Noctua радить використовувати дані власних вимірювань корпусів під час вибору систем охолодження. У технічних характеристиках виробників трапляються неточності

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
S0N1C
Member

Повідомлення

шо душніше - закритий акваріум чи власники D15 яким шось впирається? :lol:
P.S. у самого був такий кулер, посунув трохи вентиль та і все :shuffle:
Scoffer
Member

Повідомлення

daesz: 09.08.2026 17:17Ці 3 користуються найбільшою популярністю в SFF
Чудово, аж один відповідає ттх. Широчений вибір :laugh:
daesz
Member

Повідомлення

Scoffer: 09.08.2026 17:22
daesz: 09.08.2026 17:17Ці 3 користуються найбільшою популярністю в SFF
Чудово, аж один відповідає ттх.
"Голі" планки, доречі, мають висоту 30.75-31.25мм по даташіту, так що вам ще запасу дали 1 мм :gigi:
Scoffer: 09.08.2026 17:22Широчений вибір
Я, доречі, жалію, що не взяв ті-кріейти (вони на момент покупки були трохи дорожчі, бо тільки з'явились у нас) :(
Scoffer
Member

Повідомлення

daesz: 09.08.2026 17:23"Голі" планки, доречі, мають висоту 30.75-31.25мм по даташіту, там що вам ще запасу дали 1 мм
Це я в курсі що вони взяли і просто заклали висоту голих планок. Ну це ж дурість.
MqM
Member

Повідомлення

daesz: 09.08.2026 16:51
MqM: 08.08.2026 23:01

поки спостерігаю понос в головах людей з постсовка, що виросли в бідності і агресії.
Є гарні спеціалісти, які допомагають не бачити скрізь лайно та боротися з усілякими комплексами, звісно послуги не дешеві, але психічне здоровʼя треба берегти
Дивно, a що заважає бачити помимо лайна людям із США, Британії, Франції, Німеччини і тд, які все ще порівнюють ноктуа with a color of sht. Бо от сиджу у скількох англомовних дискордах і про ноктуа таке говорять у ВСІХ ;)
Напевно потрібно бути готовим до таких порівнянь, коли ти вибираєш коричневий як колір бренду лол.
Англомовних форумах Індії?
чи може там якийсь 4chan маєте наувазі?
Я от на помийках не сиджу :D
спойлер
Ну то продовжим аналогії тоді, якщо білий – сперма чи голубине лайно, жовтий - сеча. А щодо лайна то воно має банато відтінків і буває навіть чисто чорного кольору, то що виходить просто комусь якийсь колір лайна ближче рідніше?)
Я знайду спокійно на будь який колір якусь противну аналогію, людям треба лікувати голову
Xeqtr
Member

Повідомлення

Scoffer: 09.08.2026 17:12
Xeqtr: 09.08.2026 15:49В описі до Нокти якраз вказані всі вимоги до оперативки по висоті. Ви їх мабуть не читали.
Так, десь на надцятій сторінці даташиту маленькими літерами.
Ти мені краще покажи якісь топові планки висотою 32мм як у них розраховано. Сумніваюсь що хтось бере безрадіаторну та/або тормознуту оперативу в систему з NH-D15. Під кого це взагалі?
Та вказані 32 мм насправді то таке, вентиль ж припідняти можна, тут в загальному просто треба опиратись на всю інформацію: якої висоти влазить башта і якої висоти планки. Знаючи що вентиль припідняти можна, +- порахувати все можна.

Тому там люба память яку вказав daesz підійде та десятки варіантів іншої.

В мене планки висотою 34.9 мм. У Kingston Fury Beast (DDR5) практично всі такої висоти якщо це без RGB, з RGB 42.2 мм. DDR4 (Fury Beast) - з радіками і без RGB - 34.1.

Получається в мене навіть з RGB спокійно би влізли, але мені того не треба)

А взагалі, це дуже дивно, в корпусі Silent Base 801 шириною 281 мм під башту виділено 185 мм, а у базового Pure Base 500 де ширина 231 - на башту 190. Знайдіть логіку :gigi:
Scoffer
Member

Повідомлення

Xeqtr: 09.08.2026 18:08тут в загальному просто треба опиратись на всю інформацію
Ну неочікував я купляючи цей доволі немаленький гробик що в ньому ще будуть якісь проблеми з установкою кулерів.
Xeqtr: 09.08.2026 18:08А взагалі, це дуже дивно, в корпусі Silent Base 801 шириною 281 мм під башту виділено 185 мм, а у базового Pure Base 500 де ширина 231 - на башту 190. Знайдіть логіку
801 перемудрений. В ньому наприклад можна піддон з материнкою перекрутити на ліву сторону догори дриґом. Нафіга - незрозуміло, але принципова можливість є.
З плюсів реально тихий, заради чого і брався.
oversteve
Member

Повідомлення

Scoffer: 09.08.2026 18:31 В ньому наприклад можна піддон з материнкою перекрутити на ліву сторону догори дриґом. Нафіга - незрозуміло, але принципова можливість є.
це класна тема для нормального охолодження відяхи, якщо криша дірява
Filabatya
Member

