Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
vdemeshko
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 10.06.2026 23:38
Барбарис: 10.06.2026 23:34Черговий непотрібний специфічний тест, підібраний під конкретне залізо та умови.
тільки 70+% сайтів працюють на php, і розробникам треба на чомусь розробляти. Правда краще на чомусь швидкому? ну щоб кожен раз не чекати поки воно згенерує сторінку на локальному ноуті який як сервер використовується
yuriy_dd: 11.06.2026 00:13
yuriy_dd: 10.06.2026 23:10самий швидкий результат на зараз зі всіх десктопних проців у Intel Core Ultra 9 285K - 1 757 220
перегрузив ноут, і знову запустив - отримав - 1 753 893 - що майже як у Intel Core Ultra 9 285K :super: :super:

Screenshot 2026-06-11 at 00.12.54.png
HTTP Request->
webserver->
<any programming languge>->bootstrap and process request(any framework or pure procedure script )
->database query 100-500ms
-> HTTP Response(total time for script run without database interaction ~ 10-30ms)

think about it(c) meme
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 10.06.2026 19:16хто у світі протестував максимальний можливий час автономної роботи макбука? Просто реальний тест з описом умов, раптом всі оглядачі брешуть
ти з теми не з'їжджай, Юрчік. до чого тут макбук, коли у мене аймак?
yuriy_dd: 10.06.2026 19:16ви ноути розганяєте?
і знову. до чого ти згадав ноут, якщо я кажу, що у мене аймак на армі? відповіді, звичайно не буде.
yuriy_dd: 10.06.2026 19:16пс: я проти розгону категорично.
та всім зрозуміло, що ти криворукий, це можна було і не писати.
yuriy_dd: 10.06.2026 19:16Навіть використання XMP памяті
те, що ти з володєй811 Біба і Боба написали ще на першій сторінці цього епічного топіку :lol:
yuriy_dd: 10.06.2026 19:16я щось глянув - не дуже мені цікаво.
це не дивно, звичайно.
yuriy_dd: 10.06.2026 19:16мені потрібні скріни - наприклад заміряти споживання в різних умовах, спробувати визначити споживання монітору і тд.
так я ж кажу тобі, давай зустрінемось, я візьму аймак, у мене для нього спец. сумка є для транспортування, там на місці все заміряємо, скрінів наробимо, уух весело буде. заодно і поспілкуємось. ти злякався, чи що?
ти казав, що ноут у тебе "для більшості роботи". ти сам так і написав, якщо почнеш заперечувати, я наведу цитату. значить більшість роботи ти виконуєш не за декстопом. але сказати свій юзер кейс ти соромишся, еге ж? ;) що ж там такого постидного у тебе на "мобільній" роботі, Юзік?
yuriy_dd: 10.06.2026 19:16 що купують більше - ноути чи десктопи?
і який ти робиш з цього висновок? що за ноутом ергономічно і продуктивно працювати? :laugh:
yuriy_dd: 10.06.2026 19:16Думаєте це і є ваші дівчатка на пляжі?
для орбстаку питання, звичайно ж не в економії батареї, воно там іде бонусом, мета у розробників зовсім інша, ти мені бабушку не лохмать.
yuriy_dd: 10.06.2026 19:16Можна взяти сласників дата центрів - що означає що стійка споживає 10кВт?
1) я написав: "і як тут можна наводити "рекламу виробників ноутів" в якості аргумента?"
2) Юзя відповів цитуючи це моє питання: "бо на основі цього люди обирають."
3) я продовжив: "які люди? дівчата в віці до 20 рочків, які думають що вони будуть як в рілзах на пляжі робити роботу на енергоефективному армі попиваючи коктейль?"
4) Юзя забув про рекламу ноутів і ось вже з'їжджає на дата центри.
yuriy_dd: 10.06.2026 19:16але чому у всіх виробників тонких ноутів - автономність на першому місці?
тому що це легко продається, очевидно. ти вперше зіткнувся з тим що в маркетингу одне а в реальному житті інше? :lol:
yuriy_dd: 10.06.2026 19:16Ви щось довести можете посиланням на якийсь надійний ресурс?
а головою ти здатен подумати? де і як працюють люди, що працюють на комп'ютерах? що таке офіс? як виглядають домашні сетапи фрілансерів? як виглядають сетапи монтажерів? давай проаналізуємо.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

