якщо на мозілі їх не знаходять і не повідомляють про них, це ж не означає, що їх там немає, цілком можливо, що просто ще руки у команди не дійшли або просто всім пофіг і це не стає інфоприводомAlexsandr: ↑ 15.07.2025 13:08В плане безопасности на хроме первом ряду и будут искать уязвимости. Сколько там нулевых было не так давно.
Новини
Останні статті і огляди
Метеозалежність Intel Core: процесори стали частіше виходити з ладу через літню спеку, стверджує розробник Firefox
-
leif
Member
-
zalizo_org
Member
1. Chrome швидше впроваджувати нові веб-стандартиAlexsandr: ↑ 15.07.2025 12:34Чем хром так хорош, что на нем надо сидеть?
2. демонструє кращі показники у тестах на швидкість завантаження сторінок та виконання JavaScript (має рушій V8 JavaScript)
3. має повну інтеграцію з такими сервісами, як Gmail, Google Drive, Google Docs, YouTube та багатьма іншими
4. синхронізація закладок, історії, паролів та розширень між усіма пристроями через обліковий запис Google є надзвичайно зручною функцією
5. зручна кастомізація і створення розширень + гігантський магазин сторонніх розширень
6. розробники сайтів часто оптимізують свої ресурси насамперед для Chrome (бо він домінує на ринку)
-
leif
Member
між сафарі на маці і хромом на вінді у мене? ніяк не відбувається, все окремо, я не парився з цього приводу, можливо є якесь рішення, але я не шукавStamb: ↑ 15.07.2025 13:13а як синхронізація вкладок/паролів відбувається між різними браузерами?
-
Scoffer
Member
Банерорізалка. Хром і хромоподобні перейшли на маніфест в3, котрий нічорта не ріже. Так що фф зараз отримав друге дихання.leif: ↑ 15.07.2025 11:58так і чому ти обрав саме його для себе? які такі специфічні запити не покриваються для тебе іншими браузерами, щоб юзати саме фаєрфокс?
Так-то я його не дуже любив і не дуже юзав, але рекламу я не люблю значно більше.
Відправлено через 50 секунд:
На мобілі фф давно стоїть рівно з тої ж причини.
-
Earanak
Member
Настраивать нужно и Курву с Курвшейпером и PBO с памятью. И все нужно тестить адекватно. Я на настройку процессора и памяти, потратил с 9950Х3Д столько же времени сколько и на 13900KF мой. Плюс как и в случае с Интелом нужно врубался в планировщик тамошний, CPPC2/GameMode/Powerplan и смотреть все ли норм по задумке работает. У меня вот по рекомендациям от АМД не везде в рабочем софте все это норм работало, в отличии от Intel Thread Director-а. Я конечно всё настроил как нужно, тем не менее не знаю откуда люди берутся которые ничего не настраивают, наверное это про всякие огрызки типа 7800X3D/9800X3D и 7700X/9700X ну и про всякие 13600-14600Kkawalot: ↑ 15.07.2025 12:41 Андервольтнути? Ліміти? Шо? Який відсоток користувачів шарить за налаштування біос і реально в ньому копирсається? На амд зараз зібрав комп і нічого ніде налаштовувати не треба, бо з коробки працює ледве не ідеально. Оці твої 50-60 градусів в іграх я маю на своєму проці без будь-яких шаманств в біосі відразу після збірки компа. І це на повітряному охолодженні. А колись було навпаки...
И да. Кстати, после всех оптимизаций, в частности после Курвы и Курвшейпера АМД все равно в играх вышел и горячее и прожорливее (главное пункты % и 'c' не перепутать, они почему то в разном порядке). В простое тоже кстати )) Но быстрее, тут конечно не поспоришь, это да )) И да как умники мне посоветовали, если отключить второй чиплет в Биосе то мол все сразу норм становится. Вау, на дню по 3 раза в биос заходить если начнутся отключения света, вкусна
Еще Интел отлично жался до ~75вт при отключениях света, сохраняя производительность уровня ~5950X 140вт в рендере. Не простым тупым способом с PL2 лимитом (как некоторые идиоты-блогеры делают а нормальным ручным ужимом). С АМД тут похоже загвоздочка и так выйдет только если SoC начать душить до 0.75V и делитель памяти ронять до 1:2 как Билдзоид показывал
Востаннє редагувалось 15.07.2025 13:50 користувачем Earanak, всього редагувалось 4 разів.