Повідомлення

в мене якраз ця ргб 42,23 має і до вікна лишаться менше ніж пів сантиметра, але в мене ширина 220 а не 281 :gigi:
подивився відео по Д15 Г2: 3 градуса виграшу, зміщення вверх на офсеті солідне, бо до картки в мене на Г1 1-2мм на офсеті, дали його в комплекті на ам4-5, а не купляти на алі за 400-500грн, 8 трубок проти 6 і найголовніше на масималках забрали високочастотний писк, але ціна :weep:
Xeqtr
Member

Повідомлення

Scoffer: 09.08.2026 18:31 801 перемудрений. В ньому наприклад можна піддон з материнкою перекрутити на ліву сторону догори дриґом. Нафіга - незрозуміло, але принципова можливість є.
З плюсів реально тихий, заради чого і брався.
Я бачив як це роблять у 802, вони дуже схожі. Корпус класний :gigi:
спойлер

P.S. Зразу кажу, не зважаючи на мову, хлоп свій, не хробак.
Відправлено через 14 хвилин :
Filabatya: 09.08.2026 20:31 в мене якраз ця ргб 42,23 має і до вікна лишаться менше ніж пів сантиметра, але в мене ширина 220 а не 281 :gigi:
подивився відео по Д15 Г2: 3 градуса виграшу, зміщення вверх на офсеті солідне, бо до картки в мене на Г1 1-2мм на офсеті, дали його в комплекті на ам4-5, а не купляти на алі за 400-500грн, 8 трубок проти 6 і найголовніше на масималках забрали високочастотний писк, але ціна :weep:
+2 теплотрубки, кращі вентилі, -3 градуси та +3к грн, видавили з нього все що можна на межі, закони фізики не обманеш :gigi:

D15 легенда. :super:

P.S. Бачу у Вас в профілі корпусні вентилятори NF-A14x25 G2 та Silent Wings 4 140, і як Вам G2?

Сам думаю придбати G2 - один на вдув, і 1 на видув, вибираю як раз в порівнянні з Silent Wings 4 Pro 140. Знайшов тести в реальному сценарії використання - тобто 1000 обертів, глухий корпус, сітка, і більше схиляюсь до G2, але переплата 400 грн за кожний :idea:
Filabatya
Member

Повідомлення

Xeqtr
Г2 абсолютно варті цієї переплати :up: , але в хромаблек вже під питанням :gigi:
вам не потрібні про, вони для радіаторів, переплата майже 2х на коричневих від хай спідів.
Xeqtr
Member

Повідомлення

Filabatya: 09.08.2026 21:53 Xeqtr
Г2 абсолютно варті цієї переплати :up: , але в хромаблек вже під питанням :gigi:
вам не потрібні про, вони для радіаторів, переплата майже 2х на коричневих від хай спідів.
За чорні понятно, там завжди чомусь так, навіть не дивився в ту сторону :shuffle:

На рахунок Про, я з Вами повністю згоден, це також помилка, дурницю написав, так як корпусні і так будуть максимум крутитись до ~900 обертів в моєму випадку, а в це можуть і звичайні Сайлент Вінги, і фактично переплата не 400 грн, а всі х2 за Г2. Все так. Але враховуючи що мені треба всього лиш 2, не 3-4, то можна і потратитись, враховуючи що вони і мене переживуть мабуть :gigi:
Filabatya
Member

Повідомлення

Xeqtr
на вдув бікваєт хс на видув ноктю за д15 буде секс, в мене так) чимось не підійде вдув, піде на верх ззаду :shuffle:
Scoffer
Member

Повідомлення

oversteve: 09.08.2026 19:09це класна тема для нормального охолодження відяхи, якщо криша дірява
Та от ні. Це якби віддзеркалити материнку як в стандарті BTX, то був би профіт. А якщо просто перевернути догори дриґом то винтилі відеокарти дмутимуть вниз і стане ще гірше.
Бікваєт позиціонує це рішення для кіберкотлет, котрі хотять дивитись на компоненти якщо системник зліва, а не справа. Як вони на них дивитимуться з глухою кришкою не вказується. :laugh:
oversteve
Member

Повідомлення

Scoffer: 10.08.2026 09:46
oversteve: 09.08.2026 19:09це класна тема для нормального охолодження відяхи, якщо криша дірява
Та от ні. Це якби віддзеркалити материнку як в стандарті BTX, то був би профіт. А якщо просто перевернути догори дриґом то винтилі відеокарти дмутимуть вниз і стане ще гірше.
Бікваєт позиціонує це рішення для кіберкотлет, котрі хотять дивитись на компоненти якщо системник зліва, а не справа. Як вони на них дивитимуться з глухою кришкою не вказується. :laugh:
поставити на кришу вентилятори, які тягнуть повіртря в корпус напряму на відяху, вентилятори на жопі на вдув на проц і вентилятор десь на морді на видув і виходить зашибісь в плані охолодження з перевернутою відяхою
Scoffer
Member

Повідомлення

oversteve: 10.08.2026 12:52 вентилятор десь на морді на видув і виходить зашибісь в плані охолодження
Зато шкіряному мішку поряд з цим системником може не сподобатись :laugh:
Відповісти