Kyro: ↑
03.12.2025 15:38
А что движет людьми слушающими в 2025 году теплый ламповый хруст HDD решительно непонятно.
► Та нічого ними не движе: банально кілька разів напорюєшся на глюк ССД-ешки в роботі з купою файлів, а ще "краще" коли великий файл, який збирав кілька робочих днів підряд, "б'ється" по невідомій причині і вже якось по звичці продовжуєш далі користуватися "вінтами" - так надійніше.
► Що-що? А! Ясно - треба було брати не дешевий ССД: резонно, тільки от переплачувати за такий ССД геть зовсім немає бажання в порівнянні з HDD-ешніком. ССД-ешнік виправданий під ОС і ігри, все інше - залежить виключно від рівня заможності та оптимізму юзера

.
► Не кожний HDD "хрустить"; якщо йому більше 7-10 років на сьогоднішній день - то хто, як-то кажуть, тобі мама, щоб підказала замінити такий "вінт"?! Якщо купувати WD, то нарватися на шум - досить невеликий відсоток, якщо купувати Сігейти - то це те саме, що встати в чергу за вранішнім свіжим, хрустким круасаном в самому центрі Парижа десь під Ейфеловою вежею - гарантовано отримаєш (через мої руки в користування проходило більше десятка Сігейтів в різний час - один лишень якийсь виявився відносно тихим). WD-шки у мене періодичний "хрусткіт" видають леше ті, що з 2008-2010-х років, що відпрацювали свої 9-11 років. А з нових - лише один ледь помітно шелестить весь час...
dead_rat: ↑
04.12.2025 11:42
Також спеціально купив самий дешевий Кінгстон за 25$ на 240 гіг - і той ніяк не ушатається, хоча я наче спеціально намагаюся.
► Видно, кому як пощастить. У мене подібний тільки на 128Гб почав загинатися в аккурат після 3 року служби, коли гарантія вийшла... Але питання в тому, що - не загнувся остаточно; спочатку показував фірмовою утилітою переназначені сектори, "здоров'я" впало десь на чверть, зависав аж до бсодів і т.д. - замінив його і поставив його під "кеш": зараз по смарту чогось показує здоров'я вже 87% і відвалюватись став рідше. "Чумадан без ручки": і викинути, ніби, ще не досяг тої стадії, і довірити йому зберігання навіть якоїсь опреативної інформації вже не гоже.