Ціни на жорсткі диски зростають на тлі високого попиту в сегменті ШІ та на китайському ринку

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
MqM
Member

Повідомлення

alexeygalas: 16.12.2025 16:52
MqM: 16.12.2025 16:21Плату наче міняють, то ж шанс оживити є
Я так і хотів - мені виставили цінник на ремонт 3/4 вартості диску.
Боже, та блін на ютубі просто беруть донора і підєднують шлейфи це не виглядає, як щось кропітке.
Пс якщо дані того вартують, то може і така ціна зійде
alexeygalas
Member

Повідомлення

Васильович: 16.12.2025 16:23мій Ironwolf просто мріє про паркування своїх головок
Солідно. У мене приблизно щось те саме
спойлер
toloka: 45;
rutracker: 132;
kinozal: 27
Відправлено через 2 хвилини 5 секунд:
MqM: 16.12.2025 16:54Боже, та блін на ютубі просто беруть донора і підєднують шлейфи це не виглядає, як щось кропітке.
Та то ясно. Може колись заморочусь
kairo
Member

Повідомлення

MqM: 16.12.2025 16:25В самій Вінді? Не прошивав жорсткий диск? Бо то наче сама мікропрограма на платі так працює
В налаштуваннях Вінди. Ще прийшлось купу процесів прибити, які регулярно звертались до диска.
спойлер
Screenshot 2025-12-16 171407.png
stnl79
Member

Повідомлення

Наркоманія та ідіотизм таки перемагає . Тільки повний дурень побіжить купувати абсолютно непотрібний в даний момент хдд.з відеокартами хоча б було зрозуміло - вона прибуток приносила. А тут що? Який сенс купувати хдд по ціні х3?
dead_rat
Member

Повідомлення

stnl79: 17.12.2025 03:06 Який сенс купувати хдд по ціні х3?
Всі побігли і я побіг (с)
waryag
Member

Повідомлення

dead_rat: 16.12.2025 16:04Звичайно. От мій товариш був досить високим менеджером у Bosch німецькому.
І що ми бачимо? Вся комплектуха вже китайська, компресор в холодильнику вже китайський, а розумний консультант порахував, що дешевше пропустити контроль якості і просто заміняти техніку на яку скаржиться клієнт - благо китайський постачальник поки що не скатився у зовсім хлам.
А на виході маємо ситуацію, що люди були готові переплачувати за німецький холодильник, а вибір між двома китайськими набагато менш очевидний, хоч на одному і написано "Бош".
marvin1111
Member

Повідомлення

MqM: 16.12.2025 14:47
kairo: 16.12.2025 14:13 Вчасно я свій Ironwolf 8TB прикупив, після таких новин не так вже він й гуде :laugh:
Та вже було подорожчання осінню, вчасно то було би літом.
Як там з пракуванням головки? В мене Іронвольф на 4ТБ дуже часто паркує головку зчитування
13 лет пользовался Seagate ST1000DM003(1TB, 1 пластина) как единственным диском для всего включая винду, он постоянно парковал головку, причем с первого дня делал это громко с явным щелчком. Все эти годы я ждал когда он отъедет, и только недавно отправил его на пенсию, полностью рабочий :gigi:
kairo
Member

Повідомлення

stnl79: 17.12.2025 03:06Який сенс купувати хдд по ціні х3?
Різкий зріст цін на SSD призводить до збільшення попиту на HDD, як альтернативи, що в створю чергу рухає ціни вгору. Закони ринку.
Buldozer.
Member

Повідомлення

Mozdev: 16.12.2025 14:25 Да, вони всі там що показилися вкрай :rotate:
Жадібність фраєрів таки погубить :gigi:
Не уверен что погубит, побухтят, побухтят привыкнут и купят.
а они наш вой с своих ролсов не слышат аж совсем
Геральт
Member

