можливо якась одна з комірок не дійшла до показника вольтажу для 100%? В мене так само стоїть на 99%. може стояти пару годин, поки напруга найнижчої комірки не дійде до напруги вказаної як напруга для 100%.Timedemo: ↑ 21.02.2026 09:57кщо в керуванні БМС стоіть робота з флоат зарядом, вона параметр SOC-100% Volt повністю ігнорує, вона доводить заряд показника до 99 відсотків і стоіть як остання курва
Новости
Последние статьи и обзоры
Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)
-
Dima4s
Member
-
Z440_User
Member
Такс, "дєло бьіло нє в бобінє"...
Замовив запобіжник mega 200А 32В від Victron Energy.
Отримав, сунув замість того ANL 200А та знову вжарив АКБ:
Стосовно нагріву, то силові дроти Кулона тепер почали гріти прохідну клему
Потримав таке постійне навантаження десь 50-60хв від АКБ. Все в акумі разом із запобіжником та з'єднаннями було близько 30градусів. Силові дроти ДБЖ (2*16мм.кв на кожен полюс) десь 33-35градусів розігрілися. Прохідні клеми стали тепліше зі сторони підключення дбж в цей раз.
Ось тепер результат збірки в рамках розуміння та очікування.
Замовив запобіжник mega 200А 32В від Victron Energy.
Отримав, сунув замість того ANL 200А та знову вжарив АКБ:
- спойлер
Стосовно нагріву, то силові дроти Кулона тепер почали гріти прохідну клему
Потримав таке постійне навантаження десь 50-60хв від АКБ. Все в акумі разом із запобіжником та з'єднаннями було близько 30градусів. Силові дроти ДБЖ (2*16мм.кв на кожен полюс) десь 33-35градусів розігрілися. Прохідні клеми стали тепліше зі сторони підключення дбж в цей раз.
Ось тепер результат збірки в рамках розуміння та очікування.
-
Timedemo
Member
з коробки ти підключаєш все, вона заряджає батарею, і тримає весь час 55.6в на батареі, і не зкидує вольтаж. мені наприклад не хочеться щоб по декілька годин трималась напруга висока на комірках. в той же час можна просто використовувать без комунікаціі батарею, і це все буде робить інвертор, але тоді н.х я купив інверторну бмс, коли в 2 раза дешевше можна було купить чорну бмс та і все.1985god: ↑ 21.02.2026 14:43 Timedemo а як воно по дефолту встановлено ? тобто навіщо ці всі танці з бубном , що це дає на практиці чи в теорії ? Я розумію що гроші оплачено ( переплачено за весь функціонал інверторної БМС) - а це означає що має працювати на всі гроші . А якщо забити взагалі на з"єдання по
інформ. шині ( підключити тільки силові + - ) і виставити просто в інверторі напруги балк \ флоат для АКБ і все ? Що ми втрачаємо в такому випадку ?
ну і комунікація все ж таки передає інвертору реальний заряд батареі, коли використовую різніий відсоток заряду батареі, це досить важливо, хоча дея і сама не погано вираховує приблизний заряд акб, але все ж таки, бмс рахує ці данні точніше.
Відправлено через 5 хвилин 57 секунд:
у мене комірки в ідеалі, при напрузі 55,8 розбіг 0,002В. справа не в них. а в вольтажу до якого прив"язується бмс.Dima4s: ↑ 21.02.2026 15:39можливо якась одна з комірок не дійшла до показника вольтажу для 100%? В мене так само стоїть на 99%. може стояти пару годин, поки напруга найнижчої комірки не дійде до напруги вказаної як напруга для 100%.Timedemo: ↑ 21.02.2026 09:57кщо в керуванні БМС стоіть робота з флоат зарядом, вона параметр SOC-100% Volt повністю ігнорує, вона доводить заряд показника до 99 відсотків і стоіть як остання курва
завраз вже все чітко, я цю проблему вирішив.
https://gyazo.com/3052c9484e95f3845f7bf495b55ce90d
ось йде заряд, 6хв тримає при повному заряді, і падає на флоат підтримку. доводить до 100 відсоктів заряд, але поки спускається до флоату заряд падає до 99 відсотків і стоіть, наступний повний заряд здійснює коли розряд 95 і нищче відсотків.
https://gyazo.com/c2be20396c664fdf0ca5d0bf5472f789
але чардж ліміт так і не працює динамічний. зроблю через автоматизацію в солар асістант та і фіг з нею.
