Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
vdemeshko
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 10.06.2026 23:38
Барбарис: 10.06.2026 23:34Черговий непотрібний специфічний тест, підібраний під конкретне залізо та умови.
тільки 70+% сайтів працюють на php, і розробникам треба на чомусь розробляти. Правда краще на чомусь швидкому? ну щоб кожен раз не чекати поки воно згенерує сторінку на локальному ноуті який як сервер використовується
yuriy_dd: 11.06.2026 00:13
yuriy_dd: 10.06.2026 23:10самий швидкий результат на зараз зі всіх десктопних проців у Intel Core Ultra 9 285K - 1 757 220
перегрузив ноут, і знову запустив - отримав - 1 753 893 - що майже як у Intel Core Ultra 9 285K :super: :super:

Screenshot 2026-06-11 at 00.12.54.png
HTTP Request->
webserver->
<any programming languge>->bootstrap and process request(any framework or pure procedure script )
->database query 100-500ms
-> HTTP Response(total time for script run without database interaction ~ 10-30ms)

think about it(c) meme
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 10.06.2026 19:16хто у світі протестував максимальний можливий час автономної роботи макбука? Просто реальний тест з описом умов, раптом всі оглядачі брешуть
ти з теми не з'їжджай, Юрчік. до чого тут макбук, коли у мене аймак?
yuriy_dd: 10.06.2026 19:16ви ноути розганяєте?
і знову. до чого ти згадав ноут, якщо я кажу, що у мене аймак на армі? відповіді, звичайно не буде.
yuriy_dd: 10.06.2026 19:16пс: я проти розгону категорично.
та всім зрозуміло, що ти криворукий, це можна було і не писати.
yuriy_dd: 10.06.2026 19:16Навіть використання XMP памяті
те, що ти з володєй811 Біба і Боба написали ще на першій сторінці цього епічного топіку :lol:
yuriy_dd: 10.06.2026 19:16я щось глянув - не дуже мені цікаво.
це не дивно, звичайно.
yuriy_dd: 10.06.2026 19:16мені потрібні скріни - наприклад заміряти споживання в різних умовах, спробувати визначити споживання монітору і тд.
так я ж кажу тобі, давай зустрінемось, я візьму аймак, у мене для нього спец. сумка є для транспортування, там на місці все заміряємо, скрінів наробимо, уух весело буде. заодно і поспілкуємось. ти злякався, чи що?
ти казав, що ноут у тебе "для більшості роботи". ти сам так і написав, якщо почнеш заперечувати, я наведу цитату. значить більшість роботи ти виконуєш не за декстопом. але сказати свій юзер кейс ти соромишся, еге ж? ;) що ж там такого постидного у тебе на "мобільній" роботі, Юзік?
yuriy_dd: 10.06.2026 19:16 що купують більше - ноути чи десктопи?
і який ти робиш з цього висновок? що за ноутом ергономічно і продуктивно працювати? :laugh:
yuriy_dd: 10.06.2026 19:16Думаєте це і є ваші дівчатка на пляжі?
для орбстаку питання, звичайно ж не в економії батареї, воно там іде бонусом, мета у розробників зовсім інша, ти мені бабушку не лохмать.
yuriy_dd: 10.06.2026 19:16Можна взяти сласників дата центрів - що означає що стійка споживає 10кВт?
1) я написав: "і як тут можна наводити "рекламу виробників ноутів" в якості аргумента?"
2) Юзя відповів цитуючи це моє питання: "бо на основі цього люди обирають."
3) я продовжив: "які люди? дівчата в віці до 20 рочків, які думають що вони будуть як в рілзах на пляжі робити роботу на енергоефективному армі попиваючи коктейль?"
4) Юзя забув про рекламу ноутів і ось вже з'їжджає на дата центри.
yuriy_dd: 10.06.2026 19:16але чому у всіх виробників тонких ноутів - автономність на першому місці?
тому що це легко продається, очевидно. ти вперше зіткнувся з тим що в маркетингу одне а в реальному житті інше? :lol:
yuriy_dd: 10.06.2026 19:16Ви щось довести можете посиланням на якийсь надійний ресурс?
а головою ти здатен подумати? де і як працюють люди, що працюють на комп'ютерах? що таке офіс? як виглядають домашні сетапи фрілансерів? як виглядають сетапи монтажерів? давай проаналізуємо.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

