Історія та інженерія скролу: як влаштовані коліщатка комп’ютерних мишей

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

erkins007: 30.07.2026 14:58 Сколько мышей не перепробовал у всех колёсико по одному месту идёт спустя пару лет. Стоимость мыши вообще не влияет
Користуюсь logitech g502 вже 5 років, колесико все ще норм. Але така миш не кожному сподобається, думаю.
grezet
Junior

erkins007: 30.07.2026 14:58 Сколько мышей не перепробовал у всех колёсико по одному месту идёт спустя пару лет. Стоимость мыши вообще не влияет
треба брати з оптичним енкодером

Відправлено через 24 секунди:
s_ova: 30.07.2026 15:27
Користуюсь logitech g502 вже 5 років, колесико все ще норм. Але така миш не кожному сподобається, думаю.
так, бо там оптичний енкодер
МОНАХ
Member

► З 2008-го в мене лише одна "миша" "лягла" через проблеми з "коліщатком" в плані енкодера - зазвичай проблема була в мікриках, в т.ч. і під "колесом": я великий фанат відкривати посилання кліком по "колесу" - було якось на одній "мишці" дійшло до того, що кліком на "колесо" одне і те ж посилання могло відкритися від 7 до 32 раз (спеціально рахував!) - 1 клік і 32 вкладки в браузері 1 махом :gigi: .
► Почав було пробувати середньо-бюджетні "миші" і заходити в ваш цей Logitech - для початку вибрав для проби G100: "зламав" вже через пів-року...
► Плюнув "на стюардесу" і пішов шукати "мишу" на оптичних мікриках. Знайшлася Bloody P93, на жаль на той час "оптика" на "колесі" ще була не по кишені, але запрограмував Р93-тю на браузерах і поміняв на ній місцями дію ПКМ з СКМ - з тих пір, як посилання почав відкривати "оптичним" ПКМ, "миша" - непотопляєма (єдине що - клятий софтач запарився відтирати!). На сьогодні є можливість взяти щось більш якісне і дорожче, але - немає сенсу...
Ответить