Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор клавиатуры под все нужды и направления
-
artko
Member
Smok
Keychron Q3 або Q3 HE?
Q3 HE (~170$ з алі вийшла) я собі допилював прошивку, під kde(ну може і під gnome, не тестив - демон слухає d-bus) - клавіатура працює індікатором розкладки клавіатури, та вміє в деякі "game mode" автоматичні. ну, в сенсі з програмуванням клавіатури під лінухом проблем ніяких.
Keychron Q3 або Q3 HE?
Q3 HE (~170$ з алі вийшла) я собі допилював прошивку, під kde(ну може і під gnome, не тестив - демон слухає d-bus) - клавіатура працює індікатором розкладки клавіатури, та вміє в деякі "game mode" автоматичні. ну, в сенсі з програмуванням клавіатури під лінухом проблем ніяких.
-
Smok
Member
о, а як по відчуттям на HE друкувати текст? бо мені лінійні не дуже сподобались в цьому плані, а HE виглядає цікавою технологієюartko: ↑ 14.05.2025 22:17 Smok
Keychron Q3 або Q3 HE?
-
artko
Member
та наче нічого, мені подобається. але я не особливий фанат в сенсі різноманітних свичів. якщо порівнювати з kailh optical, gatheron red linear, outemu silent lemon (тактильні), купкою незрозуміліх linear інших то поточний gatheron double rail linear - поки найбільше подобається. але ще, мабуть, сам корпус відіграє досить важливу роль.Smok: ↑ 14.05.2025 22:35 о, а як по відчуттям на HE друкувати текст? бо мені лінійні не дуже сподобались в цьому плані, а HE виглядає цікавою технологією
магнітки цікаві в першу чергу додатковими фічами, типу змінної висоти актуації та іншими приколами. ось перемикнув на льоту с типових 2мм до 1мм - зовсім по іншому вже відчувається зв'язок між натисканням кнопки та відображенням на екрані. але це все суб'єктивщина....
а так - це все ж просто лінійні свічи.
-
creater_ua
Member
Можливо хтось шукає AULA F75, звертайте увагу які світчі там стоять і яка версія клавіатури (китайська чи глобальна), беріть як мінімум на Reaper, хоча раджу на Nimbus світчах чи на Ice vien. В мене є пару на залишку, пишіть, якщо цікавить, або можу поділитись досвідом, через мої руки пройшло багато AULA і тому подібних(Attack Shark, Ajazz, MCHOSE, XVX та інші) . Зараз популярність набирає MCHOSE G75 Pro, хоча ринок вже наскільки великий, що моделей дуже багато цікавих. Лише одних MCHOSE зараз актуальних безпровідних (не магніток) 5 лінійок, включно із напів-алюмінієвими і повністю.
-
leif
Member
creater_ua
така ненав'язлива реклама
така ненав'язлива реклама
-
creater_ua
Member
ок, буду до Вас звертатись) Що у Вас зараз є цікавого із безпровідних 75%-к? Або які рекомендації?) Цікавить діапазон 50-100 зелених, з модельок 2025 чи кінець 2024
Відправлено через 14 хвилин 44 секунди:
на рахунок 'китайської Аули' і звичайної, загальні відмінності, котрі я помітив:strang: ↑ 13.05.2025 13:06 попередньо, візуально з бюджетних сподобалась royal kludge 75 безпровід. але на реддіті шось багато скарг на якість було.
ajazz ak820 по відгукам трохи гірше.
з іншої сторони у аули там теж не все гладко. є звичайна, є "китайська версія" у, наче як, гіршій якості. є "про", яка розташуванням світлодіода відрізняється + ще зверху "офіційна" з локалізацією (типу з розетки). на олх у багатьох опис та фотки з інету, розбери ще шо там на справді продається... короч![]()
Версія для внутрішнього ринку (Китай):
• Ієрогліфи на упаковці та в документації всередині, а також на описі портів (із дублюванням англійською мовою).
