Системи зберігання даних CXM для платформи NVIDIA Rubin спричинять дефіцит пам’яті NAND

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
kabostebeztak
Member

Повідомлення

cacos: 24.07.2026 16:33
kabostebeztak: 24.07.2026 16:20Рілси? Ну ти ображаєш.
А что ты в Голливуде работаешь? Ну тогда, какие проблемы?
Ні, я як раз школяр-любитель що знімає огляд 11 річного ноутбуку та переказ коміксу на який всім все одно.
kabostebeztak: 24.07.2026 16:20 DaVinci Resolve досі безкоштовний і досі локальний
Ты так рассказываешь будто бы без давинчи жизнь остановилась. А платная версия у них для кого?
Для професіоналів, а ми розмовляємо про простих споживачів та про любителів на кшталт мене.
kabostebeztak: 24.07.2026 16:20А звідки ти професіоналів братимеш? Хто їх вчитиме
Ну корпорации обеспечат себе необходимый персонал, а вот кто будет учить Васю, который свадьбы снимает и где он возьмёт деньги на ПК никого не волнует. А школьники рилсы уже сейчас в онлайн редакторах клепают.
Так Вася це ж і є професіонал за визначенням, він гроші цим заробляє.
ПРОФЕСІОНАЛ, а, ч. Той, хто зробив яке-небудь заняття предметом своєї постійної діяльності, своєю професією.
https://slovnyk.ua/index.php?swrd=%D0%B ... 0%B0%D0%BB

Ну, нехай, твоя компанія купила усе обладнання та софт, і десь взяла вже існуючих монтажерів щоб вчити нових.
Як ти збираєшся шукати взагалі бажаючих стати монтажерами, якщо цим бажаючим нема де спробувати себе в монтажі на професійному софті?
Ти реально думаєш що серйозні кіностудії або рекламні агентства, або навіть режисери-студенти будуть працювати в capcut чи microslop clipchamp?
З тим же самим резолвом є цілком зрозумілі кар'єрні сходи - ти АБСОЛЮТНО БЕЗКОШТОВНО монтуєш в ньому якісь особисті проєкти в підлітковому віці, робиш собі портфоліо, далі інститут або курси по монтажу, далі реальна робота (чи то фріланс на весіллях, чи то робота в конторі). І особливість саме резолву в тому, що його використовують у великих проєктах, тобто на твій досвід з резолвом комусь буде не все одно.
І для цього всього тобі потрібен локальний, достатньо потужний пк і місце для відео та софту.

TLDR: майбутнє без комп'ютерів, якими ми їх знаємо сьогодні, чи то IBM PC-сумісних, чи то ARM, неможливе, або якщо воно все ж таки наступить то погано буде ВСІМ, в тому числі і тим хто його створить. І я ще не чіпав тему RISC-V та вільного ПЗ!
cacos
Junior

Повідомлення

kabostebeztak: 24.07.2026 16:51а ми розмовляємо про простих споживачів та про любителів на кшталт мене.
Им подписка.
kabostebeztak: 24.07.2026 16:51ак Вася це ж і є професіонал за визначенням, він гроші цим заробляє.
Вася не зарабатывает деньги корпорации. Почему за него кто-то должен думать? Пускай берет подписку или ищет деньги на ПО и ПК.
kabostebeztak: 24.07.2026 16:51Як ти збираєшся шукати взагалі бажаючих стати монтажерами
Я не собираюсь, но корпорации, которым нужны были спецы раньше проводили тренинги, курсы по разным специальностям и давали там всякие звания вроде Certified специалист. Надо будет - себе найдут. За них не переживай. А у Васи путь самурая - всё сам. Курсы пускай оплатит, коих море уже и обучается.
kabostebeztak: 24.07.2026 16:51Ти реально думаєш що серйозні кіностудії або рекламні агентства, або навіть режисери-студенти будуть працювати в capcut чи microslop clipchamp?
Конечно нет. А с чего ты решил, что я так думаю?
kabostebeztak: 24.07.2026 16:51З тим же самим резолвом є цілком зрозумілі кар'єрні сходи - ти АБСОЛЮТНО БЕЗКОШТОВНО монтуєш в ньому якісь особисті проєкти в підлітковому віці, робиш собі портфоліо, далі інститут або курси по монтажу, далі реальна робота (чи то фріланс на весіллях, чи то робота в конторі)
Ой, не морочь мне голову. Поступи в ВУЗ на профессию монтажера. Дома он монтирует. Да, вся надежда на тех, кто дома монтирует.
StTechnik
Member

Повідомлення

cacos: 24.07.2026 16:36подстраиваться
Подстаиваться можно по разному. Можно прогнуться, лечь тихо и плыть по течению, а можно искать возможности, развиваться, достигать и т.д. Лично на моем примере пока все прекрасно получается. Как минимум на таком мелком бытовом уровне как комплектующие ПК. Но по факту и не только. Лично за меня никто в этом смысле ничего не решает.
kabostebeztak
Member

Повідомлення

cacos: 24.07.2026 17:01
kabostebeztak: 24.07.2026 16:51З тим же самим резолвом є цілком зрозумілі кар'єрні сходи - ти АБСОЛЮТНО БЕЗКОШТОВНО монтуєш в ньому якісь особисті проєкти в підлітковому віці, робиш собі портфоліо, далі інститут або курси по монтажу, далі реальна робота (чи то фріланс на весіллях, чи то робота в конторі)
Ой, не морочь мне голову. Поступи в ВУЗ на профессию монтажера. Дома он монтирует. Да, вся надежда на тех, кто дома монтирует.
ахахахаха
ну да
саме так і виходять кращі спеціалісти
У мене годин насижених в редакторі буде більше ніж у середнього учня з твого темного майбутнього на момент початку навчання.

