Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

yuriy_dd: 01.06.2026 09:15
тому що це не правда.
Але ви можете провести свої тести - придумайте як обмежити щоб працювало мало ядер. І протестуйте як змінився ваш досвід взаємодії з системою.
Я не сумніваюсь що нічого подібного ви зробити не зможете. У звязку з відсутністю необхідних знань. :lamer: :lamer:
Все на що ви та місцева публіка здатні - це поставити мені мінус, та спробувати образити.
:lol: :lol: :lol:
Що неправда? Що інтерфейс вінди має безліч непотрібних графічних фіч? :laugh:
Я ж не на еплі, мені нічого придумувати не треба - я в біосі можу відключити, наприклад, енергоефективні ядра. Тут навіть знань не треба. :lol:
Тільки навіщо?
Що від цього має змінитись?
Чому я це маю тестувати?
Як це змінить ситуацію з графікою вікон?
Якщо я заплатив за всі ядра та 64 Гб, то хай працюють, а планувальник вінди керує нормально.

Може, цей, в село де виберись - корів пасти? Реально ж нудно став морозитись- треба перезавантаження.
yuriy_dd
Member

Барбарис: 01.06.2026 11:03 Що неправда? Що інтерфейс вінди має безліч непотрібних графічних фіч? :laugh:
я не дуже знаю про що ви. Я знаю про багато зайвих програм чи сервісів. Конкретно про зайві графічні фічі - я не знаю
Барбарис: 01.06.2026 11:03 Що від цього має змінитись?
ви навіть не зрозуміли про що мова. Ще раз - Майкрософт старається покращити взаємодію користувача з системою.
Ви розумієте яким саме чином вони хочуть цього досягнути?
Барбарис: 01.06.2026 11:03 Якщо я заплатив за всі ядра та 64 Гб, то хай працюють, а планувальник вінди керує нормально.
у вас ноут на 64 Гб? і яка автономність?
Барбарис: 01.06.2026 11:03 Може, цей, в село де виберись - корів пасти? Реально ж нудно став морозитись- треба перезавантаження.
якщо ви щось не розумієте - то ви вважаєте що ви розумніші?
Барбарис
Member

yuriy_dd, якщо не знаєш про зайві графічні фічі, то нащо пишеш, що це доводить важливість однопотоку(буст проца для запуску вікон чи пуску, який впроваджують майки)?
yuriy_dd
Member

Барбарис: 01.06.2026 11:35якщо не знаєш про зайві графічні фічі,
ну ви ж теж не знаєте які впливають на користувацький досвід. Але з поважним видом щось собі там придумали
Барбарис: 01.06.2026 11:35то нащо пишеш, що це доводить важливість однопотоку(буст проца для запуску
ну ви ж не знаєте що воно бустить, і вмінь розібратись - поки нема
Барбарис
Member

yuriy_dd, шо ти ліпиш? Як вони можуть впливати? Або помічаєш ефекти або ні, якщо помічаєш, то вони тобі треба або ні. Але той факт, що майки передивились режим роботи планувальника для їх відображення не доводить переваги однопотоку.

Яких вмінь розібратись, що бустить? Таблетки закінчились? В новині, що ти постив чітко ж написано, що бустить ядра проца, щоб були готові відобразити вікна та розрахувати положення? :lol:
yuriy_dd
Member

Зробить MacBook Neo ще популярнішим: чип Qualcomm Snapdragon C ризикує зганьбитись
ядра — усього лише версії Qualcomm Kryo 670, які використовувались в чипсетах середнього рівня, зокрема, Snapdragon 778G та Snapdragon 780G
Це досить старі ядра. В 2021 купував смарт на цих ядрах - Xiaomi 11 Lite 5G. Також маю на них планшет Amazon Fire Max 11
інсайдер стверджує, що за одночасної роботи всіх 8 ядер Snapdragon C у багатопотоковому режимі результат буде нижчим, ніж в A18 Pro в однопотоковому режимі, що вже просто ганебно
https://itc.ua/ua/novini/zrobyt-macbook ... zganbytys/