-
Hotspur
Member
де брав ?Z440_User: ↑ 21.02.2026 16:35Замовив запобіжник mega 200А 32В від Victron Energy.
-
Z440_User
Member
Prom.uaHotspur: ↑ 21.02.2026 18:44де брав ?Z440_User: ↑ 21.02.2026 16:35Замовив запобіжник mega 200А 32В від Victron Energy.
Продавець щось там ТОВ "Солар....
-
Hotspur
Member
дуже дякую. найшов їх
-
Z440_User
Member
Будь ласка.
-
1985god
Member
Timedemo
Ото ж бо й воно, на твоєму досвіді ми переконались що нема сенсу переплачувати за інверторну бмс в два рази. Дякую. Підключення по електричній частині + - достатньо .
===============
Тестую два акб dc house 150A з блютузом , після заряду розбіг 0,15 і 0,17 в абсолютних цифрах 3,36 vs 3,51
======
Он фіцо казав що виключить нам експорт електроенергії 23.02.26 якщо ми «дружбу» не запустимо, кажуть вони нам до 40% із всієї енергії що до нас приходить із за кордону дають, тож західним областям може стати гірше
Ото ж бо й воно, на твоєму досвіді ми переконались що нема сенсу переплачувати за інверторну бмс в два рази. Дякую. Підключення по електричній частині + - достатньо .
===============
Тестую два акб dc house 150A з блютузом , після заряду розбіг 0,15 і 0,17 в абсолютних цифрах 3,36 vs 3,51
======
Он фіцо казав що виключить нам експорт електроенергії 23.02.26 якщо ми «дружбу» не запустимо, кажуть вони нам до 40% із всієї енергії що до нас приходить із за кордону дають, тож західним областям може стати гірше
-
Timedemo
Member
100 відсотків. якщо треба норм комунікація, я вже зрозумів що краще брати jbd або aobo бмс. а якщо ні, то оті чорні бмс в принципі самий оптимальний вибір.1985god: ↑ 21.02.2026 19:53 Timedemo
===============
======
мені просто кретичне це спілкування, щоб точно інвертор знав рівень заряду, бо у мене динамічне використання заряду на сонячній станціі. та коли слабкі віялові відключення, я більше залишаю заряд вночі, більше розряджаю вдень.
-
acm_fan
HWBOT OC Team
evenmore: ↑ 21.02.2026 01:50https://rozetka.com.ua/ua/marstek-venus-a/p576699484/
Заказал из Германии, ещё не доехало, а уже у нас подешевели до цены заказа+доставки - 27.5 в серых магазинах, 30 в условно белых, с гарантией в 10 лет.
Нормальных обзоров до сих пор нет, правда.
Модель не та (Venus C), но экосистема та же, настройки будут всё из того же софта, очевидно, потому параллели провести нетрудно. Обзор довольно толковый, имхо, что несомненно редкость для укрютуба.
-
Hotspur
Member
наш любимий оглядач інверторів розбір їх робить а не 10 хвилин лазить в апці. ну це смішно толковим обзором називатиacm_fan: ↑ 21.02.2026 21:14Обзор довольно толковый, имхо, что несомненно редкость для укрютуба.
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Нормальный кастомер-левел обзор. На панели / корпусе настроек / кнопок ноль, потому всё - через ПО. А оно там не особо нативное. Как регулировать мощность? Как вкл. розетку (back-up выход)? Блондинки не смогут сами.
