S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl отримав великий патч 2.0.5: понад 200 виправлень

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Згадуючи ЧН і війну угрупувань, проходив недавно останню місію ДЛС по зачистці ЧАЕС від долгу - абсолютно те саме. Воля штурмує малими групами, на точці 10 -15 долгівців, які їх розвалюють поки переб'ю. Моя присутність не захоплює точку, відповідно долг респавниться навколо, але при цьому є групи, які йдуть на підкріплення з інших точок метрів за 200 точно(від басейну, від мертвого парку я їх бачив здалеку). Точно так само було на Болотах чи в Депо. На останню точку тут теж не дуже спішать волівці бігти, як і в ЧН. Загалом назбирав після цієї місії десь до 500 бинтів(в мене було пару десятків), на тушці 2-3, отже сотні півтори долгу. На посту було всього з десяток волівців. Тобто це були ніякі не залишки. В ЧН так само і Чисте Небо з десятка розвалювало декілька сотень ренегатів, і одинаки бандитів.
Був випадок сидів на височині в Залізному. В приціл бачу зомбі з псами на мосту до ЧАЕС розбираються, а позаду собаки, снорки і сталкери. Всіх видно і чути, крім сталкерів. Вони дохлі матеріалізувались лише коли підбіг ближче, а так все в радіусі метрів 300-400 мабуть було. Таке ж бачив в ПП.
Тому закиди про кращий алайф :laugh:
Лажу по реактору, бачу під трубами щось. Спускаюсь - зомбі сплять. Які роздупляються, які лише після пострілу. Видимий спавн бачив на 1,9 і з Видрою, де інколи одного амока було видно до вибухів тунелів.
Артефакт з маяка просто здобув, куди складніше було спуститися, бо не міг нормально підпригнути і спершу взагалі ту аномалію не знайшов.

bigmonstr666, долг вибивав вночі з пнб, лише їдальню вже вдень. Залутав всіх на ветерані. Ще й до потяга постійно десь собаки прибігали. Наплутався так, що декілька разів повністю скидував все барахло, після квесту так і валяється на ЧАЕС.

На ноуті зі 103м(512 Мб) в мене десь таке ж було в Скайрімі. Наприклад, в сцені з катом - лучник вистрілив, а втікач просто коряво на землі лежить. На 1080ті там була гарна анімація.
AlexWest
Member

Про поганий алайф в Сталкер 2 вже неактуально. В 2.0 Зона виглядає не менш живою, ніж в старій трилогії. Перестрілки без гравця, міжвидові битви мутантів, люди лікують своїх, оббирають трупи і білують мутантів, мутанти жеруть трупи (не буквально). Цього достатньо для живого фону. Іноді спавняться на очах, але нечасто. Пофіксять. Головне, що Зона вже не нагадує поле битви 1942 (окрім Кордону :laugh: ).
Shepard1985
Member

Zaelot: 11.09.2026 15:39 з 15го у відпустку, ото пограю :super:
А жінка грати дозволить? :laugh:

Відправлено через 7 хвилин 46 секунд:
Я купив усі частини цієї гри і в мене на дисках є вдома якісь частини. Пам'ятаю, що за Поклик Прип'яті я на той час заплатив десь 100 грн., а це здається було у 2009 році. Звичайно мені найбільше сподобалося "Чисте небо" за атмосферністю, за графікою. Пам'ятаю, коли додали dx10 в гру і як вся зона вперше ожила на моїх очах. Тоді це був прорив, а не те що сьогодні нам продають фальшиві кадри, замилюють очі всіляким лайном, аби менше працювати над оптимізацією і взагалі...
Сталкер 2 теж придбав, але оцінити поки що не зміг у повній мірі, хоч і пройшов всю гру.
Треба буде колись перепроходити знову.
vsx
Member

Сталкер 2 конечно не идеален но вылизывается разработчиками системативно, за что им респект. К концу, я уверен, будет не хуже того же Киберпанка, как минимум. А вообще, люди забыли про оригинал, который выходил с новым directX с каждой частью) Чистое Небо вообще опускало на дно даже флагманы вроде 8800GTX. Люди просто мыслят ретроспективно когда давным давно вылизанные до блеска и глубоко модифицированные игры сравнивают с новинками.
Барбарис
Member

