Метеозалежність Intel Core: процесори стали частіше виходити з ладу через літню спеку, стверджує розробник Firefox

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

Alexsandr: 15.07.2025 13:08В плане безопасности на хроме первом ряду и будут искать уязвимости. Сколько там нулевых было не так давно.
якщо на мозілі їх не знаходять і не повідомляють про них, це ж не означає, що їх там немає, цілком можливо, що просто ще руки у команди не дійшли або просто всім пофіг і це не стає інфоприводом :)
zalizo_org
Member

Повідомлення

Alexsandr: 15.07.2025 12:34Чем хром так хорош, что на нем надо сидеть?
1. Chrome швидше впроваджувати нові веб-стандарти
2. демонструє кращі показники у тестах на швидкість завантаження сторінок та виконання JavaScript (має рушій V8 JavaScript)
3. має повну інтеграцію з такими сервісами, як Gmail, Google Drive, Google Docs, YouTube та багатьма іншими
4. синхронізація закладок, історії, паролів та розширень між усіма пристроями через обліковий запис Google є надзвичайно зручною функцією
5. зручна кастомізація і створення розширень + гігантський магазин сторонніх розширень
6. розробники сайтів часто оптимізують свої ресурси насамперед для Chrome (бо він домінує на ринку)
leif
Member

Повідомлення

Stamb: 15.07.2025 13:13а як синхронізація вкладок/паролів відбувається між різними браузерами?
між сафарі на маці і хромом на вінді у мене? ніяк не відбувається, все окремо, я не парився з цього приводу, можливо є якесь рішення, але я не шукав
Scoffer
Member

Повідомлення

leif: 15.07.2025 11:58так і чому ти обрав саме його для себе? які такі специфічні запити не покриваються для тебе іншими браузерами, щоб юзати саме фаєрфокс?
Банерорізалка. Хром і хромоподобні перейшли на маніфест в3, котрий нічорта не ріже. Так що фф зараз отримав друге дихання.
Так-то я його не дуже любив і не дуже юзав, але рекламу я не люблю значно більше.

Відправлено через 50 секунд:
На мобілі фф давно стоїть рівно з тої ж причини.
Earanak
Member

Повідомлення

kawalot: 15.07.2025 12:41 Андервольтнути? Ліміти? Шо? Який відсоток користувачів шарить за налаштування біос і реально в ньому копирсається? На амд зараз зібрав комп і нічого ніде налаштовувати не треба, бо з коробки працює ледве не ідеально. Оці твої 50-60 градусів в іграх я маю на своєму проці без будь-яких шаманств в біосі відразу після збірки компа. І це на повітряному охолодженні. А колись було навпаки...
Настраивать нужно и Курву с Курвшейпером и PBO с памятью. И все нужно тестить адекватно. Я на настройку процессора и памяти, потратил с 9950Х3Д столько же времени сколько и на 13900KF мой. Плюс как и в случае с Интелом нужно врубался в планировщик тамошний, CPPC2/GameMode/Powerplan и смотреть все ли норм по задумке работает. У меня вот по рекомендациям от АМД не везде в рабочем софте все это норм работало, в отличии от Intel Thread Director-а. Я конечно всё настроил как нужно, тем не менее не знаю откуда люди берутся которые ничего не настраивают, наверное это про всякие огрызки типа 7800X3D/9800X3D и 7700X/9700X ну и про всякие 13600-14600K :think:

И да. Кстати, после всех оптимизаций, в частности после Курвы и Курвшейпера АМД все равно в играх вышел и горячее и прожорливее (главное пункты % и 'c' не перепутать, они почему то в разном порядке). В простое тоже кстати )) Но быстрее, тут конечно не поспоришь, это да )) И да как умники мне посоветовали, если отключить второй чиплет в Биосе то мол все сразу норм становится. Вау, на дню по 3 раза в биос заходить если начнутся отключения света, вкусна :super:

Еще Интел отлично жался до ~75вт при отключениях света, сохраняя производительность уровня ~5950X 140вт в рендере. Не простым тупым способом с PL2 лимитом (как некоторые идиоты-блогеры делают а нормальным ручным ужимом). С АМД тут похоже загвоздочка и так выйдет только если SoC начать душить до 0.75V и делитель памяти ронять до 1:2 как Билдзоид показывал :( В общем в плане энергопотребления АМД малёха меня подрастроил. Да, конечно за это время я нарастил мощности у зарядных станций, и все же.
Востаннє редагувалось 15.07.2025 13:50 користувачем Earanak, всього редагувалось 4 разів.
Fulkrum
Member

