можливо люди які обирають білі карти - більші естети але з нетехнічною освітою
Новости
Последние статьи и обзоры
З’явилася статистика гарантійних випадків для Radeon RX 9070 XT різних виробників
-
S0N1C
Member
taras_cs
або шось таке...
-
kairo
Member
У білих карт вибірка менша на порядок, тому % менш релевантні.taras_cs: ↑ 30.07.2026 15:58Як і минулого разу, все сумнівно.
Hellhound білий та сірий хіба так сильно відрізняються за якістю та температурами?
-
Геральт
Active Member
Вибірка для білих замала?taras_cs: ↑ 30.07.2026 15:58 Як і минулого разу, все сумнівно.
Hellhound білий та сірий хіба так сильно відрізняються за якістю та температурами?
![]()
-
taras_cs
Member
Статистика не моя спеціальність, але здається, що при 350+ картах показник не може відрізнятись майже удвічі від цільового (залежить від розподілу, звісно, який там, швидше за все нормальний)kairo: ↑ 30.07.2026 16:10У білих карт вибірка менша на порядок, тому % менш релевантні.
-
kairo
Member
Вибірка мала, всього 350+ карт. Тому кожен випадок більше впливає. Якби вибірка була 10 штук, навіть одне звернення, це 10%. А при двух картах, це вже 50%.taras_cs: ↑ 30.07.2026 16:27Статистика не моя спеціальність, але здається, що при 350+ картах показник не може відрізнятись майже удвічі від цільового (залежить від розподілу, звісно, який там, швидше за все нормальний)
-
vmsolver
Member
Диапазон сопротивления явно не для шунтовS0N1C: ↑ 30.07.2026 14:08ну є спеціальні, але багато коли і звичайні ставлятьvmsolver: ↑ 30.07.2026 13:56
Любое узкое место будет таким "предохранителем", шунт в качестве защиты - как повезёт.![]()
https://www.vishay.com/docs/20031/m25_si.pdf
Что-то мы по разному понимаем эти простые вещиResistance range 5 Ω to 3.9 kΩ
Эти резисторы например для ограничения тока при зарядке высоковольтной банки в сетевых преобразователях (там часто подобные стоят, хотя выводные видел чаще, но я мало на эти вещи смотрю, мне это не интересно). Вот там, если что-то не так - сгорай и обесточивай высоковольтный преобразователь. А выше про видеокарты, где 12 В и у шунтов модны значения в миллиомы.
Вы правы, что такие резисторы существуют, да, они специально сделаны, чтобы сгорать с минимальными последствиями, но это не обычные элементы, их не используют как обычные, они как правило стоят в специальных местах схем. Так что я до сих пор думаю, что "предохранительным резисторам" в видеокартах делать нечего, это ремонтники просто не разобрались в вопросе и начались вот такие глупости, особенно тем, кто ведут блоги, им же надо по-умничать, аудитории приятно считать что смотрит кого-то умного
-
vsx
Member
Слишком мало данных для нормальной статистики и соответственно выводов
-
NST1983
Member
Норм карти, не очкуйте 
-
OldBoyUA
Member
По тих новинах що бачив на цьому сайті постійно фігурувала RTX5090. Я не є великим експертом але мені здається що 575 TDP відеокарта дає більше навантаження на роз'єм ніж 305. І навіть якби він мав проблеми з чого ви вирішили що це має в відсотках перекрити якусь умовну невдалу варіацію картки? Мені здається що по даних в цій новині ніякої адекватної аналітики по роз'єму і його проблемності дати не можна. Проте можна шукати перемоги навіть там де їх немаoversteve: ↑ 30.07.2026 13:41ви нє понимаєтє, ето другоєvmsolver: ↑ 30.07.2026 13:00 Брак по картам 2+%, припоминаю, как тут некоторые ыксперты картинно падали в обморок от 0.05% брака всеми любимого "нвидиевского" 12 пин разъема питания![]()
![]()
п.с. кірпіч нітро з 12вхпвр навіть не в топі, як же ж так![]()
-
Skiff93
Member
Prime топчик по температурі (я про не xt версію), літом в глухому nzxt h510 менше 60 градусів в іграх, а хотспот не більше +10 градусів. Ну пам'ять 78, але це типу норм ніби. Брав ще зимою по ціні меншій за 5060ti. Зараз ціни ще кращі.warp37: ↑ 30.07.2026 11:55Так PRIME - хлам или нет? А то я купил видеокарту этой версии. Или лотерея, как везде?У Mindfactory найнижчий показник гарантійних випадків 0,17% спостерігається у відеокарт ASUS RX 9070 XT Prime OC, але в Alza цей показник становить уже 1,07% при вдвічі більшому обсязі продажів.![]()
Які ідіоти те зелене сміття беруть за такий оверпрайс не розумію....
