OpenAI уклала угоду з Oracle на $300 мільярдів у галузі хмарних обчислень

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Entar
Так і є. По суті ШІ дуже відчутно забустив саме ті речі, які раніше у людини на фізичному рівні забирали дуже багато часу, зрізати який було неможливо(ну не існує у нас кнопки х10 для всіх рухів та дій :laugh: ), а зараз більшість таких штук можна делегувати та "автоматично" досягнути того ж результату за декілька хвилин з AI, на який раніше йшли години.

Яким чином в цьому можна бачити зраду як у деяких формучан - без поняття :rotate:
Нехай зараз можна ще ігнорувати\філонити чи навпаки сидіти на декількох роботах одночасно, насолоджуючись тим, що вимоги до продуктивності глобально ще не змінились. Але ж з часом використання ШІ для всіх цих речей буде очікуванням "по замовчуванню" у всіх сферах де це можливо і люди які не адаптувалися - це буквально як конкуренція між чуваком з рахівницею і "впевненим користувачем пк")
Ekz0rcyst
Member

SaxOFFoN
Вашу позицію зрозуміють та поділятимуть лиш ті хто сам зіткнувся з цим. Та і кейс використання має бути дуже схожим. Я вам більше скажу, абсолютно нічого дивного немає в тому, що декілька людей дивляться на одну й ту ж саму річ, а бачать по різному.
dead_rat
Member

Tiufin: 11.09.2025 18:10
Тому вихід в роботизації всього, тобто заміні сотень мільйонів живих робітників роботами.
А перетворити все сша на один великий Детройт. План достойний найвеличнішого президента
Kullerok
Member

OldGoodGames: 11.09.2025 17:40
Dilfin: 11.09.2025 17:05

Вона не лусне до тих пір, поки буде приносити надприбутки, так як і токіни і інше, ми ще навіть до віртуальних мультивсесвітів не дійшли, а Ви кажете, все тільки починається зароджуватись.)
мільйони мух не можуть помилятись :laugh:
ші лусне так само як і крипта :)
Да да как биткоин :laugh: :laugh: :laugh: каждый год его хоронят :lol: :lol:
Scoffer
Member

dead_rat: 11.09.2025 19:51А перетворити все сша на один великий Детройт. План достойний найвеличнішого президента
Якщо не буде Детройта, то де по-твоєму має з'явитись робокоп?)))

Відправлено через 19 хвилин 29 секунд:
Тим часом
Албанія першою у світі призначила ШІ міністром

Нова віртуальна чиновниця отримала ім'я Діелла (у перекладі з албанської – "сонячне світло"). За словами прем'єр-міністра Еді Рами, вона відповідатиме за весь процес державних закупівель.
OldGoodGames
Member

Kullerok: 11.09.2025 22:52
OldGoodGames: 11.09.2025 17:40
мільйони мух не можуть помилятись :laugh:
ші лусне так само як і крипта :)
Да да как биткоин :laugh: :laugh: :laugh: каждый год его хоронят :lol: :lol:
навіщо ховати те чого і так не існує?
що можна реального купити за зіпсоване повітря тобто крипту?
rizakrko
Member

Не знаюч, хто і де якісь х10 бачить в розробці. Особливо за останній рік я помітив дуже значну деградацію навичок початківців, що приєднуються до команди. Їхні зміни геть відірвані від реальності, і майже завжди ламають більше, ніж виправляють. Доводиться їх ледь не за руку водити, щоб хоч щось вийшло. Можливо це просто мені так пощастило з новенькими, тому не буду стверджувати, що це абсолютна істина.
Якщо людина вже є експертом, то ці інструменти їй справді можуть дещо підвищити продуктивність - 1.1х, може 1.2х. Але якщо в людини немає навичок, то це швидше 0.5х на додачу до величезного гальма в розвитку.
Ostin
Member

