Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Member

FirstTDM
По этому тот кто выбирает, должен сам определиться что ему нужно, какие параметры/характеристики монитора для него важны. А тут уже можно посоветоваться на счет той или иной модели монитора. А не так как сейчас, человек просит 2к ему впаривают 4к. Это не видеокарта или проц. Тут все очень индивидуально.
Dante_Salyeri
Member

Відправлено через 36 секунд:
Striker: 16.04.2026 16:49
Dante_Salyeri: 16.04.2026 16:47Необов'язково, я сидів і відстань була може метр. Абсолютний комфорт.
Може з 1 метра ще не так видно, а зі стандартних 60-70 см все чудово видно.
А може я сліпуватий?)
Melki
Member

Dante_Salyeri: 16.04.2026 16:38великі пікселі в очі не б'ють
Dante_Salyeri: 16.04.2026 14:47Дякую за поради!
бюджет не озвучил
спойлер
https://ek.ua/en/ek-list.php?presets_=1 ... _podbor_=1
Dante_Salyeri
Member

walkman3000: 16.04.2026 19:01 Dante_Salyeri
що по грошам? бо там чєл продає LG 42C3 за 25к :D , а в реквест проситься NEO G7 32"
Та гроші то питання умовне. Можна сказати до 20к.
FirstTDM
Member

spong: 16.04.2026 19:07Тут все очень индивидуально.
Согласен
spong: 16.04.2026 19:07По этому тот кто выбирает, должен сам определиться что ему нужно, какие параметры/характеристики монитора для него важны.
В идеале - да, конечно. Мы как бы по дефолту предполагаем, что речь идет о рабочем инструменте, т.е. режим работа/игры/кино и юзер точно понимает, что ему надо - при этом он походил по офисам/магазинам/знакомым и посмотрел с десяток вариантов размеров/разрешений/матриц...

Но есть же и другие ситуации - как человек может определится - если он не видел в работе новые модели?
Melki
Member

FirstTDM: 16.04.2026 20:36по дефолту предполагаем, что... ...юзер точно понимает, что ему надо
фатальная ошибка
FirstTDM: 16.04.2026 20:36он походил по офисам/магазинам/знакомым и посмотрел с десяток вариантов размеров/разрешений/матриц
даже если так и произошло, скорее всего, юзер понятия не имеет куда смотреть
walkman3000
Member

Dante_Salyeri: 16.04.2026 20:20Можна сказати до 20к.
це буде таке саме як той леново який ви подарували, спочатку спробуйте пограти на ньому, може вам той гхостинг на дешевих VA не сподобається. 32" VA та ще й 2560x1440 це максимум 15000грн
Melki
Member

walkman3000: 16.04.2026 21:42це максимум 15000грн
E-Katalog бегло пробежал, там до 30К
walkman3000
Member

Melki: 16.04.2026 22:34E-Katalog бегло пробежал, там до 30К
у него денег до 20к
Ijachok
Member

Ну що, сходив у Фокстрот і Комфі. Бачив ASUS VG27AQ5A., який ніби дуже подібний до ASUS TUF Gaming VG27AQL5A, до якого я придивляюсь (разом з Gigabyte M27Q2 QD). Сподобався. Водночас, було кілька VA і OLED, один китайський IPS із міні-лед. Попри нові окуляри, як на мене більшість із 27" 2k них виглядають добре, якоїсь суттєвої різниці не бачу. Наголошую, що мій зір - явно не видатний (або видатний в зворотню сторону :gigi: ). Вдивлявся у чорне, біле, на динаміку. Тому можу купити дешевший монітор)

Плюс ще почитав, що до Gigabyte M27Q2 QD) можна підключати один комплект клавіатури з мишою і працювати то з комп'ютера, то з ноутбука. Це звучить цікаво. Тому схиляюсь до Gigabyte M27Q2 QD.

І тоді ще маю практичне питання. Замовляючи в Розетці, краще обрати Оплата під час отримання товару? Щоб умовно, коли знайду битий піксель, точно не було якихось відмов у тому, щоб не брати монітор. Чи в будь-якому разі це точно можна буде зробити?
Плюс бачив, що люди замовляли по кілька моніторів одної моделі, щоб вибрати найвдаліший з них (думаю, мені достатньо, щоб не було битих пікселів), як це можна організувати? Просто замовляти один за одним чи навіть два монітора в одну корзину? Не буде претензій "чому замовляєте два, якщо потрібен один"
walkman3000
Member

Ijachok
буде коміссія при отриманні 95₴. з підпискою smart при додаванні другого мона теж, один безкоштовно. скоріш за все треба робити окремі замовлення. краще спитайте https://t.me/Rozetka_helpBot чи можна відмовитись від товарів у чеку якщо замовляти разом. в епіцентрі у березні так робив
спойлер
Изображение
Изображение
Изображение
Ramiras
Member

