Геймери все частіше купують OLED-монітори. Обсяги поставок за підсумками року зростуть на 86%

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

OldGoodGames
Насправді єдину мудру думку в цьому треді все ж було сказано:
StTechnik: 15.08.2025 15:40 Ну так кого мы обманываем? Цена - это и есть первый стопер и причина. А то 11 страниц про какое то выгорание и мерехтение которое как бы есть, но которого владельцы сабжей не наблюдают. Бабло - вот основное мерило всего в современном жестоком мире. :D
Геральт
Active Member

l-m
Господи...
The backlight doesn't use pulse width modulation to dim the backlight, but there's a very high-frequency flicker. This is extremely unusual; we rechecked it with different equipment and confirmed that it's flickering at about 20kHz. This isn't at all noticeable in person.

А для OLED noticeable

Графік фреймтайму також не завжди ідеальна пряма, але одна справа піки/провали на 50% від середнього, а інша - 0,0001%. Так тут ще й на частоті 20kHz.
А на OLED неозброєним оком видно. Чи VRR просто так виключають, від нічого робити?
Тут 15 сторінок нахвалювали оледи, а про реальні проблеми ні чичирк. Які підступні власники...
OldGoodGames
Member

Gold_Star: 16.08.2025 17:56 OldGoodGames
Насправді єдину мудру думку в цьому треді все ж було сказано:
StTechnik: 15.08.2025 15:40 Ну так кого мы обманываем? Цена - это и есть первый стопер и причина. А то 11 страниц про какое то выгорание и мерехтение которое как бы есть, но которого владельцы сабжей не наблюдают. Бабло - вот основное мерило всего в современном жестоком мире. :D
то чого вестися на ці усі "модні" штучки на які усіх хочуть підсадити за ради того ж самого бабла?
якщо контент цікавий то його будеш дивитися навіть на ЕЛТ банці :)
а якщо ні то ніякі оледи не допоможуть
Последний раз редактировалось OldGoodGames 16.08.2025 18:01, всего редактировалось 1 раз.
waryag
Member

Gold_Star: 16.08.2025 17:08Під ваші потреби, я думаю, підійде в принципі будь-який монітор, який має щось схоже на IPS. Враховуючи, що на поточному моніторі 2011 року у вас виставлений рівень яскравості 85 при паспортних 300 ніт, ресурсу підсвітки наразі вистачає всього на 300*15%=45 ніт, які для вас комфортні та достатні навіть у денний час.
Можете пояснити математику? Деградація підсвітки в 5 разів?
waryag
Member

OldGoodGames: 16.08.2025 17:33нічого смішного :)
тв наприклад коштував пару зп і на нього копили, зараз можно просто забігти і купити тв за умовні 100$,
техніка була простіша і надійніша, запитайте будь-кого майстра електронщика, зараз за низької ціні і якість низька,
стосовно розеток у людей "з руками" усе працювало добре
Не була вона надійніша. Мала кращу ремонтопридатність? Можливо, але не факт. Просто зараз займатися ремонтом у радянському стилі невигідно.
FirstTDM
Member

Vlaad13: 16.08.2025 17:43чи може хтось підсумувати - до чого таки дійшли пани?
Да всё как обычно - старое лучше, а новое дорогое и очень опасное, вот и наслаждается народ разнообразными мифами... :rotate:

А рейтинги мониторов 2025 - так они все куплены маркетологами :D Ну не может такого быть, что все первые места по всем характеристикам OLED занимают :)
Gold_Star
Member

Геральт: 16.08.2025 17:57А для OLED noticeable
Gold_Star: 16.08.2025 15:45Просто на оледах це більш замітніше через його низький фреймтайм.
Гиии, а давайте я недостатки сторонньої програмної примочки спихну на екран, все одно я в цьому не шарю
Gold_Star
Member

Геральт: 16.08.2025 17:49Ні, не переміщую. Елементи інтерфейсу залишаються строго на своїх місцях. Піксель в піксель. З дня встановлення вінди.
Брешете. Якщо це не ви робите, то хто за вас сидить у браузері? :eek:
l-m
Member

Геральт: 16.08.2025 17:57 l-m
Господи...
The backlight doesn't use pulse width modulation to dim the backlight, but there's a very high-frequency flicker. This is extremely unusual; we rechecked it with different equipment and confirmed that it's flickering at about 20kHz. This isn't at all noticeable in person.

