В ASUS GPU Tweak III до моніторингу роз’єму 12V‑2×6 додано функцію автоматичного вимкнення ПК

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Enjthesilence: 18.08.2026 12:29 Ти підміняєш поняття «проблема існує» і «проблема масова». Те, що асус і мсі вважають за потрібне додати захист від певного сценарію, доводить існування ризику, але не його поширеність. Подушка безпеки в автомобілі теж доводить, що аварії можливі, але ж кожна друга машина не потрапляє в дтп, нє?
Це ви підміняєте поняття, бо так можна сказати, що якщо в машині немає ПБ, то і в аварію вона не потрапляє, зіткнення це зовнішній фактор до конструкції автомобіля.
Більш коректною аналогією є датчик температури води або рівня масла, що може дійстно викликати пожежу і що є прямою похідною від конструкції/роботи авто.

Фундаментальна проблема - вдвічі зменшили розміри + вдівічі збільшили струми (простіше кажучи макретологи перемогли інженерів), з усіма відповідними наслідками, ці роз'єми виходять з ладу в рази частіше за 8pin, і будуть виходити, тому ринок подібних рішень буде тільки рости :dontknow:
Enjthesilence
Member

dext: 18.08.2026 17:58 ці роз'єми виходять з ладу в рази частіше за 8pin, і будуть виходити, тому ринок подібних рішень буде тільки рости :dontknow:
Сильне ствердження, є чим підтвердити?
Від одного я вже почув за «пожежу» і «небезпеку» після зʼїзду з «масовості» проблеми, тепер цікаво на чому побудоване твоє ствердження.
alexeygalas
Member

Nikolay Yeryomenko: 18.08.2026 11:18Як такий підхід в IT називається?
Waterfall :laugh:
dext
Member

Enjthesilence: 18.08.2026 18:35 Сильне ствердження, є чим підтвердити?
Публічно наявною статистикою прогарів/відмов, спитайте в ШІ, він добре систематизує
Від одного я вже почув за «пожежу» і «небезпеку» після зʼїзду з «масовості» проблеми, тепер цікаво на чому побудоване твоє ствердження.
Якщо до цього горіло умовно 0.02%, а стало стабільно горіти 0.1%, то це свідчить про системну проблему, не обов'язково масову.
В чому причина системи - вже було написано
leif
Member

dext: 18.08.2026 19:13він добре систематизує
дійсно непогано. про що я неодноразово писав, але до деяких ніколи не доходить і вони будуть талдичити одне і те ж без жодних пруфів
leif
Member

те, що ця дискусія продовжується, це свідчення того, що, якщо десь і відбулась деградація, так це в здатності окремих фахівців шукати+аналізувати інфомацію

весь тупий хайп навколо 12пін роз'єму підняли десятки випадків на десятки мільйонів проданих карт. і то в більшості випадків, які розносили по інтернетах, є свідчення очевидного ігнорування рекомендацій виробника по використанню перехідника тощо (так так, речі треба використовувати згідно існтрукції), але кого це вже цікавить.
zalizo_org
Member

kairo: 18.08.2026 17:11
zalizo_org: 18.08.2026 15:39Чуваки, це WhatAboutism в чистому вигляді. Нагадую - ми говоримо про явний конструктивний недолік 12VHPWR, який може спричинити пожежу, втрату майна, життя людей.
Ви не відповіли на моє запитання.
Легко
kairo: 18.08.2026 12:57Чому ви тоді нічого не пишете про проблему оплавлення 8пін, чи вона не критична?
Не пишу, бо це не стосується топіка безпосередньо. Якщо ж Вам цікаве моє ставлення, то я вважаю проблему оплавлення 8-pin таким же негативним явищем, яке потребує вирішення. Я не ідеалізую ні один, ні інший стандарт. В той же час я волів би бачити дійсно достойну заміну обом. В моєму розумінні повинен існувати якісний стандарт, який повністю виключає проблему нагріву, а тим більше оплавлення контактів.
leif
Member

zalizo_org: 18.08.2026 19:32повинен існувати якісний стандарт
буквально у всіх власників 5090 та 4090 на форумі, які активно беруть участь в обговореннях, не виникало ніяких проблем з 12пін роз'ємом, цікаво чому так