Повідомлення

l-m: 15.07.2025 11:21І це, притому що Firefox при звичайній роботі завантажує на долю секунди всього декілька ядер
Так здається у тому і суть проблеми що на одне ядро за швидкої потреби під бустом накидується весь ТДП проца під кількасот ватт. А у довготривалих навантаженнях проц працює як треба. Тому і проблему було важко локалізувати.
Nekros
Member

Повідомлення

Earanak: 15.07.2025 13:33 Настраивать нужно и Курву с Курвшейпером и PBO с памятью. И все нужно тестить адекватно. Я на настройку процессора и памяти, потратил с 9950Х3Д столько же времени сколько и на 13900KF мой. Плюс как и в случае с Интелом нужно врубался в планировщик тамошний, CPPC2/GameMode/Powerplan и смотреть все ли норм по задумке работает. У меня вот по рекомендациям от АМД не везде в рабочем софте все это норм работало, в отличии от Intel Thread Director-а. Я конечно всё настроил как нужно, тем не менее не знаю откуда люди берутся которые ничего не настраивают
О господи. Я 5 років з АМД і окрім включення у біосі DOCP нічого не роблю.
Теж гоняю його по повній у рендері та пр софтом 3дшників і маю жодного синього єкрану чи якихось проблем :gigi:
Earanak
Member

Повідомлення

Nekros, так речь была не про проблемы и синие экраны. Я с проблемами по компам не сталкивался со времен AMD FX-8350 :lol:

А про время на настройку. Меня вот не устраивает режим в котором из коробки работали мои 5950Х и 9950X3D. Не в плане того что они слишком горячие или жрут много. Нет, наоборот. Когда 5950Х упирается в 135-140вт когда его свитспот в районе 160вт и когда 9950X3D упирается в 195-200вт а его свитспот в районе 235вт. Вот он просто лбом упирался в 4.8ггц в Рендере и выше 61 градуса не грелся, ну, дичь как по мне когда он на 70 градусах может на 5.3ггц стабильно рендрить сутками. И если не выполнить все рекомендации от АМД по планировщику то вообще и драйвер V-Cache может так то не установится если режим CPPC2 в биосе не тот стоит. А если не обновлен Microsoft Store + XBox App то и Game Mode могут работать некорректно )) Если у вас режим энергопитания не тот стоит (не Баланс) то и приоритезация ядер будет некорректно работать. Если у вас не-X3D процы то конечно все это мимо прошло, это да :gigi:

Ну а то что вы память не настраиваете. Хех... Ну так это фишка у вас такая видать ))
Я как увидел что там плата в Авто выставляет чуть в обморок не упал.
Красным цветом это что плата без настройки выбирает - https://imgur.com/sOWJEjD / https://imgur.com/zxsTX2o

Делайте с памятью че хотите а меня с этим не трогайте.
Я себя не на помойке нашел что бы память держать в таком режиме :lol:
Востаннє редагувалось 15.07.2025 14:04 користувачем Earanak, всього редагувалось 3 разів.
leif
Member

Повідомлення

Scoffer: 15.07.2025 13:28Хром і хромоподобні перейшли на маніфест в3, котрий нічорта не ріже.
хм, не помічав десь реклами у себе в хромі останнім часом, не звернув уваги, щоб щось змінилось. стоїть якийсь едблок банальний :dontknow:

а коли це вони перейшли?
Scoffer
Member

Повідомлення

leif
Пару місяців тому. На в3 банерорізалки працюють значно, значно гірше.
leif
Member

Повідомлення

Scoffer: 15.07.2025 13:28На мобілі фф давно стоїть рівно з тої ж причини.
на телефоні сафарі + теж якийсь звичайний едблок, не пам'ятаю навіть точно який, але блокуванням я також задоволений. фіг його знає, не відчував проблем з блокуванням реклами в інтернеті на на телефоні ані на компі вже давно. якби відчув, то теж би, звичайно, розглянув альтернативи, бо з рекламою сидіти це не діло
den888
Member

Повідомлення

leif: 15.07.2025 11:13 Так що, власники 14 покоління тут? Глюче у вас чи не глюче?
є недавно зібраний комп, але на слабенькому i5 14400, на b760 чіпсеті, під ноктуа u12s. Стрестест до 90с доходить перші секунди турбобусту, далі 65w, близько 70с по жарі, проблем немає.
leif
Member

Повідомлення

Scoffer: 15.07.2025 14:00На в3 банерорізалки працюють значно, значно гірше.
спробую звернути побільше уваги, може я реально непомітив і банерорізка на рівні мозку все порізала :lol:
den888
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 15.07.2025 12:05 13700K благодаря кондиционеру работает, деградирует помаленьку, но -100 мгц за 2 года - нормально. Интересно, а 260К вообще не подвержен деградации, или просто никто не писал ещё?
мій 2600k був залочений на 4.3 ггц... з часів здається батли 3.... 2012 рік вроді... і був проданий спукщику в 2021, замінений на 11700k. На 2600k в біос не лазив =)
zalizo_org
Member

Повідомлення

Scoffer: 15.07.2025 13:28Банерорізалка. Хром і хромоподобні перейшли на маніфест в3, котрий нічорта не ріже.
В мене ріже. Це статистика по цій сторінці.