А для OLED noticeable
Брехня. Немає жодного протестованого ОЛЕД-монітора з оцінкою Image Flicker меншою за 10/10 - https://www.rtings.com/monitor/tools/table/175169
Геральт: 16.08.2025 17:57 А на OLED неозброєним оком видно. Чи VRR просто так виключають, від нічого робити?
Ти хворий:
l-m: 16.08.2025 17:51 Ще раз. Ти для свого монітора не привів графік VRR Flicker, тому що він старий, та його не тестували на цю проблему. Ти привів графік Image Flicker (на якому блимання є) - https://www.rtings.com/monitor/reviews/ ... #test_1433
Тому ти не можеш стверджувати що у твого монітора точно немає VRR Flicker. Та тим паче якось його порівнювати з іншими по цьому параметру.
Але якщо ти після декількох прямих вказівок та прохань розібратись, досі не розумієш що Image Flicker та VRR Flicker це зовсім різні проблеми, то тут медицина безсила.
і це сумно.
Геральт: 16.08.2025 17:57 Тут 15 сторінок нахвалювали оледи, а про реальні проблеми ні чичирк. Які підступні власники...
Знову брехня, я писав про це ще на 4-й сторінці - viewtopic.php?p=4018393#p4018393
Але ж ти ж не здатний запам'ятати та зрозуміти навіть те, що у тебе прямо зараз перед очима (4 підряд "плутання" Image Flicker та VRR Flicker тому доказ), навіщо ти про 15 сторінок заїкаєшся?
Геральт
Active Member

Gold_Star
Якби так пояснити. В нормальному софті, коли елемент інтерфейсу тікає за межі екрану, то це вважається бажиною і таке виправляють. Не знаю як в інших OLEDах, але наприклад для самсунга це норма. І адепти технології хочуть мене переконати, що це норма. А для мене це не норма. Ні на моніторі ні на тв ні на телефоні. На жодному з екранів це не норма.
Я можу скільки завгодно скролити браузер, але він буде скролитись по вертикальній лінії без зсуву по горизонталі. А верхня панель взагалі нерухома. От не розумію виправдання недоліків. Таке враження, що продаван має спихнути товар.
Мало б бути так: так, є зсув, він покликаний виправити то і то. Дослідження лінк1 показали, що жодного негативного впливу на зір/самопочуття не має. Дослідження лінк2 показали, що строк служби з використанням фічі збільшується на x%.
А отой вотебатизм...ну таке собі.
l-m: 16.08.2025 17:51 По який чорний ти взагалі говориш, якщо у тебе замість нього гидота у засвітах, кольорових плямах та глоу?
Пардон, пропустив щось. А це ти типу приклад чорного скинув? :popcorn:

Ну так є noticable VRR flicker майже в кожному першому. А VRR в IPS юзається повюсди. Те, що власники OLED хочуть себе обмежити в цьому - їхнє невідємне право. Але нащо оті збочення пропагувати іншим?
Последний раз редактировалось Геральт 16.08.2025 18:30, всего редактировалось 1 раз.
Gold_Star
Member

FirstTDM
От ви як дипломований Делловод, амбасадор по промисловим IPS-моніторам, професіонал своєї справи (без іронії), розкажіть нам - вартує брати отой олед взагалі, чи це просто іграшка для з жиру бісящихся буржуїв? :D
Gold_Star
Member

Геральт: 16.08.2025 18:26елемент інтерфейсу тікає за межі екрану, то це вважається бажиною і таке виправляють
Геральт: 16.08.2025 17:32This is not a device defect. You can turn off Pixel Shift to keep the screen at the home position.
Gold_Star: 16.08.2025 17:48Ну так, десь раз на півгодини зображення міняє позицію на ~пару пікселів
Геральт: 16.08.2025 18:26Таке враження, що продаван має спихнути товар.
Liquid crystals have a natural relaxed state. When a voltage is applied they rearrange themselves to block certain light waves. If left with the same voltage for an extended period of time (e.g. displaying a pointer or a taskbar in one place, or showing a picture for an extended period of time), the liquid crystals can develop a tendency to stay in one position. This ever-so-slight tendency to stay arranged in one position can throw the requested color off by a slight degree, which causes the image to look like the traditional "burn-in" on phosphor based displays.
:facepalm: :facepalm: :facepalm:
Пардон, але це як горохом об стіну.
Геральт: 16.08.2025 18:26але наприклад для самсунга це норма
Так-так-тааак, виявляється мій 5-річний VA монітор Філіпс увесь цей час мімікрувався під Самсунг. Отакої...
Ariets1201
Junior

Прочитав всі 19 сторінок. Думку свою не змінив.
Опишу свій досвід.
Років 3 тому купив дружині ноут асус на 14 дюймів з ОЛЕД екраном. З того часу без болю на свій ноут з ІПС дивитися не можу.