везунчики, ага
dext
Member

leif: 18.08.2026 19:23 дійсно непогано. про що я неодноразово писав, але до деяких ніколи не доходить і вони будуть талдичити одне і те ж без жодних пруфів
Ви ж просили його порівняти % відмов 8pin vs 12pin, чи пофантазувати на тему?
питання знову риторичне
спойлер
123333.png
Офіційних масових цифр по старому стандарту немає, оскільки відмови спостерігалися вкрай рідко (близько 0%) поза межами явного браку чи пошкоджень.
:rotate:
leif
Member

dext
з вами марно розмовляти. я багато разів пояснював в чому проблема ваших запитів до ШІ, як правильно інтерпретувати дані опитування ГН і як взагалі правильно користуватись нейронками. ви це все не здатні зрозуміти, демонструвати це ще раз непотрібно. дивіться посилання, яке я скинув вище, а також перечитуйте попередні дискусії, додати мені нічого.
Геральт
Active Member

leif: 18.08.2026 19:35 буквально у всіх власників 5090 та 4090 на форумі, які активно беруть участь в обговореннях, не виникало ніяких проблем з 12пін роз'ємом, цікаво чому так
везунчики, ага
Крім еркінса, який хапнув розбаланс і поліз перевкладати дроти. Угу :-/
kairo
Member

Не пишу, бо це не стосується топіка безпосередньо
Безпосередньо тема про функцію моніторингу ASUS GPU Tweak III, якщо вже на те пішло.
то я вважаю проблему оплавлення 8-pin таким же негативним явищем
Але ніде про це не пишете.
В моєму розумінні повинен існувати якісний стандарт, який повністю виключає проблему нагріву, а тим більше оплавлення контактів.
Таких не існує.
kairo
Member

dext: 18.08.2026 19:45Ви ж просили його порівняти % відмов 8pin vs 12pin, чи пофантазувати на тему?
питання знову риторичне
Тобто RMA по картам із 8пін та 12vhpwr в районі 1%, а кількість оплавлень роз'ємів біля 4%?))) Ви того ШІ попросіть надати посилання на такі дані, для початку, бо він їх в половині випадків просто фантазує. Це стандартна проблема ШІ.
leif
Member

Геральт: 19.08.2026 11:15Крім еркінса, який хапнув розбаланс і поліз перевкладати дроти. Угу
тобі ж вже пояснювали про цей випадок. забув? не зрозумів?

це вже опускаючи ті моменти, що такого нуба, як еркінс тут на форумі ще пошукати треба, а фотку того, що він там нагородив, щоб отримати цей дуже страшний (ні) розбаланс ми не бачили.

ой, я забув, всі кабелі і роз'єми ж мають працювати у юзерів з будь яким радіусом криворукості і при будь яких умовах, хоч що з ними роби і хоч як підключай. а юзер то і взагалі завжди святий, читав він інструкцію чи ні, не важливо, він апріорі ні в чому і ніколи не винен, тільки хуанг.

якщо кабель легко перегнути і "хапнути розбаланс", то чому у всіх інших юзерів без БЖ з потужним моніторингом струмів, нічого не сталось ні за рік ні за два ні за чотири (у випадку 4090)?

висновки, як то кажуть, робіть самі :rotate:
Геральт
Active Member

Поділись статкою
leif: 19.08.2026 16:36 всіх інших юзерів
Ти ж розумієш, що не кожен буде на форумі писати "в мене трабли, бо я криво кабель підключив"?
Помилка вцілілого, чув може?
leif
Member

Геральт: 19.08.2026 16:47Ти ж розумієш, що не кожен буде на форумі писати "в мене трабли, бо я криво кабель підключив"?
ага, а у мене вже четверта 5090 отримана по гарантії, у трьох попередніх роз'єм згорів, я просто не зізнаюсь :lol:
leif
Member

Геральт: 19.08.2026 16:47Помилка вцілілого
ну майже :laugh:

в ситуації з роз'ємом це помилка вцілілого навпаки, можемо її для зручності називати помилка крякнувшого чи помилка оплавленого. про що також неодноразово писали на форумі і пояснювали чому. читай уважніше
Ответить