Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Timedemo
Member

Повідомлення

Dubass: 26.06.2026 12:25 Я використовую с 30% до 90%.Як будуть відключення тоді до 💯 треба зарядити. :shuffle:
якщо є можливість контролювать вольтаж, то інколи поглядайте на 30ти відсотках розряду. як буде 3в на комірку, то то вже не 30 відсоктів, а пошти нуль. і одразу на повний заряд треба ставить.
Dubass
Member

Повідомлення

Timedemo: 26.06.2026 12:27
Dubass: 26.06.2026 12:25 Я використовую с 30% до 90%.Як будуть відключення тоді до 💯 треба зарядити. :shuffle:
якщо є можливість контролювать вольтаж, то інколи поглядайте на 30ти відсотках розряду. як буде 3в на комірку, то то вже не 30 відсоктів, а пошти нуль. і одразу на повний заряд треба ставить.
То зрозуміло, звичайно контролю вольтаж, тому що маю 2 АКБ, один підключений по рс, а другий ні)
Hotspur
Member

Повідомлення

corruptedflesh: 25.06.2026 23:00 Я не розумію оцю логіку... Якщо в мене 8квт панелей і чудове сонце, то якщо акум заряджений і не використовую ці 8квт, то значить лох?
Це нагадує тему "покупки відях щоб продати"
думаю все нормально

Відправлено через 3 хвилини 47 секунд:
якщо в нас буде як в Европі зараз +40 +42 готуйтесь що світла не буде 6-8 годин кожен день
Timedemo
Member

Повідомлення

Hotspur: 26.06.2026 14:42
corruptedflesh: 25.06.2026 23:00 Я не розумію оцю логіку... Якщо в мене 8квт панелей і чудове сонце, то якщо акум заряджений і не використовую ці 8квт, то значить лох?
Це нагадує тему "покупки відях щоб продати"
думаю все нормально

Відправлено через 3 хвилини 47 секунд:
якщо в нас буде як в Европі зараз +40 +42 готуйтесь що світла не буде 6-8 годин кожен день
завтра вже спека починається 5 днів. але враховуючи скільки наставили сонця, літо думаю вже навряд будуть віялові. ще пару років, Черкаси мабуть будуть вже всі застелені панелями.
Hotspur
Member

Повідомлення

гарний тест
_clawfinger_
Member

Повідомлення

Timedemo
Стосовно Черкас. На цьому тижні була інфа від обленерго. Споживання електрики в цьому році нижче ніж в минулому на 4.2%. Зменшення завдяки панелям. Так що недостатньо.
Timedemo
Member

Повідомлення

_clawfinger_: 27.06.2026 13:54 Timedemo
Стосовно Черкас. На цьому тижні була інфа від обленерго. Споживання електрики в цьому році нижче ніж в минулому на 4.2%. Зменшення завдяки панелям. Так що недостатньо.
:up: :up:
corruptedflesh
Member

Повідомлення

Питання до практиків, а не теоретиків.
Щиток захисту зі сторони панелей можна поставити під навісом недалеко від панелей, чи краще біля самого інвертора в підвалі?

Мені зручніше було б біля панелей з точки зору того, що легше буде окрему землю зробити, а якщо біля інвертра, то далеко тягнути потім.
Hotspur
Member

Повідомлення

_clawfinger_: 27.06.2026 13:54Стосовно Черкас. На цьому тижні була інфа від обленерго. Споживання електрики в цьому році нижче ніж в минулому на 4.2%. Зменшення завдяки панелям. Так що недостатньо.
++

Відправлено через 49 секунд:
corruptedflesh: 27.06.2026 19:52Щиток захисту зі сторони панелей можна поставити під навісом недалеко від панелей, чи краще біля самого інвертора в підвалі?

Мені зручніше було б біля панелей з точки зору того, що легше буде окрему землю зробити, а якщо біля інвертра, то далеко тягнути потім.
все одно. головне негоючий і купа павильних автоматів+земля

Відправлено через 1 хвилину 45 секунд:
зібрав собі 314 Ah 12 V. Ще перезберу свої 280 в металевий корпус
corruptedflesh
Member

Повідомлення

А чо купа? Один двухполюсний автомат типу 500в 25а, два запобіжника по 25а(більше не буде) і уздп
Відповісти