Останні статті і огляди
Новини
Выбор клавиатуры под все нужды и направления
-
CLkaps25
Junior
Щиро дякую за відповідь! Треба переварити інформацію) Повернусь трохи згодом! Гарного вечора!
-
leif
Member
забрав мастила замовлені на алі:
навіть кисточки поклали. якість кисточок так собі, але кудись згодиться.
ще нічого не змащував мастилами, але все відкрив і подивився. не бачу на перший погляд ніяких відмінностей між цим і тими мастилами, які я купував в Україні в локальних крамницях. ще треба, звичайно, провести повноцінні тест драйви, але я достатньо вже назмащував цими мастилами, щоб по консистенції і по зовнішньому вигляду зробити попередні висновки. якщо щось виявиться пізніше -- доповню відгук.
ще нічого не змащував мастилами, але все відкрив і подивився. не бачу на перший погляд ніяких відмінностей між цим і тими мастилами, які я купував в Україні в локальних крамницях. ще треба, звичайно, провести повноцінні тест драйви, але я достатньо вже назмащував цими мастилами, щоб по консистенції і по зовнішньому вигляду зробити попередні висновки. якщо щось виявиться пізніше -- доповню відгук.
-
Ortyomko
Member
всім привіт. наразі маю Leopold fc900 на коричневих свічах. І наче все було добре, але пан leif в одній із тем, сказав що це лайно бюджетне, тож щоб не виглядати лохом, думаю на що можна оновитись.
Із побажань: 100%, підсвітка і безпровід.
Чи вірно я розумію, що єдиний норм варік це буде Qk101+свічі+кейкапи? Раніше не користувався баребонами, тож досвіду не маю зовсім.
Із побажань: 100%, підсвітка і безпровід.
Чи вірно я розумію, що єдиний норм варік це буде Qk101+свічі+кейкапи? Раніше не користувався баребонами, тож досвіду не маю зовсім.
-
leif
Member
я таких слів не вживав і про леопольд мова не йшла, давай не перебільшуй тут))Ortyomko: ↑ 04.03.2025 23:05сказав що це лайно бюджетне
якщо з підсвіткою, то лише кукей, підсвітка це доволі специфічна опція для більш-менш пристойних клавіатур, трапляється нечасто.
-
Ortyomko
Member
ну моє серденько відчуло це саме так)) весь час думав що перейшов на пристойну клаву а не оці от ваші разери/логітеки, а оно виходить що там ще цілий світ оцього всьогоleif: ↑ 04.03.2025 23:11я таких слів не вживав і про леопольд мова не йшла, давай не перебільшуй тут))Ortyomko: ↑ 04.03.2025 23:05сказав що це лайно бюджетне
а якщо без?leif: ↑ 04.03.2025 23:11 якщо з підсвіткою, то лише кукей, підсвітка це доволі специфічна опція для більш-менш пристойних клавіатур, трапляється нечасто.
-
leif
Member
там немає нічого складного від слова геть. по світчах можна почати з бюджетних топчиків за свої гроші, а.к.а. HMX, щоб не ускладнювати життя. вони з заводу мають доволі пристойне змащення, тож цим не треба буде заморочуватись. по кейкапам, якщо є гроші і є бажання їх витратити - гмк. дуже гарна якість, яскравий, більш високий звук. з мінусів окрім ціни - це абс, тому шайн може настати доволі швидко (може і не швидко, але тут все від юзера залежить). якщо дешевше і без швидкого набуття шайну, то ПБТ. можна дабл шот такі як WS, можна і найспбт, нічо теж. пбт нижче по звуку, більш м'ютед, шайну інколи не набувають взагалі, якщо і набувають, то черезт тривалий час, з гмк не порівняти.Ortyomko: ↑ 04.03.2025 23:05Раніше не користувався баребонами, тож досвіду не маю зовсім.
-
Sh@G
Member
leif
А чи маєте Ви досвід з японськими світчами або клавіатурами Topre (REALFORCE) на кшалт такої: R3 Keyboard / R3HB21? Дуже хочеться спробувати, але ціна в $325 без доставки та мита поки зупиняє, хоча раніше було доволі багато механіки, але більш масмаркетової: Tesoro, HyperX, Leopold, Varmilo 2 різні, Nuphy також 2 різні (обидві 75%). Я для себе чітко визначив, що із специфікої роботи мені обов'язково має бути виключно 100%, а в ідеалі ще й з стандартним розташуванням клавіш без зміщення та заміни.
