Новини
Останні статті і огляди
ASUS вивела на український ринок монітори ROG Swift OLED PG27UCWM та PG32UCWM з матрицями Tandem RGB OLED
-
S0N1C
Member
хто шо думає про OLED48C64LU у ролі мона?
завеликий
завеликий
-
LVladislavchik
Member
S0N1C
як власник 42 скажу що це максимум якщо планується не тільки споживання контенту, а й робота, на 48 dpi буде як в 24 1080р, але ж треба врахувати структуру пікселів woled, вінда не ідеально з нею працює
як власник 42 скажу що це максимум якщо планується не тільки споживання контенту, а й робота, на 48 dpi буде як в 24 1080р, але ж треба врахувати структуру пікселів woled, вінда не ідеально з нею працює
-
VovaII
Member
А яке споживання у 32" моніторів?
— Цікавлюсь, бо нещодавно дізнався: якщо вертикальну частоту монітору обмежити 60Гц(максимальна більша), то монітор помітно холоднішим робиться. Без обмеження, сидиш як перед батареєю опалення.
Дякую.
— Цікавлюсь, бо нещодавно дізнався: якщо вертикальну частоту монітору обмежити 60Гц(максимальна більша), то монітор помітно холоднішим робиться. Без обмеження, сидиш як перед батареєю опалення.
Дякую.
-
xIIImaL
Member
Вообще не советую юзать телевизор в роли мона .S0N1C: ↑ 05.08.2026 15:31 хто шо думає про OLED48C64LU у ролі мона?
1. Инпут лаг намного выше .
2. Диагональ . На том расстоянии от глаз при котором нормально используется монитор , диагональ для разрешения 4к не должна превышать 32 дюйма , иначе будут видны пиксели . и чем больше диагональ тем больше будут видны пиксели , соответственно разрешение нужно больше , для 48 дюймов - минимум 5к.
3. Восприятие фпс на телеке и монике - это разные миры , не в пользу телека.
4 .. Еще нужно вспомнить , много чего есть . Но главный вывод - телек , это не замена монитора , вообще никак.
-
Kullerok
Member
В прошлом году купил первый свой олед. Лучшая покупка за последние 5 лет для ПК. Va и ips даже рядом не валяются. И это я ещё взял не топ по наличию на то время. Так что да сиди смотри свое унылое что бы там не было. А норм люди уже давно кайфуют на оледахKopstr: ↑ 05.08.2026 12:14 kairo
У мене таке відчуття що усі люди хто купили собі ОЛЕД та Woled автоматично записались в бета тестувальники за свої гроші )![]()
-
Kopstr
Member
Kullerok
Мое унылое чтобы там не было показывает в 2 раза ярче твоего ОЛЕДА в HDR для которого твой же олед и создавался - фанатики ОЛЕДОВ ей богу это еще хуже детей из фермы Доты 2.
Мое унылое чтобы там не было показывает в 2 раза ярче твоего ОЛЕДА в HDR для которого твой же олед и создавался - фанатики ОЛЕДОВ ей богу это еще хуже детей из фермы Доты 2.
