Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
walkman3000
Member

Повідомлення

st17: 15.04.2026 13:16вирвати мої ж слова
руйнівник міфів, оледи горять ще за амоледів, сам порахуєш скільки це років. сніжинка образилася що його оледік критикують. ти думаєш що ти один такий тут власник олед? :laugh: ось так виглядає сектант
st17: 15.04.2026 13:16Оце і є рівень хейтерства оледів, говорити нема про що
поки що у нас монолог про то як ти порвався на загальновизнану проблему
Ijachok
Member

Повідомлення

walkman3000: 15.04.2026 12:16 Ijachok
stop the FOMO :D там знижки в розетці, замовляйте ту гігу та асус, додайте шось типу мсіни з QD та мінілед на VA та тестуйте
https://hard.rozetka.com.ua/ua/aoc-q27g ... 433689659/
https://hard.rozetka.com.ua/ua/msi-mag- ... 422528760/
Ну я ж просто побачив, те, що процитував, а оскільки там було про високогерцовість, яку не шукаю, то зрозумів, що є якісь інші хороші варіанти, на які теж можна подивитись. Плюс а коли ж копатися в різних варіантах, як не перед покупкою? І дякую за додаткові варіанти)
Dante_Salyeri
Member

Повідомлення

Вітаю шановне панство!
Хочу оновити свій старенький 27 full hd монітор на більш сучасний. Цей монітор підключений до ігрового ноута і використовується\буде використовуватися в основному для ігор. Придивляюся до діагоналі 32 дюйми, в роздільній здатності quad hd. Яскравість не менше 350 кд/м² і бажано з вигнутим екраном. Ну і звісно бажано усілякі сучасні плюшкі для збереження зору, покращення зображення і таке інше.
Бо 27 вже здається трохи замалим. А дружині подарував 32 зі схожими характеристиками, а конкретно Lenovo Legion R32qc-30 то прям розміри сподобалися!
Дякую за поради!
st17
Member

Повідомлення

Dante_Salyeri: 16.04.2026 14:47 Вітаю шановне панство!
Хочу оновити свій старенький 27 full hd монітор на більш сучасний. Цей монітор підключений до ігрового ноута і використовується\буде використовуватися в основному для ігор. Придивляюся до діагоналі 32 дюйми, в роздільній здатності quad hd. Яскравість не менше 350 кд/м² і бажано з вигнутим екраном. Ну і звісно бажано усілякі сучасні плюшкі для збереження зору, покращення зображення і таке інше.
Бо 27 вже здається трохи замалим. А дружині подарував 32 зі схожими характеристиками, а конкретно Lenovo Legion R32qc-30 то прям розміри сподобалися!
Дякую за поради!
Схоже, що ви звикли до великого пікселя, але перехід на більший ppi дуже помітний. Зверніть увагу, що у 32" 2к також досить помітний піксель, тому на 32" 4к відчутно краще. При тому навіть 2к картинка на 4к екрані все одно виглядає чіткіше: лінк. Якщо бюджет дозволяє краще дивитись на 4к монітори.
Filabatya
Member

Повідомлення

st17
А як та ігрова бідося з 8 гігами ноутовська буде 4к тянути :laugh:
92ррі в 32 2к після 27 фулл хд буде норм :up:
Striker
Member

Повідомлення

Filabatya: 16.04.2026 16:0592ррі в 32 2к після 27 фулл хд буде норм
Якщо сидіти в 1.5 м від монітору.
Filabatya
Member

Повідомлення

Striker
В вас був такий монітор? Ніхто не сидить 1.5м від монітору, якщо це не 42 або телевізор :laugh:
odessitmws
Ви просто всі розбалувані, а після 27 фулл хд 82 ррі і 92 буде норм :-/ між 32 2к і 32 4к 50% збільшення ррі :eek: і пипка ноуту :laugh:
Востаннє редагувалось 16.04.2026 16:32 користувачем Filabatya, всього редагувалось 4 разів.
odessitmws
Member

Повідомлення

профит от 4к прекрасно видно даже на 27" поэтому 2к на 32 это как ламба с двигателем от фиата выглядит дорого, а на практике такое себе
Dante_Salyeri
Member

Повідомлення

st17
Дякую, але мені великі пікселі в очі не б'ють. ppi 32 quad hd трохи більший ніж ppi на 27 full hd. Тим паче що габарити монітора дозволяє його трохи відсунути. А от 4к для геймінгу це вже важче і більше навантаження на мобільну відеокарту ноутбука. Тому особисто для мене 2к це комфортний вибір.
Востаннє редагувалось 16.04.2026 16:43 користувачем Dante_Salyeri, всього редагувалось 1 раз.
Striker
Member

Повідомлення

Filabatya: 16.04.2026 16:23В вас був такий монітор? Ніхто не сидить 1.5м від монітору, якщо це не 42 або телевізор
Щоб не вилазили очі від такого PPI, то краще в 1.5 метрах сидіти. На 2k 32" такий же PPI, як і на Full HD 24", на який я більше не зміг дивитися без сліз після 2к 27".
Dante_Salyeri
Member

Повідомлення

odessitmws
Абсолютно згоден. Єдине що, на привеликий жаль, в таких параметрах вибір тільки в va матрицях. А оледи тільки або 27 дюймів або 4к(

Відправлено через 1 хвилину 16 секунд:
Striker
Необов'язково, я сидів і відстань була може метр. Абсолютний комфорт.

