Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Hotspur
Member

Повідомлення

Denon480: 23.01.2026 15:20что бы холодильник не стоял по 4 часа без электричества
по 4 доби :rotate: поправив
Denon480
Junior

Повідомлення

У кого как
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

120 кг из ЕС - 100 евро. Такого нигде нет и вряд ли появится. Nkon смогли. Перекупы теперь всё под ноль вычистят :apes:
На видео также про брокеров из НП, кто хотел послушать.
EvgeniyK86
Member

Повідомлення

acm_fan: 23.01.2026 15:09
EvgeniyK86: 23.01.2026 07:24А поки що світло вмикають три рази по 2 години
Ок, Илон, тогда зачем 100 А*ч батарея на всю котлету, когда денег не хватает? :-/ Ничего не понятно, но очень интересно (с). Зарядной станции бы хватило за глаза.
Хотів узяти 50Аг але їх немає дешевше 9500, і тут попався 100Аг за 11к. То що треба було робити.
Станцію я не захотів брати бо надивився що вони горять а ремонт дорогий + оновити акумулятор там нереально. дбж як на мене дає більше можливостей по оновленню акумулятора, а ремонт самого дбж буде простішим.
Якби ви дали якусь конкретну пораду з посиланнями що краще за ці гроші я б подивився. А так тільки критика що все не то. Не розумію сенсу цього.
Поки що із реального радили це кулон, але він не підтримує залізофосфат (або довго чекати спецверсію). Або комплект інвертор + зарядне без конкретних посилань і це небезпечна система яка потребує постійного нагляду.
Зупиняюсь на ДБЖ оскільки він дозволить налаштувати все як треба і забути. В чому ДБЖ поганий так і не сказали, окрім ціни. Але ж нічого кращого за цю ціну не знайти. Саме зараз, а не пів року тому чи десь в Китаї з очікуванням 2 тижні.
Hotspur
Member

Повідомлення

acm_fan: 23.01.2026 15:39120 кг из ЕС - 100 евро. Такого нигде нет и вряд ли появится. Nkon смогли. Перекупы теперь всё под ноль вычистят
78 000 грн+інвертор+установка. для бояр
Dubass
Member

Повідомлення

Hotspur: 23.01.2026 16:45
acm_fan: 23.01.2026 15:39120 кг из ЕС - 100 евро. Такого нигде нет и вряд ли появится. Nkon смогли. Перекупы теперь всё под ноль вычистят
78 000 грн+інвертор+установка. для бояр
Ну так кращого по ціні зараз нема, сьогодні знайомий взяв Аккум deya на 16 кВт за 2700 $, і це на опті.... :insane:
Timedemo
Member

Повідомлення

Геральт: 21.01.2026 14:45 Графіки ніби нормалізувались (тьху-тьху) і в мене руки чешуться щось трохи покрутити в BMS. Питання, яка напругу "зберігання" (вона ж float) лишати на ліфері 12в-му? До того стояла 13,6 (3,4 на комірку), але був потрібний макс. запас. Зараз можна трохи розслабитись. Інтернети пишуть по різному. Є ідея скинути до 13,2 (3,3 на комірку).
краще не ставити флоат взагалі, посадити до 50-60 відсотків і тримать.

Відправлено через 1 хвилину 6 секунд:
murzik: 22.01.2026 08:14
чому акумулятори DEYE відносно не дорогі?
40 тисяч за 5квт*г це норм ціна тим паче зараз
а от інвертори у них дорогі.. і трьохфазні
є аналог деї 6квт у когось ? за 800 баксів? сумніваюсь.
Геральт
Member

Повідомлення

Timedemo: 23.01.2026 18:52 краще не ставити флоат взагалі, посадити до 50-60 відсотків і тримать.
На разі 13,2V на BMS відсічку поставив. Зовсім без Float не вийде, бо УПС не відключає напругу.
Timedemo
Member

Повідомлення

Геральт: 23.01.2026 19:02
Timedemo: 23.01.2026 18:52 краще не ставити флоат взагалі, посадити до 50-60 відсотків і тримать.
На разі 13,2V на BMS відсічку поставив. Зовсім без Float не вийде, бо УПС не відключає напругу.
тоді норм і так.

