Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
Chainyk
Member

Повідомлення

https://rozetka.com.ua/razer-rz03-04360 ... /comments/
Ну якийсь оверпрайс, ще клавіші з воблінгом
Мой случай был не очень типичным. Я переходил с кастомных клавиатур обратно в сегмент масс-маркета так как устал менять свитчи и стабы в поисках какого-то идеала. Дезсталкера второго ждал с момента релиза и дождался.

Конечно это не катстомный борд по качеству таппинга и ощущениям, но это тот борд который не просит к себе внимания. Звук клавиатуры мне понравился, необычный и достаточно тихий. При 100% яркости и подключению по донглу живёт клава в районе 22х часов работая в синхроне с мышкой и достаточно сложным эффектом для отображения.
Ощущается монолитно, косяков со сборкой не заметил. Борд ровный в отличии от сами знаете кого.
Брод на Розетке продаётся только с Украинской раскладкой, свонособачей тут нет что несомненно плюс в избавлении от вредной привычки.
Минусов как таковых не нашел. Это конкурент лоджитеку, который как кажется привосходит его во всех базовых функциях. Собран лучше, звучит лучше, соединение лучше. Но это и не удивительно, Лоджитеку всё таки уже 2 года.
В моём случае это идеальная клава. Тем кто ищет лоупрофайл это кажется безальтернативным решением
цей Відгук порадував, шось по типу. Я раніше пив дороге крафтове чи драфтове пиво, але так і не найшов свого смаку , тому вирішив вернутися на лагер за 25 грн . Бо вони всі одинакові і мені треба думати про це, а може є шось краще лол.
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

WalkMan
Ця K5 низькопрофільна. Я попитався на їхньому діскорді, пишуть що Keychron не будуть більше робити клавіатурb з оптичними світчами. Новіші лінійки у них всі йдуть тільки з механічними. Сказали мені "більшість світчів це 3-5 pin mx style, і люди можуть вибирати з сотень світчів. всі тепер хочуть мати унікальні клави і міняти світчі по 10 разів. робити борди під кілька видів оптичних не доцільно".
Melofon
Member

Повідомлення

Chainyk: 23.09.2023 13:043 роки тому заходив і в зону 51 і інші, нічого там не було
Так что за три года ничего не поменялось? :facepalm: я был в Эльдорадо, Фокстроте и Комфи и везде всё есть а у вас ничего, и понятно что там не будет весь ассортимент хотлайна, но много чего пощупать можно чтобы хоть понять что тебе нужно.

Отправлено спустя 6 минут 17 секунд:
Piter Cantrope: 23.09.2023 15:48робити борди під кілька видів оптичних не доцільно".
Это конечно зря, оптические свитчи по идее надёжней в плане что там нечему окисляются бо контактов никаких нет и соответственно дабл кликов или несрабатывания тоже, главное что оптопара не умерла, у меня пока клаве чуть больше года поэтому судить пока рано, посмотрим что будет через пару лет.

Отправлено спустя 4 минуты 40 секунд:
yan1x: 23.09.2023 13:53 Red Switch White
Пипец :facepalm:
За её цену можно было кастом-клаву на гаскет-маунт взять полностью в сборе со свитчами и кейкапами, а тут совершенно обычная масс-маркет клава за почти десятку :lol: , ну как говорится на вкус и цвет товарищей нет :gigi:
Chainyk
Member

Повідомлення

Melofon: 23.09.2023 16:10
Chainyk: 23.09.2023 13:043 роки тому заходив і в зону 51 і інші, нічого там не було
Так что за три года ничего не поменялось? :facepalm: я был в Эльдорадо, Фокстроте и Комфи и везде всё есть а у вас ничего, и понятно что там не будет весь ассортимент хотлайна, но много чего пощупать можно чтобы хоть понять что тебе нужно.
Коли нефіг шо робити, то можна день-два їздити по місту і шукати різні свічі , а потім їх порівнювати і задовбувати продавців і вертатися по 5 разів в магазин. А можна купити купити тестер за 200 грн і в спокійній обстановці вибрати
Melofon
Member

Повідомлення

Chainyk

А можно просто идя домой по дороге зайти в магаз, у меня на раёне все три магазина описанные выше на расстоянии одной остановки расположены, а один вообще в квартале от меня, но если вам до магазина пилить через весь город то может вам и проще купить тестер, но тестер не дам ощущений переключателей на самой клаве, а там как бы чуть по другому тайпинг ощущается, и на разных клавах одни и те же переключатели могут чувствоваться и звучать немного по разному.
Chainyk
Member