Повідомлення

alexeygalas: 16.12.2025 16:58 Солідно. У мене приблизно щось те саме
спойлер
toloka: 45;
rutracker: 132;
kinozal: 27
Зараз би на rutracker і kinozal роздавати. :facepalm: Скачав, то хоч не роздавай. Вистав після старту закачки 1KB на віддачу, та й все.
MqM
Member

Повідомлення

marvin1111: 17.12.2025 06:46
MqM: 16.12.2025 14:47

Та вже було подорожчання осінню, вчасно то було би літом.
Як там з пракуванням головки? В мене Іронвольф на 4ТБ дуже часто паркує головку зчитування
13 лет пользовался Seagate ST1000DM003(1TB, 1 пластина) как единственным диском для всего включая винду, он постоянно парковал головку, причем с первого дня делал это громко с явным щелчком. Все эти годы я ждал когда он отъедет, и только недавно отправил его на пенсию, полностью рабочий :gigi:
Це звісно трішки заспокоює, проте жорсткі диски здатні на більше.
Знаю робочі жорсткі диски з 2005 року)))

Отправлено спустя 6 минут 11 секунд:
stnl79: 17.12.2025 03:06 Наркоманія та ідіотизм таки перемагає . Тільки повний дурень побіжить купувати абсолютно непотрібний в даний момент хдд.з відеокартами хоча б було зрозуміло - вона прибуток приносила. А тут що? Який сенс купувати хдд по ціні х3?
По перше чим абсолютно непотрібний?
Он форумчанин купував на 8тб, запрпонуйте йому принаймні таку ж по ціні альтернативу з ссд.
Та наче ще жорсткі диски до x3 ще не виросли, проте мінімальні цінові позиції таки відчутно зросли - особливо чомусь біда з дисками на 2тб чомусь там дійсно ціна x2, а от 4тб лише зростання в півтора рази
Правда наші бариги змогли зробити діапазон дисків від 6000 грн до майже 9000 грн, коли той диск не так давно коштував трохи менше 5к
alexeygalas
Member

Повідомлення

Геральт: 17.12.2025 10:44Зараз би на rutracker і kinozal роздавати. Скачав, то хоч не роздавай. Вистав після старту закачки 1KB на віддачу, та й все.
Так там і українців повно є. А швидкість у мене і так обмежена і час всього з 10:00 до 22:00, щоб скрегіт головок вночі не слухати
zaqik
Member

Повідомлення

Подтверждаю :gigi: Хитачи на 4 тб который сколько помню стоил ₴8к, постепенно подбирается к 10к...

Про парковку головок. У меня WD Gold паркуется через 10 минут, программы от вд стопицотлетней давности к нему не подходят. Проблему решил батником, создающим пустой файл на диске, помещённым в планировщик. Хотя вы тут все вроде за как можно более быстрое паркование как раз... ну ладно, может кому пригодится.
moorslaw
Junior

Повідомлення

Скоро подорожают блоки питания.
А там уже скажут: бери для игр портативные консоли, а для всего остального ноутбуки с распаянной памятью и ссд, оформляйте подписочки и будьте счастливы.
МОНАХ
Member

Повідомлення

kairo: 16.12.2025 17:15 В налаштуваннях Вінди. Ще прийшлось купу процесів прибити, які регулярно звертались до диска.
► А мені навпаки, в налаштуваннях енергоспоживання дисків довелося через реєстр виводити параметри регулювання AHCI Power Management і викручувати на нестандартні значення, бо чисто заміною sata-кабелів так до кінця і не переміг дану проблему і час від часу все ще спостерігалися стопори на тому чи іншому "вінті" під час активної роботи з відображенням відповідних попереджень та помилок по роботі з sata-пристроями у журналах ОС.
nochnik89
Member

Повідомлення

Небось скоро интел оптейн возродят , хехе )) И как кеш для ускорения хдд потому что ссд дорогие, и как энергонезависимая оперативка для зеон скалабл 2го пришествия . Велком ту 2018й :rotate:
Відповісти