Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
artko
Member

Повідомлення

Smok
Keychron Q3 або Q3 HE?

Q3 HE (~170$ з алі вийшла) я собі допилював прошивку, під kde(ну може і під gnome, не тестив - демон слухає d-bus) - клавіатура працює індікатором розкладки клавіатури, та вміє в деякі "game mode" автоматичні. ну, в сенсі з програмуванням клавіатури під лінухом проблем ніяких.
Smok
Member

Повідомлення

artko: 14.05.2025 22:17 Smok
Keychron Q3 або Q3 HE?

Q3 HE (~170$ з алі вийшла) я собі допилював прошивку, під kde(ну може і під gnome, не тестив - демон слухає d-bus) - клавіатура працює індікатором розкладки клавіатури, та вміє в деякі "game mode" автоматичні. ну, в сенсі з програмуванням клавіатури під лінухом проблем ніяких.
о, а як по відчуттям на HE друкувати текст? бо мені лінійні не дуже сподобались в цьому плані, а HE виглядає цікавою технологією
artko
Member

Повідомлення

Smok: 14.05.2025 22:35 о, а як по відчуттям на HE друкувати текст? бо мені лінійні не дуже сподобались в цьому плані, а HE виглядає цікавою технологією
та наче нічого, мені подобається. але я не особливий фанат в сенсі різноманітних свичів. якщо порівнювати з kailh optical, gatheron red linear, outemu silent lemon (тактильні), купкою незрозуміліх linear інших то поточний gatheron double rail linear - поки найбільше подобається. але ще, мабуть, сам корпус відіграє досить важливу роль.
магнітки цікаві в першу чергу додатковими фічами, типу змінної висоти актуації та іншими приколами. ось перемикнув на льоту с типових 2мм до 1мм - зовсім по іншому вже відчувається зв'язок між натисканням кнопки та відображенням на екрані. але це все суб'єктивщина....
а так - це все ж просто лінійні свічи.
creater_ua
Member

Повідомлення

Можливо хтось шукає AULA F75, звертайте увагу які світчі там стоять і яка версія клавіатури (китайська чи глобальна), беріть як мінімум на Reaper, хоча раджу на Nimbus світчах чи на Ice vien. В мене є пару на залишку, пишіть, якщо цікавить, або можу поділитись досвідом, через мої руки пройшло багато AULA і тому подібних(Attack Shark, Ajazz, MCHOSE, XVX та інші) . Зараз популярність набирає MCHOSE G75 Pro, хоча ринок вже наскільки великий, що моделей дуже багато цікавих. Лише одних MCHOSE зараз актуальних безпровідних (не магніток) 5 лінійок, включно із напів-алюмінієвими і повністю.
leif
Member

Повідомлення

creater_ua
така ненав'язлива реклама :laugh:
creater_ua
Member

Повідомлення

leif: 16.05.2025 22:45 creater_ua
така ненав'язлива реклама :laugh:
ок, буду до Вас звертатись) Що у Вас зараз є цікавого із безпровідних 75%-к? Або які рекомендації?) Цікавить діапазон 50-100 зелених, з модельок 2025 чи кінець 2024 :rotate:

Відправлено через 14 хвилин 44 секунди:
strang: 13.05.2025 13:06 попередньо, візуально з бюджетних сподобалась royal kludge 75 безпровід. але на реддіті шось багато скарг на якість було.
ajazz ak820 по відгукам трохи гірше.
з іншої сторони у аули там теж не все гладко. є звичайна, є "китайська версія" у, наче як, гіршій якості. є "про", яка розташуванням світлодіода відрізняється + ще зверху "офіційна" з локалізацією (типу з розетки). на олх у багатьох опис та фотки з інету, розбери ще шо там на справді продається... короч :insane:
на рахунок 'китайської Аули' і звичайної, загальні відмінності, котрі я помітив:

