Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Закрито
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
Bogdanish4e
Member

Повідомлення

Vader: 18.12.2024 14:25 Bogdanish4e
почекайте виходу новинок..там буде все зрозумiло з цiнами..негарячкуйте B-)
це точно без варіантів - чекати півроку і при тому що 100% буде дорожче... а розраховувати що 40 серія впаде в ціні теж не варто, бо я дивлюсь, кожен день моніторю ціни, наявність по магазинам то вже бачу що пропадають з продажу... та і знаючи наших бариг фіг опустять, окрім того прогнозують що долар виросте, а зп в мене не доларах на жаль...
Vader
Member

Повідомлення

Bogdanish4e
Вы бу с нашего форума рассматриваете? B-) с гарантией 2 года например от известного магазина...например...
Nouriel
Member

Повідомлення

daesz
та ні створити в адреналіні кастомне розширення і вуаля мінус 20-40ват
man1242
Member

Повідомлення

Bogdanish4e: 18.12.2024 14:11
Melofon: 18.12.2024 13:59 Bogdanish4e

Надо брать ту на которую готовы максимально потратить деньги и конечно чем мощнее тем лучше т.к. на дольше хватит, а все эти соотношения вообще до лампочки.
я готовий вже взяти зараз RX7800 за 23 тис грн :-P але розумію що будуть проблеми з енергоефективністю, вище писали що не врегульований якийсь жор, та і по тестам що дивися це досить гарячі і ненажерливі карти, окрім того міняти БЖ не хочу... та і дивлюсь більшість ігор все таки "заточена" під нвідіа, використовують більше їх технології, то типу надіюсь що від них картки вистачить надовше, типу з генераціє кадрів можна буде через пару років погратись... декілька міс назад 4070 можна було взяти за ці кошти, а 4070с за 26-27к. Але що тепер згадувати :weep: Просто не встигаю за цими цінами зі своєю проблемною рішучістю - ще десь 2-3 тижні назад можна було взяти 4070с за 28-29 тис і я вже себе переконав, а зараз вже 32 тис. і я знову в муках :insane:
Зачем брать АМД перед редизом 5000ртх ? :eek: АМД же какаха без лучей и длсс
Bogdanish4e
Member

Повідомлення

Vader: 18.12.2024 15:09 Bogdanish4e
Вы бу с нашего форума рассматриваете? B-) с гарантией 2 года например от известного магазина...например...
а це що і де? щось може не догледів... думав один час взяти бу щось на кшталт 6800 але 13-15к платити і без гарантії якось стрьомно - пару тис докинути і взяти нову 7700 краще і з гарантією... а там і 7800 вже не далеко... я свою RX570 брав вже бу, але брав у друга і обслужену - так, 3 роки назад, але вона і зараз показує норм температури в фурмарку і продам за пару тис то можна поміняти прокладки і ще послужить... а в не знайомих брати бу ризик...
timetron666
Member

Повідомлення

Нород, підскажіт, compx.ua норм магазин? Хочу тут відеокарту взять
Vader
Member

Повідомлення

Норм.мав з ними справу
daesz
Member

Повідомлення

timetron666: 18.12.2024 22:08 Нород, підскажіт, compx.ua норм магазин? Хочу тут відеокарту взять
Неодноразово читав про те, що продають б/в під виглядом нового, навіть у нас форумі у відповідній темі.
search.php?keywords=compx&t=83&sf=msgonly
Melofon
Member

Повідомлення

Bogdanish4e

Если есть деньги на 4070ти супер то берите её (вы же вроде рассматривали от 4070 до 4070ти супер), она и мощнее и памяти уже 16гиг, её как минимум на пару лет должно хватить для ультра настроек (естественно иногда с длсс и FG), если нет то 4070супер, обычная 4070 то так себе вариант, вместо неё уже лучше 7800хт за +- ту же цену, она уже будет +- уровня 4070с но дешевле.
timetron666
Member

Повідомлення

Народ, підскажіт будь ласка, є смисл брать цей обрубок Zotac RTX 4070 SUPER 12GB Twin Edge, чи краще щось від червоних?
alexs_alexs
Member

Повідомлення

Доброго дня всем!
Требуется совет по апгрейду видяхи.
Мой комп
Проц Ryzen 5 3600
Мать Asus TUF b450 Pro Gaming
ОЗУ Crucial Ballistix Sport LT BLS2K8G4D32AESBK 2x8Gb (3200 MHz)
ВК RTX 2070s JetStream Palit 8GB
БП BitFenix Formula Gold 650W
Моник 24" FHD (2К в ближайшем будущем не планируется)
Столкнулся с тем, что засел в Сталкер2 и как-то уныло стало на средних бегать. В игры не часто играю. В основном набегами.
Кардинально менять комплектацию не хочу (мать и БП это 100% не хочется трогать). Решил по видяхе прицениться. Бюджет не пишу, так как оборудование далеко не новое и по сути буду упираться в проц и БП я так понимаю.
Bogdanish4e
Member

