Новости
Последние статьи и обзоры
Шутер Doom: The Dark Ages стартував у Steam гірше за минулі частини
-
vpm-ua
Junior
Гірше, бо цю частину в геймпасі одразу випустили.
Навіщо за оренду в стім платити 2449, якщо можна пограти і забути за 230...
Навіщо за оренду в стім платити 2449, якщо можна пограти і забути за 230...
-
OldGoodGames
Member
я таке уг навіть безкоштовно качати не збираютьсяSaDisT: ↑ 18.05.2025 11:44 да уж дороговато конечно, шо самое смешное что до сих пор не взломали, хотя прошлые части очень быстро появились на торрентах)))
Відправлено через 4 хвилини 23 секунди:
і викопали собі могилу таким нагинательством, не всі хочуть смоктати у хуанитоMessiaH: ↑ 18.05.2025 11:25
Не мудрено, в Стиме куча народу сидит на хламье без поддержки лучей, их сразу отсеяли. Да и оптимизация в игре посасывает очко. Визуально отличий от прошлых частей минимум,
-
MessiaH
Member
мои выводы основаны на личном опыте и сделанных замерах, не вижу смысла вообще гнать видеокарты, в тех нагрузках когда карта на пределе разгон и памяти, и чипа давал мне от силы 5 кадров сверху, оно того не стоит, а когда кадров итак овер 150, то +15/-15 кадров как-то без разницыGrava: ↑ 18.05.2025 17:13Схоже хтось зовсім не розуміє як це працює
это и есть проблема и это есть хреновейший результат, потому что дум итёрнал при такой же картинке выдаст на твоей системе в 4к нативе с лучами столько же, а то и большеAfit: ↑ 18.05.2025 17:43С R7 3700X и 4070 Super всё плавно летает на ультрах 90-110fps в 1440р с DLSS на качестве. Думаю проблемы у тех у кого слабые видеокарты для трассировки, так как она тут по умолчанию идёт. Считаю это хорошим результатом.
открой учебник школьный по физике, потребление=вольтаж*силу тока, а теперь подумай, если у тебя в даунвольте карта как я смотрю у некоторых ютуберов в определённых играх хавает те же 600 ватт при меньшем вольтаже, но с более высокой частотой, то вопрос откуда эти 600 ватт возникли кроме как за счёт увеличенной силы тока в цепях?? Вот так у меня когда-то крякнула 1080ти когда повысив паверлимит, я сделал ей даунвольт и карта держала повыше частоту, но и ела выше стока, в итоге словила КЗxIIImaL: ↑ 18.05.2025 17:14 жги исчо
-
Kashtan
Member
Яка піч, у людей радіатор та чілер на балконі або підвалі.xIIImaL: ↑ 18.05.2025 16:46та хоть 1750 , может некоторым нравится у печи посидеть . но можно сделать 300-350ват причем в разгоне до 2900, и не плавить разьем 12vhpwr .Kashtan: ↑ 18.05.2025 15:25 Показати скріншот де 750+ ват в думі споживає 5090? Як це немає чого там споживати?
еще один спецKashtan: ↑ 18.05.2025 15:25 5120x1440 - це не 5к. Не потрібно вестись на мракетобісію.а шо, это по твоему 2к? или 4к?
Нічого не плавиться. Розгін понад 3300 а не жалюгідні 2900.
1440 це 2к, тобто 5120 х 1440 це подвійне 2к.
Відправлено через 1 хвилину 58 секунд:
Там біос для світових рекордів, не продається, це люди з перших місць рейтингів.MessiaH: ↑ 18.05.2025 17:08750 ватт ну никак не будет. Разве что у тебя версия hall of fame от galax или kfa2. А так все 5090 максимум наверное 675 могут брать. 600 от кабеля и 75 от слота мамкиKashtan: ↑ 18.05.2025 15:25Показати скріншот де 750+ ват в думі споживає 5090?
Отправлено спустя 1 минуту 20 секунд:Да хоть 3100, с даунвольтом это кукурузный разгон вообще. Получаешь красивые циферки с минимумом профита. Чипу чтобы дать выхлоп нужно питалово, а ты его режешь. К тому же даунвольт если у тебя карта продолжит кушать свои 600 ватт вообще опасно, т.к. сила тока в цепях вырости должнаxIIImaL: ↑ 18.05.2025 16:46но можно сделать 300-350ват причем в разгоне до 2900.
