Розробники Helldivers 2 стиснули гру зі 154 ГБ до 23 ГБ

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Tiufin: 03.12.2025 21:38треба як мінімум це крутити на якісних ОЛЕДах
Тип матриці монітора ніяк не міняє те, що ви бачите на екрані. Будь-який екран може передавати якісну картинку, якщо він добре відтюнений в колоркорекшині. Але навіть не кожен олед має глибину чорного (HDR) більшу за типовий якісний ВА
спойлер
Tiufin: 03.12.2025 21:38щоб відчути різницю між бітрейтом в 100500мбіт/с та 20мбіт/с з відстані 2-3 метри
В мене монітор стоїть десь на відстані 50-60-70 см, тому мимо мене, а от телевізор - так, відстань метрів 3-4, хоча я давненько його вже не вмикав :shuffle:

Відправлено через 39 секунд:
Scoffer
Ви ж про неї написали, а я відповів :rotate:
Впливати на те, яка якість звуку з грі я немаю змоги взагалі, та й гру я граю заради геймплею та сторі, а не заради музичного супроводу..
Enjthesilence
Member

daesz: 03.12.2025 21:51
Tiufin: 03.12.2025 21:38треба як мінімум це крутити на якісних ОЛЕДах
Тип матриці монітора ніяк не міняє те, що ви бачите на екрані. Будь-який екран може передавати якісну картинку, якщо він добре відтюнений в колоркорекшині.
як це не міняє, якщо міняє? жоден ips не покаже такий контраст, як олед, не кажучи вже про зображення в русі (моушнкларіті\гостінг), та навіть банальне покриття глянець чи мат будуть давати різне зображення
daesz
Member

Enjthesilence: 03.12.2025 23:24як це не міняє, якщо міняє? жоден ips не покаже такий контраст
Ми говорили про якість картинки, а не про контраст. Від того що у відео бітрейт 30 чи 30к - контраст екрану не міняється, міняється якість зображення :facepalm:
Enjthesilence
Member

daesz: 03.12.2025 23:26
Enjthesilence: 03.12.2025 23:24як це не міняє, якщо міняє? жоден ips не покаже такий контраст
Ми говорили про якість картинки, а не про контраст. Від того що у відео бітрейт 30 чи 30к - контраст екрану не міняється, міняється якість зображення :facepalm:
я тобі кажу, що кількість деталей на якісному оледі просто помітніше буде. я ставив впритул 2 монітори (2к\240гц іпс та олед) і навіть на статичному зображенні на оледі зображення більш чітке, особливо на текстурах типу дерева і тд, помітно більшу деталізацію
daesz
Member

Enjthesilence: 03.12.2025 23:27
daesz: 03.12.2025 23:26
я тобі кажу, що кількість деталей на якісному оледі просто помітніше буде. я ставив впритул 2 монітори (2к\240гц іпс та олед) і навіть на статичному зображенні на оледі зображенні більш чітке, особливо на текстурах типу дерева і тд, помітно більшу деталізацію
Текстур? В відео контенті? Ще мб більше звуків в музиці помітили? :lol:
Enjthesilence
Member

daesz: 03.12.2025 23:29
Enjthesilence: 03.12.2025 23:27

я тобі кажу, що кількість деталей на якісному оледі просто помітніше буде. я ставив впритул 2 монітори (2к\240гц іпс та олед) і навіть на статичному зображенні на оледі зображенні більш чітке, особливо на текстурах типу дерева і тд, помітно більшу деталізацію
Текстур? В відео контенті? Чи мб звуки більше в музиці помітили? :lol:
Ти вже просто чіпляєшся за слова)) суті не змінює, при ідентичному зображені, олед передає більш деталізовану картинку, просто тому що матриця\покриття екрану кращі
daesz
Member