Версія для внутрішнього ринку (Китай):
• Ієрогліфи на упаковці та в документації всередині, а також на описі портів (із дублюванням англійською мовою).
• У комплекті лише 2 запасні світчі (замість 4).
• Клавіатура та прошивка ідентичні глобальній версії(окрім деяких випадків нище).
• Косметика коробки зазвичай краща — без вм’ятин чи потертостей, але пломба на коробці відсутня (у всіх без виключення).
• Біла версія в ранніх ревізіях (чи окремих партіях) на Reaper мала гірший тайпінг чим аналогічна глобалка (особисто порівнював), в той час як на Ice vien - ідентична. Але 'Зелена' версія і на ріперах була ідентична глобалці. Тому, краще уникати 'білого кольору' у версії для Китая, щоб не зіграти в лотерею

Глобальна версія:
• Упаковка має багато мов, включно з текстом українською.
• У комплекті 4 запасні світчі.
• Можливі незначні вм’ятини або подряпини картону на коробці(зазвичай їх відправляють не у подвійній коробці).
• Упаковка завжди опломбована фірмовою пломбою.

Відправлено через 22 хвилини 47 секунд:
ajazz ak820 загалом трішки поступається AULA F75, по моїм враженням, в мене було декілька версій раніше (MAX на на світчах Sea Salt V2 та Fly Fish, останні гірші). А ось сьогодні користувався Ajazz AK870 на Jasmine Switch - і навіть трішки сподобалась, та і по кольорам вдала (осіннє листя).
leif
Member

Повідомлення

creater_ua: 17.05.2025 00:28ок, буду до Вас звертатись)
добре, звертайтесь
creater_ua: 17.05.2025 00:28Або які рекомендації?) Цікавить діапазон 50-100 зелених, з модельок 2025 чи кінець 2024
я сам користуюсь отакою від елітного бренду APAYADO
спойлер
Зображення
дуже міцна!
strang
Member

Повідомлення

creater_ua: 16.05.2025 22:05беріть як мінімум на Reaper
я думав ріпер то база для цієї клави?
creater_ua: 17.05.2025 00:28 загальні відмінності, котрі я помітив
ієрогліфи, упаковка, то всьо таке.. я читав шо свічі, стаби не змазані (або гірше у порівнянні).
creater_ua
Member

Повідомлення

strang: 17.05.2025 11:27
creater_ua: 16.05.2025 22:05беріть як мінімум на Reaper
я думав ріпер то база для цієї клави?
creater_ua: 17.05.2025 00:28 загальні відмінності, котрі я помітив
ієрогліфи, упаковка, то всьо таке.. я читав шо свічі, стаби не змазані (або гірше у порівнянні).
так, в 'білій' на Reaper так і було, проте порівнював 'зелені' - вони ідентичні. І китайська 'зелена' чомусь в той час була дороща від білої. Базові перемикачі там Grey Wood v3, ціна на клавіатуру з ними дешевша на 3-4 бакси, чи на Reaper, їх не рекомендую, хіба версію v4
leif
Member

Повідомлення

так склалось, що останнім часом користувався світчами з рейл-боттом аутом на кількох клавіатурах, і ось поставив на тест один сет лонгполлів, який купив нещодавно, покористувався пів дня і такий:
спойлер
Зображення
раніше мені було норм, навіть подобались ЛП і точно не було такого. а тут прям не в кайф саме відчуття боттом-ауту, хоча і звук нічогенький і світч в цілому вдалий (hmx gulf). може так швидко звик до класичних фуллтревелів і тепер вже немає вороття?)) не знаю, що це раптом мене так поміняло, може мине ще (сподіваюсь) :laugh:
moonwolf
Junior

Повідомлення

Вітаю. Порадьте, будь ласка, тактильні перемикачі. Зараз на GMMK 2 стоять лінійні червоні - не зайшли.
Схиляюсь до гатеронів: Gateron G Pro V3 Brown, Gateron GATERON G Pro Milk Yellow або Outemu Silent Lemon. Можливо є щось цікавіше (AKKO Cream, Kailh BOX)? Головне це легка/середня тактильність та невисока гучність.
leif
Member