Все там скалюється, там ще й шунти.
-
Enjthesilence
Member
щось ти наплутав "даунвольт повысив паверлимит, ела выше стока" - це не андервольт)) там навпаки, ти даешь менше напруги карті для більших частот, вона стає значно холоднішою, споживання падає при більших частотах, в такому сценарії нічого з картою не станеться абсолютно, це безпечніше за сток.MessiaH: ↑ 18.05.2025 19:55мои выводы основаны на личном опыте и сделанных замерах, не вижу смысла вообще гнать видеокарты, в тех нагрузках когда карта на пределе разгон и памяти, и чипа давал мне от силы 5 кадров сверху, оно того не стоит, а когда кадров итак овер 150, то +15/-15 кадров как-то без разницыGrava: ↑ 18.05.2025 17:13Схоже хтось зовсім не розуміє як це працюєэто и есть проблема и это есть хреновейший результат, потому что дум итёрнал при такой же картинке выдаст на твоей системе в 4к нативе с лучами столько же, а то и большеAfit: ↑ 18.05.2025 17:43С R7 3700X и 4070 Super всё плавно летает на ультрах 90-110fps в 1440р с DLSS на качестве. Думаю проблемы у тех у кого слабые видеокарты для трассировки, так как она тут по умолчанию идёт. Считаю это хорошим результатом.открой учебник школьный по физике, потребление=вольтаж*силу тока, а теперь подумай, если у тебя в даунвольте карта как я смотрю у некоторых ютуберов в определённых играх хавает те же 600 ватт при меньшем вольтаже, но с более высокой частотой, то вопрос откуда эти 600 ватт возникли кроме как за счёт увеличенной силы тока в цепях?? Вот так у меня когда-то крякнула 1080ти когда повысив паверлимит, я сделал ей даунвольт и карта держала повыше частоту, но и ела выше стока, в итоге словила КЗxIIImaL: ↑ 18.05.2025 17:14 жги исчо
-
xIIImaL
Member
хоспади да где вы такие беретесь.. как она может хавать 600 ватт на андервольте если температура у нее НИЖЕ на 10 градусов от стока?? У меня жрет максимум 500 ватт в стресстестах , в играх 500 ватт почти не бывает никогдаMessiaH: ↑ 18.05.2025 19:55 открой учебник школьный по физике, потребление=вольтаж*силу тока, а теперь подумай, если у тебя в даунвольте карта как я смотрю у некоторых ютуберов в определённых играх хавает те же 600 ватт при меньшем вольтаже, но с более высокой частотой, то вопрос откуда эти 600 ватт возникли кроме как за счёт увеличенной силы тока в цепях?? Вот так у меня когда-то крякнула 1080ти когда повысив паверлимит, я сделал ей даунвольт и карта держала повыше частоту, но и ела выше стока, в итоге словила КЗ
Отправлено спустя 14 минут 4 секунды:
Я не настолько маньяк выносить радиаторы на балкон, у меня обычный фулл-тавер под столом. Поэтому лишнее отопление в комнате не нужно.Kashtan: ↑ 18.05.2025 20:09 Яка піч, у людей радіатор та чілер на балконі або підвалі.
-
anyname
Member
Розгон кулерів знизить температуру й додатково збільшить оті ваттиxIIImaL: ↑ 18.05.2025 20:26хоспади да где вы такие беретесь.. как она может хавать 600 ватт на андервольте если температура у нее НИЖЕ на 10 градусов от стока?? У меня жрет максимум 500 ватт в стресстестах , в играх 500 ватт почти не бывает никогдаMessiaH: ↑ 18.05.2025 19:55 открой учебник школьный по физике, потребление=вольтаж*силу тока, а теперь подумай, если у тебя в даунвольте карта как я смотрю у некоторых ютуберов в определённых играх хавает те же 600 ватт при меньшем вольтаже, но с более высокой частотой, то вопрос откуда эти 600 ватт возникли кроме как за счёт увеличенной силы тока в цепях?? Вот так у меня когда-то крякнула 1080ти когда повысив паверлимит, я сделал ей даунвольт и карта держала повыше частоту, но и ела выше стока, в итоге словила КЗ
Отправлено спустя 14 минут 4 секунды:Я не настолько маньяк выносить радиаторы на балкон, у меня обычный фулл-тавер под столом. Поэтому лишнее отопление в комнате не нужно.Kashtan: ↑ 18.05.2025 20:09 Яка піч, у людей радіатор та чілер на балконі або підвалі.