пс: цікаво - що там буде з процами від Інтел

Відправлено через 3 хвилини 33 секунди:
Барбарис: 01.06.2026 13:24шо ти ліпиш? Як вони можуть впливати? Або помічаєш ефекти або ні, якщо помічаєш, то вони тобі треба або ні
які ви агресивні стаєте, коли нічого по суті питання сказати не можете. Ефекти на стільки важливі - що ви їх вже вкотре вказати не можете?
Барбарис: 01.06.2026 13:24Але той факт, що майки передивились режим роботи планувальника для їх відображення
так писали ж що UI на ВК робиться. А новини про буст ядер. Щось у вас не сходиться. Хоча все просто - ви нічого не розумієте. І біситесь :weep: :weep:
Барбарис: 01.06.2026 13:24не доводить переваги однопотоку
а що доводить? а де одно-потік використовується?
Барбарис
Member

yuriy_dd, ти сліпий? Я ефекти ще в першому пості перелічив. І в новині, що ти зпостив лише за проц написано.
Я звісно, бачу що читати ти не вмієш, лише короткі уривки інформації засвоюєш.

Може на СДУГ перевірся?
AntonyKandaurov
Member

О так, Дудчак Юрій ще те сліпе та читає по діагоналі навіть те що він сюди тягне с помийки айтісі.
yuriy_dd
Member

Барбарис: 01.06.2026 13:54ти сліпий? Я ефекти ще в першому пості перелічив. І в новині, що ти зпостив лише за проц написано.
Я звісно, бачу що читати ти не вмієш, лише короткі уривки інформації засвоюєш.
дуже вдумливо прочитайте що я вам написав, можете декілька раз. Напрям роздумів - що саме Майкрософт покращило, і що по вашим словам використовується для промальовки.

Відправлено через 16 хвилин 40 секунд:
Intel випустила серверні процесори Xeon 6+. Флагман отримав 288 E‑ядер

надіюсь не пропустили головне?

Intel робить ставку на співвідношення продуктивності на ват

На слайдах нижче наведено результати тестів 288-ядерного флагмана Clearwater Forest та 192-ядерного/384-потокового AMD EPYC 9965

але чому не з АРМ? бояться програти, чи зрозуміли що вже програли?

https://www.overclockers.ua/ua/news/int ... or-launch/
Гедоніст
Junior

yuriy_dd: 01.06.2026 17:36але чому не з АРМ? бояться програти, чи зрозуміли що вже програли?
Шо ти мелеш? Існує така штука, як Roadmap. Почитай що це таке.
Барбарис
Member

yuriy_dd, не тупи та не придирайся до слів. Дай відповідь, що там підтверджує важливість однопотоку? Бо все, що зробили майки це додали фактично режим очікування на підвищених частот, а не як раніше в сплячому стані.
Проц розраховує геометрію та положення пуску та вікон, іконки, дістає з кешу, рахує векторні інструкції переводить в команди для карти тощо. Грубо кажучи, організовує та командує - карта там задіяна на мізерну долю своєї потужності.
dext
Member

yuriy_dd: 31.05.2026 22:17 на якому з десктопних АРМ ви мали подібні проблеми?
на всіх доступних SBC (raspberry pi), бо це відомий архітектурний прорахунок ARM
бачите - ви готові на все - аби не визнати що реальний користувач на х86 стикнувся з проблемою сумісності
повторюю: проблеми апаратної сумісності USB жодним чином не стосуються cумісності програмного стеку x86

ви можеже ще LPT-принтер зі смітника дістати і казати, що це проблема сумісності x86 - що в черговий раз доведе вашу неадекватність, тому не доводьте, не змінюйте тему
може вам для роботи цього достатньо
вона використовує Slack, Teams, MS Office, Telegram, Zoom, декілька профілів у Chrome, Safari
"декілька профілів" != "декілька вкладок", тому 8ГБ це таки одна вкладка, так :rotate:

і чому тріснув, підозріло, бо бачив купу ноутів на x86 і жоден "незрозуміло чому" не тріснув, в чому проблема, - якість?

