотири штекера 8 пін заживити по 150. Це означає, що БЖ може більше, ніж 300 на три роз'єми, один з яких цілком може бути подвійним. Для цього достатньо видавати хоча б по 200 на кабель. Там навіть менше треба, бо ще є PCIeleif: ↑ 22.08.2025 13:02всього 700вт потужності
Последний раз редактировалось Ostin 22.08.2025 13:21, всего редактировалось 2 раза.
-
oversteve
Member
так я ж і кажу про дотримання інструкції виробником, там чорним по білому написано - окремі коси на кожен роз'єм, так що як раз у випадку колінк це дуже актуально, а юзер не доримався рекомнедацій і отримав відповідний результатleif: ↑ 22.08.2025 13:00 Відправлено через 49 секунд:як то колінк, наприклад. я не стверджую що це прям треш, звичайно, але це недорогі блоки в бюджетні збірки. не треба від них очікувати чогось більшого ніж 150вт на косуoversteve: ↑ 22.08.2025 12:59навіть на якийсь донний непотріб
-
Ostin
Member
Це в колінку так написано?oversteve: ↑ 22.08.2025 13:19чорним по білому написано - окремі коси на кожен роз'єм
-
oversteve
Member
нормальні там контакти, 3.1 це по сути спроба прибрати помилку з недотиснутим кабелем за рахунок коротших сигнальних пінівHotspur: ↑ 22.08.2025 13:17тим що ці кабелі всі браковані самі по собі. контакти поганіerazel: ↑ 22.08.2025 09:52 А поясніть будь-ласка в чому проблема старих БЖ? АТХ 3.1 якось регулює граничні токи по кожному провіднику? Чим старий БЖ через перехідник загрожує? Просто , чесно кажучи, не слідкував за цими нюансами бо давно відеокарту не оновлював.
Відправлено через 39 секунд:
це у нвідії і вендорів написано про перехідники, які вони кладуть в коробку с картамиOstin: ↑ 22.08.2025 13:21Це в колінку так написано?oversteve: ↑ 22.08.2025 13:19чорним по білому написано - окремі коси на кожен роз'єм
-
Ostin
Member
Ок, взяв до уваги.oversteve: ↑ 22.08.2025 13:22це у нвідії і вендорів написано про перехідники, які вони кладуть в коробку с картами
-
leif
Member
якийсь БЖ зможе, а якийсь і не зможе. це не універсально, у кожного виробника і моделі може бути своя схемотехника, яка переварить таке підключення краще або гірше. ще раз скажу, що те що корсар написав, що так робити можна != що для всіх можна. не коннектор і не кабель стане на заваді, а те як влаштований сам БЖOstin: ↑ 22.08.2025 13:18І це не означає, що БЖ здатен всі чотири штекера 8 пін заживити по 150. Це означає, що БЖ може більше, ніж 300 на три роз'єми, один з яких цілком може бути подвійним.
повторюсь, що особисто я б не став вішати більше 300вт на один коннектор на БЖ окрім тих випадків, в яких виробник прямо каже, що це можливо. і то б лише для високорівневих БЖ, не для бюджетного колінку. ну а там далі вже на ваш страх і ризик.
поки чекав кастомний кабель для своєї суперквітки підключав 5090 через перехідник десь днів на 5, так от я використав 4 окремих кабеля від БЖ для цього. хоча, звісно є і подвійні в комплекті
Відправлено через 1 хвилину 12 секунд:
все правильно. тому що нвідіа не знає, до яких "колінків" будуть підключати карти. маючи на увазі навіть не бренд, а саме схемотенхникуoversteve: ↑ 22.08.2025 13:22це у нвідії і вендорів написано про перехідники
-
oversteve
Member
це не передбачено АТХ стандартом і вже повністю на совісті виробника бж, відповідно вже користувачу треба самому дивитися в його конкретному випадкуГеральт: ↑ 22.08.2025 13:07Власне, що 150Вт на роз'єм, а не кабель. І здвоєний кабель має тримати 300Вт. Інакше сенсу в тих здвоєних нема абсолютно. А якщо БЖ не тримає (зі свого боку), то це вже трабла такого вбогого БЖ. Отам і буде плавитись.oversteve: ↑ 22.08.2025 12:19 вендори кладуть перехідники до карт саме із розрахунку на стандартні 150Вт ро роз'єм, і зараз більшість перехідників нормальні, але тут виникає інша проблема - юзер не читає інструкцію, де написано, що треба 3-4 роз'єми підключити 3-4 окремими однаковими проводами, а починають мудрити із подвійними роз'ємами, додатковими перехідниками зі звичайних молексів і т.п.