-
Fulkrum
Member
Так здається у тому і суть проблеми що на одне ядро за швидкої потреби під бустом накидується весь ТДП проца під кількасот ватт. А у довготривалих навантаженнях проц працює як треба. Тому і проблему було важко локалізувати.l-m: ↑ 15.07.2025 11:21І це, притому що Firefox при звичайній роботі завантажує на долю секунди всього декілька ядер
-
Nekros
Member
О господи. Я 5 років з АМД і окрім включення у біосі DOCP нічого не роблю.Earanak: ↑ 15.07.2025 13:33 Настраивать нужно и Курву с Курвшейпером и PBO с памятью. И все нужно тестить адекватно. Я на настройку процессора и памяти, потратил с 9950Х3Д столько же времени сколько и на 13900KF мой. Плюс как и в случае с Интелом нужно врубался в планировщик тамошний, CPPC2/GameMode/Powerplan и смотреть все ли норм по задумке работает. У меня вот по рекомендациям от АМД не везде в рабочем софте все это норм работало, в отличии от Intel Thread Director-а. Я конечно всё настроил как нужно, тем не менее не знаю откуда люди берутся которые ничего не настраивают
Теж гоняю його по повній у рендері та пр софтом 3дшників і маю жодного синього єкрану чи якихось проблем
-
Earanak
Member
Nekros, так речь была не про проблемы и синие экраны. Я с проблемами по компам не сталкивался со времен AMD FX-8350
А про время на настройку. Меня вот не устраивает режим в котором из коробки работали мои 5950Х и 9950X3D. Не в плане того что они слишком горячие или жрут много. Нет, наоборот. Когда 5950Х упирается в 135-140вт когда его свитспот в районе 160вт и когда 9950X3D упирается в 195-200вт а его свитспот в районе 235вт. Вот он просто лбом упирался в 4.8ггц в Рендере и выше 61 градуса не грелся, ну, дичь как по мне когда он на 70 градусах может на 5.3ггц стабильно рендрить сутками. И если не выполнить все рекомендации от АМД по планировщику то вообще и драйвер V-Cache может так то не установится если режим CPPC2 в биосе не тот стоит. А если не обновлен Microsoft Store + XBox App то и Game Mode могут работать некорректно )) Если у вас режим энергопитания не тот стоит (не Баланс) то и приоритезация ядер будет некорректно работать. Если у вас не-X3D процы то конечно все это мимо прошло, это да
Ну а то что вы память не настраиваете. Хех... Ну так это фишка у вас такая видать ))
Я как увидел что там плата в Авто выставляет чуть в обморок не упал.
Красным цветом это что плата без настройки выбирает - https://imgur.com/sOWJEjD / https://imgur.com/zxsTX2o
Делайте с памятью че хотите а меня с этим не трогайте.
Я себя не на помойке нашел что бы память держать в таком режиме
А про время на настройку. Меня вот не устраивает режим в котором из коробки работали мои 5950Х и 9950X3D. Не в плане того что они слишком горячие или жрут много. Нет, наоборот. Когда 5950Х упирается в 135-140вт когда его свитспот в районе 160вт и когда 9950X3D упирается в 195-200вт а его свитспот в районе 235вт. Вот он просто лбом упирался в 4.8ггц в Рендере и выше 61 градуса не грелся, ну, дичь как по мне когда он на 70 градусах может на 5.3ггц стабильно рендрить сутками. И если не выполнить все рекомендации от АМД по планировщику то вообще и драйвер V-Cache может так то не установится если режим CPPC2 в биосе не тот стоит. А если не обновлен Microsoft Store + XBox App то и Game Mode могут работать некорректно )) Если у вас режим энергопитания не тот стоит (не Баланс) то и приоритезация ядер будет некорректно работать. Если у вас не-X3D процы то конечно все это мимо прошло, это да
Ну а то что вы память не настраиваете. Хех... Ну так это фишка у вас такая видать ))
Я как увидел что там плата в Авто выставляет чуть в обморок не упал.
Красным цветом это что плата без настройки выбирает - https://imgur.com/sOWJEjD / https://imgur.com/zxsTX2o
Делайте с памятью че хотите а меня с этим не трогайте.
Я себя не на помойке нашел что бы память держать в таком режиме
Востаннє редагувалось 15.07.2025 14:04 користувачем Earanak, всього редагувалось 3 разів.
-
leif
Member
хм, не помічав десь реклами у себе в хромі останнім часом, не звернув уваги, щоб щось змінилось. стоїть якийсь едблок банальнийScoffer: ↑ 15.07.2025 13:28Хром і хромоподобні перейшли на маніфест в3, котрий нічорта не ріже.
а коли це вони перейшли?
-
Scoffer
Member
leif
Пару місяців тому. На в3 банерорізалки працюють значно, значно гірше.
Пару місяців тому. На в3 банерорізалки працюють значно, значно гірше.
-
leif
Member
на телефоні сафарі + теж якийсь звичайний едблок, не пам'ятаю навіть точно який, але блокуванням я також задоволений. фіг його знає, не відчував проблем з блокуванням реклами в інтернеті на на телефоні ані на компі вже давно. якби відчув, то теж би, звичайно, розглянув альтернативи, бо з рекламою сидіти це не ділоScoffer: ↑ 15.07.2025 13:28На мобілі фф давно стоїть рівно з тої ж причини.
-
den888
Member
є недавно зібраний комп, але на слабенькому i5 14400, на b760 чіпсеті, під ноктуа u12s. Стрестест до 90с доходить перші секунди турбобусту, далі 65w, близько 70с по жарі, проблем немає.leif: ↑ 15.07.2025 11:13 Так що, власники 14 покоління тут? Глюче у вас чи не глюче?
