Новини
Останні статті і огляди
Noctua радить використовувати дані власних вимірювань корпусів під час вибору систем охолодження. У технічних характеристиках виробників трапляються неточності
-
mycolaevich
Member
Пропоную обговорити Noctua радить використовувати дані власних вимірювань корпусів під час вибору систем охолодження. У технічних характеристиках виробників трапляються неточності
Головна проблема цих вимірювань в тому що окрім корпуса і кулера є ще материнська плата:
згідно з їх сайтом Cooler Master NR200P (заявлена висота СО 155мм) та NH-U12A (заявлена висота 158мм) не сумісні, але в мене є більше 1мм зазору між корпусом і тепловими трубками, та трохи менше міліметра між корпусом та вентилятором.
Тому у випадку з SFF системами є сенс міряти самому якщо є можливість.
Головна проблема цих вимірювань в тому що окрім корпуса і кулера є ще материнська плата:
згідно з їх сайтом Cooler Master NR200P (заявлена висота СО 155мм) та NH-U12A (заявлена висота 158мм) не сумісні, але в мене є більше 1мм зазору між корпусом і тепловими трубками, та трохи менше міліметра між корпусом та вентилятором.
Тому у випадку з SFF системами є сенс міряти самому якщо є можливість.
-
warp37
Member
Как SFF-щик, скажу, что так и есть: почти всегда есть дополнительные пару миллиметров, чтобы что-то засунуть.
Но стоит учитывать, что и вендоры (нормальные) обычно немного занижают показатели от реальных, чтобы умники не забивали туда комплектующие молотком. А вот если недомеряли - это проблема.
Потому SFF - это всегда сборка с опаской. У меня видеокарта не влезала, потому что не снял заглушки с портов.
Но стоит учитывать, что и вендоры (нормальные) обычно немного занижают показатели от реальных, чтобы умники не забивали туда комплектующие молотком. А вот если недомеряли - это проблема.
Потому SFF - это всегда сборка с опаской. У меня видеокарта не влезала, потому что не снял заглушки с портов.
Востаннє редагувалось 08.08.2026 13:51 користувачем warp37, всього редагувалось 1 раз.
-
Олег963
Member
Так в малих корпусах це доречіно sfx, памятаю як заміряв немабчи на руках ні корпусу ні водяного охолодження чи стане охолодження а це було коппус Cooler Master MasterBox NR200P і охолодження ARCTIC Liquid Freezer III 280 відштовхувася від вказаних характеристик на сайтах це було весело . Но той і той виробник не збрихав.
-
yariksom
Member
Мабуть Noctua хоче випустити ще один новий корпус куди ідеально влізатиме кулер Noctua 
-
Rage86
Member
Не, они штангенциркули хотят в фирменной расцветке по цене х10 продавать.yariksom: ↑ 08.08.2026 13:56 Мабуть Noctua хоче випустити ще один новий корпус куди ідеально влізатиме кулер Noctua![]()
-
Corey666
Member
Буквально вчора ставив водянку собі, в трішки непідходящий корпус, бо старий (Cooler Master Centurion 6). Виміряв, що водянка 240 з висотою 5,2 см (радіатор + кулер) повинна без проблем стати і навіть не торкатися радіаторів материнської плати. Але взагалі не вгадав… Добре, що в корпусі зверху як решітка, поставив десь півтора сантиметра зі зміщенням (до речі, як думаєте, це сильно впливає на ефективність охолодження?)
Закріпити зміг тільки з однієї сторони, з іншої підпер вентилятором на видув (він металевими гвинтами закліплений)
Закріпити зміг тільки з однієї сторони, з іншої підпер вентилятором на видув (він металевими гвинтами закліплений)
- спойлер
-
MqM
Member
Німецький австрійський булінг виробників
Навчать їх звідки руки мають рости 
-
evenmore
Member
Если кулер вроде влез, но плотно прижат крышкой, задней стенкой, или какой-то другой рамкой корпуса - мат плата под ним может неприятно прогибаться. Метал гибкий, но текстолит гибче. Пару раз это обламывало мне "великолепные" варианты)
Топ-флоу кулер иногда можно сделать ниже, аккуратно прижимая таким образом, чтоб трубки в колене согнулись сильнее.
Иногда трубки асимметрично выгнуты прямо из коробки (у топ флоу одна сторона выше, у двухбашенного одна или обе башни под наклоном).
Топ-флоу кулер иногда можно сделать ниже, аккуратно прижимая таким образом, чтоб трубки в колене согнулись сильнее.
Иногда трубки асимметрично выгнуты прямо из коробки (у топ флоу одна сторона выше, у двухбашенного одна или обе башни под наклоном).
-
Dragobes
Member
Думаю не сильно.Corey666: ↑ 08.08.2026 16:02 до речі, як думаєте, це сильно впливає на ефективність охолодження?
