SanDisk пропонує недорогі NVMe-накопичувачі WD Blue SN5100 місткістю до 4 ТБ

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
МОНАХ
Member

Повідомлення

Дядя Діма, дякую! :up:

► Ні, не заплутали: то я просто все ніяк нормально тему не "покурю" через брак часу, бо я як щось вже берусь вивчати, то піднімаю навіть "мох і болото" і часто попутно дурного в голову наношу і доводиться ще більше "курити", щоб потім то все, непотрібне повикидати. Так хоч триматиму "генеральну лінію" в голові, на що орієнтуватися. Бо якщо по швидкодії - я і так в цілому просядаю, так як змушений працювати на кількох HDD і мені супер-космічні швидкості хоча б під ОС не дуже й помічні будуть, то от що до збільшення терміну служби - отут в мене маленька, але все таки "шапочка з фольги" присутня :D .
спойлер
► Довелося досить оперативно та трохи неочікувано збирати нову систему, то на м.2-ссд, під ОС планувалося якусь більш-менш робочу, малооб'ємну, бюджетну, без "приколів" та "наворотів" "затичку" поставити, по принципу - "аби-була!". Місцеві хлопці переконали повне Г... таки не брати - взяв дорожче і "крутіше", але, як виявилось - ще не достатньо круте, без буфера та інших ніштяків. На найближчі роки вже буде як є, а надалі вже буду щось нормальне по всіх параметрах під ОС брати.
Ostin
Member

Повідомлення

Дядя Діма: 28.08.2025 19:26- будь-який SSD, на якому встановлена ОС, обов'язково повинен бути з DRAM-буфером
Зовсім ні. Залежить від потреб. Якщо ос та програми раз встановлені та й усе - то в чому там бути різниці?
Дядя Діма: 28.08.2025 19:26якщо для Вас ПК - це інтернет, офісні додатки, мультимедіа - різниці Ви не помітите
Саме так.
Якщо в загальному, то буфер дає перевагу. Але чим новіший ссд та інтерфейс передачі, тим менше це відчувається. А в домашньому кіноігровому пк взагалі не буде відчуватись.
МОНАХ: 29.08.2025 10:00без буфера та інших ніштяків
Не знаю, про які ніштяки йде мова, але нормальний ссд з 5-річною гарантією буде вам відпрацьовувати на всі ВАШІ можливості. Бо, вочевидь, ссд брався не для роботи з даними.
МОНАХ: 29.08.2025 10:00збільшення терміну служби
Сучасний ссд - це розхідник на термін гарантії. Навіть самий дорогий. Але 5 років - це нормальний розхідний термін. А ламаються геть усі моделі, бо брак є брак. При виборі з нормальних ссд на нормальних комірках варто обрати 5-річну гарантію замість буфера з 3-ма роками, наприклад. Окрім випадків, коли ви розумієте, що треба ссд з буфером і для чого.
Afit
Member

Повідомлення

Как меня раздражают местные форумные чмыри, которые на крысу дизят, не обосновуя это хоть каким то аргументом! :mad: Что в этом сообщении не так?
Вкладення
Screenshot_20250829_111532_Samsung Internet.jpg
destructX
Member

Повідомлення

Afit: 29.08.2025 11:17 Как меня раздражают местные форумные чмыри, которые на крысу дизят, не обосновуя это хоть каким то аргументом! :mad: Что в этом сообщении не так?
Патріот вважається слабеньким, мягко кажучи, варіантом. А рекомендувати його - дурним тоном :D
Тим паче в такій формуліровкі про "шо там внутрі не знаю, рекомендую по ощущениям" :laugh:

Відправлено через 5 хвилин 51 секунду:
Для аргументу - на 200~ грн дорожче є wd SN580
Afit
Member

Повідомлення

destructX: 29.08.2025 11:34
Afit: 29.08.2025 11:17 Как меня раздражают местные форумные чмыри, которые на крысу дизят, не обосновуя это хоть каким то аргументом! :mad: Что в этом сообщении не так?
Патріот вважається слабеньким, мягко кажучи, варіантом. А рекомендувати його - дурним тоном :D
Тим паче в такій формуліровкі про "шо там внутрі не знаю, рекомендую по ощущениям" :laugh:

Відправлено через 5 хвилин 51 секунду:
Для аргументу - на 200~ грн дорожче є wd SN580
У меня он 2 года работает в паре с самсунгом 970 EVO. Вообще ни одного нюанса за это время. Племяннику пол года назад тоже посоветовал и у него всё отлично работает. А по поводу ощущений - они подтверждаются бенчмарками. И просадки скорости при записи файлов я тоже не наблюдал. По 40 гиг за раз заливал и никакого падения скорости и температуры с радиатором 40 в простое и 45-48 при записи.
И ГЛАВНОЕ:
Я его привёл в пример как противовес этому WD с новости, а не как реклама и рекомендация к агитированию покупки только его. Цена ниже, а скорости точно будут выше чем в QLC без буфера
Вкладення
Снимок экрана 2025-06-03 015229.png
МОНАХ
Member

Повідомлення

Ostin: 29.08.2025 10:33 ...Якщо ос та програми раз встановлені та й усе - то в чому там бути різниці?
► Може малося на увазі, коли ссд-ешнік використовується по повній - разом з кешами, темпами, профілями онлайн-програм і т.д.. У мене в будь-якому випадку всі оці "приколи" винесені на окремий, "підубитий" ссд-ешнік (крім, хіба що, таких сервісів як Фігма - ці та подібні барани вперто пишуться на диск :С, як на свій "домашній" сервер... через це таку дурню я змушений юзати на віртуальних машинах).
Ostin: 29.08.2025 10:33 Не знаю, про які ніштяки йде мова, але нормальний ссд з 5-річною гарантією буде вам відпрацьовувати на всі ВАШІ можливості. Бо, вочевидь, ссд брався не для роботи з даними.
:) Та мені хлопці в підборі комплектухи розповіли, що ссд підбирається мало не більш уважно, ніж оперативна пам'ять під розгін - там різного потрібно брати до уваги, включаючи ціну, актуальний об'єм, швидкості і т.д.... А я туплю, бо також вважаю, що:
Ostin: 29.08.2025 10:33 Сучасний ссд - це розхідник на термін гарантії. Навіть самий дорогий. Але 5 років - це нормальний розхідний термін.
► - причому "розхідник" в значенні - "пристрій з мінімально-стабільними характеристиками, що вимагаються від його роботи, в тому сенсі, що платити більше за якісь там "переваги" - не варто", який все-одно має сконати, головне, щоб не раніше визначеної гарантії. Саме тому:
Ostin: 29.08.2025 10:33 Окрім випадків, коли ви розумієте, що треба ссд з буфером і для чого.
► - я і не розумію, навіщо так придиратися до буферу (а що він дає?), над-швидкостям (швидше HDD - уже добре), об'єму (ОС з програмами влізла із запасом вільного місця до 1/3 - а що ще потрібно!) - за відповідну не високу ціну і щоб гарантію відходив.

► Але я - вчуся, вчуся дивитися на ссд іншими очима, хочу зафіксувати для себе параметри його роботи для моніторингу, щоб зрозуміти, що користь для мене дійсно буде, якщо я буду брати ссд з буферами, з більшими швидкостями і т.д.... Тому і задаю тут "трохи" дурнуваті питання :gigi: , бо для мене деякі моменти ще геть не очевидні на моїй практиці.
Відповісти