vdemeshko: 11.06.2026 16:45HTTP Request->
webserver->
<any programming languge>->bootstrap and process request(any framework or pure procedure script )
-> HTTP Response(total time for script run without database interaction ~ 10-30ms)
припустимо що ви розумієте про що написали, я досить вмію оптимізовувати тому я зменшим середній час обробки хіта до 23мс, з яких БД - 10мс. Решта - це або PHP або мій бінарний код на С. Також я зумів отпимізувати виконання важких SQL запитів на 300 стрічок, 20 таблиців з підзапитами JOIN і тд - до пару мс - я придумав як кешувати плани, хоча розробники Postgre мені сказали що це не можливо. Ну і мої бінарні структури які суттєво пришвидшили роботу БД.
Але інші цього не мають, і тому частка виконання PHP - досить довго.

Відправлено через 15 хвилин 37 секунд:
leif: 11.06.2026 17:45 ти з теми не з'їжджай, Юрчік. до чого тут макбук, коли у мене аймак?
але я про ноут. Ви на аймаку можете зробити інші тести
leif: 11.06.2026 17:45 ви ноути розганяєте?
і знову. до чого ти згадав ноут, якщо я кажу, що у мене аймак на армі? відповіді, звичайно не буде.
ви згадали про розгін, я запитав чи ви розганяєте ноути чи свій аймак
leif: 11.06.2026 17:45 пс: я проти розгону категорично.
власники ноутів - їх розганяють? чому ви тавруєте власників ноутів кривокурими? це у вас така менера спілкування ображати людей які просто використовують як передбачено?
leif: 11.06.2026 17:45е, що ти з володєй811
я не знаю хто це такий, не потрібно мене асоціювати з невідомими мені людьми
leif: 11.06.2026 17:45так я ж кажу тобі, давай зустрінемось, я візьму аймак, у мене для нього спец. сумка є для транспортування, там на місці все заміряємо, скрінів наробимо, уух весело буде. заодно і поспілкуємось. ти злякався, чи що?
до речі я і досі можу 18го - хоча плани вже 2 рази мінялись.
але мені не цікавий ваш М3. І коли він вийшов - я його навіть не розглядав щоб переходити. Цікавим став лише М4. М5 - теж ок, але не вартує переплата.
leif: 11.06.2026 17:45ти казав, що ноут у тебе "для більшості роботи". ти сам так і написав, якщо почнеш заперечувати, я наведу цитату. значить більшість роботи ти виконуєш не за декстопом
саме так, зараз більшість своєї роботи я роблю на ноутах. До десктопу навіть доступ рідко маю
leif: 11.06.2026 17:45 що купують більше - ноути чи десктопи?
і який ти робиш з цього висновок? що за ноутом ергономічно і продуктивно працювати
що люди працюють за ноутами, бо іншого вибору нема. Чи мені зручно - так досить. Навіть кайф від макбука.
leif: 11.06.2026 17:453) я продовжив: "які люди? дівчата в віці до 20 рочків, які думають що вони будуть як в рілзах на пляжі робити роботу на енергоефективному армі попиваючи коктейль?"
я вам дав чим займаються розробники OrbStack на егерно-ефективному ноутів. Вони дівчата в 20 років?
leif: 11.06.2026 17:45 тому що це легко продається, очевидно. ти вперше зіткнувся з тим що в маркетингу одне а в реальному житті інше? :lol:
ні, для мене це важливо, я купив М1 - і особисто переконався. Я також дивився огляди і особисто купив М4 і так автономність дуже добре. Нагадаю - 3 шт М4
leif: 11.06.2026 17:45а головою ти здатен подумати? де і як працюють люди, що працюють на комп'ютерах?
ну якщо більшість купує ноути, а за ноутами можна працювати будь де - то відповідь будь де
перше що знайшов:
Зображення
leif: 11.06.2026 17:45що таке офіс? як виглядають домашні сетапи фрілансерів? як виглядають сетапи монтажерів? давай проаналізуємо.
якраз сьогодні дав відео про людину що мігрує з він десктоп на макбук. Ви дивились? Зрозуміли його аргументацію?
якщо що - я повністю підтримую
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 11.06.2026 18:05але я про ноут. Ви на аймаку можете зробити інші тести
до тебе дуже довго доходить. до чого тут був ноут? я пишу тобі в розрізі твоїх "протестуй аймак", що я не бачу сенсу тестувати те, що не конфігурується юзером, і те що вже давно на ринку, а значить багато разів протестовано, результати будуть однакові.