-
oversteve
Member
з 9070хт нітрою також новин вистачало і там інша проблема, не жор, а дизайн ніші, в якій ушатуються стандартні перехідники з 12вхпвр на 8пін через свою конструкціюOldBoyUA: ↑ 31.07.2026 02:45По тих новинах що бачив на цьому сайті постійно фігурувала RTX5090. Я не є великим експертом але мені здається що 575 TDP відеокарта дає більше навантаження на роз'єм ніж 305. І навіть якби він мав проблеми з чого ви вирішили що це має в відсотках перекрити якусь умовну невдалу варіацію картки? Мені здається що по даних в цій новині ніякої адекватної аналітики по роз'єму і його проблемності дати не можна. Проте можна шукати перемоги навіть там де їх немаoversteve: ↑ 30.07.2026 13:41
ви нє понимаєтє, ето другоє![]()
п.с. кірпіч нітро з 12вхпвр навіть не в топі, як же ж так![]()
![]()
чого я вирішив, що має перекрити?
-
Евгений King
Member
Очікувано, PowerColor хлам, все інше можна брати
-
kairo
Member
OldBoyUA
Якби проблеми із 12VHPWR мали масовий характер, ми би це побачили на прикладі Нітро, а так, в неї стандартні 1-2% гарантійних звернень.
Якби проблеми із 12VHPWR мали масовий характер, ми би це побачили на прикладі Нітро, а так, в неї стандартні 1-2% гарантійних звернень.
-
S0N1C
Member
як вже писали, 300-400Вт і 600 - є різниця, у 12VHPWR по даташиту 16% запасу всього від 600Вт
звідси і проблеми
-
oversteve
Member
це запас з дельтою в 30 градусів, для прогару там півтора кіловата навалити треба, при умові, що все функціонує як треба, проблема там в іншомуS0N1C: ↑ 31.07.2026 15:54 як вже писали, 300-400Вт і 600 - є різниця, у 12VHPWR по даташиту 16% запасу всього від 600Втзвідси і проблеми
власне у кірпіча нітро роз'єм плавило навіть від тих 300-400 Вт через дизайнерський "нюанс"
-
S0N1C
Member
а при умові шо потрапила пилінка на один із контаків - все пішло по п-діoversteve: ↑ 31.07.2026 16:00при умові, що все функціонує як требаS0N1C: ↑ 31.07.2026 15:54 як вже писали, 300-400Вт і 600 - є різниця, у 12VHPWR по даташиту 16% запасу всього від 600Втзвідси і проблеми
Відправлено через 1 хвилину 47 секунд:
якщо б воно витримувало півтора кіловата на постій - то і проблем не було б
Відправлено через 4 хвилини 37 секунд:
і чомусь МСІ зробили два коннектора на кіловатт, мабуть дурні
-
oversteve
Member
через пилинку такого не буде, навіть якщо 1 контакт повністю відпаде, то там буде 20% передоз по інших жилах, а треба десь до 120-130% доятгнути, щоб погоріло
масової проблеми і нема (є тільки в головах власників червоних картS0N1C: ↑ 31.07.2026 16:05 Відправлено через 1 хвилину 47 секунд:
якщо б воно витримувало півтора кіловата на постій - то і проблем не було б![]()
власне он маєте випадки нітри - до ліміту ще ой як далеко, а прогари чомусь є
Відправлено через 48 секунд:
ви плутаєте специфікацію і фактичні допустимі межі
-
S0N1C
Member
-
kairo
Member
Я свій роз'єм перетикав вже раз 20, через любов до апгрейдів та моддингу. Чого точно не варто робити, так це підключати потужні карти через перехідник.S0N1C: ↑ 31.07.2026 16:09а при умові шо потрапила пилінка на один із контаків - все пішло по п-ді
-
oversteve
Member
58 градусівS0N1C: ↑ 31.07.2026 16:16 oversteve
ти дивився на той чудо роз"єм тепловізором? от прям шоб так топити і завіряти шо там?треба десь до 120-130% доятгнути
Відправлено через 2 хвилини 38 секунд:
які нафіг півтора кіловатта![]()