-
Kassatka
Member
А може мені хтось пояснити, якого біса цей Doom: The Dark Ages опинився у продажу також у Battle Net? У Battle Net же були лише ігри, що виготовлені Blizzard або Activision, але ж вони здається не мають ніякого відношення до цієї гри. Це Microsoft воду мутить, як спільний кінцевий власник Бесідки, а тепер і Блізів? Але ж у мракософта є Microsoft Store і там здається сила-силенна ігор (хоча я не надто в курсі) і вони ж не поспішають ці ігри, в тому числі новинки пихати в Battle Net, чому ж тоді новий Дум пихнули...
Для мене Battle Net - це майданчик для розповсюдження Warcraft 1/2/3, Starcraft 1/2 та Diablo. А тепер сюди вклинився новий шутер, окрім бісового каловдутія і Овервотчу, і заняв цілий вертикальний новий стовпчик Doom у магазині. А Старкрафт вже давно в "Другіє ігри" перенесли.
Виходить, що один Овервотч важливіший за два Старкрафти. 
Для мене Battle Net - це майданчик для розповсюдження Warcraft 1/2/3, Starcraft 1/2 та Diablo. А тепер сюди вклинився новий шутер, окрім бісового каловдутія і Овервотчу, і заняв цілий вертикальний новий стовпчик Doom у магазині. А Старкрафт вже давно в "Другіє ігри" перенесли.
-
nochnik89
Member
Это уже одна компания. Одна выкупила другуюKassatka: ↑ 18.05.2025 21:15А може мені хтось пояснити, якого біса цей Doom: The Dark Ages опинився у продажу також у Battle Net?
-
Enjthesilence
Member
А нічого що "блізард" належать "актівіжн", яку в свою чергу купили майки? а "зенімакс" майки купили ще ранішеKassatka: ↑ 18.05.2025 21:15 А може мені хтось пояснити, якого біса цей Doom: The Dark Ages опинився у продажу також у Battle Net? У Battle Net же були лише ігри, що виготовлені Blizzard або Activision, але ж вони здається не мають ніякого відношення до цієї гри. Це Microsoft воду мутить, як спільний кінцевий власник Бесідки, а тепер і Блізів? Але ж у мракософта є Microsoft Store і там здається сила-силенна ігор (хоча я не надто в курсі) і вони ж не поспішають ці ігри, в тому числі новинки пихати в Battle Net, чому ж тоді новий Дум пихнули...![]()
Для мене Battle Net - це майданчик для розповсюдження Warcraft 1/2/3, Starcraft 1/2 та Diablo. А тепер сюди вклинився новий шутер, окрім бісового каловдутія і Овервотчу, і заняв цілий вертикальний новий стовпчик Doom у магазині. А Старкрафт вже давно в "Другіє ігри" перенесли.Виходить, що один Овервотч важливіший за два Старкрафти.
![]()
-
daesz
Member
Виходить, що ОВ2 при всій своїй ущербності та не популярності все ще більш популярний за СК1/2Kassatka: ↑ 18.05.2025 21:15Виходить, що один Овервотч важливіший за два Старкрафти.
-
OldGoodGames
Member
д2016 не самий кращий, але після д2020, 2025 тепер д2016 виглядає досить непоганоKashtan: ↑ 18.05.2025 13:07 Музика гірша.
Окремо послухав саундтрек, кілька мелодій алреналінових лише.
Кращий дум це 2016, він був атмосферний, а далі пішли «покращення» та «інновації», всі оця веселкові кольори, стрибки, платформінги, вони тут так потрібні як зайцю стоп-сигнал.
-
Afit
Member
это и есть проблема и это есть хреновейший результат, потому что дум итёрнал при такой же картинке выдаст на твоей системе в 4к нативе с лучами столько же, а то и большеAfit: ↑ 18.05.2025 17:43С R7 3700X и 4070 Super всё плавно летает на ультрах 90-110fps в 1440р с DLSS на качестве. Думаю проблемы у тех у кого слабые видеокарты для трассировки, так как она тут по умолчанию идёт. Считаю это хорошим результатом.
