Ні, я як раз школяр-любитель що знімає огляд 11 річного ноутбуку та переказ коміксу на який всім все одно.cacos: ↑ 24.07.2026 16:33А что ты в Голливуде работаешь? Ну тогда, какие проблемы?kabostebeztak: ↑ 24.07.2026 16:20Рілси? Ну ти ображаєш.
Для професіоналів, а ми розмовляємо про простих споживачів та про любителів на кшталт мене.cacos: ↑ 24.07.2026 16:33Ты так рассказываешь будто бы без давинчи жизнь остановилась. А платная версия у них для кого?kabostebeztak: ↑ 24.07.2026 16:20 DaVinci Resolve досі безкоштовний і досі локальний
Так Вася це ж і є професіонал за визначенням, він гроші цим заробляє.cacos: ↑ 24.07.2026 16:33Ну корпорации обеспечат себе необходимый персонал, а вот кто будет учить Васю, который свадьбы снимает и где он возьмёт деньги на ПК никого не волнует. А школьники рилсы уже сейчас в онлайн редакторах клепают.kabostebeztak: ↑ 24.07.2026 16:20А звідки ти професіоналів братимеш? Хто їх вчитиме
ПРОФЕСІОНАЛ, а, ч. Той, хто зробив яке-небудь заняття предметом своєї постійної діяльності, своєю професією.
https://slovnyk.ua/index.php?swrd=%D0%B ... 0%B0%D0%BB
Ну, нехай, твоя компанія купила усе обладнання та софт, і десь взяла вже існуючих монтажерів щоб вчити нових.
Як ти збираєшся шукати взагалі бажаючих стати монтажерами, якщо цим бажаючим нема де спробувати себе в монтажі на професійному софті?
Ти реально думаєш що серйозні кіностудії або рекламні агентства, або навіть режисери-студенти будуть працювати в capcut чи microslop clipchamp?
З тим же самим резолвом є цілком зрозумілі кар'єрні сходи - ти АБСОЛЮТНО БЕЗКОШТОВНО монтуєш в ньому якісь особисті проєкти в підлітковому віці, робиш собі портфоліо, далі інститут або курси по монтажу, далі реальна робота (чи то фріланс на весіллях, чи то робота в конторі). І особливість саме резолву в тому, що його використовують у великих проєктах, тобто на твій досвід з резолвом комусь буде не все одно.
І для цього всього тобі потрібен локальний, достатньо потужний пк і місце для відео та софту.
TLDR: майбутнє без комп'ютерів, якими ми їх знаємо сьогодні, чи то IBM PC-сумісних, чи то ARM, неможливе, або якщо воно все ж таки наступить то погано буде ВСІМ, в тому числі і тим хто його створить. І я ще не чіпав тему RISC-V та вільного ПЗ!