Якщо переживаєш, що це зміщення додасть пару градусів - забудь
Відправлено через 5 хвилин 7 секунд:
warp37: ↑ 08.08.2026 13:47 SFF - это всегда сборка с опаской. У меня видеокарта не влезала...
- спойлер
-
yariksom
Member
це компроміс для ентузіастів, особисто для мене корпус повинен бути великим і важкимwarp37: ↑ 08.08.2026 13:47SFF - это всегда сборка с опаской
-
Filabatya
Member
на столі 
-
Rex
Member
Абсолютно ніяк ті 1.5см не впливають взагалі ні на що. Якщо не турбує "естетична" сторона питання і наявність лютого колгоспингу, то можна забити на це і користуватися.(до речі, як думаєте, це сильно впливає на ефективність охолодження?)
-
Scoffer
Member
Для суперкулерів їхні заміри нерелевантні тому що розраховані на безрадіаторну оперативу. А з радіаторною крутилятор доводиться підімати вище радіатора бо тупо впирається в пам'ять. У мене так NH-D15 не влізла в Silent Base 801 хоча за їхніми свідченнями все зашибись:
https://www.noctua.at/en/compatibility/ ... 60#details
Довелось передній вентилятор замінити на 120, тільки так стало.
Майте це на увазі.
https://www.noctua.at/en/compatibility/ ... 60#details
Довелось передній вентилятор замінити на 120, тільки так стало.
Майте це на увазі.
-
Melki
Member
это сделано для того, чтобы фанат ихнего поносного цвета оставался в их экосистеме и не лазил по чужим сайтам, вдруг там чего интересного увидит пока смотрит, сколько у него см там
-
Filabatya
Member
Scoffer
як при ширині 281 він в вас не залазиль, а в мене 220 залазить?
вже як писав, згадав, що кабелі в мене впритул, а в кого шумки більше це ще під питанням
Melki
Хрома блек є, але дорожче і виникає дилема: взяти ген 2 вертушку коричневу чи чорну ген 1
як при ширині 281 він в вас не залазиль, а в мене 220 залазить?
вже як писав, згадав, що кабелі в мене впритул, а в кого шумки більше це ще під питанням
Melki
Хрома блек є, але дорожче і виникає дилема: взяти ген 2 вертушку коричневу чи чорну ген 1
Востаннє редагувалось 08.08.2026 22:59 користувачем Filabatya, всього редагувалось 2 разів.
-
Scoffer
Member
А от так бере і не залазить. По-перше там шумки пристойний шар. По-друге за протилежною боковиною місця що можна ще одну материнку заникатиFilabatya: ↑ 08.08.2026 22:44як при ширині 281 він в вас не залазиль, а в мене 220 залазить?
Але суть не в цьому, суть в тому що ніхто з них не враховує висоту оперативи, а вентилятор вилазить на цю саму оперативу.
-
MqM
Member
поки спостерігаю понос в головах людей з постсовка, що виросли в бідності і агресії.Melki: ↑ 08.08.2026 22:40 это сделано для того, чтобы фанат ихнего поносного цвета оставался в их экосистеме и не лазил по чужим сайтам, вдруг там чего интересного увидит пока смотрит, сколько у него см там
Є гарні спеціалісти, які допомагають не бачити скрізь лайно та боротися з усілякими комплексами, звісно послуги не дешеві, але психічне здоровʼя треба берегти
-
Hells Angels
Member
да їм більше подобається обсирати колір котрий є базовим для ноктуа, а те що є хромакси та редукси то такоєFilabatya: ↑ 08.08.2026 22:44Хрома блек є, але дорожче і виникає дилема: взяти ген 2 вертушку коричневу чи чорну ген 1
-
Abobusik
Junior
Это настолько отупели сборщики пк или для кого это сделано

-
evenmore
Member
Всегда можно переставить передний вентиль назад. Разница эффективности мизерная.Scoffer: ↑ 08.08.2026 22:57А от так бере і не залазить. По-перше там шумки пристойний шар. По-друге за протилежною боковиною місця що можна ще одну материнку заникатиFilabatya: ↑ 08.08.2026 22:44як при ширині 281 він в вас не залазиль, а в мене 220 залазить?![]()
Але суть не в цьому, суть в тому що ніхто з них не враховує висоту оперативи, а вентилятор вилазить на цю саму оперативу.
Отправлено спустя 4 минуты 50 секунд:
Проблема в том, что реально большие корпуса удобства не добавляют, а скорее наоборот. У ~1/5 сборка и перестановки удобные.yariksom: ↑ 08.08.2026 21:22це компроміс для ентузіастів, особисто для мене корпус повинен бути великим і важкимwarp37: ↑ 08.08.2026 13:47SFF - это всегда сборка с опаской![]()