Как можно сравнивать игру 5 летней давности с новой по нагрузке на железо?xIIImaL: ↑ 18.05.2025 17:14 жги исчо
-
waryag
Member
Звичайно. Саме тому блізи вже вклали в ОВ2 більше грошей, ніж в усі старкрафти разом взяті, майже нічого не робили по СК 10 років, а тепер зливають його на аутсорс корейцям.
Відправлено через 14 хвилин 59 секунд:
Зенімакс продалась не за копійки, але дуже дешево - наслідки провальних років. А Котік обдер майків по повній.Enjthesilence: ↑ 18.05.2025 17:41Бетезда продалась не за 3 копійки майкрософту - це перше. Там не ідіоти маркетологи у майкрософті і трохи більше за тебе розуміють, що в довгостроковій перспективі принесе більше грошей, дешева підписка чи 70$ копія гри. В принципі вже давно зрозуміла стратегія майків мультиплатформи без ексклюзивів.
Знову таки, радіти треба що дають змогу проходити сінгли за 3 копійки, а люди жаліються на те що хтось заробить менше
Саме тому вони розпустили студію танго, що випустила найкращу (на той час) гру майків за кілька років? А ще пізніше - заявили, що їм потрібно більше таких ігор, як ХФР?Там не ідіоти маркетологи у майкрософті і трохи більше за тебе розуміють
Чи випуск досить дорогих ігор взагалі без просування - це ознака не ідіотів? (Тут з часом виправились).
Чи хелблейд 2, гра, яку зробили незрозуміло навіщо і для кого. Дуже компетентно!
Із свіжого - неспроможність розвести свої релізи в часі. Восени майже одночасно випустили колду, індіану і сталкера (не зовсім їх гра, але вони мали всю інфу і суттєвий вплив), зараз - облу, експедицію і дум.
-
AFU_power
Member
В тебе щось з системою явно не так, в мене на ноуті з ужатою до 115вт тдп ртх4060 в 1880р дум дає цілком прийнятні 80-90 кадрів, а у тебе на цілій десктопній 4090 оптимізон гуано, копай що у тебе в системі не так, бо я не здивований, що ти не міг розібратись зі встройкою і не знав що за встройка у тебе взагалі. Ну і нагадаю, що на відміну від минулих частин в цій є трасування променів і воно не вимикаєтьсяMessiaH: ↑ 18.05.2025 11:25 Предлагаю обсудить Шутер Doom: The Dark Ages стартував у Steam гірше за минулі частини
Не мудрено, в Стиме куча народу сидит на хламье без поддержки лучей, их сразу отсеяли. Да и оптимизация в игре посасывает очко. Визуально отличий от прошлых частей минимум, даже от дума 2016, кроме увеличения размера локаций, а фпс упал в разы.
Просто для сравнения как идёт Итернал, который даже на немощных 2080/2080s летал в 4к и как работает новый дум
К геймплею и игровым механикам претензии нет, с этим всё относительно прошлых частей даже в разы круче, управление роботами, полёт на драконе, щит и т.д. мне нравится. Претензии только к графике и оптимизации
Відправлено через 3 хвилини 25 секунд:
Це ти ще Nier не бачив, там на цих шариках побудовано 90% гриAfit: ↑ 18.05.2025 17:43Отбиваться щитов зелёных шариков
-
MessiaH
Member
Ну ты бы хоть посмотрел на какой системе и на каких настройках записаны видео, там же четко видно, что запись сделана на 5090 без апскейлов и генератора кадров на максимальных настройках. Ты ж не равняй 4060, которая у тебя с апскейлом и генератором кадров в 2к выдала 80-90фпсAFU_power: ↑ 19.05.2025 03:08В тебе щось з системою явно не так, в мене на ноуті з ужатою до 115вт тдп ртх4060 в 1880р дум дає цілком прийнятні 80-90 кадрів, а у тебе на цілій десктопній 4090 оптимізон гуано, копай що у тебе в системі не так, бо я не здивований, що ти не міг розібратись зі встройкою і не знав що за встройка у тебе взагалі.
Я же сравнения показал видос дума Итернал. Там 4к натив с лучами, при практически такой же графике фпс выше почти в 3 разаAFU_power: ↑ 19.05.2025 03:08Ну і нагадаю, що на відміну від минулих частин в цій є трасування променів і воно не вимикається
-
Lekrs
Member
Віддати 2.5 к за гру чи 230 за гейм пасс...
