Твої обов'язки ніхто за тебе не зробить, тож якось вже сама справляйсяtablestikus: ↑ 05.07.2026 09:04 можеш хотспуру посмоктати
Новини
Останні статті і огляди
Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)
-
SergN
Member
-
corruptedflesh
Member
Звісно вартість обладання не визначає ціну робіт, але в 99% установка не відбувається в ідеальних умовах, коли все всюди проведено, виведено і т.д. от за це й беруть гроші, за витрачений час на встановлення в неідеальних умовах. того може й вийти, що монтаж вийшов як ціна обладнання.SergN: ↑ 04.07.2026 23:15Якщо замість 5 кВтгод батарейки ставитимеш 16кВтгод при всьому іншому незмінному, то за ці ж перераховані роботи докинеш штуку зелені інсталятору? Між встановленням однофазних 6кВт і 10кВт інверторів теж різниця в їх ціні падає інсталятору? Чи, може, все ж на якомусь етапі дискусії визнаєш, що не вартість обладнання визначає вартість робіт, а саме безпосередньо цей перелік робіт, що замовник замовляє?tablestikus: ↑ 04.07.2026 21:17
Ну в моєму розумінні - дея+батарейки це не просто піключити одне до одного і включити, а зробити врізку в існуючий щиток (десь 90% що з переробкою), перемикач\авр з захистами, окремо щит захисту батарей зібрати, це все розмістити-змонтувати, налаштувати як треба клієнту режим роботи і мати якусь гарантію того що воно буде працювати.
це мені нагадує про сервіс велосипедів, механік-то можеш виточити якийсь специфічний болтик чи деталь, і це навіть коштує недорого. але витрачений на розібрати, виміряти, потім все назад зібрати - має бути оплачений, але народ каже "фууу чо так дорага"
Востаннє редагувалось 05.07.2026 12:23 користувачем corruptedflesh, всього редагувалось 1 раз.
-
_VlaD_
Member
Тобто, перевезти жигулі від гаража до треку буде коштувати стільки ж як Бугатті Вейрон? Ну а що? Перелік робіт однаковий.SergN: ↑ 04.07.2026 23:15Чи, може, все ж на якомусь етапі дискусії визнаєш, що не вартість обладнання визначає вартість робіт, а саме безпосередньо цей перелік робіт, що замовник замовляє?
Вася з сусіднього гаража зробить роботу за пляшку горілки.
Отправлено спустя 6 минут 11 секунд:
Коли люди працюють, то дають якусь гарантію.
Впустив та розбив плитку за 50 Євро - купуєш нову за свій рахунок.
Тобто, чим доржчі матеріали, тим дорожча робота. Бо це відповідальність.
Возиш ти руду на судні чі возиш людей - перелік робіт однаковий.
Але на круізному судні чі паромі ЗП буде більша ніж на рудовозі.
І на газовозі теж більше заплатять.
Хоча "перелік робіт" однаковий.
Отправлено спустя 4 минуты 46 секунд:
От наприклад - кинути гранату.
Це може бути навчальна граната в навчальному центрі.
А може бути бойова на якійсь конференції.
Перелік робіт однаковий.
Але в першому випадку отримаєш грамоту. А в другому - довічне ув'язнення. Або повісять. Зважаючи де "перелік робіт" виконувати.
-
SergN
Member
Все, що і доводилося.corruptedflesh: ↑ 05.07.2026 12:22Звісно вартість обладання не визначає ціну робіт
Може вийти куди завгодно. Жодної кореляції. Далі якраз приклади лише підвтерджують це, зокрема, що робота по дешевенькій детальці може коштувати в багацько разів дорожче, ніж вона коштує, і те ж саме є навпаки. Бо ціну робіт визначає саме об'єм і складність цих робіт.corruptedflesh: ↑ 05.07.2026 12:22того може й вийти, що монтаж вийшов як ціна обладнання.
Почни возити Бугатті на трек, тоді поговоримо на предмет недоцільності таких аналогій. А поки он допоможи місцевому любителю посмоктати відповісти на питання, чи будеш переплачувати 1000 баксів за підключення 16кВтгод батареї порівняно з 5кВтгод?_VlaD_: ↑ 05.07.2026 12:34Тобто, перевезти жигулі від гаража до треку буде коштувати стільки ж як Бугатті Вейрон? Ну а що? Перелік робіт однаковий.
-
corruptedflesh
Member
чого ти причепився за заміну акума?SergN: ↑ 05.07.2026 12:51чи будеш переплачувати 1000 баксів за підключення 16кВтгод батареї порівняно з 5кВтгод?
заміна акума це якраз проста задача, особливо коли вже все встановлено.
а ось піди з нуля збери всю систему, коли щиток в одному приміщенні, інвертор і акум в іншом, а щиток треба переробити, а кабеля до інвертора не прокласти, бо не можна дірки робити і т.д. і т.д. і т.д.
-
_VlaD_
Member
Залежить від ситуації.SergN: ↑ 05.07.2026 12:51чи будеш переплачувати 1000 баксів за підключення 16кВтгод батареї порівняно з 5кВтгод?
Коли я заробляв 3-5 кілобаксів на місяць, то я заплатив би. Бо для мене штука баксів тоді - була не гроші.
Зараз ні. Бо грошей у мене нема.
Якщо людина монтує батареї на 16кВтгод, то і штуцер баксів на монтаж скоріше за все знайдеться.
Ті хто без грошей, не монтують ні 16, ні 5 кВт*г батареї. Вони заряджають кредитний смартфон десь в магазині.
-
corruptedflesh
Member
я тобі придумав чудову задачу: замінити напольний газовий котел. зважаючи що труби чавун, і в кожних котлах підводи і виводи в різних місцях. така заміна може коштувати як новий новий котел, а то й більше
Відправлено через 3 хвилини 8 секунд:
і ще залежить які майстри, зараз знайти толкового газовщика чи електрика - проблема. газовщики київгазу, то вазагалі лютий треш, вони не шарять навіть в тому що самі і ставили... ото тільки лічильники міняти можуть і гарно паклю мотають на з'єданнях.

Відправлено через 3 хвилини 8 секунд:
ще залежить від локації і чи взагалі вийде у майстрів щось зробити нормально там, чи може є ризики такі, що вже краще самому_VlaD_: ↑ 05.07.2026 13:02Коли я заробляв 3-5 кілобаксів на місяць, то я заплатив би. Бо для мене штука баксів тоді - була не гроші.
Зараз ні. Бо грошей у мене нема.
і ще залежить які майстри, зараз знайти толкового газовщика чи електрика - проблема. газовщики київгазу, то вазагалі лютий треш, вони не шарять навіть в тому що самі і ставили... ото тільки лічильники міняти можуть і гарно паклю мотають на з'єданнях.
я без грошей, але монтую..._VlaD_: ↑ 05.07.2026 13:02Ті хто без грошей, не монтують ні 16, ні 5 кВт*г батареї. Вони заряджають кредитний смартфон десь в магазині.
-
_VlaD_
Member
Я не буду конкурувати з тобою. Ти перший взявся за цю тему, от і смокчи. Можеш ІП відкрити. "Смоктання на дому".SergN: ↑ 05.07.2026 12:51 А поки он допоможи місцевому любителю посмоктати