ти не зрозумів досі і почав з'їжджати на ноути? давно у лікаря був? з когнітивними функціями все ок? :spy:
yuriy_dd: 11.06.2026 18:05ви згадали про розгін, я запитав чи ви розганяєте ноути чи свій аймак
скільки разів треба написати "не конфігурується юзером" щоб до тебе дійшло, флудераст?
yuriy_dd: 11.06.2026 18:05власники ноутів - їх розганяють? чому ви тавруєте власників ноутів кривокурими? це у вас така менера спілкування ображати людей які просто використовують як передбачено?
ти написав, що не розганяєш те залізо, яке безпечно тюнити :laugh: тому не перекручуй. криворуким я назвав одну людину -- тебе.
yuriy_dd: 11.06.2026 18:05я не знаю хто це такий, не потрібно мене асоціювати з невідомими мені людьми
тобі достатньо буде знати що ти Біба, якщо володя Боба. а Біба і Боба ...
yuriy_dd: 11.06.2026 18:05до речі я і досі можу 18го - хоча плани вже 2 рази мінялись.
та ти шо :lol: 2 рази? офігіть! де зустрічаємось? там вище пропонували трійку коворкінгів, який тобі підходить?
yuriy_dd: 11.06.2026 18:05але мені не цікавий ваш М3.
то протестуй, то вже нецікавий :laugh: Юзя-Юзя, шо за непослідовність?
yuriy_dd: 11.06.2026 18:05саме так, зараз більшість своєї роботи я роблю на ноутах. До десктопу навіть доступ рідко маю
співчуваю. на ноуті і без зовнішнього монітора? спина не болить?
yuriy_dd: 11.06.2026 18:05Чи мені зручно - так досить
вірю, я повірив.
yuriy_dd: 11.06.2026 18:05я вам дав чим займаються розробники OrbStack на егерно-ефективному ноутів. Вони дівчата в 20 років?
зберись! я тобі окремо відповів про орбстак там поруч. перечитуй.
yuriy_dd: 11.06.2026 18:05ні, для мене це важливо
чому? який у тебе юзеркейс? розкажи нам. чому ти не маєш стаціонарного робочого місця?
yuriy_dd: 11.06.2026 18:05ну якщо більшість купує ноути, а за ноутами можна працювати будь де - то відповідь будь де
логіка вийшла з чату :insane: тобто ергономічні робочі місця не потрібні по твоєму? в кафе зручно?
yuriy_dd: 11.06.2026 18:05Ви дивились?
ні. що там, людині зручно на 15" кватирці відео монтажити? не те що на десктопі, звісно.
denon312
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 11.06.2026 18:05якраз сьогодні дав відео про людину що мігрує з він десктоп на макбук. Ви дивились?
цікаво, він серйозно "думає" що хтось переглядає кожне відео яке він тут зригує?
yuriy_dd: 11.06.2026 18:05перше що знайшов:
AI Image Checker - 97% GenAI
Зайшов на сайт де наш інтелектуал взяв картинку, і тепер дуже хочу купити цей макбук з екраном від калькулятора
Зображення
leif
Member

Повідомлення

denon312: 11.06.2026 18:30AI Image Checker - 97% GenAI
спойлер
Зображення
це магія епл :laugh:
denon312
Member

Повідомлення

leif: 11.06.2026 18:33 це магія епл :laugh:
Та сама робота про яку Юра не хоче говорити
Зображення

What is StockCake?
StockCake is a website that offers AI-generated images.
leif
Member

Повідомлення

denon312: 11.06.2026 18:55Та сама робота про яку Юра не хоче говорити
:lol: :lol:

а, так, впізнаю ці львівські хмарочоси на фоні. Юзік присів трохи перепочити перед тим як бігти в наступне кафе і одразу працює! а все чому? тому що батарейка не сіла :learn:

виглядає дуже зручно, дуже потужно
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 11.06.2026 18:28то протестуй, то вже нецікавий
ви тестуєте те що маєте. Особисто мені ваш М3 - не цікавий.
щось ви забагато разів пробуєте образити
leif: 11.06.2026 18:28там вище пропонували трійку коворкінгів, який тобі підходить?
Молодвіж - норм
leif: 11.06.2026 18:28 співчуваю. на ноуті і без зовнішнього монітора? спина не болить?
лише за мене переживаєте? за десятки млн користувачів - ні? самі ноута теж не маєте?
leif: 11.06.2026 18:28 чому? який у тебе юзеркейс? розкажи нам. чому ти не маєш стаціонарного робочого місця?
я ж вже відповів. Вам повторити?