Відправлено через 1 хвилину 13 секунд:
odessitmws
А мені в нетреба щоб виглядало дорого. Я беру авто не для понту а для зручності. Так само і монітор, підбираю той що зручніший під мох параметри.

Відправлено через 4 хвилини 5 секунд:
Striker
До цього користувався екраном ноута з діагоналлю 16 і роздільною здатністю 2к, пересів за 32 2к, не сказав би що аж так погано. Зато все більше і зручніше. Знову ж таки, я з лупою екранине розглядаю.
Striker
Member

Повідомлення

Dante_Salyeri: 16.04.2026 16:47Необов'язково, я сидів і відстань була може метр. Абсолютний комфорт.
Може з 1 метра ще не так видно, а зі стандартних 60-70 см все чудово видно.
spong
Member

Повідомлення

Ох уж эти свидетели низкого ppi :laugh: , завидую я вашему зрению. У меня был 32 2к абсолютно комфортно, сейчас 32 4к, разницы именно в разрешении особой не заметил
odessitmws
Member

Повідомлення

spong: 16.04.2026 16:51завидую я вашему зрению. У меня был 32 2к абсолютно комфортно, сейчас 32 4к
не знаю вроде зрение чуток просело, но при этом пиксели на 4к 32все равно бросаются в глаза, особено кривые линии
Dante_Salyeri: 16.04.2026 16:47Абсолютно згоден. Єдине що, на привеликий жаль, в таких параметрах вибір тільки в va матрицях
ва тоже отличные матрицы с глубоким черным цветом и все там нормально играется, никто не запрещает же юзать апскейлеры или просто 2к разрешение на 4к (благо маштабирование норм прикрутили) и да монитор не только для игр, все остальное отлично зайдет + 4к монитор дольше будет актуальным и нужным
Striker
Member

Повідомлення

spong: 16.04.2026 16:51разницы именно в разрешении особой не заметил
Це нормально, я он майже не бачу різницю в чорному між OLED і IPS. У кожного свої причуди. :dontknow:
FirstTDM
Member

Повідомлення

spong: 16.04.2026 16:51 У меня был 32 2к абсолютно комфортно, сейчас 32 4к, разницы именно в разрешении особой не заметил
Striker: 16.04.2026 17:05я он майже не бачу різницю в чорному між OLED і IPS.
Dante_Salyeri: 16.04.2026 16:47екраном ноута з діагоналлю 16 і роздільною здатністю 2к, пересів за 32 2к
Ну да... вот так мы и общаемся и советуем друг другу модели мониторов... а тут "не видна" разница между 2К и 4К, между OLED и IPS, 16" vs 32"... я по доброму - это всё нормально... и у каждого своё зрение и вкусы... и ничего с этим поделать нельзя... :)
Filabatya
Member

Повідомлення

Тут використання важливе! Ті хто за ррі топлять, багато сидять з текстами, кодять чи в вордах екселях. Ті кому 32 2к норм, в основному, ютуб дивляться і грають на пк. Освітлення може впливати, вбиваючи всю красу гляньцю і нівелюючи весь бруд(зернистість) матової плівки, даючи їй повністю робити свою роботу.
А ті хто не бачить різниці між чорним на ВА і АйПіЕс, а тим більше, Олед, тут вже пороблено :lol:
Striker
Member

Повідомлення

Filabatya: 16.04.2026 17:24А ті хто не бачить різниці між чорним на ВА і АйПіЕс, а тим більше, Олед, тут вже пороблено
:banan: :banan: :banan: :banan: :banan:
Ektalion
Member

Повідомлення

Striker: 16.04.2026 17:05 Це нормально, я он майже не бачу різницю в чорному між OLED і IPS. У кожного свої причуди. :dontknow:
Як її можна майже не бачити, особливо якщо підсвітка кутова в того ІПС-а. Воно ж зовсім сіре стає :-/
walkman3000
Member

Повідомлення

Dante_Salyeri
що по грошам? бо там чєл продає LG 42C3 за 25к :D , а в реквест проситься NEO G7 32"
Відповісти