vdemeshko: 11.06.2026 16:45HTTP Request->
webserver->
<any programming languge>->bootstrap and process request(any framework or pure procedure script )
->database query 100-500ms
-> HTTP Response(total time for script run without database interaction ~ 10-30ms)
припустимо що ви розумієте про що написали, я досить вмію оптимізовувати тому я зменшим середній час обробки хіта до 23мс, з яких БД - 10мс. Решта - це або PHP або мій бінарний код на С. Також я зумів отпимізувати виконання важких SQL запитів на 300 стрічок, 20 таблиців з підзапитами JOIN і тд - до пару мс - я придумав як кешувати плани, хоча розробники Postgre мені сказали що це не можливо. Ну і мої бінарні структури які суттєво пришвидшили роботу БД.
Але інші цього не мають, і тому частка виконання PHP - досить довго.

Відправлено через 15 хвилин 37 секунд:
leif: 11.06.2026 17:45 ти з теми не з'їжджай, Юрчік. до чого тут макбук, коли у мене аймак?
але я про ноут. Ви на аймаку можете зробити інші тести
leif: 11.06.2026 17:45 ви ноути розганяєте?
і знову. до чого ти згадав ноут, якщо я кажу, що у мене аймак на армі? відповіді, звичайно не буде.
ви згадали про розгін, я запитав чи ви розганяєте ноути чи свій аймак
leif: 11.06.2026 17:45 пс: я проти розгону категорично.
та всім зрозуміло, що ти криворукий, це можна було і не писати.
власники ноутів - їх розганяють? чому ви тавруєте власників ноутів кривокурими? це у вас така менера спілкування ображати людей які просто використовують як передбачено?
leif: 11.06.2026 17:45е, що ти з володєй811
я не знаю хто це такий, не потрібно мене асоціювати з невідомими мені людьми
leif: 11.06.2026 17:45так я ж кажу тобі, давай зустрінемось, я візьму аймак, у мене для нього спец. сумка є для транспортування, там на місці все заміряємо, скрінів наробимо, уух весело буде. заодно і поспілкуємось. ти злякався, чи що?
до речі я і досі можу 18го - хоча плани вже 2 рази мінялись.
але мені не цікавий ваш М3. І коли він вийшов - я його навіть не розглядав щоб переходити. Цікавим став лише М4. М5 - теж ок, але не вартує переплата.
leif: 11.06.2026 17:45ти казав, що ноут у тебе "для більшості роботи". ти сам так і написав, якщо почнеш заперечувати, я наведу цитату. значить більшість роботи ти виконуєш не за декстопом
саме так, зараз більшість своєї роботи я роблю на ноутах. До десктопу навіть доступ рідко маю
leif: 11.06.2026 17:45 що купують більше - ноути чи десктопи?
і який ти робиш з цього висновок? що за ноутом ергономічно і продуктивно працювати
що люди працюють за ноутами, бо іншого вибору нема. Чи мені зручно - так досить. Навіть кайф від макбука.
leif: 11.06.2026 17:453) я продовжив: "які люди? дівчата в віці до 20 рочків, які думають що вони будуть як в рілзах на пляжі робити роботу на енергоефективному армі попиваючи коктейль?"
я вам дав чим займаються розробники OrbStack на егерно-ефективному ноутів. Вони дівчата в 20 років?
leif: 11.06.2026 17:45 тому що це легко продається, очевидно. ти вперше зіткнувся з тим що в маркетингу одне а в реальному житті інше? :lol:
ні, для мене це важливо, я купив М1 - і особисто переконався. Я також дивився огляди і особисто купив М4 і так автономність дуже добре. Нагадаю - 3 шт М4
leif: 11.06.2026 17:45а головою ти здатен подумати? де і як працюють люди, що працюють на комп'ютерах?
ну якщо більшість купує ноути, а за ноутами можна працювати будь де - то відповідь будь де
перше що знайшов:
Зображення
leif: 11.06.2026 17:45що таке офіс? як виглядають домашні сетапи фрілансерів? як виглядають сетапи монтажерів? давай проаналізуємо.
якраз сьогодні дав відео про людину що мігрує з він десктоп на макбук. Ви дивились? Зрозуміли його аргументацію?
якщо що - я повністю підтримую
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 11.06.2026 18:05але я про ноут. Ви на аймаку можете зробити інші тести
до тебе дуже довго доходить. до чого тут був ноут? я пишу тобі в розрізі твоїх "протестуй аймак", що я не бачу сенсу тестувати те, що не конфігурується юзером, і те що вже давно на ринку, а значить багато разів протестовано, результати будуть однакові.

