ОСО це просто хто займається зарядом акб, в даному випадку сонце. і все по 280в. може бути правдою, при низькому вольтажу щоб замішатит 250в йому дійсно може знадобитись вольтаж.LegaJl: ↑ 04.10.2026 12:23Я переключив в ОСО, але все одно це не вирішило проблему, але як писав вище, можливо знайшов де підводні камені, так как на багатьох сайтах в характеристиках інверторів Sako написано що для повноцінної роботи "підмішування" потбрібен вольтаж PV не менше ніж 280в, тільки в такому випадку він працює в режимі підмішування.goldenvirus: ↑ 04.10.2026 06:49 LegaJl
В режимі SBU іде повноцінне перетворення dc to ac сонячної енергії та енергії з АКБ в змінну напругу 220в, тому у вас перемикається реле і на виході стабільна напруга яку ви виставляєте в налаштуваннях.
А режимі SUB інвертор просто підмішує енергію від сонячних панелей до енергії від мережі, тому реле не не перемикається і на виході інвертора та сама напруга що і на вході.
Як варіант, можна спробувати переключити пункт 16 в режим OSO, поки нема відключень, то це буде навіть більш правильним.
Для мене це дивно звісно ж, бо в характеристиках щоо в мануалі про це не слова не має, лише на деяких технічних паспортах подібних інверторів, але на цю модель не знайшов саме такої інформації, але думаю можливо дійсно так і є.
Дякую за відповідь![]()
Я думав переключитись в SBU, але з іншого боку після заходу сонця буде розходуватись заряд акумулятора, але важливий звісно ж не сам заряж, а те що потихеньку акумулятор буде втрачати свої цикли, вірніше втрачати енергоресурс.Timedemo: ↑ 04.10.2026 10:13 це тупить контролер. мппт тут ні до чого.
коли немає відключень користуйтесь спокійно сбу та і все. в суб йде інший алгоритм в режимі підмісу.
на майбутнє, краще купляти гроватт не та велика переплата, та отримаєте зовсім інший рівень роботи.
З іншого боку дійсно можна добавити може ще один акумулятор, і в такому випадку втрата буде не на стільки вразлива, тому як варіант я теж це розглядав. Дякую![]()
якщо хочете максимум від сонця отримувать, осо и сбу ваш варіант до поки не буде відключень. я кщо є можливість виставити нажній порог розряду акб 40 відсоктів або по вольтажу 52в, щоб мати запас на несподіване відключення, то поставте.