якщо є можливість контролювать вольтаж, то інколи поглядайте на 30ти відсотках розряду. як буде 3в на комірку, то то вже не 30 відсоктів, а пошти нуль. і одразу на повний заряд треба ставить.Dubass: ↑ 26.06.2026 12:25 Я використовую с 30% до 90%.Як будуть відключення тоді дотреба зарядити.
![]()
Новости
Последние статьи и обзоры
Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)
-
Timedemo
Member
-
Dubass
Member
То зрозуміло, звичайно контролю вольтаж, тому що маю 2 АКБ, один підключений по рс, а другий ні)Timedemo: ↑ 26.06.2026 12:27якщо є можливість контролювать вольтаж, то інколи поглядайте на 30ти відсотках розряду. як буде 3в на комірку, то то вже не 30 відсоктів, а пошти нуль. і одразу на повний заряд треба ставить.Dubass: ↑ 26.06.2026 12:25 Я використовую с 30% до 90%.Як будуть відключення тоді дотреба зарядити.
![]()
-
Hotspur
Member
думаю все нормальноcorruptedflesh: ↑ 25.06.2026 23:00 Я не розумію оцю логіку... Якщо в мене 8квт панелей і чудове сонце, то якщо акум заряджений і не використовую ці 8квт, то значить лох?
Це нагадує тему "покупки відях щоб продати"
Відправлено через 3 хвилини 47 секунд:
якщо в нас буде як в Европі зараз +40 +42 готуйтесь що світла не буде 6-8 годин кожен день
-
Timedemo
Member
завтра вже спека починається 5 днів. але враховуючи скільки наставили сонця, літо думаю вже навряд будуть віялові. ще пару років, Черкаси мабуть будуть вже всі застелені панелями.Hotspur: ↑ 26.06.2026 14:42думаю все нормальноcorruptedflesh: ↑ 25.06.2026 23:00 Я не розумію оцю логіку... Якщо в мене 8квт панелей і чудове сонце, то якщо акум заряджений і не використовую ці 8квт, то значить лох?
Це нагадує тему "покупки відях щоб продати"
Відправлено через 3 хвилини 47 секунд:
якщо в нас буде як в Европі зараз +40 +42 готуйтесь що світла не буде 6-8 годин кожен день
-
Hotspur
Member
гарний тест
-
_clawfinger_
Member
Timedemo
Стосовно Черкас. На цьому тижні була інфа від обленерго. Споживання електрики в цьому році нижче ніж в минулому на 4.2%. Зменшення завдяки панелям. Так що недостатньо.
Стосовно Черкас. На цьому тижні була інфа від обленерго. Споживання електрики в цьому році нижче ніж в минулому на 4.2%. Зменшення завдяки панелям. Так що недостатньо.