Імхо, більшу роль грає не величина бусту, а тривалість. Не знаю, як там 5070Ті, але на 9070XT розгін частоти нічогісінько не дає і її взагалі не варто чіпати (як ядра, так і пам'яті).oversteve: ↑ 30.11.2025 17:36 до речі ще один нюанс для тих, хто обирає 5070ті і планує сильно гнати (можливо актуально і для інших карт), бо для мене це було новиною - продуктивність просідає, коли карта працює на більшій частоті і довбиться в паверліміт, порівняно з тим, коли на меншій і тримається в межах![]()
наприклад в тому ж Фурмарку стандартному тесті по дефолту десь 420кс, коли андервольтнув і виставив частоту 2.8ГГц - вийшло 460кс+ і жор 280Вт+-, потім погнав, частота стала 3.05ГГц, але почало довбитися в 300Вт і вийшло 440кс...
на практиці воно не все так страшно, бо по оглядах реально серед ігор крім КП ще 1-2 гри в 300+Вт жеруть, та й для відчутної різниці має бути стабільно таке важке навантаження, як в бублику наприклад
І в стоці і при даунвольті моя карта впирається в ліміт, тільки при даунвольті буст вищий/довший