Ijachok: 17.04.2026 18:19 Ну що, сходив у Фокстрот і Комфі. Бачив ASUS VG27AQ5A., який ніби дуже подібний до ASUS TUF Gaming VG27AQL5A, до якого я придивляюсь (разом з Gigabyte M27Q2 QD). Сподобався. Водночас, було кілька VA і OLED, один китайський IPS із міні-лед. Попри нові окуляри, як на мене більшість із 27" 2k них виглядають добре, якоїсь суттєвої різниці не бачу. Наголошую, що мій зір - явно не видатний (або видатний в зворотню сторону :gigi: ). Вдивлявся у чорне, біле, на динаміку. Тому можу купити дешевший монітор)

Плюс ще почитав, що до Gigabyte M27Q2 QD) можна підключати один комплект клавіатури з мишою і працювати то з комп'ютера, то з ноутбука. Це звучить цікаво. Тому схиляюсь до Gigabyte M27Q2 QD.

І тоді ще маю практичне питання. Замовляючи в Розетці, краще обрати Оплата під час отримання товару? Щоб умовно, коли знайду битий піксель, точно не було якихось відмов у тому, щоб не брати монітор. Чи в будь-якому разі це точно можна буде зробити?
Плюс бачив, що люди замовляли по кілька моніторів одної моделі, щоб вибрати найвдаліший з них (думаю, мені достатньо, щоб не було битих пікселів), як це можна організувати? Просто замовляти один за одним чи навіть два монітора в одну корзину? Не буде претензій "чому замовляєте два, якщо потрібен один"
Спасибо,но я нашел что,на Монітор 27" Gigabyte M27Q2 нет встроенных динамиков,для меня это минус большой.Наверное таки придеться другой выбирать.
Striker
Member

Ijachok: 17.04.2026 18:19як на мене більшість із 27" 2k них виглядають добре, якоїсь суттєвої різниці не бачу
Що, навіть на IPS нормальний чорний? :rolleyes: І навіть супер-пупер кольори на OLED не роздивилися? :shuffle:
Ijachok: 17.04.2026 18:19І тоді ще маю практичне питання. Замовляючи в Розетці, краще обрати Оплата під час отримання товару? Щоб умовно, коли знайду битий піксель, точно не було якихось відмов у тому, щоб не брати монітор. Чи в будь-якому разі це точно можна буде зробити?
Звичайно, краще оплатити на місці після перевірки. Не треба замовляти по 2 монітори, одного вистачить. Раптом цей екземпляр буде не ідеальний, то тоді вже другий замовити. Ще на рахунок засвітів - ви їх в точці видачі/магазині не побачите взагалі, тільки вже вдома при домашньому освітленні, якщо вони є. В магазині можна побачити чи дуже сильний Glow-ефект.
FirstTDM
Member

Ijachok: 17.04.2026 18:19Замовляючи в Розетці, краще обрати Оплата під час отримання товару?
Да. Именно так - не отдавать деньги до проверки монитора.
Ijachok: 17.04.2026 18:19Просто замовляти один за одним
Да. Спокойно указать на битый пиксель (если есть) и подтвердить сразу же следующий заказ аналогичного монитора.
Cirax
Member

FirstTDM: 17.04.2026 21:12

Да. Спокойно указать на битый пиксель (если есть) и подтвердить сразу же следующий заказ аналогичного монитора.

Как повезёт.
У меня один пиксель завис через неделю.
Теперь красный светит на светлом фоне.
Ektalion
Member

Cirax: 17.04.2026 21:17 У меня один пиксель завис через неделю.
Дуже рідкісне явище, зазвичай биті пікселі зразу з коробки.
Melki
Member

Ramiras: 17.04.2026 20:40нет встроенных динамиков,для меня это минус большой
спойлер
https://www.aliexpress.com/item/1005006 ... in_prod%3A
качество звука будет примерно одинаковое
Cirax
Member

Ektalion: 17.04.2026 22:30
Cirax: 17.04.2026 21:17 У меня один пиксель завис через неделю.
Та ладно.
Практически на всех мониторах во время эксплуатации выскакивают битые пиксели.
Где раньше, где позже.

Плохо что не яркий выскочил, была бы 100% замена монитора :) .
FirstTDM
Member

Cirax: 18.04.2026 10:00Практически на всех мониторах во время эксплуатации выскакивают битые пиксели.
Где раньше, где позже.
Ой... не надо такое писать и пугать юзеров... если не брать самый низ рынка (бюджетные модели + всякая китайщина с алика), то без битых пикселей (после проверки при покупке) продолжают работать 95-98% мониторов в течении 5-7 лет и более...
shnok
Member

Cirax: 18.04.2026 10:00
Ektalion: 17.04.2026 22:30

Та ладно.
Практически на всех мониторах во время эксплуатации выскакивают битые пиксели.
Где раньше, где позже.

Плохо что не яркий выскочил, была бы 100% замена монитора :) .
Яка маячня
Ответить