Відправлено через 1 хвилину 17 секунд:
leif: 11.06.2026 18:33 це магія епл :laugh:
перше що знайшов

ви сумніваєтесь що люди масово використовують ноути?
Filabatya
Member

Повідомлення

leif
Ви на першого, що в фокус не попав, подивіться, тупо тримає гарячу чашку на клаві, як підставці :lol:
спойлер
тай його подруга розфокусна теж друкує по столі, ей ай позорище(
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 11.06.2026 18:05перше що знайшов
Ти хоч дивився що ти знайшов? :lol:
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 11.06.2026 19:32ви тестуєте те що маєте. Особисто мені ваш М3 - не цікавий.
1) так навіщо тестувати, якщо все вже багато разів протестовано, а залізо не конфігурується, тобто результат буде однаковий у всіх аймаків на м3 (8cpu/10gpu)?
2) навіщо тестувати, якщо єдиному хто просить це зробити (тобто тобі) це не цікаво?
yuriy_dd: 11.06.2026 19:32щось ви забагато разів пробуєте образити
не розумію про що ти.

- Юзя це форма імені Юра, яка у нас інколи використовується в Україні, якщо ти не знав.

- те, що ти криворукий це просто факт, адже розгон/тюнінг це елементарні речі, які зроблені належним чином тільки на користь залізу. якщо ти не розумієш, чому так прописано, що "гарантія злітає" при розгоні і що це означає, то це твої проблеми і це лише підтверджує твій рівень розуміння сабжу.

- те, що на форумі є два відомих клоуна-адепта jdec і ще на першій сторінці цього топіку було висловлено думку (не я написав), що ви Біба і Боба -- це теж факт :dontknow:

- те що ти флудераст це взагалі база, як те що земля кругла. тут без коментарів. якщо ти цього не усвідомлюєш -- звернись до лікаря.

що тебе ще образило, Юзік?
yuriy_dd: 11.06.2026 19:32Молодвіж - норм
чудово, це зовсім поруч зі мною, я звернусь до них на днях, спробую пробити що там бронюється і як. дивись мені не зіскочи :nunu:
yuriy_dd: 11.06.2026 19:32лише за мене переживаєте?
мільйони мух не можуть помилятись (с)

так болить спина чи ні? не бачу відповіді.
yuriy_dd: 11.06.2026 19:32самі ноута теж не маєте?
лише за останні пару сторінок я написав про свій ноут кілька разів, у мене в профіль його занесено, який ти дивився, бо м3 там побачив. у тебе провали в пам'яті? ну точно до лікаря треба, Юра. не зволікай!
yuriy_dd: 11.06.2026 19:32я ж вже відповів.
ні, не відповів, ти з'їхав з теми. чому? зараз знову хочеш з'їхати? "не можу сказати" :lol: :lol: Бонд, джеймс Юзя Бонд
yuriy_dd: 11.06.2026 19:32ви сумніваєтесь що люди масово використовують ноути?
є різні сценарії. це ключовий момент, який ти ігноруєш, бо через нього рушиться весь твій марічко-світ.

ми ж тут ніби говоримо про професійне використання, в якому божественний однопоток зарішає і псп пам'яті. чи не так?
Востаннє редагувалось 11.06.2026 20:16 користувачем leif, всього редагувалось 2 разів.
vdemeshko
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 11.06.2026 18:05 я досить вмію оптимізовувати тому я зменшим середній час обробки хіта до 23мс
я дал направление подумать хотя бы потому что database это не обязательно SQL.. и вообще кто сказал что это одна база ? :D толку от тех тестов скорости PHP никакого так как это уже давно не является узким горлышком (когда есть возможность скейлить апликуху от загрузки, шардировать, ставить лоад балансеры и тд и тп).. не говоря про то что может быть совсем не запрос к 1 базе, а API Gateway c дальнейшей хореографией микросервисов с агрегацией данных из разных источников, с меседжами, очередями, асинхронными операциями с различных сервисами с SQL\NoSQL - и толку от ваших тестов скорости PHP никакого.. потому что его скорость уже много лет никого не беспокоит :) особенно меня который каждый день его использует в работе :lol:

Отправлено спустя 13 минут 9 секунд:
yuriy_dd: 11.06.2026 18:05 SQL запитів на 300 стрічок, 20 таблиців з підзапитами JOIN
у нас половина логики в Dagster c DBT ))) 20 таблиц... 300 строчек :lol:
Востаннє редагувалось 11.06.2026 20:29 користувачем vdemeshko, всього редагувалось 2 разів.
denon312
Member

Повідомлення

leif: 11.06.2026 20:12 не розумію про що ти.
шукає причини занести тебе в ЧС, бо тоді прийдеться домовлятися про зустріч.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 11.06.2026 20:12те, що ти криворукий це просто факт
в чому саме?
leif: 11.06.2026 20:12адже розгон/тюнінг це елементарні речі, які зроблені належним чином тільки на користь залізу
це або ви такі розумні або інженери Інтел/АМД/материнки - такі тупі
leif: 11.06.2026 20:12адепта jdec
саме так. І я бачу в логах помилки виправлення ECC хоча память в JEDEC
vdemeshko: 11.06.2026 20:25олку от тех тестов скорости PHP никакого так как это уже давно не является узким горлышком (когда есть возможность скейлить апликуху от загрузки, шардировать, ставить лоад балансеры и тд и тп).
навіть якщо можна мати менше серверів? а за хостинг ви платите з своєї кишені?
vdemeshko: 11.06.2026 20:25 у нас половина логики в Dagster c DBT ))) 20 таблиц... 300 строчек :lol:
навіть не знаю що це. Думаю чергова абстракція, а я бюсь як підєднатись до Постгре максимально швидко - бо через IP це довго.
Знаєте який метод самий швидкий?

Відправлено через 26 хвилин 50 секунд:
Одним процесором MacBook Neo не перевершити: в Intel розкрили суть проєкту Firefly

За твердженням Intel, пересічні покупці орієнтуються на співвідношення ціни до якості. Їм важливий тривалий час автономної роботи, швидкодія, ..
В Intel додають, що одного процесора недостатньо, оскільки покупці прагнуть придбати повноцінний ноутбук з гарним дисплеєм, якісним корпусом, системою охолодження, батареєю, інтерфейсом та ПЗ, які мають відповідати одній цільовій вартості.

https://itc.ua/ua/novini/odnym-protseso ... u-firefly/

і чому Інтел буквально повторює те що я кажу, і те що роблять виробники ноутів

хоча місцеві кажуть що автономність не важлива ..
vdemeshko
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 11.06.2026 22:25Думаю чергова абстракція
ну погугли )) короче глубоко пофиг какая там скорость PHP в 2026 году в микросервисной\SOA архитектуре приложения )) настолько пофиг что аж неудобно
навіть якщо можна мати менше серверів?
как на это влияет PHP? с асинхронными коммуникациями и ивнет дривен архитектурой на столько наплевать что там в скрости какого то ЯП что аж не удобно.. там где удобно и нужно - у нас Python, в другом месте Go lang и тд.. как разница вообще какая скорость у ПХП если он принял запрос и диспатчил ивент в очередь? настолько наплевать на тесты что даже не удобно )) а ты ДПУЛЯ не отбиваешь со своими тестами :D твое представление об архитектуре приложения на PHP примерно 10 летней давности когда скорость одного сервера и производительность имела значение )) это не так работает - монолиты уже не делают :) какая разница как скорость работы скрипта если приложение на ивент дривен архитектуре и юзер при нажатии на кнопку сгенерировать отчет не сидит и не втыкает фейсом в экран на прелоадер, а получает меседж на почту что вот ссылка - ваш отчет готов :gigi: там впрос не во времени работы скрипта как такового, а в масштабировании нагрузки горизонтально в пики и возвращение ресурсов после спада пиков.. это уже архитектура и инфрастуркутра и там настолько наплевать какая скорость у какого то языка что неудобно.. это просто интсрумент.. делай архитектуру правильно и с возможностью масштабирования и зачем какие то расчеты делать на PHP если можно диспатч ивента с пейлоадом в микросервис на го ленг и забрать результат? какая нафиг разница в разрезе сервисно ориентированной архитектуры приложения где ты строишь сервис на базе комуникаций через очередь и можно лбой ЯП для любого сервиса прикрутить если он лучше выполняет задачу (если оно потребуется вообще что то другое). Просто смешно читать про радости от скорости PHP ))) на это смотрели в ~2014 когда PHP7 начинал активно юзатся и монолиты апликухи еще были )) реально может "беспокоить" скорость ну может в CI\СD пайплайне когда у тебя unit\integration часик могут прогонятся но и там есть варианты как оптимизировать если это беспокоит )) короче забудь тесты скорости PHP ))) всем .ох..й на них много лет ))
kabostebeztak
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 11.06.2026 18:05
vdemeshko: 11.06.2026 16:45HTTP Request->
webserver->
припустимо що ви розумієте про що написали, я досить вмію оптимізовувати тому я зменшим середній час обробки хіта до 23мс, з яких БД - 10мс. Решта - це або PHP або мій бінарний код на С. Також я зумів отпимізувати виконання важких SQL запитів на 300 стрічок, 20 таблиців з підзапитами JOIN і тд - до пару мс - я придумав як кешувати плани, хоча розробники Postgre мені сказали що це не можливо. Ну і мої бінарні структури які суттєво пришвидшили роботу БД.
Але інші цього не мають, і тому частка виконання PHP - досить довго.