rizakrko: 12.09.2025 04:36Доводиться їх ледь не за руку водити, щоб хоч щось вийшло
Ви намагаєтесь натягнути власний досвід і бачення на людей, які навчались за іншими методичками.
rizakrko: 12.09.2025 04:36помітив дуже значну деградацію навичок початківців
Хочеш певних навичок - сформуй їх. Дивно чекати від людей з віковою різницею десятиліття такого ж світобачення.
Та і загалом, чого можна чекати від покоління, яке змалку орієнтоване на "красиве життя без зусиль"? Коли блогер - це крутенна професія, інженер - навдаха по життю, а "господарі життя" - це мусорня та тцк якісь.
dead_rat
Member

rizakrko: 12.09.2025 04:36 Не знаюч, хто і де якісь х10 бачить в розробці.
Перша фаза аля «давайте перевірю ідею» вистрілює супер швидко. АІ моментально згенерує просту адмінку і прикрутить кілька http запитів. Чи от кинути йому csv файл і він моментально напише парсер і класи. Тому початківці відчувають буст х100.

Наскільки швидко воно стане колом, то інше питання, бо складно не новий мікросервіс накидати з нуля, а змінювати реально працюючу систему.
rizakrko
Member

Ostin
Згідний, що часи міняються, і в людей інше ставлення до професії. Що мене здивувало, так це те, що саме за останній рік все сильно погіршилося. Можливо просто мені не пощастило з новенькими, хто зна :dontknow:
dead_rat
Згідний на всі 100%. Для прототипування - повинно працювати чудово. Для роботи з монолітами, яким по 20+ років (моя галузь) - щось не надто корисно.
SaxOFFoN
Member

rizakrko
Контекст. Все впирається в нього. Ніякого віконечка в браузері з перепискою з AI, бо так нереально надати нормальний контекст задачі + дуже швидке випалювання токенів.

Ставите умовний claude code і працюєте з ним виключно з терміналу в директорії проекту. Де для будь-чого з ним знаходите всю повязану логіку, закономірності, залежності та все інше. При якісному делегуванні виходить те ж саме що механічно робить жива людина(переглянули один файлик, інший, десятий, проаналізували залежності, пошукали проблеми, придумали рішення), але незрівнянно швидше.

І повторюсь, щоб результат був, треба підхід "ось тобі референс того, врахуй ось це, не забудь про це, тут подумай про це" і тд і тп. Як тільки упорюєтесь у вайб кодінг - все ламається. Користуєтесь мудро - це вже сьогодні найкраще що відбулось в IT сфері за останні десятиліття.
Alligator
Member

kairo: 11.09.2025 14:47
mrigi: 11.09.2025 14:36Тому практично весь пошук у томуж гуглі спочатку йде через мовну модель і відповідь AI одразу йде першою І тільки потім якісь ссилки.
Класичний пошук помре, коли ШІ
перестане писати дурниці на кожен другий третій запит. Я постійно використовую ШІ і взагалі поки що не бачу, щоб він міг замінити звичайний пошук.
Але він ВЖЕ замінив, у мене є дві звички, перша це на одному сайті з "смішними картинками" в коментарях відповідати мемами з минулого і останніх півтора року я не можу знайти популярні гіфки з спанч бобу, сімсонів, футурами і т.д. які спокійно протягом багатьох слів знаходились по ключовим словам, дійшло до того, что у гугл документах у мене є лист з посиланням на меми для відповідей, ба більше, друга звичка це фотографувати телекомунікаційні шафи і сервера до початку роботи і в процесі, щоб у разі питання "звідки цей кабель випав" міг знайти по фото, так ось у гугл фото все що спокійно знаходилось по запиту "провода", "сервер", "комутатор" на безкоштовних 15 Гб тепер фіг находить на ПЛАТНОМУ тарифі на 200Гб, хоча я шукаю фотки минулого які точно є, які я дивився раніше, які нікуди не ділись, тільки якщо раніше я вводив "провода" то тепер треба "ethernet кабель" і то не завжди знаходить та треба по геолокації вказувати місто та рік і це "мерзость" бо наприклад у сортуванні по іменам гугл розпізнає саме мою кішку з тисяч інших у польоті з гардини де взагалі не ясно, що то за пляма на фото.
Ответить