Вибір відеокарти

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Геральт
Member

Повідомлення

oversteve: 30.11.2025 17:36 до речі ще один нюанс для тих, хто обирає 5070ті і планує сильно гнати (можливо актуально і для інших карт), бо для мене це було новиною - продуктивність просідає, коли карта працює на більшій частоті і довбиться в паверліміт, порівняно з тим, коли на меншій і тримається в межах :insane:
наприклад в тому ж Фурмарку стандартному тесті по дефолту десь 420кс, коли андервольтнув і виставив частоту 2.8ГГц - вийшло 460кс+ і жор 280Вт+-, потім погнав, частота стала 3.05ГГц, але почало довбитися в 300Вт і вийшло 440кс...
на практиці воно не все так страшно, бо по оглядах реально серед ігор крім КП ще 1-2 гри в 300+Вт жеруть, та й для відчутної різниці має бути стабільно таке важке навантаження, як в бублику наприклад
Імхо, більшу роль грає не величина бусту, а тривалість. Не знаю, як там 5070Ті, але на 9070XT розгін частоти нічогісінько не дає і її взагалі не варто чіпати (як ядра, так і пам'яті).
І в стоці і при даунвольті моя карта впирається в ліміт, тільки при даунвольті буст вищий/довший
spong
Member

Повідомлення

luckygamerks
як варіант, можете тут глянути, б/у але дають гарантію.
Я у них рік назад купував 6800xt, все добре.
https://www.instagram.com/tehnobro_pc?i ... gwODBoeQ==
daesz
Member

Повідомлення

Геральт
воно так і має бути, ви отримуєте ті ж 300 Вт (ну чи скільки там) які впираються в ліміт, але при нижчій напрузі, за рахунок чого ростуть частоти, а також падає температура.
oversteve
Member

Повідомлення

daesz: 30.11.2025 21:37 Геральт
воно так і має бути, ви отримуєте ті ж 300 Вт (ну чи скільки там) які впираються в ліміт, але при нижчій напрузі, за рахунок чого ростуть частоти, а також падає температура.
троха не так, воно впирається в ті 300 Вт при +-тій самій напрузі, а от частота на цій напрузі більша при андервольті, от і виходить збільшена продуктивність, якщо самому не поставити якесь обмеження по частоті, тоді буде знижене споживання
daesz
Member

Повідомлення

oversteve
я ж те саме і написав :)
oversteve
Member

Повідомлення

daesz
ви ж написали, що ті самі 300Вт при меншій напрузі :think:
daesz
Member

Повідомлення

oversteve
а воно хіба не так? в мене по дефолту на частоті 2750 стояло 1025 мВ, після андервольту маю 2750 на напрузі 945 мВ. А впирається всерівно в павер ліміт.
vsx
Member

Повідомлення

luckygamerks: 30.11.2025 20:57 Два роки назад думав чи брати 6800xt за 12 тис, і дивлячись їх ціни зараз, думає що вона в тій ціні була дійсно топ, але бу.
Може є сенс звернути увагу, ще на якесь бу? Але часто ціни майже не відрізняються від нового
не знаю кто там продавал 2 года назад 6800xt за 12 тыс, на бу рынке таких цен не было
Nouriel
Member

Повідомлення

vsx
як це не було, я купляв за 12500 аорус еліт весною, куча оголошень було ше минулої зими від 11к
oversteve
Member

Повідомлення

daesz: 30.11.2025 22:04 oversteve
а воно хіба не так? в мене по дефолту на частоті 2750 стояло 1025 мВ, після андервольту маю 2750 на напрузі 945 мВ. А впирається всерівно в павер ліміт.
і воно постійно їде на тій частоті в одній і тій самій грі/програмуліні?
бо воно типу має працювати приблизно так, як я розумію :think:
спойлер
скажемо відяха бустить до 2.8ггц при напрузі 1в і довбиться в 300Вт
посунули курву в АБ вверх на 200 мгц:
відяха працює на 3ггц при напрузі 1в і довбиться в 300Вт - отримали розгон
додали ще обмеження по частоті 2.8ггц:
відяха працює на 2.8ггц при меншій напрузі і вже менше жере - отримали андервольт
daesz
Member

Повідомлення

oversteve
це ж якраз те, що я й написав
daesz: 30.11.2025 21:37 ті ж 300 Вт (ну чи скільки там) які впираються в ліміт, але при нижчій напрузі
опустили напругу, тобто при 2.8 вже не 1В, а 0.9В, при тому на 1В уже виходить вища частота 3.0, але всерівно довбиться в 300 Вт. Ну тобто якщо обмежень на споживання не ставити, то при зниженні напруги (даунвольті) росте частота :)
vsx
Member

Повідомлення

Nouriel: 30.11.2025 22:10 vsx
як це не було, я купляв за 12500 аорус еліт весною, куча оголошень було ше минулої зими від 11к
еще раз внимательно читаем что я написал
oversteve
Member

Повідомлення

daesz
при андервольті жор 300Вт буде на тій самій напрузі, а стокова продуктивність при жорі 300Вт буде тепер на меншій напрузі і при меншому жорі
ви ж написали, жо жор буде той самий при меншій напрузі :think:
daesz
Member

Повідомлення

oversteve
daesz: 30.11.2025 21:37ви отримуєте ті ж 300 Вт (ну чи скільки там) які впираються в ліміт, але при нижчій напрузі, за рахунок чого ростуть частоти, а також падає температура.
Ваша правда, зробив помилку ось тут :shuffle:
vsx
Member

Повідомлення

Интересное наблюдение для тех кто любит записывать футажи. Relive использует меньше ресурсов в сравнении с shadowplay, особенно велика разница в очень редких событиях

Геральт
Member

Повідомлення

vsx
Він якби на слабшому проці потестував, то там би ще гірше (для НВ) було.
man1242
Member

Повідомлення

Геральт: 01.12.2025 09:53 vsx
Він якби на слабшому проці потестував, то там би ще гірше (для НВ) було.
не знаю як в нього там, в мене запис або стрім зменшує фпс від самої відеокарти на 1фпс, якщо було 51 стане 50 і це при записі 2к 60фпс але процессора норм напрягає але і якість краща ніж у адреналін на рдна3
Геральт
Member

Повідомлення

man1242
Так ти там накрутив на інтегроване купу всього )
Маєш експедицію33?
man1242
Member

Повідомлення

Геральт: 01.12.2025 11:48 man1242
Так ти там накрутив на інтегроване купу всього )
Маєш експедицію33?
стрім та запис на відеокарті бо там якість значно краща та продуктивність майже не падає, але фпс від процессора просідає помітно десь на 10% якщо обмежней цпу у грі.
luckygamerks
Member

Повідомлення

Так я можливо трохи помилився, 6800xt я хотів купити весною того року за 12 тис, а це було більше ніж півтори роки тому. Просто дуже смішно, що зараз ситуація на бу ринку майже не змінилась і навіть навпаки. Тоді за 12 тис можна було придбати найжирніше виконання, а зараз таке виконання вже буде коштувати 15-16 тис. Якась дичина :) он навіть Альваро урвав 3090 (хоча потім її спалив) за 16 тис в тому році, а зараз що можна за ті гроші взяти, як би не вийшло нове покоління від and та nvidia, можна було б казати, що долар трохи здорожчав, а так як зʼявились нові карти то ціни на минулорічне бу повині були лишитися хоча б ті ж самі. Зараз мене замінусують. Вже самому цікаво що ж нас цекаю у нових покоління, я не за супер версії, а за повноцінне нове покоління. Невже нас тепер постійно будуть годувати такою шнягою, ще й за більшу ціну.
Відповісти