Повідомлення

Melofon: 23.09.2023 22:22 Chainyk

А можно просто идя домой по дороге зайти в магаз, у меня на раёне все три магазина описанные выше на расстоянии одной остановки расположены, а один вообще в квартале от меня, но если вам до магазина пилить через весь город то может вам и проще купить тестер, но тестер не дам ощущений переключателей на самой клаве, а там как бы чуть по другому тайпинг ощущается, и на разных клавах одни и те же переключатели могут чувствоваться и звучать немного по разному.
І в чому тоді сенс, лол ? Якщо на різних клавах вони типу відчуваються по різному, він написав, що в нього в місті немає клав дорожче 2к. Тому тут або тестер або на пошту замовляти ....
Chainyk
Member

Повідомлення

Де можна AEBoards Staebies v2.1 в нас, чи самому дешевше везти ?
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Полазив ще в пошуках оптичних клав. Epomaker теж більше не роблять клав з цими світчами, остання лінійка Skyloong SK в них була 2-3 роки тому, але її вже ніде нема, окрім всяких малих 60% клав, а нові лінійки в них якісніші набагато. І інші нормальні виробники теж не роблять. Є хіба всякі рейзери і асус з якимись своїми світчами, але їх не аж так багато, і там всюди жахливий дизайн, ціна, мало де є хотсвап. Dark Project це руснява якась штука, нічого їхнього купувати не хочеться. Можна хіба взяти той же Hator, в них є одна повнорозмірна і одна TKL, тільки в нудних кольорах. Але хоча б щось. Або користуватись механіками, які паршивенько звучать, з високим ризиком поломки, і які не переживуть контакту з рідиною, але де є великий вибір.

Цікаво, кілька років тому оптичні світчі з'явились на ринку, і їх зарахували в категорію "геймерських", бо вони типу "швидкі", що б це не означало :) Але вони не стали частиною мейнстріму, на жаль; напрямок розвитку нормальних клав для нормальних людей пішов в іншу сторону, екосистема МХ зіграла вирішальну роль. Ну і увесь кіч, кринжовість, несмак "геймерських" клав, а вкупі з ними і оптичних світчів, які тепер теж асоціюються з "геймінгом", також зіграв негативну роль.
А властиві, вроджені переваги оптичних безконтактних світчів - плавність, надійність, стійкість до пошкоджень, простота дизайну нікому виявились нецікаві. Особливо дивним є те, що свобода робити цікавий дизайн оптичних світчів нікого не зацікавила. Ці світчі від природи є лінійними і плавнішими ніж будь-що МХ, скільки ти ці МХ не змащуй, бо оптичні - безконтактні, там нічого не треться; а також вони дають повну свободу робити цікаві тактильні і клацаючі варіанти без прив'язки до власне спрацьовування натискання клавіші.

Але нікому то не треба.
Chainyk
Member

Повідомлення

Шо це крик душі? В чому їх надійність ? шо вони аля не окисляться , ну це смішно. Чи надійні воблінгом, ну за років 10 побачим. Бо звучить, як можна взяти клаву на оптиці і на все життя.
WSavage
HWBOT OC Team

Повідомлення

WSavage: 27.07.2023 12:13
BagbKa_fIN: 27.07.2023 12:11
Просто бездротова версія доволі популярної Monsgeek M1, алюмінієва база, південний діод, 3/5 пін хотсвап, ще й з аккумом на 6000мАН, на ютубі просто тонна відосів з різними комбінаціями кейкапів\світчів\стабів. Усілякі ігрові бренди і поруч з такими клавами не стоять.
Замовив її на тао,за дуже приємною ціною, як отримаю, обовʼязково залишу фідбек
Залишу невеликий фітбек, клаву отримав через 30+ днів, замовляв з тао через дуже приємну ціну.
Стосовно клавіатури, можу її рекомендувати, корпус важкий, після «брендової» MSI, дуже не звична вага, сподобались світчі, брав тактильні (Lavander) після клічаючих (Box White), комплектація багатенька, є додаткові стаби (ще не ставив), які по відгукам кращі за встановленні, з VIA нажаль не зміг здружити клаву, але рідного софта цілком достатньо
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