-
leif
Member
спробую звернути побільше уваги, може я реально непомітив і банерорізка на рівні мозку все порізалаScoffer: ↑ 15.07.2025 14:00На в3 банерорізалки працюють значно, значно гірше.
-
den888
Member
мій 2600k був залочений на 4.3 ггц... з часів здається батли 3.... 2012 рік вроді... і був проданий спукщику в 2021, замінений на 11700k. На 2600k в біос не лазив =)Inqizitor2022: ↑ 15.07.2025 12:05 13700K благодаря кондиционеру работает, деградирует помаленьку, но -100 мгц за 2 года - нормально. Интересно, а 260К вообще не подвержен деградации, или просто никто не писал ещё?
-
zalizo_org
Member
В мене ріже. Це статистика по цій сторінці.Scoffer: ↑ 15.07.2025 13:28Банерорізалка. Хром і хромоподобні перейшли на маніфест в3, котрий нічорта не ріже.

-
Volodya811
Member
У 2015 році я був вимушений перейти з Файрфоксу на Хром лише тому, що веб-сервіси Гугла дуже гальмували. І це Гугл робив спеціально, щоб лише на Хромі вони працювали швидко. На Файрфоксі були нестерпні лаги.zalizo_org: ↑ 15.07.2025 13:171. Chrome швидше впроваджувати нові веб-стандартиAlexsandr: ↑ 15.07.2025 12:34Чем хром так хорош, что на нем надо сидеть?
2. демонструє кращі показники у тестах на швидкість завантаження сторінок та виконання JavaScript (має рушій V8 JavaScript)
3. має повну інтеграцію з такими сервісами, як Gmail, Google Drive, Google Docs, YouTube та багатьма іншими
4. синхронізація закладок, історії, паролів та розширень між усіма пристроями через обліковий запис Google є надзвичайно зручною функцією
5. зручна кастомізація і створення розширень + гігантський магазин сторонніх розширень
6. розробники сайтів часто оптимізують свої ресурси насамперед для Chrome (бо він домінує на ринку)
А Ви і далі нахвалюйте монополіста.
П.С. Користуюся Файрфоксом й надалі. Але, як другим браузером.
-
Scoffer
Member
Тут не агресивна реклама. А на тому ж ютубі, наприклад, в3 не може впоратись. Гугла ж про себе думає, а не про васzalizo_org: ↑ 15.07.2025 14:21Це статистика по цій сторінці.
-
leif
Member
Scoffer
У тебе шо Ютуб преміум немає? Серйозно?
У тебе шо Ютуб преміум немає? Серйозно?
-
Afit
Member
А мені цікаво навіщо хром, якщо є EDGE? По суті те саме, тільки вже встановлене за замовчуванням й вирізані патроха гугла. "Просто цікаво, що саме там приваблює, що досі є люди, які ним користуються?"leif: ↑ 15.07.2025 11:58так і чому ти обрав саме його для себе? які такі специфічні запити не покриваються для тебе іншими браузерами, щоб юзати саме фаєрфокс?
особисто мене на вінді хром всім влаштовує, на маці - сафарі, також все гуд. просто цікаво, що саме там приваблює, що досі є люди, які ним користуються? і навіть цілих ~2.7% користувачів у світі. якась частина з яких це просто веб девелопери, які змушені і під нього пиляти сумісністьале тим не менш
-
zalizo_org
Member
Так говориш, ніби я когось підсаджую на Chrome. Я пару тижнів тому був близький до того щоб перескочити на Edge. Причина - думав що перестане різати рекламу в вебі. Як виявилося "переляк" був передчасним. Поставив в 2 кліка замість старої різалки нову і все гарно продовжує різатися. Для мене поки не існує причини змінити браузер. Тому я на Chrome. Маю багато власних застосунків під нього і насолоджуюся використанням дуже зручного і швидкого браузера зі всіма синхронізаціями, зручністю DevTools і горою інших примочок. Навіть не уявляю що мене має змусити перейти на FireFox як основний браузер. Але це мій особистий вибір. Комусь подобається Vivaldi, FireFox, Opera чи якась інша екзотика. Я цілком сприймаю різні смаки і потреби.Volodya811: ↑ 15.07.2025 14:23А Ви і далі нахвалюйте монополіста.
До слова, в мене Chrome взагалі ніколи не гальмував*. Дуже давно (років 5+ тому) бували випадки фрізів. Зараз такого не трапляється.
* в мене постійно відкрито 2-3 вікна по 50-80 вкладок в кожному.
Відправлено через 1 хвилину 32 секунди:
Поки і з YT все ок. Проблем жодних.Scoffer: ↑ 15.07.2025 14:29А на тому ж ютубі, наприклад, в3 не може впоратись
Відправлено через 2 хвилини 19 секунд:
Все правильно. В цьому версусі я обираю Chrome саме через відсутність на стільки тісної інтеґрації з сервісами Google у EdgeAfit: ↑ 15.07.2025 14:38А мені цікаво навіщо хром, якщо є EDGE? По суті те саме, тільки вже встановлене за замовчуванням й вирізані патроха гугла.