Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
CLkaps25
Junior

Повідомлення

Щиро дякую за відповідь! Треба переварити інформацію) Повернусь трохи згодом! Гарного вечора!
leif
Member

Повідомлення

забрав мастила замовлені на алі:
спойлер
Зображення
навіть кисточки поклали. якість кисточок так собі, але кудись згодиться.

ще нічого не змащував мастилами, але все відкрив і подивився. не бачу на перший погляд ніяких відмінностей між цим і тими мастилами, які я купував в Україні в локальних крамницях. ще треба, звичайно, провести повноцінні тест драйви, але я достатньо вже назмащував цими мастилами, щоб по консистенції і по зовнішньому вигляду зробити попередні висновки. якщо щось виявиться пізніше -- доповню відгук.
Ortyomko
Member

Повідомлення

всім привіт. наразі маю Leopold fc900 на коричневих свічах. І наче все було добре, але пан leif в одній із тем, сказав що це лайно бюджетне, тож щоб не виглядати лохом, думаю на що можна оновитись.
Із побажань: 100%, підсвітка і безпровід.
Чи вірно я розумію, що єдиний норм варік це буде Qk101+свічі+кейкапи? Раніше не користувався баребонами, тож досвіду не маю зовсім.
leif
Member

Повідомлення

Ortyomko: 04.03.2025 23:05сказав що це лайно бюджетне
я таких слів не вживав і про леопольд мова не йшла, давай не перебільшуй тут))

якщо з підсвіткою, то лише кукей, підсвітка це доволі специфічна опція для більш-менш пристойних клавіатур, трапляється нечасто.
Ortyomko
Member

Повідомлення

leif: 04.03.2025 23:11
Ortyomko: 04.03.2025 23:05сказав що це лайно бюджетне
я таких слів не вживав і про леопольд мова не йшла, давай не перебільшуй тут))
ну моє серденько відчуло це саме так)) весь час думав що перейшов на пристойну клаву а не оці от ваші разери/логітеки, а оно виходить що там ще цілий світ оцього всього
leif: 04.03.2025 23:11 якщо з підсвіткою, то лише кукей, підсвітка це доволі специфічна опція для більш-менш пристойних клавіатур, трапляється нечасто.
а якщо без?
leif
Member

Повідомлення

Ortyomko: 04.03.2025 23:05Раніше не користувався баребонами, тож досвіду не маю зовсім.
там немає нічого складного від слова геть. по світчах можна почати з бюджетних топчиків за свої гроші, а.к.а. HMX, щоб не ускладнювати життя. вони з заводу мають доволі пристойне змащення, тож цим не треба буде заморочуватись. по кейкапам, якщо є гроші і є бажання їх витратити - гмк. дуже гарна якість, яскравий, більш високий звук. з мінусів окрім ціни - це абс, тому шайн може настати доволі швидко (може і не швидко, але тут все від юзера залежить). якщо дешевше і без швидкого набуття шайну, то ПБТ. можна дабл шот такі як WS, можна і найспбт, нічо теж. пбт нижче по звуку, більш м'ютед, шайну інколи не набувають взагалі, якщо і набувають, то черезт тривалий час, з гмк не порівняти.
Sh@G
Member

Повідомлення

leif
А чи маєте Ви досвід з японськими світчами або клавіатурами Topre (REALFORCE) на кшалт такої: R3 Keyboard / R3HB21? Дуже хочеться спробувати, але ціна в $325 без доставки та мита поки зупиняє, хоча раніше було доволі багато механіки, але більш масмаркетової: Tesoro, HyperX, Leopold, Varmilo 2 різні, Nuphy також 2 різні (обидві 75%). Я для себе чітко визначив, що із специфікої роботи мені обов'язково має бути виключно 100%, а в ідеалі ще й з стандартним розташуванням клавіш без зміщення та заміни.
leif
Member

Повідомлення

Ortyomko: 04.03.2025 23:12а якщо без?
моделей 98-100% клавіатур направду мало. трохи вище в топіку сьогодні писав про vertex s100, то ж ще раз повторюсь, що от якщо б я прямо станом на сьогодні обирав перший кастом і це мала б бути саме фул-сайз клавіатура, то я придбав би саме його. так, це скоріше за все, буде не швидко і не просто, але, як на мене, воно того вартує. у мене є відносно свіжа клавіатура від них (ну, там бренд типу інший -- TKD, але це їхнє) , але не 100% лейаут, я знаю про що йде мова в плані якості і підходів до клавіатуробудування, і огляди дуже потішили.

кукей теж дуже і дуже пристойні клавіатури, кукей 100/101 до появи вертексу була однозначним вибором номер 1 в цій категорії. решта воно більш специфічне, дороге, екзотичне і т.д.
Відповісти