Відправлено через 37 хвилин 59 секунд:
Dubass: 22.01.2026 15:41 Приїхав нарешті Anenji 5 kv48v(може зміню на Anenji 6.2kv48v) , тепер шукаю аккум на 48v від 100 ah, що краще взяти?Весною напевно буду ставити панелі, якщо так і далі буде зі світлом...
класні дайнес 5.0С та дейе про С. дайнеси інколи можна купити по 770-800 баксів.
Hotspur
Member

Повідомлення

Dubass: 23.01.2026 17:12Ну так кращого по ціні зараз нема, сьогодні знайомий взяв Аккум deya на 16 кВт за 2700 $, і це на опті....
мені б було цікаво 12V. корпус гарний (с) 2 запобіжника. все на шинах. текстоліт. вогнегасник
murzik
Member

Повідомлення

EvgeniyK86
чому не хочете сонячний інвертор? на олх повно пропозицій, must, axioma.
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

EvgeniyK86: 23.01.2026 16:27Якби ви дали якусь конкретну пораду з посиланнями що краще за ці гроші я б подивився. А так тільки критика що все не то. Не розумію сенсу цього.
Я не могу что-то советовать, не понимая модели использования, целей/хотелок и прочего.
Удалось понять, что быстрый заряд не нужен, а коробка всё в одном - нужно. Про шум понятно мало, но тишина это точно про доп. деньги.
BBGI-1012Pro https://lumir.com.ua/odnofazniy-inverto ... i-1012pro/ 20 А заряда, 800 китайских Вт.
BBGI-1512Pro https://lumir.com.ua/gibridniy-odnofazn ... i-1512pro/ 30 А заряда, 1200 таких же Вт.
5500 / 6000 грн. Повеселее, чем 8к грн, с тем же смыслом. Поиск за 5 мин. Вопрос лишь в наличии, вариаций таких ус-в тонны.
225 баксов (без купонов) это уровень Anenji 2000 W 12 V 80 А, вот и обзор подоспел, пока пост писал:

Кроме 80 А он ещё и в солнце умеет :rolleyes:
Те что были в ЕС - раскупили ещё в декабре (доставка 10 дней). С купонами - как раз под Ваш прицел (получилось бы), это для понимания безумия прайса и моих недоумений по выбору. Но как уже было не раз сказано, сейчас про это говорить смысла ноль.
EvgeniyK86
Member

Повідомлення

murzik
Я не хочу з олкс, бо як його перевіряти невідомо. Та і що дасть інвертор якщо панелей у мене нема, я не розумію. Та ще й за непотрібний мені функціонал треба буде добре переплатити.

Відправлено через 1 хвилину 47 секунд:
acm_fan
Оце вже поради по ділу, дякую пішов дивитись
Я не знаю чого, але не натрапляв на ці варіанти під час пошуку, от що значить коли в темі то легко знаходиш те що треба за 5хв. Я ж не в темі, тому і питав тут порад.
OverPow
Member

Повідомлення

Denon480: 23.01.2026 15:20
acm_fan: 23.01.2026 15:09Вы же понимаете, что она раньше марта не приедет? Просто фиксирую.
Конечно понимаю, я её как раз на весну-лето беру что бы холодильник не стоял по 4 часа без электричества.
Если вы в Киеве, есть абсолютно новая Deye SE-G5.1 Pro-B за 33к
Тупо лишняя
murzik
Member

Повідомлення

EvgeniyK86: 23.01.2026 21:05Та і що дасть інвертор якщо панелей у мене нема
так його можна використовувати БЕЗ панелей. Головне що він працює як ДБЖ в онлайн режимі і дає моживість налаштувати все що вам треба.
існують POWERInvertor, де лише інвертор+зарядка в одному приладі і зовнішній акум. але їх все важче щнайти. тому простіше взяти найпоширинешній варіант - сонячний гибридний інвертор. підключати панелі не обов'язково.

для котла важливо ще врахувати "сквозний нуль" і чисту синусоїду (у сонячних інверторах зазвичай це все є)
EvgeniyK86
Member

Повідомлення

murzik
Так чим інвертор краще за дбж? Як для мене то він дорожче, має більше розумної начинки, процесор який може відригнути, а в роботі те саме.
murzik
Member

Повідомлення

EvgeniyK86: 23.01.2026 22:28чим інвертор краще за дбж
я вже заплутався. що ви маєте на увіза під інвертором? під дбж?
у вас є акумулятор lifepo4 12В 100А*г
ви шукаєте варіанти, як на основі нього заживити котел+насоси? і хочете щоб це було в автоматичному режимі? щоб воно само заряджалось при появі мережвої напруги, щоб поставив і забув?
EvgeniyK86
Member