А чи маєте Ви досвід з японськими світчами або клавіатурами Topre (REALFORCE) на кшалт такої: R3 Keyboard / R3HB21? Дуже хочеться спробувати, але ціна в $325 без доставки та мита поки зупиняє, хоча раніше було доволі багато механіки, але більш масмаркетової: Tesoro, HyperX, Leopold, Varmilo 2 різні, Nuphy також 2 різні (обидві 75%). Я для себе чітко визначив, що із специфікої роботи мені обов'язково має бути виключно 100%, а в ідеалі ще й з стандартним розташуванням клавіш без зміщення та заміни.
-
leif
Member
моделей 98-100% клавіатур направду мало. трохи вище в топіку сьогодні писав про vertex s100, то ж ще раз повторюсь, що от якщо б я прямо станом на сьогодні обирав перший кастом і це мала б бути саме фул-сайз клавіатура, то я придбав би саме його. так, це скоріше за все, буде не швидко і не просто, але, як на мене, воно того вартує. у мене є відносно свіжа клавіатура від них (ну, там бренд типу інший -- TKD, але це їхнє) , але не 100% лейаут, я знаю про що йде мова в плані якості і підходів до клавіатуробудування, і огляди дуже потішили.Ortyomko: ↑ 04.03.2025 23:12а якщо без?
кукей теж дуже і дуже пристойні клавіатури, кукей 100/101 до появи вертексу була однозначним вибором номер 1 в цій категорії. решта воно більш специфічне, дороге, екзотичне і т.д.
Відправлено через 5 хвилин 47 секунд:
ні, і ніколи не було бажання придбати. ці світчі це зовсім не моє апріорі, на такі клавіатури частіше за все переходять ті, кому до душі сайленти, тихі м'які перемикачі, оце от все. от ці люди купують Topre, нерідко стають фанатами і ні на що інше і дивитись не хочуть, але тут все індивідуально. штука класна, але специфічна. попередньо звісно можна прикинути чи ваше чи ні, але от щоб вже напевне, чи сподобається чи ні -- поки не спробуєш не дізнаєшся. з клавіатурами в принципі зазвичай інакше не буває)Sh@G: ↑ 04.03.2025 23:22А чи маєте Ви досвід з японськими світчами або клавіатурами Topre (REALFORCE) на кшалт такої: R3 Keyboard / R3HB21?
-
Ortyomko
Member
ну я маю наразі пбт, і після абсок для мене це було прям відкриття і некст левел, тож знову на абс не хотілося б уходити. На mechanicalkeyboards бачив наче недорогі кейкапи VMK. Можеш щось про них скзати?leif: ↑ 04.03.2025 23:15там немає нічого складного від слова геть. по світчах можна почати з бюджетних топчиків за свої гроші, а.к.а. HMX, щоб не ускладнювати життя. вони з заводу мають доволі пристойне змащення, тож цим не треба буде заморочуватись. по кейкапам, якщо є гроші і є бажання їх витратити - гмк. дуже гарна якість, яскравий, більш високий звук. з мінусів окрім ціни - це абс, тому шайн може настати доволі швидко (може і не швидко, але тут все від юзера залежить). якщо дешевше і без швидкого набуття шайну, то ПБТ. можна дабл шот такі як WS, можна і найспбт, нічо теж. пбт нижче по звуку, більш м'ютед, шайну інколи не набувають взагалі, якщо і набувають, то черезт тривалий час, з гмк не порівняти.Ortyomko: ↑ 04.03.2025 23:05Раніше не користувався баребонами, тож досвіду не маю зовсім.
По свічам, зараз коричневі чері, хотілося б щось більш тихе. Серед HMX який буде аналог червоних чері? І чи не будуть вони гірші?
По Qk є теж нюанс - там через екранчик нестандартна розкладка, а я все ж хотів би звичайну. Може ще щось пошукаю, погано що фул сайз так мало варіантів.