насправді - просто зплавили з роздовбаним SSD? :rotate:
yuriy_dd
Member

Барбарис: 01.06.2026 18:02Дай відповідь, що там підтверджує важливість однопотоку?
покращення полягає в максимальному бусти частоти. Його можна досягнути виключно на одному ядрі, або максимум пару. Що доводить що працювати буде одно або мало потік, який і є важливим для користувача
До ВК - діла нема взагалі - що доводить що ВК відіграє мінімальну роль у наприклад запуску додатків.

далі я вам запропонував пересвідчитись що якщо у вас буде мало але швидких ядер - то ваш досвід залишиться як і був. Я запропонував як ви можете цього досягти. Думаю що на цьому кроці - ваші знання вичерпались
Барбарис: 01.06.2026 18:02Бо все, що зробили майки це додали фактично режим очікування на підвищених частот, а не як раніше в сплячому стані
ну таку маячню ще треба додуматись написати. А що тоді буде з автономністю?
Барбарис: 01.06.2026 18:02Проц розраховує геометрію та положення пуску та вікон, іконки, дістає з кешу, рахує векторні інструкції переводить в команди для карти тощо. Грубо кажучи, організовує та командує - карта там задіяна на мізерну долю своєї потужності
тобто якщо запускається до прикладу пустий хром - то ви гадаєте що ось таку основну роботу потрібно зробити?

Відправлено через 4 хвилини 9 секунд:
dext: 01.06.2026 18:04на всіх доступних SBC (raspberry pi), бо це відомий архітектурний прорахунок ARM
розмова йде про сучасні АРМ - або М проци від Епл, або Квалком Snapdragon X
хоча навіть на квалком для мобільних все добре з точки зору АРМ. Погано що вендори не хочуть підтримувати.
dext: 01.06.2026 18:04повторюю: проблеми апаратної сумісності USB жодним чином не стосуються cумісності програмного стеку x86
може ви не зрозуміли - але апаратно воно сумісне, воно навіть грає, але періодично заікається. Це виключно те за що ви так не любите АРМ, але миритесь у х86
dext: 01.06.2026 18:04"декілька профілів" != "декілька вкладок", тому 8ГБ це таки одна вкладка, так :rotate:
текілька профілів завантажено, кожен багато вкладок
dext: 01.06.2026 18:04 і чому тріснув, підозріло, бо бачив купу ноутів на x86 і жоден "незрозуміло чому" не тріснув, в чому проблема, - якість?
якраз недавно зловив її на одній дії - вона звикла регулювати нахил екрану ноута - не по центру зверху, а збоку
Барбарис
Member

yuriy_dd, кого крім тебе хвилює та автономість? І який хром, коли мова про буст ядер при першому русі мишкою після простою? Але при запуску хрому таке теж буде, власне проц буде так розраховувати запуск будь-якого вікна. Яка різниця, що ти там пропонував, коли мова про те, що зробили майки? Не переводь тему.
yuriy_dd
Member

Барбарис: 01.06.2026 20:17кого крім тебе хвилює та автономість?
ну наприклад Інтел - не просто так вони випустили проци що 43 год ютюб можуть крутити
чи ви вважаєте себе таким генієм що більше знаєте за Інтел?
Барбарис: 01.06.2026 20:17І який хром, коли мова про буст ядер при першому русі мишкою після простою?
це де ви таку маячню відкопали?