Повідомлення

Melofon: 19.12.2024 08:11 Bogdanish4e

Если есть деньги на 4070ти супер то берите её (вы же вроде рассматривали от 4070 до 4070ти супер), она и мощнее и памяти уже 16гиг, её как минимум на пару лет должно хватить для ультра настроек (естественно иногда с длсс и FG), если нет то 4070супер, обычная 4070 то так себе вариант, вместо неё уже лучше 7800хт за +- ту же цену, она уже будет +- уровня 4070с но дешевле.
А хто підкаже, для 4070ті супер вистачить БЖ 750 вт? Бо дивлюся по тестам що вона багатенько жере... Із за цього не дуже хочеться...

Відправлено через 1 хвилину 17 секунд:
timetron666: 19.12.2024 10:01 Народ, підскажіт будь ласка, є смисл брать цей обрубок Zotac RTX 4070 SUPER 12GB Twin Edge, чи краще щось від червоних?
Теж послухаю що скажуть:) теж на неї дивився, по хорошій ціні порівняно можна зараз взяти, але здається вона гаряча і шумна...
oversteve
Member

Повідомлення

Bogdanish4e: 19.12.2024 10:56
Melofon: 19.12.2024 08:11 Bogdanish4e

А хто підкаже, для 4070ті супер вистачить БЖ 750 вт? Бо дивлюся по тестам що вона багатенько жере... Із за цього не дуже хочеться...
нормального 750вт бж цілком, люди на 750вт андервольтнуті 4090 юзають без проблем

Відправлено через 1 хвилину 43 секунди:
timetron666: 19.12.2024 10:01 Народ, підскажіт будь ласка, є смисл брать цей обрубок Zotac RTX 4070 SUPER 12GB Twin Edge, чи краще щось від червоних?
СО тут не фонтан, але карта від цього не перестає бути 4070с по спеках
Dopamine
Junior

Повідомлення

Добрий день
Зараз маю майнерську saphire rx470 8gb з біосом від rx570 та допаяним hdmi. Проц i5 9500К та бж 650Вт.
Придбав монітор 1440р і хочу пограти в eve online та destiny 2, ну хоча б 60-70фпс при 1440р на високих. До цього в мене була gtx1080ti після майнерів, пропрацювала 2 роки й заартефактила. На ній в цих іграх на ультра в фуллхд фпс був далеко за 100, я обмежував і не знаю скільки там реально було.
Яку мені карту придбати, занедорого, щоб можна було спокійно бавитись?

gtx1080ti щось не хочеться, думаю купити у Бульдозера rx5700xt. Вона зможе? Xи не викаблучуватись і купити чергову 1080ti?
Nouriel
Member

Повідомлення

Dopamine
ви в курсі шо зараз 2024 рік? може вже пора на 3000/6000 карти переходити?
Dopamine
Junior

Повідомлення

То варіанти для заможних людей. На жаль я не такий. Ну хіба ви підкажете модель карти, яка зможе за 5000-6000гривень 1440р
Melofon
Member

Повідомлення

Bogdanish4e: 19.12.2024 10:57А хто підкаже, для 4070ті супер вистачить БЖ 750 вт? Бо дивлюся по тестам що вона багатенько жере... Із за цього не дуже хочеться
Хватило бы и качественного 650 ватт, так что с 750 ваттником можно не переживать.
Nouriel
Member

Повідомлення

Dopamine
від 6к можна взяти 6600 вона десь як 5700 /2070 в дестіні має бути фпс 70-80. вона і послужить довше, маєте можлисть назбирити шекелів, то + тисяча дві уже 6600хт
Melofon
Member

Повідомлення

Dopamine

Ну попробуйте 5700хт, но ведь они тоже после майнинга так что не факт что дольше проживет чем 1080ти, тут скорее от экземпляра зависит и факторов его использования, а тут уж никто гарантировать не сможет если это не знакомый который на этой карте реально только играл.
И кстати да за 6к иногда можно найти и из 20-й линейки варианты, а за 7к так тем более.
shnok
Member

Повідомлення

Dopamine
Скупой платит дважды, но до вас с первого раза не дошло
Закрито