-
LVladislavchik
Member
xIIImaL
ти не правий якщо мова йде саме про lg:
1. там ігровий режим присутній, в якому інпут лаг на рівні топових оледів і ще галочка на 144гц (по дефолту 120гц), а в новіших і 165гц
2. перейшов з 32 2к на 42 4к, 32 був на відстані трошки більше 20см від стіни через механізм кріплення веса, 42 від стіни всього на 8см виступає, в парі з вищим dpi все дуже круто вийшло, шия не болить
3. знову ж неправий, я спеціально замовив декілька 32" моніторів та lg c5 42, сприйняття фпс ідентичне в ігровому режимі, в інших режимах є інпут лаг, та й взагалі 120гц олед швидший за 200+гц ва чи іпс, думав що плацебо, бо мій самсунг г6 ва 240гц справді якимось повільнішим здавався, прийшли друзі з іпс 200+гц мсі мініледами і підтвердили що олед сильно швидший та плавніший
4. я найбільше переживав щоб комп і тв одночасно вмикалися та вимикалися, тобто не юзати пульт, в лж є опен сорс утилітка, працює через wake on lan, пульт юзав тільки в перший день, тому в підсумку конкретно lg телевізор точно можна розглядати як пряму повноцінну заміну монітору
ти не правий якщо мова йде саме про lg:
1. там ігровий режим присутній, в якому інпут лаг на рівні топових оледів і ще галочка на 144гц (по дефолту 120гц), а в новіших і 165гц
2. перейшов з 32 2к на 42 4к, 32 був на відстані трошки більше 20см від стіни через механізм кріплення веса, 42 від стіни всього на 8см виступає, в парі з вищим dpi все дуже круто вийшло, шия не болить
3. знову ж неправий, я спеціально замовив декілька 32" моніторів та lg c5 42, сприйняття фпс ідентичне в ігровому режимі, в інших режимах є інпут лаг, та й взагалі 120гц олед швидший за 200+гц ва чи іпс, думав що плацебо, бо мій самсунг г6 ва 240гц справді якимось повільнішим здавався, прийшли друзі з іпс 200+гц мсі мініледами і підтвердили що олед сильно швидший та плавніший
4. я найбільше переживав щоб комп і тв одночасно вмикалися та вимикалися, тобто не юзати пульт, в лж є опен сорс утилітка, працює через wake on lan, пульт юзав тільки в перший день, тому в підсумку конкретно lg телевізор точно можна розглядати як пряму повноцінну заміну монітору
-
Kullerok
Member
Доо как скажешьKopstr: ↑ 05.08.2026 16:02 Kullerok
Востаннє редагувалось 05.08.2026 16:13 користувачем Kullerok, всього редагувалось 1 раз.
-
S0N1C
Member
lol, виявляється AHVA це IPS а не VAS0N1C: ↑ 05.08.2026 11:21 дякую, але по-перше в мене вже є 60Гц VA монітор, а по-друге - в мене карта таке не потягне![]()
https://www.displaymodule.com/blogs/kno ... -explained
-
LVladislavchik
Member
Kopstr
так hdr це не тільки максимальна яскравість, а й сприйняття картинки, ти банально увімкни зоряне небо на мінілед та олед, на оледі воно буде чітко та контрастно, мінілед буде не так чітко, з ореолами від зон підсвітки, тому єдина перевага мілілед це дешево отримати яскравість, бо ціни на lg g-серії кусаються
так hdr це не тільки максимальна яскравість, а й сприйняття картинки, ти банально увімкни зоряне небо на мінілед та олед, на оледі воно буде чітко та контрастно, мінілед буде не так чітко, з ореолами від зон підсвітки, тому єдина перевага мілілед це дешево отримати яскравість, бо ціни на lg g-серії кусаються
-
Kopstr
Member
LVladislavchik
Круто, а ти увімкни яскраву картинку в іграшках де світе тобі сонце та сонячна погода - подивись як твій OLED через ABL буде тобі вбивати яскравість щоб він не вигорів за пару місяців )))
Круто, а ти увімкни яскраву картинку в іграшках де світе тобі сонце та сонячна погода - подивись як твій OLED через ABL буде тобі вбивати яскравість щоб він не вигорів за пару місяців )))
-
LVladislavchik
Member
це якраз фанати мініледа завжди всім тикають скільки ніт може їх монітор на на 10% заливці та більшеKopstr: ↑ 05.08.2026 16:02- фанатики ОЛЕДОВ ей богу это еще хуже детей из фермы Доты 2.
