Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
капітошка
Member

Повідомлення

Djay: 21.07.2026 10:27 Чи на край Xiaomi G Pro 27Qi 2026 на мініледі з локалкою. Яскравий, насичені колори за рахунок квантових точок,з локалкою нормальний контраст. В іграх та фільмах ефект блумінгу не критичний, по відгукам все добре.
Зараз нема в продажу, розібрали. Був по 15 500 грн.
є скарги на шим, та напруженість очей
https://www.reddit.com/r/Monitors/comme ... g_pro_27i/
allekss
Member

Повідомлення

Djay
Я вирішив поки посидіти на тому, що є. Десь до виходу penta qd oled за нормальні гроші. Зараз вже хочется OLED, але у кожного такого монітору ще дуже багато питань, яких не повинно бути за ціну, яку за них просять.
odessitmws
Member

Повідомлення

allekss
В ожидании лучшего можно и всю жизнь прожить или получить кайф уже сейчас...
По сути выбор между большим ресурсом woled, но с бандингом на сером (фиг его знает что это за сценарии использования когда нужна серая заливка определенной яркости) против лучшей насыщенности, но при фиолетовом оттенке который из владельцев никто не видит в норм освещении + некоторым на глаза больше давит
Единственная проблема это цена чуть больше чем хороший ипс/ва + ограниченный ресурс при использовании в помещении без затемнения.
Самое парадоксальное что следующие сверхяркие /надёжные матрицы могут не сильно изменить ситуацию люди привыкнут что яркости/ресурса хватает и будут его использовать под окнами в итоге все равно будут выгорать через 3-5годика :D
капітошка
Member

Повідомлення

allekss: 21.07.2026 18:04 Djay
Я вирішив поки посидіти на тому, що є. Десь до виходу penta qd oled за нормальні гроші. Зараз вже хочется OLED, але у кожного такого монітору ще дуже багато питань, яких не повинно бути за ціну, яку за них просять.
Тут те ж саме. Я спокійно можу пересидіти кілька років на тому що зараз в мене, мене воно влаштовує. Бо якогось Вау ефекту я не чекаю від умовного 27" 2К олед бо контент від цього цікавіше не стане, а я любитель ретро і воно навіть може виглядати гірше на 27" 2К. Також дууже не подобається уся ця рандомна лотерея у бюджетному сегменті. Почекаю поки оледи подешевшають.
walkman3000
Member

Повідомлення

капітошка: 22.07.2026 02:40Почекаю поки оледи подешевшають
дешевше ніж 400$ тут не буде за базовий порізаний екран 27"2К
FirstTDM
Member

Повідомлення

allekss: 21.07.2026 18:04Я вирішив поки посидіти на тому, що є.
капітошка: 22.07.2026 02:40Я спокійно можу пересидіти кілька років на тому що зараз в мене, мене воно влаштовує.
Да всё правильно и всё логично - можно и пересидеть.

Только вот "ждуны" досиделись до того, что цены на RAM/SSD/HDD взлетели до небес буквально за год, не говоря уже про видяхи...

Имхо, вот прямо сейчас оледы захватывают рынок мониторов и предлагают шикарное качество по вменяемым ценам - буквально через пару лет ситуация изменится и олед мониторы вполне могут подорожать (после захвата большей части рынка)

Ждать или не ждать - каждый решает сам...
walkman3000: 22.07.2026 08:50дешевше ніж 400$ тут не буде за базовий порізаний екран 27"2К
Угу... так и есть и так будет...
NST1983
Member

Повідомлення

Що до шикарності дешевих олед - все дуже спірно :rolleyes:
FirstTDM
Member

Повідомлення

NST1983: 22.07.2026 10:03Що до шикарності дешевих олед - все дуже спірно
Согласен про "дешевые"!

Хотя - а с чем сравнивать? Если посмотреть на бюджетные IPS/VA за условные 15-20К, то оледы за 20-25К намного лучше по всем критериям... это факт... B-)
капітошка
Member

Повідомлення

FirstTDM: 22.07.2026 09:56
allekss: 21.07.2026 18:04Я вирішив поки посидіти на тому, що є.
капітошка: 22.07.2026 02:40Я спокійно можу пересидіти кілька років на тому що зараз в мене, мене воно влаштовує.
Да всё правильно и всё логично - можно и пересидеть.

Только вот "ждуны" досиделись до того, что цены на RAM/SSD/HDD взлетели до небес буквально за год, не говоря уже про видяхи...

Имхо, вот прямо сейчас оледы захватывают рынок мониторов и предлагают шикарное качество по вменяемым ценам - буквально через пару лет ситуация изменится и олед мониторы вполне могут подорожать (после захвата большей части рынка)

Ждать или не ждать - каждый решает сам...
walkman3000: 22.07.2026 08:50дешевше ніж 400$ тут не буде за базовий порізаний екран 27"2К
Угу... так и есть и так будет...
до чого тут RAM/SSD/HDD? монітори це інша категорія. Навіть якщо шось станеться, то нові моделі іпс стають кращими у плані недоліків а ціни не будуть зростати через оледи.
Дивиться, мій пк r5600+3060+32gb коштував приблизно 30к грн, платити 20к за один монітор це... як би психологічно не дуже... навіть якщо купити, то потім як тут деяки роблять, молитися на нього що б з ним нічого не сталося ну це теж якось, ви розумієте. Інструмент повинен бути надійним та дешевим :)
Filabatya
Member

Повідомлення

це антоніми :lol:
Sanьka
можна посилання і відушечка заплаче)
Востаннє редагувалось 22.07.2026 13:32 користувачем Filabatya, всього редагувалось 2 разів.
Sanьka
Member

Повідомлення

allekss: 21.07.2026 18:04до виходу penta qd oled за нормальні гроші.
Вони зараз по ціні приблизно як 3тє, впринципі не думаю що сильно дешевше буде згодом.

Сьогодні по ідеї приїде мій 32" Самс на Пента Тандем, пощупаю що воно таке :rolleyes:
FirstTDM
Member

Повідомлення

капітошка: 22.07.2026 13:08Навіть якщо шось станеться, то нові моделі іпс стають кращими у плані недоліків а ціни не будуть зростати через оледи
Нет. Развитие IPS/VA давно остановилось и лучше, в рамках этих технологий, не станет никак.

По ценам хороших IPS:

Dell UltraSharp U3225QE - 50К
ASUS ProArt Display PA32UCE - 55К
BenQ PD3226G - 60К
капітошка: 22.07.2026 13:08 мій пк r5600+3060+32gb коштував приблизно 30к грн, платити 20к за один монітор це... як би психологічно не дуже...
Имхо, этот ПК стоил 30К лет 5 тому назад и сравнивать с сегодняшними ценами в принципе неправильно...
lordep
Member

Повідомлення

Sanьka: 22.07.2026 13:24
allekss: 21.07.2026 18:04до виходу penta qd oled за нормальні гроші.
Вони зараз по ціні приблизно як 3тє, впринципі не думаю що сильно дешевше буде згодом.

Сьогодні по ідеї приїде мій 32" Самс на Пента Тандем, пощупаю що воно таке :rolleyes:
Чекаємо на розгорнутий огляд з фото ;)
Відповісти