Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Member

Djay: 21.07.2026 10:27 Чи на край Xiaomi G Pro 27Qi 2026 на мініледі з локалкою. Яскравий, насичені колори за рахунок квантових точок,з локалкою нормальний контраст. В іграх та фільмах ефект блумінгу не критичний, по відгукам все добре.
Зараз нема в продажу, розібрали. Був по 15 500 грн.
є скарги на шим, та напруженість очей
https://www.reddit.com/r/Monitors/comme ... g_pro_27i/
allekss
Member

Djay
Я вирішив поки посидіти на тому, що є. Десь до виходу penta qd oled за нормальні гроші. Зараз вже хочется OLED, але у кожного такого монітору ще дуже багато питань, яких не повинно бути за ціну, яку за них просять.
odessitmws
Member

allekss
В ожидании лучшего можно и всю жизнь прожить или получить кайф уже сейчас...
По сути выбор между большим ресурсом woled, но с бандингом на сером (фиг его знает что это за сценарии использования когда нужна серая заливка определенной яркости) против лучшей насыщенности, но при фиолетовом оттенке который из владельцев никто не видит в норм освещении + некоторым на глаза больше давит
Единственная проблема это цена чуть больше чем хороший ипс/ва + ограниченный ресурс при использовании в помещении без затемнения.
Самое парадоксальное что следующие сверхяркие /надёжные матрицы могут не сильно изменить ситуацию люди привыкнут что яркости/ресурса хватает и будут его использовать под окнами в итоге все равно будут выгорать через 3-5годика :D
капітошка
Member

allekss: 21.07.2026 18:04 Djay
Я вирішив поки посидіти на тому, що є. Десь до виходу penta qd oled за нормальні гроші. Зараз вже хочется OLED, але у кожного такого монітору ще дуже багато питань, яких не повинно бути за ціну, яку за них просять.
Тут те ж саме. Я спокійно можу пересидіти кілька років на тому що зараз в мене, мене воно влаштовує. Бо якогось Вау ефекту я не чекаю від умовного 27" 2К олед бо контент від цього цікавіше не стане, а я любитель ретро і воно навіть може виглядати гірше на 27" 2К. Також дууже не подобається уся ця рандомна лотерея у бюджетному сегменті. Почекаю поки оледи подешевшають.
walkman3000
Member

капітошка: 22.07.2026 02:40Почекаю поки оледи подешевшають
дешевше ніж 400$ тут не буде за базовий порізаний екран 27"2К
Ответить