я не кажу що в оледа нема проблем з яскравістю, але вони сильно перебільшені, особливо в останніх поколінь, те ж саме відноситься і до терміну служби
Відправлено через 48 секунд:
так ти глянь огляди, lg не знижують яскравістьKopstr: ↑ 05.08.2026 16:13 LVladislavchik
-
kabostebeztak
Member
А що по енергоспоживанню?LVladislavchik: ↑ 05.08.2026 16:10 Kopstr
-
LVladislavchik
Member
kabostebeztak
Від яскравості залежить, в мого samsung g6 32 va бж 200вт десь, там 600ніт заявлено, а по оглядах всі 670 ніби видає
В оледів 32" гігабайт 230вт бж, не сильно суттєва різниця
В lg c5 42 бж встроєний, просто кабель стирчить, точно пам'ятаю що клас енергоефективності був ідентичний як в 32 оледів, але ось середнє споживання було трішки менше навіть
Від яскравості залежить, в мого samsung g6 32 va бж 200вт десь, там 600ніт заявлено, а по оглядах всі 670 ніби видає
В lg c5 42 бж встроєний, просто кабель стирчить, точно пам'ятаю що клас енергоефективності був ідентичний як в 32 оледів, але ось середнє споживання було трішки менше навіть
-
S0N1C
Member
це тест ні про що, звісно камера сприйме більш яскравий мон як "кращий" але в реалі я, наприклад, сиджу з монітором на 25% яскравості від нещасних 350 ніт, бо це не напрягає мені очіKullerok: ↑ 05.08.2026 16:07Доо как скажешьKopstr: ↑ 05.08.2026 16:02 Kullerok
Мое унылое чтобы там не было показывает в 2 раза ярче твоего ОЛЕДА в HDR для которого твой же олед и создавался - фанатики ОЛЕДОВ ей богу это еще хуже детей из фермы Доты 2.![]()
очень авторитетное видео с такого же канала. Верим всем офисом
![]()
![]()
Відправлено через 1 хвилину 49 секунд:
звісно, якщо поставити мон десь біля вікна то будуть зовсім інші потреби і вподобання
-
Filabatya
Member
LVladislavchik
Вам говорять про порівняння 32 4к оледа з ррі 138 проти вашого теліка, не 32 2к ва)
Смішно, як одного попердолило на 8к, а іншого на максимальній яскравості. Тільки щоб виправдати свій вибір і не бачатити загалоної картини
Вам говорять про порівняння 32 4к оледа з ррі 138 проти вашого теліка, не 32 2к ва)
Смішно, як одного попердолило на 8к, а іншого на максимальній яскравості. Тільки щоб виправдати свій вибір і не бачатити загалоної картини
-
kabostebeztak
Member
ДякуюLVladislavchik: ↑ 05.08.2026 16:26 kabostebeztak
-
Олег963
Member
А сам то пробував ?xIIImaL: ↑ 05.08.2026 15:44Вообще не советую юзать телевизор в роли мона .S0N1C: ↑ 05.08.2026 15:31 хто шо думає про OLED48C64LU у ролі мона?
1. Инпут лаг намного выше .
2. Диагональ . На том расстоянии от глаз при котором нормально используется монитор , диагональ для разрешения 4к не должна превышать 32 дюйма , иначе будут видны пиксели . и чем больше диагональ тем больше будут видны пиксели , соответственно разрешение нужно больше , для 48 дюймов - минимум 5к.
3. Восприятие фпс на телеке и монике - это разные миры , не в пользу телека.
4 .. Еще нужно вспомнить , много чего есть . Но главный вывод - телек , это не замена монитора , вообще никак.
-
Kopstr
Member
Filabatya
Я свій вибір зробив поставивши два монітори які коштують майже 1 тис баксів разом та протестувавши а не подивившись які оледи круті на відео. Просто коли людина на повному серйозному обличчі мені каже що в ОЛЕДІ великий запас яскравості для HDR 1000+ коли на ділі там пару відсотків якщо дає це вже круто і про цю проблему знають усі тому з кожним майже поколінням оледу його хочуть зробити більш яскравішим. Я в день коли працював за Оледом мені не хватало яскравості а коли в тебе ще недай бог сонце буде світити в твій напрямок то то ховайся. В мене знайомий щоб йому ОЛЕД норм показував усі вікна закрив блек шторами.
Я свій вибір зробив поставивши два монітори які коштують майже 1 тис баксів разом та протестувавши а не подивившись які оледи круті на відео. Просто коли людина на повному серйозному обличчі мені каже що в ОЛЕДІ великий запас яскравості для HDR 1000+ коли на ділі там пару відсотків якщо дає це вже круто і про цю проблему знають усі тому з кожним майже поколінням оледу його хочуть зробити більш яскравішим. Я в день коли працював за Оледом мені не хватало яскравості а коли в тебе ще недай бог сонце буде світити в твій напрямок то то ховайся. В мене знайомий щоб йому ОЛЕД норм показував усі вікна закрив блек шторами.
-
xIIImaL
Member
Не мешай человеку , видишь же стремится как можно скорее ослепнуть . Таким и вспышка от фотоаппарата в лицо будет уже недостаточно яркая , ведь мало нит!LVladislavchik: ↑ 05.08.2026 16:14 це якраз фанати мініледа завжди всім тикають скільки ніт може їх монітор на на 10% заливці та більше![]()