Шум при работе есть, его зафиксировали. Заряд не идёт постоянным током, даже если максимальный форсировали, что тоже показано.
А что ещё нужно? Разбор чтобы что? Очевидно активного балансира нет. Напряжений по элементам нет, и много чего ещё нет, но это вообще не удивительно.
Нет в обзоре подмеса и прочих наворотов, ради которого сам девайс и был создан, это правда, но в контексте этой ветки и Украины это вообще неважно.
Будет обзор интереснее - приносите
Шум при работе есть, его зафиксировали. Заряд не идёт постоянным током, даже если максимальный форсировали, что тоже показано.
А что ещё нужно? Разбор чтобы что? Очевидно активного балансира нет. Напряжений по элементам нет, и много чего ещё нет, но это вообще не удивительно.
Нет в обзоре подмеса и прочих наворотов, ради которого сам девайс и был создан, это правда, но в контексте этой ветки и Украины это вообще неважно.
Будет обзор интереснее - приносите
-
Cirax
Member
Китайцы, или та же дея, которая не выдаёт нужный вольтаж?Timedemo: ↑ 21.02.2026 09:57 може комусь буде корисно.
для жк бмс версіі V19. найкраща версія прошивки остання V19.27
весь головняк з флоат зарядом у неї в тому, що китайці забили болт на логіки роботи слідкування за вольтажом комірки.
якщо в керуванні БМС стоіть робота з флоат зарядом, вона параметр SOC-100% Volt повністю ігнорує, вона доводить заряд показника до 99 відсотків і стоіть як остання курва.
основна проблема в звязкі бмс з інвертором це вольтаж запиту і фактичний вольтаж який дає інвертор, і який по факту вольтаж на клемах акб.
Параметр Vol Cell RCV ( це параметр який каже інвертору дай мені такий вольтаж заряду, на моєму прикладі 3.490 на комірку що становить 55,84в на всю батку), інвертор видає точно таку напругу яку просе батарея, і ось там саме дибільне в ЖК бмс, що вона буде чекать до останнього, і не запустить таймер відліку RCV Time(H) поки на всіх комірках вольтаж не буде стабільно 3,490. Ну і звичайно це фізично не можливо, бо навіть розбаланс у 3 тисячних вольта, падіння на автоматі, на дротах, самій бмс, не зробе можливість тримать 3,490 на всік комірках певний час. По ітогу прийшлось обдурить всю систему, завишивши показник вольтажу БМС на 0,05 вольта, що ця падла трохи брехала сама собі, що у неї підвищенний вольтаж. і як тільки проходе 6хв, це таймер відображає 300 секунд, вона слава Богам, переходить на флоат заряд і робе запит по вольтажу Vol.Cell RFV і ставить 100 відсотків заряду в показниках.
На старых прошивках був відсутній параметр Re-Bulk SOC(%) і вона тільки скине на 99 відсотків заряд зі 100, починала по новій робити заряд до 100, і ці качелі не зупинялись., (на моему прикладі ребалк 5 відсотків) тепер вона тримає підзаряд флоат заряд, до поки я не посаджу батарею на 5 відсотків, тобто якщо батарея сяде до показника 95 відсоктів, потім запускає основний балк заряд.
Ще момент, щоб ребалк працював, батарея має бути мастер батареєю, тобто всі діп перемакачі вимкнуті, коли батарея слейв, цей параметр не відображається.
https://gyazo.com/aaf7466e6e98d4eabceedf663cd57164
Она так прилично занижает.
Мало что её нужно заставить выдать нужное, так она ещё и там занижает.
Чтобы заработало, нужно на bmsках выставить на 0.01В выше, чем показывает инвертор.
-
evenmore
Member
acm_fan
Обзор больше похож на инструкцию по эксплуатации, даже мощность, по сути, не замерили.
Обзор больше похож на инструкцию по эксплуатации, даже мощность, по сути, не замерили.