чи може ви взагалі розучились читати, і вам треба все розжувати і в рот покласти? :lamer: :lamer:
Профіль низької затримки короткочасно підвищує тактову частоту процесора під час звичайних дій користувачів. Підвищення може тривати від 1 до 3 секунд під час відкриття застосунків, спливаючих системних вікон, меню “Пуск” або контекстних меню. В Microsoft підкреслюють, що це звичайний метод для зниження інтерактивної затримки.
пс: ваші місцеві х86 фанати - десь на рівні вас (може ще гірші), не слухайте їх, слухайте мене поки я ще маю час :lol: :lol:
Барбарис
Member

yuriy_dd, :lol: :lol: :lol:
Зовсім тупенький? :laugh:
Те, що ти процитував і є простой. Коли нічого не робиш, вінда скидує частоти. Тільки рухаєш, запускаєш щось - проц треба розкочегарити. Чи ти під простоєм сон розумієш? :gigi: :gigi: :gigi: Ти глягь лише на банальні тести завантаження проца при роботі з 1,4 та 8к донглами безпровідних мишок.
Щоб ти зрозумів уяви ситуацію: ти - директор великої корпорації(вже смішно :gigi: ) і тобі треба кудись поїхати, то раніше ти чекав, коли водій прогрій авто, а тепер в тебе бабла повно(забив на енергозбереження) та машина завжди заведена - палить моторесурс. І коли тобі треба навіть за куток свого офісу покурити, то ти сів і поїхав, а не чекаєш. От саме це й зробили майки, а не доводили перевагу однопотоку. Готові всі ядра, а якщо тобі треба покурити, то поїдеш повільно(бустанеться одне-два ядра при відкритті пуску), а якщо тобі треба змитись в укриття від балістики(запустиш гру), то шофер рване з 2 передачі та наплює на знаки(запустить всі). :lol:
LVladislavchik
Member

yuriy_dd: 01.06.2026 20:55ну наприклад Інтел - не просто так вони випустили проци що 43 год ютюб можуть крутити
чи ви вважаєте себе таким генієм що більше знаєте за Інтел?
Дурнику, там для 43 годин ютубу половину роботи виконує просунутий дисплей :rotate: Такий вже геній, що аж не маєш критичного мислення :rotate:
AntonyKandaurov
Member

Тільки хотів сказати що наш експєрд Юрій Дудчак так і не зрозумів що той делл тримає 40+ годин в більшості завдяки адаптивній герцовці 1-120гц. Але що б осягнути це йому просто треба перестати бути сліпошарим утирком.
kabostebeztak
Member

yuriy_dd: 01.06.2026 13:50 Зробить MacBook Neo ще популярнішим: чип Qualcomm Snapdragon C ризикує зганьбитись
ядра — усього лише версії Qualcomm Kryo 670, які використовувались в чипсетах середнього рівня, зокрема, Snapdragon 778G та Snapdragon 780G
Це досить старі ядра. В 2021 купував смарт на цих ядрах - Xiaomi 11 Lite 5G. Також маю на них планшет Amazon Fire Max 11
інсайдер стверджує, що за одночасної роботи всіх 8 ядер Snapdragon C у багатопотоковому режимі результат буде нижчим, ніж в A18 Pro в однопотоковому режимі, що вже просто ганебно
https://itc.ua/ua/novini/zrobyt-macbook ... zganbytys/

пс: цікаво - що там буде з процами від Інтел

Відправлено через 3 хвилини 33 секунди:
Барбарис: 01.06.2026 13:24шо ти ліпиш? Як вони можуть впливати? Або помічаєш ефекти або ні, якщо помічаєш, то вони тобі треба або ні
які ви агресивні стаєте, коли нічого по суті питання сказати не можете. Ефекти на стільки важливі - що ви їх вже вкотре вказати не можете?
Барбарис: 01.06.2026 13:24Але той факт, що майки передивились режим роботи планувальника для їх відображення
так писали ж що UI на ВК робиться. А новини про буст ядер. Щось у вас не сходиться. Хоча все просто - ви нічого не розумієте. І біситесь :weep: :weep:
Барбарис: 01.06.2026 13:24не доводить переваги однопотоку
а що доводить? а де одно-потік використовується?
Хтось рахує скільки у нього девайсів?
yuriy_dd
Member

The ASUS Ascent QN10 is a powerful Mac Mini competitor featuring the Snapdragon X2 Elite

https://www.makeuseof.com/the-asus-asce ... -x2-elite/
Ответить