Enjthesilence: 03.12.2025 23:30олед передає більш деталізовану картинку
Ні, не передає, вона максимум може бути контрастніша із темнішими чорними (та й то тільки woled), при тому по яскравості будь-якому оледу до згаданого айпіесу - як до місяця рачки.
Enjthesilence: 03.12.2025 23:30
daesz: 03.12.2025 23:29
Текстур? В відео контенті? Чи мб звуки більше в музиці помітили? :lol:
Ти вже просто чіпляєшся за слова))
Ясно, злився як завжди :rotate:
Я підіграю : nvidia > amd, dlss > fsr :D :up:
Последний раз редактировалось daesz 03.12.2025 23:34, всего редактировалось 2 раза.
Enjthesilence
Member

daesz: 03.12.2025 23:31
Enjthesilence: 03.12.2025 23:30

Ти вже просто чіпляєшся за слова))
:shuffle: стрілочки сплутав
daesz
Member

Enjthesilence: 03.12.2025 23:32
Давай так :
nvidia драйвер суппорт для софту та гача/інді ігор >>>>> amd
nvidia драйвер суппорт для ааа ігор >= amd
dlss4 > fsr4
dlss3 = fsr3
dlss fg = fsr fg
функціонал nvidia app <<< adrenaline
А тепло променів хуанга особисто відчуваю на обличчі :rotate:
Последний раз редактировалось daesz 03.12.2025 23:36, всего редактировалось 1 раз.
Enjthesilence
Member

Enjthesilence: 03.12.2025 23:30олед передає більш деталізовану картинку
Ні, не передає, вона максимум може бути контрастніша із темнішими чорними (та й то тільки woled), при тому по яскравості будь-якому оледу до згаданого айпіесу - як до місяця рачки.
ну добре, як скажеш) не передає звичайно) то все вигадки, ips дає таку ж чітку картинку як і олед, ок) різниця лише в контрасті
про яскравість смішно, дай вгадаю, сидиш на 100% яскравості палиш оченята?
daesz
Member

Enjthesilence: 03.12.2025 23:36 палиш оченята?
Хоча б не пікселі :gigi:
Enjthesilence
Member

daesz: 03.12.2025 23:36
Enjthesilence: 03.12.2025 23:32

Давай так :
nvidia драйвер суппорт для софту та гача/інді ігор >>>>> amd
nvidia драйвер суппорт для ааа ігор >= amd
dlss4 > fsr4
dlss3 = fsr3
dlss fg = fsr fg
функціонал nvidia app <<< adrenaline
А тепло променів хуанга особисто відчуваю на обличчі :rotate:
тіп, що ти верзеш?) не дуркуй

Відправлено через 2 хвилини 21 секунду:
daesz: 03.12.2025 23:37
Enjthesilence: 03.12.2025 23:36 палиш оченята?
Хоча б не пікселі :gigi:
ууу, точно, страшний бьорнінг, точно. вони ж щей горять ці кляті оледи. взагалі не розумію, навіщо вони існують, коли є ips
kairo
Member

dead_rat: 03.12.2025 15:12Мало хто в ідеальних умовах на будь якому сетапі всліпу відрізнить мп3 320 кбіт від лослесс форматів, кажу як людина що витратила далеко не одну тисячу баксів на аудіо хоббі.
В районі 5-10% можуть відрізнити. Що не відміняє того факту, що мп3, це допотопний формат, який застарів по всім можливим параметрам.
dead_rat
Member

kairo: 04.12.2025 04:19
dead_rat: 03.12.2025 15:12Мало хто в ідеальних умовах на будь якому сетапі всліпу відрізнить мп3 320 кбіт від лослесс форматів, кажу як людина що витратила далеко не одну тисячу баксів на аудіо хоббі.
В районі 5-10% можуть відрізнити. Що не відміняє того факту, що мп3, це допотопний формат, який застарів по всім можливим параметрам.
Можуть чи втирають що можуть?))

У мене стерео система, приблизно за 6к$ і кілька хороших навушників.
Заміну колонок відчутно дуже сильно, відчуття глибини сцени, простору і тд. Але я сильно сумніваюся, що пройду сліпий тест мп3 320 проти флаку/sacd.

Звичайно, що аудіо колекція у флаку, тому що можу.
kairo
Member

dead_rat: 04.12.2025 04:31Звичайно, що аудіо колекція у флаку, тому що можу.
Флак об'єктивно якісніший. Мп3 мав сенс, коли треба було економити кожен мегабайт. І навіть 20 років назад, це вже був застарілий формат.
Kyro
Member

