Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

Denvys5
Так просять лише за роботу , матеріали це плюс додатково
tablestikus
Member

Hotspur: 03.07.2026 16:18
tablestikus: 03.07.2026 15:16Іди підключай безкоштовно
іди оплачуй на СТО вартість повну автомобіля клоун
пердак головного балабола оверів хостпура рванув до неба
Denvys5
Member

1985god
За роботу 400 це нормально, 1000 то правильно кажуть що відрив від реальності
1985god
Member

400 нижня межа без матеріалів :shuffle:
SergN
Member

tablestikus: 03.07.2026 13:48
SergN: 03.07.2026 00:28
:eek: :eek: І що, є ті, хто таких просильщиків щедро обдарює цією 1000 баксів?
робота +- коштує як вартість обладнання.
Ну реально ж дурниці заявляєш. Ну я не проти, якщо захочеш когось обдарити 1700 зелені за те, що тобі 16 кВтгод батарейку просто підключать до інвертора :lol: , а ще сам інвертор - за його ж ціну (причому, китайця - за 300 дол, а дею - за 600+). Але це ніяк з реальністю не пов'язане.
Timedemo
Member

я походу дешево роблю. мій електрик підключає однофазні дейе по 4000-5000грн. трифазні до 20квт 6000-9000 грн. я беру за підключення баток та налаштування 1500грн. на електрику не заробляю. панелі мої хлопці ставлять по роботі 800грн до 460вт 500вт панельки по 950, 600+вт панелі по 1100, на хлопцях по панелях не заробляю.
Dubass
Member

Timedemo: 03.07.2026 21:17 я походу дешево роблю. мій електрик підключає однофазні дейе по 4000-5000грн. трифазні до 20квт 6000-9000 грн. я беру за підключення баток та налаштування 1500грн. на електрику не заробляю. панелі мої хлопці ставлять по роботі 800грн до 460вт 500вт панельки по 950, 600+вт панелі по 1100, на хлопцях по панелях не заробляю.
У нас +- такі ціни, але знайти людей дуже тяжко було, щоб хоч хтось приїхав в моє місто, бо тцк і т.д...
1985god
Member

Я ніяк і нікому не роблю нікому :shuffle: просто зріз ринку як я чув.
Може броня грає роль теж. Майстер може не доїхати до виклику :shuffle:
tablestikus
Member

SergN: 03.07.2026 21:11
tablestikus: 03.07.2026 13:48
робота +- коштує як вартість обладнання.
Ну реально ж дурниці заявляєш. Ну я не проти, якщо захочеш когось обдарити 1700 зелені за те, що тобі 16 кВтгод батарейку просто підключать до інвертора :lol: , а ще сам інвертор - за його ж ціну (причому, китайця - за 300 дол, а дею - за 600+). Але це ніяк з реальністю не пов'язане.
Я ж розписав потім це робота і всі додаткові матеріали. Ніхто не змушує платити, шукай "подешевше" і переробляй, або сам ковиряйся і розбирайся. Не бачу жодних проблем. Там правда в основному беруть не за "просто підключити батарейку до інвертора".
Последний раз редактировалось tablestikus 03.07.2026 22:36, всего редактировалось 1 раз.
1985god
Member

Тут один диванний прогнозист пророкує + 20% до всіх цін на все обладнання за два тиждня , перевірим триндун він чи не

Я почав сумніватися в його адекватності коли він на першому поверсі затулив майже повністью світловий простір вікон людям панелями

Не робіть так , на першому поверсі і так темно, а з таким , буде як в підвалі темінь
tablestikus
Member