• У комплекті лише 2 запасні світчі (замість 4).
• Клавіатура та прошивка ідентичні глобальній версії(окрім деяких випадків нище).
• Косметика коробки зазвичай краща — без вм’ятин чи потертостей, але пломба на коробці відсутня (у всіх без виключення).
• Біла версія в ранніх ревізіях (чи окремих партіях) на Reaper мала гірший тайпінг чим аналогічна глобалка (особисто порівнював), в той час як на Ice vien - ідентична. Але 'Зелена' версія і на ріперах була ідентична глобалці. Тому, краще уникати 'білого кольору' у версії для Китая, щоб не зіграти в лотерею
Глобальна версія:
• Упаковка має багато мов, включно з текстом українською.
• У комплекті 4 запасні світчі.
• Можливі незначні вм’ятини або подряпини картону на коробці(зазвичай їх відправляють не у подвійній коробці).
• Упаковка завжди опломбована фірмовою пломбою.
Відправлено через 22 хвилини 47 секунд:
ajazz ak820 загалом трішки поступається AULA F75, по моїм враженням, в мене було декілька версій раніше (MAX на на світчах Sea Salt V2 та Fly Fish, останні гірші). А ось сьогодні користувався Ajazz AK870 на Jasmine Switch - і навіть трішки сподобалась, та і по кольорам вдала (осіннє листя).
-
leif
Member
добре, звертайтесьcreater_ua: ↑ 17.05.2025 00:28ок, буду до Вас звертатись)
я сам користуюсь отакою від елітного бренду APAYADO дуже міцна!creater_ua: ↑ 17.05.2025 00:28Або які рекомендації?) Цікавить діапазон 50-100 зелених, з модельок 2025 чи кінець 2024
-
strang
Member
я думав ріпер то база для цієї клави?creater_ua: ↑ 16.05.2025 22:05беріть як мінімум на Reaper
ієрогліфи, упаковка, то всьо таке.. я читав шо свічі, стаби не змазані (або гірше у порівнянні).creater_ua: ↑ 17.05.2025 00:28 загальні відмінності, котрі я помітив
-
creater_ua
Member
так, в 'білій' на Reaper так і було, проте порівнював 'зелені' - вони ідентичні. І китайська 'зелена' чомусь в той час була дороща від білої. Базові перемикачі там Grey Wood v3, ціна на клавіатуру з ними дешевша на 3-4 бакси, чи на Reaper, їх не рекомендую, хіба версію v4strang: ↑ 17.05.2025 11:27я думав ріпер то база для цієї клави?creater_ua: ↑ 16.05.2025 22:05беріть як мінімум на Reaperієрогліфи, упаковка, то всьо таке.. я читав шо свічі, стаби не змазані (або гірше у порівнянні).creater_ua: ↑ 17.05.2025 00:28 загальні відмінності, котрі я помітив
-
leif
Member
так склалось, що останнім часом користувався світчами з рейл-боттом аутом на кількох клавіатурах, і ось поставив на тест один сет лонгполлів, який купив нещодавно, покористувався пів дня і такий:

- спойлер

-
moonwolf
Junior
Вітаю. Порадьте, будь ласка, тактильні перемикачі. Зараз на GMMK 2 стоять лінійні червоні - не зайшли.
Схиляюсь до гатеронів: Gateron G Pro V3 Brown, Gateron GATERON G Pro Milk Yellow або Outemu Silent Lemon. Можливо є щось цікавіше (AKKO Cream, Kailh BOX)? Головне це легка/середня тактильність та невисока гучність.
Схиляюсь до гатеронів: Gateron G Pro V3 Brown, Gateron GATERON G Pro Milk Yellow або Outemu Silent Lemon. Можливо є щось цікавіше (AKKO Cream, Kailh BOX)? Головне це легка/середня тактильність та невисока гучність.