Отправлено спустя 4 минуты 35 секунд:
Kyro: 03.12.2025 13:18 Т.е как я понял ради 3 калек игравших на калькуляторах без ssd игру раздули в 5+ раз по размеру.
Мда. Вот это я понимаю лояльность.
Кстати надо отменять оптимизацию, ssd пошли в гору по цене. Если эти "геймеры" не осилили 25 баксов на минимальный ssd то теперь точно все.
У них норм калькулятор в голові, бо якщо всі ігри, що часто оновлюються ставити на ssd то його за декілька років можна винести в смітник.
Ось візьмемо популярний ПАБГ, та при кожній значному обновленні 20 гіг обнова. Та блін ПАБГ навіть загаджує місце банально записами ігор (постійно щось перезаписуючи)
А про Сталкер 2 взагалі мовчу, майже кожен раз обнова по 100 гіг+.
Вбити ССД, а потім все перевстановлювати о це дійсно вартісне задоволення ага
псс До речі приводили тести на різних ігор на ссд та хардах, навіть у Геншені лише на 10 секунд швидше завантаження, а на фпс теж не вплинуло взагалі)))
[/quote]
Это шутка такая - да? Для примера WD Blue, купил 1Tb дитю в комп. TBW 600, это 600 раз перезаписать весь диск. Т.е почти каждый день 2 года подряд весь диск перезаписывать.
dead_rat
Member

Kyro: 04.12.2025 11:14
У них норм калькулятор в голові, бо якщо всі ігри, що часто оновлюються ставити на ssd то його за декілька років можна винести в смітник.
Я поки що не бачив мертвих ссд.
Мій самий перший 64 гб ссд досі живий, йому років 15.
Також спеціально купив самий дешевий Кінгстон за 25$ на 240 гіг - і той ніяк не ушатається, хоча я наче спеціально намагаюся.

Не кажучи про два м2 Самсунги, ті мабуть і мене переживуть

PS. Щось не туди цитата пішла, вибачаюся
МОНАХ
Member

Kyro: 03.12.2025 15:38 А что движет людьми слушающими в 2025 году теплый ламповый хруст HDD решительно непонятно.
► Та нічого ними не движе: банально кілька разів напорюєшся на глюк ССД-ешки в роботі з купою файлів, а ще "краще" коли великий файл, який збирав кілька робочих днів підряд, "б'ється" по невідомій причині і вже якось по звичці продовжуєш далі користуватися "вінтами" - так надійніше.
► Що-що? А! Ясно - треба було брати не дешевий ССД: резонно, тільки от переплачувати за такий ССД геть зовсім немає бажання в порівнянні з HDD-ешніком. ССД-ешнік виправданий під ОС і ігри, все інше - залежить виключно від рівня заможності та оптимізму юзера :) .

► Не кожний HDD "хрустить"; якщо йому більше 7-10 років на сьогоднішній день - то хто, як-то кажуть, тобі мама, щоб підказала замінити такий "вінт"?! Якщо купувати WD, то нарватися на шум - досить невеликий відсоток, якщо купувати Сігейти - то це те саме, що встати в чергу за вранішнім свіжим, хрустким круасаном в самому центрі Парижа десь під Ейфеловою вежею - гарантовано отримаєш (через мої руки в користування проходило більше десятка Сігейтів в різний час - один лишень якийсь виявився відносно тихим). WD-шки у мене періодичний "хрусткіт" видають леше ті, що з 2008-2010-х років, що відпрацювали свої 9-11 років. А з нових - лише один ледь помітно шелестить весь час...
dead_rat: 04.12.2025 11:42 Також спеціально купив самий дешевий Кінгстон за 25$ на 240 гіг - і той ніяк не ушатається, хоча я наче спеціально намагаюся.
► Видно, кому як пощастить. У мене подібний тільки на 128Гб почав загинатися в аккурат після 3 року служби, коли гарантія вийшла... Але питання в тому, що - не загнувся остаточно; спочатку показував фірмовою утилітою переназначені сектори, "здоров'я" впало десь на чверть, зависав аж до бсодів і т.д. - замінив його і поставив його під "кеш": зараз по смарту чогось показує здоров'я вже 87% і відвалюватись став рідше. "Чумадан без ручки": і викинути, ніби, ще не досяг тої стадії, і довірити йому зберігання навіть якоїсь опреативної інформації вже не гоже.
daesz
Member

dead_rat: 04.12.2025 11:42Я поки що не бачив мертвих ссд.
https://www.techpowerup.com/forums/thre ... ad.315081/
Це аплікабл до mlc та tlc (та й то не всіх), крім цієї теми бачив ще одну на форумі TPU, крушл лідирував в обох по кількості дохлих ссд.
Ответить