Dubass: 03.07.2026 21:38
Timedemo: 03.07.2026 21:17 я походу дешево роблю. мій електрик підключає однофазні дейе по 4000-5000грн. трифазні до 20квт 6000-9000 грн. я беру за підключення баток та налаштування 1500грн. на електрику не заробляю. панелі мої хлопці ставлять по роботі 800грн до 460вт 500вт панельки по 950, 600+вт панелі по 1100, на хлопцях по панелях не заробляю.
У нас +- такі ціни, але знайти людей дуже тяжко було, щоб хоч хтось приїхав в моє місто, бо тцк і т.д...
Мої монтажники як розговорилися - башляють щомісячно тцк і їх не чипають - по всьому району вільно катаються по об'єктах на монтаж та ремонти.
SergN
Member

tablestikus: 03.07.2026 22:22Там правда в основному беруть не за "просто підключити батарейку до інвертора".
Так основна вартість обладнання сидить (має сидіти) саме в акумах, а основний сток робіт - зовсім в іншому, саме тому вартість цих речей взаємно не пов'язана.
tablestikus
Member

SergN: 03.07.2026 22:41
tablestikus: 03.07.2026 22:22Там правда в основному беруть не за "просто підключити батарейку до інвертора".
Так основна вартість обладнання сидить (має сидіти) саме в акумах, а основний сток робіт - зовсім в іншому, саме тому вартість цих речей взаємно не пов'язана.
А ще від того наскіки складно це все діло буде поставити, приєднати\переробити електрику під це. Я от наприклад за любі гроші не стрибав би у себе по скату даху другого поверху ще щось свердлячи і встановлюючи)
Timedemo
Member

це самий великий балабол ютуб простору по всьій сонячці та інверторах.

Відправлено через 7 хвилин 42 секунди:
tablestikus: 03.07.2026 22:51
SergN: 03.07.2026 22:41
А ще від того наскіки складно це все діло буде поставити, приєднати\переробити електрику під це. Я от наприклад за любі гроші не стрибав би у себе по скату даху другого поверху ще щось свердлячи і встановлюючи)
норм покрівельники, з норм оснастками роблять це все доволі швидко і безпечно. мої якось робили в дуже в складному місці на даху 45 градусів 3й поверх, дивлюсь на будинок і розумію це пі...да там щось чиплять .та щей 600ті панелі.в 9 ранку почали, в обід дзвонять, приїзжай обжмимати кабелі, я в шоці, не розумію, як там можна було швидко це зробити. хлопці красавці, зробили прикольну оснастку по типу плоскої вагонетки, бахнули перший профіль під сонячні, зафіксуували саморобні рельси, попробили защіпки для панелей, ставлять панель, наверху тягнуть тросіком і витягують одразу в те місце де треба кріпити панель. перший ряд панелі зафіксували, а даліще простіше пішло.
Hotspur
Member

1985god: 03.07.2026 22:23Тут один диванний прогнозист пророкує + 20% до всіх цін на все обладнання за два тиждня , перевірим триндун він чи не
триндун
Z440_User
Member

tablestikus: 03.07.2026 22:51 А ще від того наскіки складно це все діло буде поставити, приєднати\переробити електрику під це.
Знайомий хотів після роботи грошенят заробити. Визвався повішати та підключити інвертора з батарейкою в панельній хрущобі.
Як коснувся вводу в квартиру, так той ввід в руках і лишився, відвалившись під корінь.
А він працює на заводі слюсарем, отже "чумадана будівельного" немає.
Прийшов з шуруповертом, індикаторною викруткою, пасатижами, вольтметром (тестером за "5 грн з АТБ"). А з ранку на роботу треба. І це був початок тижня...
Коротше трошки встряг він з позаробочою шабашкою. :gigi:
Hotspur
Member

Z440_User: 04.07.2026 01:11Як коснувся вводу в квартиру, так той ввід в руках і лишився, відвалившись під корінь.
А він працює на заводі слюсарем, отже "чумадана будівельного" немає.
Прийшов з шуруповертом, індикаторною викруткою, пасатижами, вольтметром (тестером за "5 грн з АТБ"). А з ранку на роботу треба. І це був початок тижня...
Коротше трошки встряг він з позаробочою шабашкою.
нуб :gigi:
Ответить