ну і власне якщо у вас 3 роз'єми, то що робити, щоб не вийшло різниці опорів і перекосу струму, якщо ви їх під'єднаєте 2 косами, одна з яких здвоєна?
-
leif
Member
Ostin: ↑ 22.08.2025 13:21Це в колінку так написано?

ось, дивіться, сфоткав свій пакетик, в якому лежав перехідник комплектний
PLEASE USE 4 INDIVIDUAL CABLES FROM THE PSU
-
SERGBILL
Member
ну поясни, як хоча б в теорії кількість під'єднаних 8пін може стати причиною підгорівшого 12пін? от наприклад замість чотирьох я підключу тільки один, яким чином це вплине на 12пін? я розумію, що неуки мені зараз намінусують, але все ж?
-
erkins007
Member
Да полно этих блоков с нового года на любой вкус и кошелек.Alligator: ↑ 22.08.2025 10:56Потому, что этих блоков менее чем у 1%
yurius_r: ↑ 22.08.2025 11:00Це в якій моделі? Не бачив
Не только в любой карте асуса 50 серии даже в кафе или прайме есть отслеживание по пинам. В 3.1 блоках от Асус есть корректировка напряжения по 12v2x6 разъёму.oversteve: ↑ 22.08.2025 11:02астрал
Кончено беря 9070 или 5070 я бы не заморачивался с покупкой нового блока тоже скорее всего, но вот тех кто купив 5090 жмотит 200$ за нормальный 3.1 блок я не понимаю
-
Геральт
Member
oversteve
Нічого не робити. Виробник поклав 2 здвоєні кабелі. От ними й підключати.
В мому БЖ 3 гнізда, 70А заявлених по 12В. Отже по 23А на гніздо. 23*12=276Вт на косу.
В мому БЖ 3 гнізда, 70А заявлених по 12В. Отже по 23А на гніздо. 23*12=276Вт на косу.
-
oversteve
Member
перехідник зазвичай з простенькою логікою, яка не дасть нормально завестися, якщо хоча б 1 роз'єм не вставленийSERGBILL: ↑ 22.08.2025 13:35ну поясни, як хоча б в теорії кількість під'єднаних 8пін може стати причиною підгорівшого 12пін? от наприклад замість чотирьох я підключу тільки один, яким чином це вплине на 12пін? я розумію, що тупорилі дегенерати мені зараз намінусують, але все ж?
давайте розглянемо приклад на інструкції постом вище, де 4 роз'єми підключені 3 кабелями - у вас із-за того підключення буде нерівний опір на лініях живлення і як результат перекос по струму, в залежності від конструкції перехідника, можете отримати відчутний перекос струму і на вихідник пінах 12вхпвр роз'єму
давайте ще той, де карта підключена 2 подвійними - на виході отримуєте в 2 рази більший опір ніж у 4 окремих проводів, в результаті напруга просідає сильніше, а карта то свої 600Вт все одно хоче зжерти і починає компенсовувати недостачу потужності за рахунок збільшення струму
Відправлено через 3 хвилини 3 секунди:
а струм такий - ї***ся мені той закон Ома буду йти рівномірно по всіх проводах, щоб нічого не погорілоГеральт: ↑ 22.08.2025 13:45 oversteve
у вашого бж багато ще гнізд, крім цих 3, і 70А це загальне навантаження по лінії 12в, ви ще напишіть, що з одного можна всі 70 вижатиГеральт: ↑ 22.08.2025 13:45 В мому БЖ 3 гнізда, 70А заявлених по 12В. Отже по 23А на гніздо. 23*12=276Вт на косу.