Повідомлення

murzik: 24.01.2026 07:30
EvgeniyK86: 23.01.2026 22:28чим інвертор краще за дбж
я вже заплутався. що ви маєте на увіза під інвертором? під дбж?
у вас є акумулятор lifepo4 12В 100А*г
ви шукаєте варіанти, як на основі нього заживити котел+насоси? і хочете щоб це було в автоматичному режимі? щоб воно само заряджалось при появі мережвої напруги, щоб поставив і забув?
Все так тільки живити буду тільки насоси, котел у мене без електрики працює.
Я шукав бюджетний варіант щоб насоси живити, і просто не розумію навіщо мені переплачувати за сонячний інвертор та ще й брати його з олкс.
ДБЖ - коробка що заряджає акумулятор коли є напруга, та бере з акумулятора енергію коли напруга в розетці пропадає. Інвертором в нашій розмові я називаю сонячний інвертор який окрім акумулятора може брати енергію іще з сонячних панелей.
Є іще інвертори без функцій зарядки (автоінвертори) які лише з 12 роблять 220. цей варіант я не розглядав і не обговорював.
murzik
Member

Повідомлення

Hotspur
твій вихід :D

якщо вам не вистачає 2к на сонячний інвертор, який задовольняє вашому ТЗ, то може скинемось товаришу? :laugh:

чому з олх? бо бариги замовляють з аліексрес і продають, те саме що і в магазинах але дешевше

ого що я знайшов
https://enko.com.ua/shop/ustroystva-pit ... p20-0312v/
інструкція
https://deps.ua/downloads/Documentation ... P20_UA.pdf
1985god
Member

Повідомлення

EvgeniyK86
EvgeniyK86: 23.01.2026 16:27
acm_fan: 23.01.2026 15:09
Ок, Илон, тогда зачем 100 А*ч батарея на всю котлету, когда денег не хватает? :-/ Ничего не понятно, но очень интересно (с). Зарядной станции бы хватило за глаза.
Хотів узяти 50Аг але їх немає дешевше 9500, і тут попався 100Аг за 11к. То що треба було робити.
Станцію я не захотів брати бо надивився що вони горять а ремонт дорогий + оновити акумулятор там нереально. дбж як на мене дає більше можливостей по оновленню акумулятора, а ремонт самого дбж буде простішим.
Якби ви дали якусь конкретну пораду з посиланнями що краще за ці гроші я б подивився. А так тільки критика що все не то. Не розумію сенсу цього.
Поки що із реального радили це кулон, але він не підтримує залізофосфат (або довго чекати спецверсію). Або комплект інвертор + зарядне без конкретних посилань і це небезпечна система яка потребує постійного нагляду.
Зупиняюсь на ДБЖ оскільки він дозволить налаштувати все як треба і забути. В чому ДБЖ поганий так і не сказали, окрім ціни. Але ж нічого кращого за цю ціну не знайти. Саме зараз, а не пів року тому чи десь в Китаї з очікуванням 2 тижні.
Не бачу нічого поганого в олх, дехто з цієї теми теж продає на олх. І видно якщо в людини 10-ок акумуляторів та інверторів в оголошеннях на вибір з фотографіями, аккаунт з історією то чому не купити щось.
Можете тут на конференції теж інколи щось продають в барахолці.
Варіант : нормальна спеціалізована зарядка з ebay amazon та пофіг хоч з redodo de чи десятка компанії клонів/близнюків / аналогів які тут по 100 раз в темі оговорювались dc house li time power queen + така ж батарея + такий же інвертор = не треба нічого слідкувати , ну можна ще додати пару автоматів томз чи чінт за 800 грн і буде все норм .
Не існує дбж під літій залізофосфат , ринок не випускав таких і за два роки не придумав ще таких не спроектував немає в мас маркеті такого всі оці кулони це або переробки свинцю або штучні рішення.
Далі китай інвертори , вле вони всі з сонцем , сонце в нагрузку, віктрон без сонця - найкраще рішення без сонця все в одному
Victron Multiplus II GX 48V - 3000VA - 35A. https://www.nkon.nl/victron-energy-pmp4 ... 32-gx.html Є й дешевше якщо прям доообре пошукати. Викружити щось можна якесь одоробло типу :
Відповісти