В самому світчі там нема чому ламатись, ну окрім механічних пошкоджень. На платі може хіба діод перегоріти. Тому так, порівняно зі звичайними контактними клавами, оптоелектричні вічні.
Chainyk
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 24.09.2023 23:25 В самому світчі там нема чому ламатись, ну окрім механічних пошкоджень. На платі може хіба діод перегоріти. Тому так, порівняно зі звичайними контактними клавами, оптоелектричні вічні.
Є така штука як F =μ·N, я собі візьму запасні свічі і за 11 баксів поміняю раз в 3 роки, але я не планую юзати клаву більше 5 років взагалі.
Melofon
Member

Повідомлення

Chainyk

Это у тебя какой-то крик души или подгар, я не говорил что они вечные, но уж точно не окисляются как обычные и это факт, воблинг тут вообще при каких делах? Он кстати не такой большой по крайней мере у моих и его ещё можно уменьшить, но там действительно ломается нечему пока сами оптопары из строя не начнут выходить и то не ясно как это скоро, может и через десяток лет всё норм будет. А сами свитчи я может тоже поменяю на сайлент гетероны, но то позже когда-то если руки дойдут, а может вообще она мне надоест и я куплю что-то типа кастома нормального, так что не факт что я буду 10 лет проверять её на прочность, то были мысли вслух, но тебя почему-то зацепило :gigi:

Отправлено спустя 3 минуты 27 секунд:
WSavage

Где фотки? что за клава? тут как будто все помнят что вы там себе заказывали :D
WSavage
HWBOT OC Team

Повідомлення

Monsgeek M1W

Пізніше обовʼязково зроблю інші фото
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Ги, купив ось це.
спойлер
https://epomaker.com/products/epomaker- ... 5691329609
Навіть має блютуз, але пишуть, що батарейка тримає не більше 8-10 годин :gigi: 2.4 не має. Я взяв по ходу останню, бо зараз вже пише out of stock. Ціна була на знижці 30$ :rotate:
Паршивенькі кейкапи з огидним шрифтом, і це старіша модель, але за такі гроші, оптична i з хотсвапом піде як діти в школу. Нормальні кейкапи знайдуться. Я довольний) Тільки треба навчитись жити без нампаду, або докупити якийсь, і з нобом для звуку.
Melofon
Member

Повідомлення

WSavage

А где брали?

Отправлено спустя 20 секунд:
Piter Cantrope

Норм варик почти за бесценок :super:
akr
Member

Повідомлення

купил рокфол меха 2 от хатор, все круто, только кнопки нажимаются очень легко, и кажется, это проблема. моя личная, не клавы
Melofon
Member

Повідомлення

akr

Ничего, привыкните, я тоже когда перешёл с синих свичей с усилием 55г на оптические красные гетероны с усилием в 45г казалось что как-то слишком легко нажимаются, привык буквально за недельку и уже год как пользуюсь и нет ощущения что уж слишком легко а просто нормально, но вот на пробел я поставил чёрный гетерон с чуть более высоким усилием бо и сам пробел у меня тяжёлый из-за шумки получился, внутрь напихал чтоб глухой был, а с этим свитчем он нажимается примерно как и остальные а был черезчур мягкий, на энтере у меня стоит коричневый свитч с тактильной отдачей а на эскейпе синий тактильный с кликом, эти три разных переключателя шли в комплекте с клавой для понимания какие можно себе поставить бо у неё хот-свап есть, вот я их все и использовал по своему.
quadrotony
Member

Повідомлення

маю razer blackwidow chroma 2014
це походу сама перша була в цьому модельному ряді версія

після невдалої спроби замінити світч на інший, дві кнопки перестали працювати, і одна з них це лівий контрол
пошкоджені доріжки на платі, так що ремонт не знаю чи можливий
(ніколи не робіть такі ремонти якщо крім старого дешевого паяльника нічього більше нема)

та і раз в 10 років змінити клавіатуру на щось новіше - чому б і ні

так як я звик до повнорозміру, та ще і з боковими додатковими кнопками зліва які можна запрограмувати, зі схожих є на ринку logitech
і знову ж таки blackwidow chroma v4

мабуть зупинюсь на останній так як все керується з одного додатку, мишка, навушники, а під логітеч треба своє додатково встановлювати і буде більше софту
плюс звик за ці роки до разеровських свічів зелених

є користувачі blackwidow chroma v4, як відгуки?
чи варта вона своїх грошів?

найдешевше що побачив у нас по хотлайну це 8300 грн
Melofon
Member

Повідомлення

quadrotony: 02.10.2023 22:16чи варта вона своїх грошів?
Никак нет, не в коем случае бо за эти деньги (от 8+к грн.) есть уйма клавиатур в разы лучше, да даже клавы в два раза дешевле будут намного лучше чем эти погремушки.
Відповісти