Новини
Останні статті і огляди
Разгон памяти
-
vltk
Member
TimBest
vddio-1.35 (найдите поиском где менять на вашей MB) и Nitro стоит попробовать попустить, без ноликов. И согласен, что дело не в сопротивлениях
vddio-1.35 (найдите поиском где менять на вашей MB) и Nitro стоит попробовать попустить, без ноликов. И согласен, что дело не в сопротивлениях
-
Zaelot
Member
я так зрозумів, що мені потрібен більш дорослий, дорослий. Гнав по bclk-cpu - нічого не вийшло, гнав по bclk-soc, теж все крашиться, всього чого зміг добитись на профільному, це на скріншоті.. Треба розумний дядко який на пальцях зможе мені пояснити, як воно гониться і які залежності. Вийшло трошки погнати пам'ять, але з субтаймінгами теж не виходить, та шо.. я дуб дубом, шось в мене шаг в право, шаг в ліво - синька.. Вже і не знаю, шо можна з цим робити, дуже вибачаюсь за криві руки
Отправлено спустя 3 часа 48 минут 11 секунд:
ще надудлив, але нижче 50 все ще не можу
ще надудлив, але нижче 50 все ще не можу
-
QFlash
Member
Zaelot
Command rate 1/ пробували, якщо потягне то навіть гнати не треба.
Command rate 1/ пробували, якщо потягне то навіть гнати не треба.
-
Striker
Member
В мене на 6000 cl30 вищі результати. Цікаво, це FCLK так бустить? В мене на 2167 найкращий результат, VSoc 1.25 здається замість 1.3. Напруга пам'яті 1.4.Artem_M: ↑ 28.03.2026 15:50cl28 6200 теж не їхало, але поїхало на 30.
Гріється, правда, до 50-52 градусів десь, але це нормально, як я розумію.
- спойлер
- Єдине з чим не розібрався, що при моїх таймінгах і налаштуваннях (виставляв по прикладу звідси і з повного дефолту, руцями без всяких профілів) при включеному Memory Context Restore (включав його вже після успішного тренування пам'яті) висне комп і в біосі також зависає через умовні 15 секунд. Якщо виключити Memory Context Restore, то все працює, тільки кожного разу йде тренування. Не критично, тому забив і користуюсь так.
-
anta777
Member
Memory Context Restore потрібно на зен 4 вмикати або вимикати разом з Powerdown.
-
Striker
Member
Це де в мене цей Powerdown? І мені здається, що це не в ньому справа, бо я пробував різні налаштування.anta777: ↑ 16.04.2026 17:38Memory Context Restore потрібно на зен 4 вмикати або вимикати разом з Powerdown.
-
anta777
Member
Powerdown в інших налаштуваннях
-
Artem_M
Member
Скоріше за все проблема в FCLK. Спробуй до 2100 виставити. Тих 2167 по факту нічого окрім циферок в латенсі не дає. Прожени TestMem5 з конфігом anta777 екстрім.Striker: ↑ 16.04.2026 10:35 Єдине з чим не розібрався, що при моїх таймінгах і налаштуваннях (виставляв по прикладу звідси і з повного дефолту, руцями без всяких профілів) при включеному Memory Context Restore (включав його вже після успішного тренування пам'яті) висне комп і в біосі також зависає через умовні 15 секунд. Якщо виключити Memory Context Restore, то все працює, тільки кожного разу йде тренування. Не критично, тому забив і користуюсь так.
Воно в тесті затримки може норм працювати, а в стрес-тесті будуть помилки.
Крім того в реальному користуванні будуть завтики через механізм корекції помилок.
-
Striker
Member
Завтра може пошукаю.anta777: ↑ 16.04.2026 20:26Powerdown в інших налаштуваннях
Та ні, при будь-якому FCLK зависання були. Тести проганяв, ніяких помилок. Посилання на мої давні пости.Artem_M: ↑ 16.04.2026 20:34Скоріше за все проблема в FCLK. Спробуй до 2100 виставити. Тих 2167 по факту нічого окрім циферок в латенсі не дає. Прожени TestMem5 з конфігом anta777 екстрім.
Воно в тесті затримки може норм працювати, а в стрес-тесті будуть помилки.
Крім того в реальному користуванні будуть завтики через механізм корекції помилок.
Striker: ↑ 30.05.2025 20:50LinpackXtreme-1.1.7
Striker: ↑ 26.05.2025 00:18Тест на 2200, таймінги ті ж самі
-
Striker
Member
Дуже дякую. Пофіксив, тепер з увімкненим Powerdown і Memory context restore не зависає. І комп швидко включається.anta777: ↑ 16.04.2026 17:38Memory Context Restore потрібно на зен 4 вмикати або вимикати разом з Powerdown.
-
NST1983
Member
Striker
Гарні цифри, але цікаво як себе буде вести при наступних тестах
1. https://testmem5.com/ - профіль anta777 Extreme на 120 хвилин - дочекатись до кінця.