Вона працює переважно в ексель, ворд, дивиться ютуб. Жодного вигорання...

Навмисно, звісно, міняти нічого не буду. Але всі наступні екрани в мене будуть ОЛЕД.
Vlaad13
Member

OldGoodGames: 16.08.2025 17:53
Vlaad13: 16.08.2025 17:43 18 сторінок срачу - є сенс перечитувати?
чи може хтось підсумувати - до чого таки дійшли пани? :spy:
ні до чого,
раніше було краще© :D
бо від якості/швидкодії техніки сучасний контент цікавіше не стане ;)
я думаю що просто в нас росте планка до контенту - ми хочемо щоб майбутній контент був кращий за попередній, але так не завжди може бути
бо такі ігри як Кіберпанк чи Елден виходять дуже рідко і треба прям щоб зорі на небі зійшлися щоб ми отримали хочаб приблизно щось подібне на ці шедеври
можливо майбутній Відьмак буде таковим
Vpupkin
Member

Народ так довго щось обговорює, та все дуже просто. HDR, високий контраст, відсутність проблем з кривою підсвіткою, гостінгом, глоу та блексмерінгом, РК має купу косяків до яких всі звикли, олед приносить свіжий досвід, РК так неможе і крапка.
rizakrko
Member

Геральт: 16.08.2025 18:26 Gold_Star
Якби так пояснити. В нормальному софті, коли елемент інтерфейсу тікає за межі екрану, то це вважається бажиною і таке виправляють. Не знаю як в інших OLEDах, але наприклад для самсунга це норма. І адепти технології хочуть мене переконати, що це норма. А для мене це не норма. Ні на моніторі ні на тв ні на телефоні. На жодному з екранів це не норма.
Не тікає нічого за межі екрану. Самого екрану на моніторі є з невеликим запасом (мабуть пікселів 10 в кожен бік), і зображення зміщується на кілька пікселів через кожних n-хвилин/годин. Як було 3840*2160, так і є - ніхто пікселів не викрадає і зображення не ховає.
Це зовсім не впливає на сприйняття і помітити цей перехід майже неможливо (він триває 1-2 кадри).
Gold_Star
Member

rizakrko: 16.08.2025 19:04Це зовсім не впливає на сприйняття і помітити цей перехід майже неможливо (він триває 1-2 кадри).
Може він подумав що під час переходу зображення "пливе" по субпікселям :lol:
StTechnik
Member

Госпади исусе. Вам не надоело? 19 страниц по кругу. Ну не убедите вы их. Просто потому что все упирается в деньги. И они будут до всего докапываться что бы убедить СЕБЯ, что их зачем то калиброваный ипс за 15к 5 летней давности лучше ;)
l-m
Member

Gold_Star: 16.08.2025 19:15
rizakrko: 16.08.2025 19:04Це зовсім не впливає на сприйняття і помітити цей перехід майже неможливо (він триває 1-2 кадри).
Може він подумав що під час переходу зображення "пливе" по субпікселям :lol:
Одне одного не краще :lol:
Це звісно щось з чимось. Чуваку так заважають pixel shift та vrr flicker, які він ніколи не бачив, та без інтернету вірогідно й не помітив би що воно існує, що він не може зупинитись про це писати та щей додавати якісь свої фантазії :)
І в той самий час, маючи перед власними очима монітор у якого чорний один з найгірших на ринку, він цього впритул не помічає :apes:
Комедія :gigi:
Gold_Star
Member

StTechnik
Усе як і 15 років назад з SSD, власники яких на очах хейтерів виглядали як дядьки з чемоданами :laugh:

l-m
l-m: 16.08.2025 19:26він не може зупинитись про це писати та щей додавати якісь свої фантазії
Так хай пише, а ми посміємося. Вчора він ще зацікавлено питався про оледи, а сьогодні наче "прорвало" після ресерчінгу по оглядам на rtings, де у оледів найвищий color accuracy (він думав що для цього достатньо взяти Делл на IPS за 15к) :gigi:
Ответить