Відправлено через 15 хвилин 37 секунд:
leif: 11.06.2026 17:45 ти з теми не з'їжджай, Юрчік. до чого тут макбук, коли у мене аймак?
але я про ноут. Ви на аймаку можете зробити інші тести
leif: 11.06.2026 17:45 ви ноути розганяєте?
ви згадали про розгін, я запитав чи ви розганяєте ноути чи свій аймак
leif: 11.06.2026 17:45 пс: я проти розгону категорично.
власники ноутів - їх розганяють? чому ви тавруєте власників ноутів кривокурими? це у вас така менера спілкування ображати людей які просто використовують як передбачено?
leif: 11.06.2026 17:45е, що ти з володєй811
я не знаю хто це такий, не потрібно мене асоціювати з невідомими мені людьми
leif: 11.06.2026 17:45так я ж кажу тобі, давай зустрінемось, я візьму аймак, у мене для нього спец. сумка є для транспортування, там на місці все заміряємо, скрінів наробимо, уух весело буде. заодно і поспілкуємось. ти злякався, чи що?
до речі я і досі можу 18го - хоча плани вже 2 рази мінялись.
але мені не цікавий ваш М3. І коли він вийшов - я його навіть не розглядав щоб переходити. Цікавим став лише М4. М5 - теж ок, але не вартує переплата.
leif: 11.06.2026 17:45ти казав, що ноут у тебе "для більшості роботи". ти сам так і написав, якщо почнеш заперечувати, я наведу цитату. значить більшість роботи ти виконуєш не за декстопом
саме так, зараз більшість своєї роботи я роблю на ноутах. До десктопу навіть доступ рідко маю
leif: 11.06.2026 17:45 що купують більше - ноути чи десктопи?
і який ти робиш з цього висновок? що за ноутом ергономічно і продуктивно працювати
що люди працюють за ноутами, бо іншого вибору нема. Чи мені зручно - так досить. Навіть кайф від макбука.
leif: 11.06.2026 17:453) я продовжив: "які люди? дівчата в віці до 20 рочків, які думають що вони будуть як в рілзах на пляжі робити роботу на енергоефективному армі попиваючи коктейль?"
я вам дав чим займаються розробники OrbStack на егерно-ефективному ноутів. Вони дівчата в 20 років?
leif: 11.06.2026 17:45 тому що це легко продається, очевидно. ти вперше зіткнувся з тим що в маркетингу одне а в реальному житті інше? :lol:
ні, для мене це важливо, я купив М1 - і особисто переконався. Я також дивився огляди і особисто купив М4 і так автономність дуже добре. Нагадаю - 3 шт М4
leif: 11.06.2026 17:45а головою ти здатен подумати? де і як працюють люди, що працюють на комп'ютерах?
ну якщо більшість купує ноути, а за ноутами можна працювати будь де - то відповідь будь де
перше що знайшов:
Зображення
leif: 11.06.2026 17:45що таке офіс? як виглядають домашні сетапи фрілансерів? як виглядають сетапи монтажерів? давай проаналізуємо.
якраз сьогодні дав відео про людину що мігрує з він десктоп на макбук. Ви дивились? Зрозуміли його аргументацію?
якщо що - я повністю підтримую
ші юзер = законтачений
Я свій макбук про 2015 завжди до розетки під'єдную якщо є довга перерва і можна в школі зайти в кімнату з комп'ютерами і по стелсу видернути один з них з розетки, щоб зарядити свій ноутбук
Відповісти