-
leif
Member
moonwolf
про Akko Penguin тут в топіку писали, що гарний варіант саме під ваші запити
про Akko Penguin тут в топіку писали, що гарний варіант саме під ваші запити
-
creater_ua
Member
дякую за щирий намір допомогти із вибором! За те що, маючи такий досвід, рекомендуєте найкращий варіант 'від елітного бренду APAYADO'! Адже для цього і створена конференція Overclockers, щоб люди допомагали одне одному. На привеликий жаль, є люди, котрі використовують цю конференцію для самоствердження та для розваг(насміхатись та знущатись із інших), але Ви не з таких. Дякую! Буду звертатись і далі! Думаю, інші також можуть довіряти Вашому щирому бажанню допомагатиleif: ↑ 17.05.2025 11:02я сам користуюсь отакою від елітного бренду APAYADO дуже міцна!creater_ua: ↑ 17.05.2025 00:28Або які рекомендації?) Цікавить діапазон 50-100 зелених, з модельок 2025 чи кінець 2024
-
leif
Member
просто ТОПcreater_ua: ↑ 17.05.2025 15:34рекомендуєте найкращий варіант 'від елітного бренду APAYADO'
це ж треба таке!creater_ua: ↑ 17.05.2025 15:34На привеликий жаль, є люди, котрі використовують цю конференцію для самоствердження та для розваг(насміхатись та знущатись із інших)
-
creater_ua
Member
а в яких кольорах, світчі, ціна?leif: ↑ 17.05.2025 15:57просто ТОПcreater_ua: ↑ 17.05.2025 15:34рекомендуєте найкращий варіант 'від елітного бренду APAYADO'є таких "пару на залишку", звертайсь (не реклама!)
це ж треба таке!creater_ua: ↑ 17.05.2025 15:34На привеликий жаль, є люди, котрі використовують цю конференцію для самоствердження та для розваг(насміхатись та знущатись із інших)я за вічний бан таким скотинякам!
![]()
а ще краще по IP знайти
![]()
-
strang
Member
https://www.reddit.com/r/Lofree/s/lS6ALb0UgB
На лайт можно любые кейкапы ставить?
На лайт можно любые кейкапы ставить?
- спойлер
-
От как всегда, начал читать тему случайно потом вспомнил что старую клав моно попробовать оживить..
. Теперь подписан на редите на пару профильных сообщ, на столе лофри лайт, едет аула ф75 и 6 коробок свичей
-
leif
Member
strang: ↑ 17.05.2025 22:47 начал читать тему случайно потом вспомнил что старую клав моно попробовать оживить..
. Теперь подписан на редите на пару профильных сообщ, на столе лофри лайт, едет аула ф75 и 6 коробок свичей
- спойлер

а які світчі? для аули, чи все ж таки вирішили воскрешати асус?
-
strang
Member
Та якихось бюджеток набрав різних ktt, leobog, kailh, одні qutemu. Зараз і не згадаю точно там назви оті різнокольорові. Так, брав і під відновлення асуса трипінові і 5 пінові попробувати в аулі.
Хотів ще кейкапів взяти але шось сутужно с кейкапами з кирилицею зверху та ще щоб і підсвічувалась....
Хотів ще кейкапів взяти але шось сутужно с кейкапами з кирилицею зверху та ще щоб і підсвічувалась....
-
leif
Member
про всяк зазначу, що 3-пінові світчі можна пробувати в аулі теж, а якщо якийсь 5-піновий захочеться поставити в асус, то буквально декілька хвилин роботи кусачками забезпечать повну і безпроблемну сумісність)strang: ↑ 18.05.2025 00:29трипінові і 5 пінові
-
Draqoon
Member
Ясно, буду шукати.Melofon: ↑ 14.05.2025 11:42 Draqoon
Такого нет, нужно писать бюджет и хотелки, всмысле что вы хотите от клавы, какие фишки и какой размер сейчас хотите (полноразмерные, 96%, 80%, 75%, 65%, 60%).