Відправлено через 40 секунд:
StTechnik: 24.07.2026 17:04
cacos: 24.07.2026 16:36подстраиваться
Подстаиваться можно по разному. Можно прогнуться, лечь тихо и плыть по течению, а можно искать возможности, развиваться, достигать и т.д. Лично на моем примере пока все прекрасно получается. Как минимум на таком мелком бытовом уровне как комплектующие ПК. Но по факту и не только. Лично за меня никто в этом смысле ничего не решает.
Факт. Не подобаються нові ноутбуки - сидиш далі на мбп 2015, лінукс ставиш, налаштовуєш і користуєшся не дивлячись на вік.
StTechnik
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 24.07.2026 17:06Не подобаються нові ноутбуки - сидиш далі на мбп 2015, лінукс ставиш, налаштовуєш і користуєшся.
Ну я вообще не об этом, но да ладно.
kabostebeztak
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 24.07.2026 16:51ак Вася це ж і є професіонал за визначенням, він гроші цим заробляє.
Вася не зарабатывает деньги корпорации. Почему за него кто-то должен думать? Пускай берет подписку или ищет деньги на ПО и ПК.
Стривай
Так а хто тоді купуватиме софт якщо він надто дорогий? Ці абстрактні корпорації не безкінечні, окрім них та весільного оператора Васі існують ще малі та середні студії, студенти, рекламні агентства, тощо, і їхні бюджети далеко не безкінечні.
До того ж якщо блекмеджик всіх опрокине (а вони не опрокинуть, бо їхня бізнес модель з пожиттєвими ліцензіями є їхньою перевагою в порівнянні з Adobe, те ж саме стосується і Affinity) можна буде зі скрипом перейти на опен сурс софт

Відправлено через 13 хвилин 8 секунд:
kabostebeztak: 24.07.2026 16:51а ми розмовляємо про простих споживачів та про любителів на кшталт мене.
Им подписка.
знову ж таки, популярніше буде той, у кого нижча ціна (давінчі резолв)
І я не думаю що блекмеджик працює собі в збиток.
І навіщо мені купляти умовний мак студіо без ігор та лінуксу, якщо я собі можу зібрати ПК з іграми та лінуксом?
Навіть якщо він буде десь слабшим - він задовільнятиме потреби, які мак не може задовільнити в принципі.

Повертаюсь до теми: пекла де все по підписці, а комп'ютери існують лише як тонкі клієнти НЕ БУДЕ, а пропозиція пам'яті наздожене рано чи пізно попит. Окрім того, попит може взяти і закінчитись.
Нового 2016 не буде, так, але не все так погано як багато хто думає.
Donate
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX: 24.07.2026 12:49 Не знаю что там у вас идет, поиграйте в Alan Wake 2 или в Final Fantasy XVi в Full HD нативном что бы были стабильные 60 фпс, вот тогда поговорим :gigi: Ибо моя RX 6900 XT уже даже не может тянуть апскейл с Full HD до 4К в 60 фпс стабильных в некоторых проэктах на UE5, с Final Fanstasy XVI так вообще играю в 2к на качество где апскейлится с 900p... И то бывают дропы до 52-55 фпс ... А так да, онлайн игры конечно умеют в оптимизацию, на то они и онлайн :rotate:
Потому я и сказал почти. Пройти вполне можно. Но местами да дропы до 15 фпс к сожалению в 2к =(

Но прям большинство игр пройти можно и меня это устраивает. Хотелось бы офк какую-то 5070, что бы часть проектиков в 144 фпс гнать но увы с войной финансы поют романсы =(
tornadox
Member

Повідомлення

cacos: 24.07.2026 16:11Да скоро ты будешь монтировать все эти рилсы и сторизы в онлайн видеоредакторах за подписку, коих на сегодняшний день уже море. А профессионалы найдут деньги на рабочий ПК. Я тебе больше скажу, когда введут доступ в сеть по паспортам, то и надобность в больших объёмах дисков отпадёт у некоторых.
я те по секрету скажу, всі хто на вінді уже умовно заходять по паспорту в інтернет через Microsoft GDID.
Vladys77
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 24.07.2026 13:54
Vladys77: 24.07.2026 12:12 Відправлено через 18 хвилин 10 секунд:

256 ГБ на ноуті? Ну то лише у Apple таке буває, бо з вдвічі більшім SSD MacBook в півтора рази дорожче :D Звісно з тим можна жити. У дружини 128 ГБ в MacBook Air :D
А в мене в телефоні 512 :lol:
Я просто на тому ноутбуці нічого не тримаю по суті. Для фотографій є хдд на 500гб в основному ПК, матеріали для відео, яке я роблю займають мало місця бо там в основному картинки та музика. В ігри я на ньому ясна річ не граю, там нема чому займати місце. За потреби на Retina ноутбуках можна через перехідник поміняти ссд на новий/більший. На основному ПК у мене, до речі, нвмє ссд на 512 гігабайт.
У мене розділ для Sequoia взагалі 150 гігабайт
Та зрозуміло що все чудове під конкретні потреби. І універсальних гаджетів зазвичай не існує.
В мене на ПК тривалий час під систему був швидкий SSD на 128 ГБ. А для файлів були HDD.
А якщо грати, то бажано хоча б терабайт мати :D
Відповісти