2. https://github.com/Mysticial/y-cruncher/releases через y-cruncher.exe stress VT3 FFTv4 (від двух годин)
Чому Powerdown і Memory context restore увімкнули? Якщо обидва параметри вимкнути то глючить?
Гарні цифри, але цікаво як себе буде вести при наступних тестах
1. https://testmem5.com/ - профіль anta777 Extreme на 120 хвилин - дочекатись до кінця.
2. https://github.com/Mysticial/y-cruncher/releases через y-cruncher.exe stress VT3 FFTv4 (від двух годин)
Чому Powerdown і Memory context restore увімкнули? Якщо обидва параметри вимкнути то глючить?
-
Striker
Member
Та вже робив колись.NST1983: ↑ 04.05.2026 22:26профіль anta777 Extreme на 120 хвилин
- спойлер

При включеному Memory context restore і вимкненому Powerdown зависав комп. При вимкнених обох все нормально працює, але кожного разу йде тренування пам'яті секунд може 20. При включенні обох проблема пропала і комп не висне, і швидко завантажується.NST1983: ↑ 04.05.2026 22:26Чому Powerdown і Memory context restore увімкнули? Якщо обидва параметри вимкнути то глючить?
-
NST1983
Member
Колись не канає. Треба ще раз пройтися. Бажано декілька разів після знеструмленння пк. Півтори години мало, я колись помилку зловив на 1.28
імхо
Що стосовно кранчера? Принципово ні?)
-
МОНАХ
Member
► На MSI-ївських платах це, на жаль часто обов'язкова "мулька", щоб обидва параметри були активні для стабільності. В моєму випадку я виставляв різні комбінації вкл.-викл. і система була стабільна, але я й не ганяв тести пам'яті більше години часу, то ж мій досвід - нерепрезентативний тут (пишу, оскільки читав в якійсь з тем, що Ви поміняли "гігу" на "мсі"...)NST1983: ↑ 04.05.2026 22:26 Чому Powerdown і Memory context restore увімкнули? Якщо обидва параметри вимкнути то глючить?![]()
-
Striker
Member
Та мені не важко, можу і зробити, якщо вам так цікаво. Але коли буде вільний час.NST1983: ↑ 04.05.2026 23:05Колись не канає. Треба ще раз пройтися. Бажано декілька разів після знеструмленння пк. Півтори години мало, я колись помилку зловив на 1.28 імхо
Що ви маєте на увазі, навіщо знеструмлювати пк?
Мені зараз стало цікаво спробувати знизити вольтаж з 1.4, бо температура пам'яті піднімається до 50 градусів, влітку і 55 може бути. Хоча, це наче нормальна робоча температура. Але в мене на 1.35 В сипало помилки, а на 1.4 В вже не було жодної. Може пробувати знижувати до 1.37-1.38 В і ганяти тести.
-
NST1983
Member
Так. треба вимикати маст хев обидва параметри. На гігабайт були також вимкнені, але вона трохи швидше грузиться, хоча це мій другий комп і 20 секунд різниці не заважає..
Але
на МСІ я побачив що плата визначила мої модулі як hunix.
Підняла первички, причому режим роботи ОЗУ я зміг поставити я фаст, плюс латесні кіллер - і все працює також чітко
Відправлено через 3 хвилини 39 секунд:
Ось так вийшло!
мем тест гоняв двічі) завтра ще погоняю, і кранчер також - все стабільно
Відправлено через 1 хвилину 26 секунд:
Для x3d думаю норм, а ну ще ось - обдув від джонсбо)
Але
на МСІ я побачив що плата визначила мої модулі як hunix.
Підняла первички, причому режим роботи ОЗУ я зміг поставити я фаст, плюс латесні кіллер - і все працює також чітко
Відправлено через 3 хвилини 39 секунд:
Ось так вийшло!
мем тест гоняв двічі) завтра ще погоняю, і кранчер також - все стабільно
Відправлено через 1 хвилину 26 секунд:
Для x3d думаю норм, а ну ще ось - обдув від джонсбо)
-
Striker
Member
Testmem5 не проходить, видає помилку. Куди дивитися в першу чергу, може через курву -40 на процесорі?
-
RoMiLiUs
Member
А ви оптиміст з -40Striker: ↑ 09.05.2026 15:40 Testmem5 не проходить, видає помилку. Куди дивитися в першу чергу, може через курву -40 на процесорі?
-
XXXshadyXXX
Member
Открою вам тайну: сначала как бы делается разгон памяти, а потом уже настраивается процессор)))Striker: ↑ 09.05.2026 15:40може через курву -40 на процесорі?
-
Striker
Member
Я так і робив, спочатку пам'ять крутив, а тільки тоді вже процесор.XXXshadyXXX: ↑ 09.05.2026 16:28Открою вам тайну: сначала как бы делается разгон памяти, а потом уже настраивается процессор)))