-
Hotspur
Member
побачити як все погано. або добре. ККД немає. Холостого ходу немає. Ну це для блоондинок. Не видно запобіжниківacm_fan: ↑ 21.02.2026 22:20А что ещё нужно? Разбор чтобы что?
-
Timedemo
Member
я же вродь все описал до мелочей. дея подает все четко. она занижает если не используется тайм оф юз. я его использую. а бмс ка тупит. и чтобы не тупила, я на ней завысил вольтаж, чтобы успокоилась.Cirax: ↑ 21.02.2026 22:30 Китайцы, или та же дея, которая не выдаёт нужный вольтаж?
Она так прилично занижает.
Мало что её нужно заставить выдать нужное, так она ещё и там занижает.
Чтобы заработало, нужно на bmsках выставить на 0.01В выше, чем показывает инвертор.
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Ох, панство, заявленную мощность тащит? Да. При перегрузе - не сгорел, а отключил(ся) выход. Разные потребители проверялись. Что ещё нужно? Шум. Есть. Небольшой.
КПД у всех подобных девайсов идентичный (любая ЗС как пример). И внутрянка такая же (у всех) - без шок-ужаса, но и Виктрона там тоже нет.
А что предохранители? Если оно превратится в кирпич, то всё равно в сервис поедет. Это буквально девайс для тех самых блондинок. Чтобы включить и было хорошо (с). Всё. Только с ПО разобраться придётся.
Back-up вкл = вкл инвертор и пошёл жор. Выкл = выкл. Тоже просто, как и с ЗС всеми.
Цены кусаются. Но ЗС ещё дороже. Кому дорого - собирает сам. У кого деньги есть - ищет готовое решение.
Подмесы я бы ещё посмотрел, но неактуально у нас.
Солнца я так понимаю тоже не будет. Буквально как ЗС, только не она
Софт и шум. Ключевое. Как по мне.
Схемотехнику до уровня наличия каких-то супрессоров всё равно никто не будет разбирать, да и их наличие / отсутствие от покупки всё равно не остановит тех, кому по ТТХ и цене такое подходит.
КПД у всех подобных девайсов идентичный (любая ЗС как пример). И внутрянка такая же (у всех) - без шок-ужаса, но и Виктрона там тоже нет.
А что предохранители? Если оно превратится в кирпич, то всё равно в сервис поедет. Это буквально девайс для тех самых блондинок. Чтобы включить и было хорошо (с). Всё. Только с ПО разобраться придётся.
Back-up вкл = вкл инвертор и пошёл жор. Выкл = выкл. Тоже просто, как и с ЗС всеми.
Цены кусаются. Но ЗС ещё дороже. Кому дорого - собирает сам. У кого деньги есть - ищет готовое решение.
Подмесы я бы ещё посмотрел, но неактуально у нас.
Солнца я так понимаю тоже не будет. Буквально как ЗС, только не она
Схемотехнику до уровня наличия каких-то супрессоров всё равно никто не будет разбирать, да и их наличие / отсутствие от покупки всё равно не остановит тех, кому по ТТХ и цене такое подходит.
-
Hotspur
Member
https://www.aliexpress.com/item/1005010 ... cification
яку я штуку чудову найшов

Відправлено через 1 хвилину 10 секунд:
яку я штуку чудову найшов
Відправлено через 1 хвилину 10 секунд:
а якщо згорить з хатою жінкою коханкою і котом коханки кому претензії давати ?acm_fan: ↑ 22.02.2026 01:32А что предохранители? Если оно превратится в кирпич, то всё равно в сервис поедет.
-
Piter Cantrope
Member
Кому як. Хто в своєму будинку, то актуально. Наприклад, меніacm_fan: ↑ 22.02.2026 01:32 Подмесы я бы ещё посмотрел, но неактуально у нас
Або в кого є невеликий бізнес. Промисловий тариф на електроенергію значно вищий. Підмішувачі себе окуповують.
-
Hotspur
Member