AlexWest, проходив длс. Йшов з градирень до заводу, то натрапив на стадо плотей, які жерли трупи сталкерів. Звісно анімацій пошкодження тіл не було, але вони над ними схилились і чавкали :laugh:
Собаки і плоті вже давно трупи тягають по Зоні.
CMEPTb_HD
Member

nutman: 11.09.2026 16:25
MAKKACIN: 11.09.2026 15:52 сама гра для того щоб пройти всі історії і поринути в сюжет - можна сміло рекомендувати!
Категорически не рекомендую игру в этих целях. Очевидно, что эта игра нейрослопный нейрослоп с участием человека. Это чувствуется по геймплею, в процессе понимаешь, что игра не от людей и не для людей. Да, конечно, какие-то люди в процессе разработки участие принимали, но они чихали на игру и её идею, они просто зарабатывали деньги, делали работу, а им платили. Я на 2.0.4 два десятка модов поставил просто чтоб убрать невыносимые геймплейные недоработки. Разрабы в эту игру сами не играли, так что они о них не знают да и знать не хотят.
Сравнивая по геймплею с гамма аномали создается ощущение, что эта игра вообще никогда не будет в сколь-нибудь приличном виде просто потому, что это уже невыгодно. Работы как на целую новую игру, а денег это уже столько не принесет. Тем более, что довольно многим людям, судя по комментам, уровня 2.0.4 вполне достаточно даже что бы восхищаться. То есть потребности пересiчного удовлетворены. Но если сесть и начать перечислять отсутствующие игровые механики, которые есть в гамме (впрочем, разрабы и к этому не имеют отношения, то сделано руками васянов, модов, сообщества), то до конца недели не закончим. Да и цели, опять же, сделать хорошую игру не было, а с заработком денег они успешно справились, или здесь они тоже не преуспели?
спойлер
Снимок экрана 2026-09-11 161304.png
Ти як отой васян реально з ютуб коментів що аномалі і гамма це топ все інше сміття, на колір і смак, один фіг модери завжди ігри допилюють :lol:
Мені взагалі крутішого мода за "Судьба Зони" версія до 0.5 взагалі нічого немає, так що тепер кричати і обсирати все те що не схоже на моди для ванілі на Xrey engin? :lol:
Я сталкача та кіберпанк і досі не пройшов :lol: часу не має, якраз одне і друге подопиляють :lol:

Відправлено через 4 хвилини 49 секунд:
Оптимізон ок, навіть андроїд телефони жмуть консольні 30фпс в 720р

Відправлено через 2 хвилини 10 секунд:
vsx: 12.09.2026 12:06 Сталкер 2 конечно не идеален но вылизывается разработчиками системативно, за что им респект. К концу, я уверен, будет не хуже того же Киберпанка, как минимум. А вообще, люди забыли про оригинал, который выходил с новым directX с каждой частью) Чистое Небо вообще опускало на дно даже флагманы вроде 8800GTX. Люди просто мыслят ретроспективно когда давным давно вылизанные до блеска и глубоко модифицированные игры сравнивают с новинками.
Кіберпанк взагалі на релізі купив запустив ще на 1060, видалив нафіг і гроші повернув.
Он знову куплений, і це земля і небо.кілотонни роботи проведено
Vladys77
Member

Rucha: 11.09.2026 15:48
Vladys77: 11.09.2026 15:39 Так ще трохи почекаю і патч 3.0 вийде :D
А потім виявиться, що там баг на базі сидить, та багом паганяє. Доведеться чекати патч 4.0. І так по безкінечному колу. А скільки пафосу-то було...
Та з пафосом все нормально. Гра велика та масштабна. А визід патчів це ж лише плюс, весь час щось покращують. Критичних багів і на релізі не було.
Он в KCD2 NPC періодично за столом не сидять, а в првітрі над столом навприсядки левітують і ніхто це багом не вважає :lol:
Барбарис
Member

CMEPTb_HD, я починав 2077 на 1066 від інно. Далі на 1080ті, нормально грав. Що в грі змінилось так це значення стрілецької зброї - імбою стала, перетворили гру в шутан.
Troya
Junior

ну таке собі...
nutman
Member

AlmstHappySndwch: 12.09.2026 09:05
Я бы сказал что тут а лайфа нету или он где-то только зарождается, по сравнению с любой частью из трилогии.
Ну давай, розкажи нам, наскільки кращим був алайф в Тінях Чорнобиля (особливо тут), Чистому Небі (і тут) і поклику прип'яті. Чи у тебе гамма аномалі головного мозку і оригінальні ігри ти якщо і грав, то ще на релізі?
Оригинальные игры 2 года после релиза монолитовцы штурмуют залесье чуть ли не в т-позах, игнорируют гг, стоят афк, метки квеста на трупах не исчезают. В какой-то момент может показаться, что всё, сломалась игра, но оно как-то роздупляется само собой (как не понятно) и квест удается закрыть, но д'Артаньян тут Я. Вот это вкуснятина, жду патча 3.0, гамму больше не запускаю
TheDmytrius
Member

Довелось видалити гру, бо не вистачає місця щоб встановити патч у 134 ГБ
Kashtan
Member

В 2030 пограю, навряд раніше.
Ответить