Зображення
Volodya811
Member

Повідомлення

zalizo_org: 15.07.2025 13:17
Alexsandr: 15.07.2025 12:34Чем хром так хорош, что на нем надо сидеть?
1. Chrome швидше впроваджувати нові веб-стандарти
2. демонструє кращі показники у тестах на швидкість завантаження сторінок та виконання JavaScript (має рушій V8 JavaScript)
3. має повну інтеграцію з такими сервісами, як Gmail, Google Drive, Google Docs, YouTube та багатьма іншими
4. синхронізація закладок, історії, паролів та розширень між усіма пристроями через обліковий запис Google є надзвичайно зручною функцією
5. зручна кастомізація і створення розширень + гігантський магазин сторонніх розширень
6. розробники сайтів часто оптимізують свої ресурси насамперед для Chrome (бо він домінує на ринку)
У 2015 році я був вимушений перейти з Файрфоксу на Хром лише тому, що веб-сервіси Гугла дуже гальмували. І це Гугл робив спеціально, щоб лише на Хромі вони працювали швидко. На Файрфоксі були нестерпні лаги.
А Ви і далі нахвалюйте монополіста.
П.С. Користуюся Файрфоксом й надалі. Але, як другим браузером.
Scoffer
Member

Повідомлення

zalizo_org: 15.07.2025 14:21Це статистика по цій сторінці.
Тут не агресивна реклама. А на тому ж ютубі, наприклад, в3 не може впоратись. Гугла ж про себе думає, а не про вас :laugh:
leif
Member

Повідомлення

Scoffer
У тебе шо Ютуб преміум немає? Серйозно?
Afit
Member

Повідомлення

leif: 15.07.2025 11:58
Stamb: 15.07.2025 11:53leif
я, альтернативи?
так і чому ти обрав саме його для себе? які такі специфічні запити не покриваються для тебе іншими браузерами, щоб юзати саме фаєрфокс?

особисто мене на вінді хром всім влаштовує, на маці - сафарі, також все гуд. просто цікаво, що саме там приваблює, що досі є люди, які ним користуються? і навіть цілих ~2.7% користувачів у світі. якась частина з яких це просто веб девелопери, які змушені і під нього пиляти сумісність :laugh: але тим не менш
А мені цікаво навіщо хром, якщо є EDGE? По суті те саме, тільки вже встановлене за замовчуванням й вирізані патроха гугла. "Просто цікаво, що саме там приваблює, що досі є люди, які ним користуються?"
zalizo_org
Member

Повідомлення

Volodya811: 15.07.2025 14:23А Ви і далі нахвалюйте монополіста.
Так говориш, ніби я когось підсаджую на Chrome. Я пару тижнів тому був близький до того щоб перескочити на Edge. Причина - думав що перестане різати рекламу в вебі. Як виявилося "переляк" був передчасним. Поставив в 2 кліка замість старої різалки нову і все гарно продовжує різатися. Для мене поки не існує причини змінити браузер. Тому я на Chrome. Маю багато власних застосунків під нього і насолоджуюся використанням дуже зручного і швидкого браузера зі всіма синхронізаціями, зручністю DevTools і горою інших примочок. Навіть не уявляю що мене має змусити перейти на FireFox як основний браузер. Але це мій особистий вибір. Комусь подобається Vivaldi, FireFox, Opera чи якась інша екзотика. Я цілком сприймаю різні смаки і потреби.

До слова, в мене Chrome взагалі ніколи не гальмував*. Дуже давно (років 5+ тому) бували випадки фрізів. Зараз такого не трапляється.

* в мене постійно відкрито 2-3 вікна по 50-80 вкладок в кожному.

Відправлено через 1 хвилину 32 секунди:
Scoffer: 15.07.2025 14:29А на тому ж ютубі, наприклад, в3 не може впоратись
Поки і з YT все ок. Проблем жодних.

Відправлено через 2 хвилини 19 секунд:
Afit: 15.07.2025 14:38А мені цікаво навіщо хром, якщо є EDGE? По суті те саме, тільки вже встановлене за замовчуванням й вирізані патроха гугла.
Все правильно. В цьому версусі я обираю Chrome саме через відсутність на стільки тісної інтеґрації з сервісами Google у Edge
Відповісти