Повідомлення

moonwolf
про Akko Penguin тут в топіку писали, що гарний варіант саме під ваші запити
creater_ua
Member

Повідомлення

leif: 17.05.2025 11:02
creater_ua: 17.05.2025 00:28Або які рекомендації?) Цікавить діапазон 50-100 зелених, з модельок 2025 чи кінець 2024
я сам користуюсь отакою від елітного бренду APAYADO
спойлер
Зображення
дуже міцна!
дякую за щирий намір допомогти із вибором! За те що, маючи такий досвід, рекомендуєте найкращий варіант 'від елітного бренду APAYADO'! Адже для цього і створена конференція Overclockers, щоб люди допомагали одне одному. На привеликий жаль, є люди, котрі використовують цю конференцію для самоствердження та для розваг(насміхатись та знущатись із інших), але Ви не з таких. Дякую! Буду звертатись і далі! Думаю, інші також можуть довіряти Вашому щирому бажанню допомагати
leif
Member

Повідомлення

creater_ua: 17.05.2025 15:34рекомендуєте найкращий варіант 'від елітного бренду APAYADO'
просто ТОП :super: є таких "пару на залишку", звертайсь (не реклама!)
creater_ua: 17.05.2025 15:34На привеликий жаль, є люди, котрі використовують цю конференцію для самоствердження та для розваг(насміхатись та знущатись із інших)
це ж треба таке! :horror: я за вічний бан таким скотинякам! :censoured: :tomat: а ще краще по IP знайти :idea:
creater_ua
Member

Повідомлення

leif: 17.05.2025 15:57
creater_ua: 17.05.2025 15:34рекомендуєте найкращий варіант 'від елітного бренду APAYADO'
просто ТОП :super: є таких "пару на залишку", звертайсь (не реклама!)
creater_ua: 17.05.2025 15:34На привеликий жаль, є люди, котрі використовують цю конференцію для самоствердження та для розваг(насміхатись та знущатись із інших)
це ж треба таке! :horror: я за вічний бан таким скотинякам! :censoured: :tomat: а ще краще по IP знайти :idea:
а в яких кольорах, світчі, ціна? :rotate:
strang
Member

Повідомлення

https://www.reddit.com/r/Lofree/s/lS6ALb0UgB
На лайт можно любые кейкапы ставить? :spy:
спойлер
От как всегда, начал читать тему случайно потом вспомнил что старую клав моно попробовать оживить..
. Теперь подписан на редите на пару профильных сообщ, на столе лофри лайт, едет аула ф75 и 6 коробок свичей :insane:
leif
Member

Повідомлення

strang: 17.05.2025 22:47 начал читать тему случайно потом вспомнил что старую клав моно попробовать оживить..
. Теперь подписан на редите на пару профильных сообщ, на столе лофри лайт, едет аула ф75 и 6 коробок свичей
спойлер
Зображення
:)

а які світчі? для аули, чи все ж таки вирішили воскрешати асус?
strang
Member

Повідомлення

Та якихось бюджеток набрав різних ktt, leobog, kailh, одні qutemu. Зараз і не згадаю точно там назви оті різнокольорові. Так, брав і під відновлення асуса трипінові і 5 пінові попробувати в аулі.
Хотів ще кейкапів взяти але шось сутужно с кейкапами з кирилицею зверху та ще щоб і підсвічувалась....
leif
Member

Повідомлення

strang: 18.05.2025 00:29трипінові і 5 пінові
про всяк зазначу, що 3-пінові світчі можна пробувати в аулі теж, а якщо якийсь 5-піновий захочеться поставити в асус, то буквально декілька хвилин роботи кусачками забезпечать повну і безпроблемну сумісність)
Draqoon
Member

Повідомлення

Melofon: 14.05.2025 11:42 Draqoon

Такого нет, нужно писать бюджет и хотелки, всмысле что вы хотите от клавы, какие фишки и какой размер сейчас хотите (полноразмерные, 96%, 80%, 75%, 65%, 60%).
Ясно, буду шукати.
Відповісти