З’явилася статистика гарантійних випадків для Radeon RX 9070 XT різних виробників

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

taras_cs
можливо люди які обирають білі карти - більші естети але з нетехнічною освітою :gigi: або шось таке...
kairo
Member

taras_cs: 30.07.2026 15:58Як і минулого разу, все сумнівно.
Hellhound білий та сірий хіба так сильно відрізняються за якістю та температурами?
У білих карт вибірка менша на порядок, тому % менш релевантні.
Геральт
Active Member

taras_cs: 30.07.2026 15:58 Як і минулого разу, все сумнівно.
Hellhound білий та сірий хіба так сильно відрізняються за якістю та температурами?
Изображение
Вибірка для білих замала?
taras_cs
Member

kairo: 30.07.2026 16:10У білих карт вибірка менша на порядок, тому % менш релевантні.
Статистика не моя спеціальність, але здається, що при 350+ картах показник не може відрізнятись майже удвічі від цільового (залежить від розподілу, звісно, який там, швидше за все нормальний)
kairo
Member

taras_cs: 30.07.2026 16:27Статистика не моя спеціальність, але здається, що при 350+ картах показник не може відрізнятись майже удвічі від цільового (залежить від розподілу, звісно, який там, швидше за все нормальний)
Вибірка мала, всього 350+ карт. Тому кожен випадок більше впливає. Якби вибірка була 10 штук, навіть одне звернення, це 10%. А при двух картах, це вже 50%.
vmsolver
Member

S0N1C: 30.07.2026 14:08
vmsolver: 30.07.2026 13:56
Любое узкое место будет таким "предохранителем", шунт в качестве защиты - как повезёт.
ну є спеціальні, але багато коли і звичайні ставлять :gigi:
https://www.vishay.com/docs/20031/m25_si.pdf
Диапазон сопротивления явно не для шунтов
Resistance range 5 Ω to 3.9 kΩ
Что-то мы по разному понимаем эти простые вещи :)
Эти резисторы например для ограничения тока при зарядке высоковольтной банки в сетевых преобразователях (там часто подобные стоят, хотя выводные видел чаще, но я мало на эти вещи смотрю, мне это не интересно). Вот там, если что-то не так - сгорай и обесточивай высоковольтный преобразователь. А выше про видеокарты, где 12 В и у шунтов модны значения в миллиомы.

Вы правы, что такие резисторы существуют, да, они специально сделаны, чтобы сгорать с минимальными последствиями, но это не обычные элементы, их не используют как обычные, они как правило стоят в специальных местах схем. Так что я до сих пор думаю, что "предохранительным резисторам" в видеокартах делать нечего, это ремонтники просто не разобрались в вопросе и начались вот такие глупости, особенно тем, кто ведут блоги, им же надо по-умничать, аудитории приятно считать что смотрит кого-то умного :)
vsx
Member

Слишком мало данных для нормальной статистики и соответственно выводов
NST1983
Member

Норм карти, не очкуйте :)
OldBoyUA
Member

oversteve: 30.07.2026 13:41
vmsolver: 30.07.2026 13:00 Брак по картам 2+%, припоминаю, как тут некоторые ыксперты картинно падали в обморок от 0.05% брака всеми любимого "нвидиевского" 12 пин разъема питания :rotate:
ви нє понимаєтє, ето другоє :gigi:

п.с. кірпіч нітро з 12вхпвр навіть не в топі, як же ж так :weep:
По тих новинах що бачив на цьому сайті постійно фігурувала RTX5090. Я не є великим експертом але мені здається що 575 TDP відеокарта дає більше навантаження на роз'єм ніж 305. І навіть якби він мав проблеми з чого ви вирішили що це має в відсотках перекрити якусь умовну невдалу варіацію картки? Мені здається що по даних в цій новині ніякої адекватної аналітики по роз'єму і його проблемності дати не можна. Проте можна шукати перемоги навіть там де їх нема :idea:
Skiff93
Member

warp37: 30.07.2026 11:55
У Mindfactory найнижчий показник гарантійних випадків 0,17% спостерігається у відеокарт ASUS RX 9070 XT Prime OC, але в Alza цей показник становить уже 1,07% при вдвічі більшому обсязі продажів.
Так PRIME - хлам или нет? А то я купил видеокарту этой версии. Или лотерея, как везде? :)
Prime топчик по температурі (я про не xt версію), літом в глухому nzxt h510 менше 60 градусів в іграх, а хотспот не більше +10 градусів. Ну пам'ять 78, але це типу норм ніби. Брав ще зимою по ціні меншій за 5060ti. Зараз ціни ще кращі.
Які ідіоти те зелене сміття беруть за такий оверпрайс не розумію....
oversteve
Member

OldBoyUA: 31.07.2026 02:45
oversteve: 30.07.2026 13:41
ви нє понимаєтє, ето другоє :gigi:

п.с. кірпіч нітро з 12вхпвр навіть не в топі, як же ж так :weep:
По тих новинах що бачив на цьому сайті постійно фігурувала RTX5090. Я не є великим експертом але мені здається що 575 TDP відеокарта дає більше навантаження на роз'єм ніж 305. І навіть якби він мав проблеми з чого ви вирішили що це має в відсотках перекрити якусь умовну невдалу варіацію картки? Мені здається що по даних в цій новині ніякої адекватної аналітики по роз'єму і його проблемності дати не можна. Проте можна шукати перемоги навіть там де їх нема :idea:
з 9070хт нітрою також новин вистачало і там інша проблема, не жор, а дизайн ніші, в якій ушатуються стандартні перехідники з 12вхпвр на 8пін через свою конструкцію
чого я вирішив, що має перекрити? :think: я як раз і говорю, що не перекриє, бо з 12вхпвр немає масової проблеми :dontknow:
Евгений King
Member

Очікувано, PowerColor хлам, все інше можна брати
kairo
Member

OldBoyUA
Якби проблеми із 12VHPWR мали масовий характер, ми би це побачили на прикладі Нітро, а так, в неї стандартні 1-2% гарантійних звернень.
S0N1C
Member

як вже писали, 300-400Вт і 600 - є різниця, у 12VHPWR по даташиту 16% запасу всього від 600Вт :shuffle: звідси і проблеми
oversteve
Member

S0N1C: 31.07.2026 15:54 як вже писали, 300-400Вт і 600 - є різниця, у 12VHPWR по даташиту 16% запасу всього від 600Вт :shuffle: звідси і проблеми
це запас з дельтою в 30 градусів, для прогару там півтора кіловата навалити треба, при умові, що все функціонує як треба, проблема там в іншому
власне у кірпіча нітро роз'єм плавило навіть від тих 300-400 Вт через дизайнерський "нюанс"
S0N1C
Member

oversteve: 31.07.2026 16:00
S0N1C: 31.07.2026 15:54 як вже писали, 300-400Вт і 600 - є різниця, у 12VHPWR по даташиту 16% запасу всього від 600Вт :shuffle: звідси і проблеми
при умові, що все функціонує як треба
а при умові шо потрапила пилінка на один із контаків - все пішло по п-ді :laugh:

Відправлено через 1 хвилину 47 секунд:
якщо б воно витримувало півтора кіловата на постій - то і проблем не було б :shuffle:

Відправлено через 4 хвилини 37 секунд:
і чомусь МСІ зробили два коннектора на кіловатт, мабуть дурні :rolleyes:
oversteve
Member

S0N1C: 31.07.2026 16:05
oversteve: 31.07.2026 16:00
при умові, що все функціонує як треба
а при умові шо потрапила пилінка на один із контаків - все пішло по п-ді :laugh:
через пилинку такого не буде, навіть якщо 1 контакт повністю відпаде, то там буде 20% передоз по інших жилах, а треба десь до 120-130% доятгнути, щоб погоріло
S0N1C: 31.07.2026 16:05 Відправлено через 1 хвилину 47 секунд:
якщо б воно витримувало півтора кіловата на постій - то і проблем не було б :shuffle:
масової проблеми і нема (є тільки в головах власників червоних карт :D ), одиничні випадки цілком собі вкладаються в канву заводського браку/кривих рук
власне он маєте випадки нітри - до ліміту ще ой як далеко, а прогари чомусь є :gigi:

Відправлено через 48 секунд:
S0N1C: 31.07.2026 16:09 і чомусь МСІ зробили два коннектора на кіловатт, мабуть дурні :rolleyes:
ви плутаєте специфікацію і фактичні допустимі межі :dontknow:
S0N1C
Member

oversteve
ти дивився на той чудо роз"єм тепловізором? от прям шоб так топити і завіряти шо там
треба десь до 120-130% доятгнути
?

Відправлено через 2 хвилини 38 секунд:
які нафіг півтора кіловатта :facepalm:
спойлер
Изображение
kairo
Member

S0N1C: 31.07.2026 16:09а при умові шо потрапила пилінка на один із контаків - все пішло по п-ді
Я свій роз'єм перетикав вже раз 20, через любов до апгрейдів та моддингу. Чого точно не варто робити, так це підключати потужні карти через перехідник.
oversteve
Member

S0N1C: 31.07.2026 16:16 oversteve
ти дивився на той чудо роз"єм тепловізором? от прям шоб так топити і завіряти шо там
треба десь до 120-130% доятгнути
?

Відправлено через 2 хвилини 38 секунд:
які нафіг півтора кіловатта :facepalm:
спойлер
Изображение
58 градусів :eek: ще зовсім троха і поплавить :weep:
Ответить