-
dead_rat
Member
Абідна, коли ти такий модний з 5090, а бомжі з 4060 грають в ті ж ігри з практично тими самими налаштуваннями.MessiaH: ↑ 19.05.2025 06:17
сделана на 5090 без апскейлов и генератора кадров на максимальных настройках. Ты ж не равняй 4060, которая у тебя с апскейлом и генератором кадров в 2к выдала 80-90фпс
-
Enjthesilence
Member
Найкращу гру? Їм насрати на «оцінки» гри, їх цікавлять лише продажі. Хвр заробив слабенько, все просто. Гра непогана.waryag: ↑ 19.05.2025 00:59Звичайно. Саме тому блізи вже вклали в ОВ2 більше грошей, ніж в усі старкрафти разом взяті, майже нічого не робили по СК 10 років, а тепер зливають його на аутсорс корейцям.
Відправлено через 14 хвилин 59 секунд:Зенімакс продалась не за копійки, але дуже дешево - наслідки провальних років. А Котік обдер майків по повній.Enjthesilence: ↑ 18.05.2025 17:41Бетезда продалась не за 3 копійки майкрософту - це перше. Там не ідіоти маркетологи у майкрософті і трохи більше за тебе розуміють, що в довгостроковій перспективі принесе більше грошей, дешева підписка чи 70$ копія гри. В принципі вже давно зрозуміла стратегія майків мультиплатформи без ексклюзивів.
Знову таки, радіти треба що дають змогу проходити сінгли за 3 копійки, а люди жаліються на те що хтось заробить менше
Саме тому вони розпустили студію танго, що випустила найкращу (на той час) гру майків за кілька років? А ще пізніше - заявили, що їм потрібно більше таких ігор, як ХФР?Там не ідіоти маркетологи у майкрософті і трохи більше за тебе розуміють
Чи випуск досить дорогих ігор взагалі без просування - це ознака не ідіотів? (Тут з часом виправились).
Чи хелблейд 2, гра, яку зробили незрозуміло навіщо і для кого. Дуже компетентно!
Із свіжого - неспроможність розвести свої релізи в часі. Восени майже одночасно випустили колду, індіану і сталкера (не зовсім їх гра, але вони мали всю інфу і суттєвий вплив), зараз - облу, експедицію і дум.![]()
Все ще не розумієш навіщо вони роблять ставку на підписку, все забий, бачу важко йде. Скорочення йдуть у всіх крупних студіях, взагалі у майже у всій іт сфері
-
waryag
Member
Відправлено через 28 хвилин 19 секунд:
1) Ти не бачиш протиріччя: питають зі студій за продажі, але роблять ставку на підписки, які вкрай негативно впливають на продажі? І що поганий таймінг випуску ігор призводить до ситуації, коли ігри майків, їх підрозділів і партнерів конкурують між собою, зменшуючи як продажі, так і підписки? А потім - періоди штилю, коли ні майки, ні великі видавці нічого не випускають.
2) Вже можна констатувати, що оригінальна ідея геймпасу провалилась. Майкам не вдалося набрати критичну масу підписників. Навіть довелося зливати ігри прямому конкуренту, що ставить хрест на перспективах власної консолі.
У майків буквально була така офіційна заява незадовго після того, як закрили танго. І у них більшість ігор заробляє слабенько. Просто з часом проблему хоча б приблизно зрозуміли, а то вже довелося б розпустити половину підрозділу.Enjthesilence: ↑ 19.05.2025 09:50Найкращу гру? Їм насрати на «оцінки» гри, їх цікавлять лише продажі. Хвр заробив слабенько, все просто. Гра непогана.
Enjthesilence: ↑ 19.05.2025 09:50Все ще не розумієш навіщо вони роблять ставку на підписку, все забий, бачу важко йде. Скорочення йдуть у всіх крупних студіях, взагалі у майже у всій іт сфері
1) Ти не бачиш протиріччя: питають зі студій за продажі, але роблять ставку на підписки, які вкрай негативно впливають на продажі? І що поганий таймінг випуску ігор призводить до ситуації, коли ігри майків, їх підрозділів і партнерів конкурують між собою, зменшуючи як продажі, так і підписки? А потім - періоди штилю, коли ні майки, ні великі видавці нічого не випускають.
2) Вже можна констатувати, що оригінальна ідея геймпасу провалилась. Майкам не вдалося набрати критичну масу підписників. Навіть довелося зливати ігри прямому конкуренту, що ставить хрест на перспективах власної консолі.