Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты? О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.
В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.? О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.
В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот? О: Совместимы. Вот результаты тестов.
В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр? О: 3Gb - 11Gb
Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию
Vader: ↑
18.12.2024 14:25Bogdanish4e
почекайте виходу новинок..там буде все зрозумiло з цiнами..негарячкуйте
це точно без варіантів - чекати півроку і при тому що 100% буде дорожче... а розраховувати що 40 серія впаде в ціні теж не варто, бо я дивлюсь, кожен день моніторю ціни, наявність по магазинам то вже бачу що пропадають з продажу... та і знаючи наших бариг фіг опустять, окрім того прогнозують що долар виросте, а зп в мене не доларах на жаль...
Надо брать ту на которую готовы максимально потратить деньги и конечно чем мощнее тем лучше т.к. на дольше хватит, а все эти соотношения вообще до лампочки.
я готовий вже взяти зараз RX7800 за 23 тис грн але розумію що будуть проблеми з енергоефективністю, вище писали що не врегульований якийсь жор, та і по тестам що дивися це досить гарячі і ненажерливі карти, окрім того міняти БЖ не хочу... та і дивлюсь більшість ігор все таки "заточена" під нвідіа, використовують більше їх технології, то типу надіюсь що від них картки вистачить надовше, типу з генераціє кадрів можна буде через пару років погратись... декілька міс назад 4070 можна було взяти за ці кошти, а 4070с за 26-27к. Але що тепер згадувати Просто не встигаю за цими цінами зі своєю проблемною рішучістю - ще десь 2-3 тижні назад можна було взяти 4070с за 28-29 тис і я вже себе переконав, а зараз вже 32 тис. і я знову в муках
Зачем брать АМД перед редизом 5000ртх ? АМД же какаха без лучей и длсс
Vader: ↑
18.12.2024 15:09Bogdanish4e
Вы бу с нашего форума рассматриваете? с гарантией 2 года например от известного магазина...например...
а це що і де? щось може не догледів... думав один час взяти бу щось на кшталт 6800 але 13-15к платити і без гарантії якось стрьомно - пару тис докинути і взяти нову 7700 краще і з гарантією... а там і 7800 вже не далеко... я свою RX570 брав вже бу, але брав у друга і обслужену - так, 3 роки назад, але вона і зараз показує норм температури в фурмарку і продам за пару тис то можна поміняти прокладки і ще послужить... а в не знайомих брати бу ризик...