ти не зрозумів досі і почав з'їжджати на ноути? давно у лікаря був? з когнітивними функціями все ок? :spy:
yuriy_dd: 11.06.2026 18:05ви згадали про розгін, я запитав чи ви розганяєте ноути чи свій аймак
скільки разів треба написати "не конфігурується юзером" щоб до тебе дійшло, флудераст?
yuriy_dd: 11.06.2026 18:05власники ноутів - їх розганяють? чому ви тавруєте власників ноутів кривокурими? це у вас така менера спілкування ображати людей які просто використовують як передбачено?
ти написав, що не розганяєш те залізо, яке безпечно тюнити :laugh: тому не перекручуй. криворуким я назвав одну людину -- тебе.
yuriy_dd: 11.06.2026 18:05я не знаю хто це такий, не потрібно мене асоціювати з невідомими мені людьми
тобі достатньо буде знати що ти Біба, якщо володя Боба. а Біба і Боба ...
yuriy_dd: 11.06.2026 18:05до речі я і досі можу 18го - хоча плани вже 2 рази мінялись.
та ти шо :lol: 2 рази? офігіть! де зустрічаємось? там вище пропонували трійку коворкінгів, який тобі підходить?
yuriy_dd: 11.06.2026 18:05але мені не цікавий ваш М3.
то протестуй, то вже нецікавий :laugh: Юзя-Юзя, шо за непослідовність?
yuriy_dd: 11.06.2026 18:05саме так, зараз більшість своєї роботи я роблю на ноутах. До десктопу навіть доступ рідко маю
співчуваю. на ноуті і без зовнішнього монітора? спина не болить?
yuriy_dd: 11.06.2026 18:05Чи мені зручно - так досить
вірю, я повірив.
yuriy_dd: 11.06.2026 18:05я вам дав чим займаються розробники OrbStack на егерно-ефективному ноутів. Вони дівчата в 20 років?
зберись! я тобі окремо відповів про орбстак там поруч. перечитуй.
yuriy_dd: 11.06.2026 18:05ні, для мене це важливо
чому? який у тебе юзеркейс? розкажи нам. чому ти не маєш стаціонарного робочого місця?
yuriy_dd: 11.06.2026 18:05ну якщо більшість купує ноути, а за ноутами можна працювати будь де - то відповідь будь де
логіка вийшла з чату :insane: тобто ергономічні робочі місця не потрібні по твоєму? в кафе зручно?
yuriy_dd: 11.06.2026 18:05Ви дивились?
ні. що там, людині зручно на 15" кватирці відео монтажити? не те що на десктопі, звісно.
denon312
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 11.06.2026 18:05якраз сьогодні дав відео про людину що мігрує з він десктоп на макбук. Ви дивились?
цікаво, він серйозно "думає" що хтось переглядає кожне відео яке він тут зригує?
yuriy_dd: 11.06.2026 18:05перше що знайшов:
AI Image Checker - 97% GenAI
Зайшов на сайт де наш інтелектуал взяв картинку, і тепер дуже хочу купити цей макбук з екраном від калькулятора
Зображення
leif
Member

Повідомлення

denon312: 11.06.2026 18:30AI Image Checker - 97% GenAI
спойлер
Зображення
це магія епл :laugh:
denon312
Member

Повідомлення

leif: 11.06.2026 18:33 це магія епл :laugh:
Та сама робота про яку Юра не хоче говорити
Зображення

What is StockCake?
StockCake is a website that offers AI-generated images.
leif
Member

Повідомлення

denon312: 11.06.2026 18:55Та сама робота про яку Юра не хоче говорити
:lol: :lol:

а, так, впізнаю ці львівські хмарочоси на фоні. Юзік присів трохи перепочити перед тим як бігти в наступне кафе і одразу працює! а все чому? тому що батарейка не сіла :learn:

виглядає дуже зручно, дуже потужно
Відповісти