Новини
Останні статті і огляди
Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)
-
EvgeniyK86
Member
Z440_User
У мене є генератор для будинку, а грошей на серйозну систему нема і не буде вже. Тому акумулятор тільки для критичних систем як опалення та інтернет. І раз в день генератор на годину щоб усе зарядити, прокачати воду і т.д.
48 В система стартує з 1000 доларів десь? І мабуть не окупиться ніколи в моїх умовах.
У мене є генератор для будинку, а грошей на серйозну систему нема і не буде вже. Тому акумулятор тільки для критичних систем як опалення та інтернет. І раз в день генератор на годину щоб усе зарядити, прокачати воду і т.д.
48 В система стартує з 1000 доларів десь? І мабуть не окупиться ніколи в моїх умовах.
-
_VlaD_
Member
То все балабольство.Hotspur: ↑ 22.01.2026 20:51 кліматична а є календарна
Пам'ятаю як 8 березня у Миколаїві було -10 вранці. Точно запам'ятав, бо добряче змерз доки мамі квіти на базарі купував та захворів бронхітом.
Також пам'ятаю як в Одесі 1-го січня було +12. Мухи літали, травка зеленіла та люди шашлики жарили.
Лютий може бути холоднішим за січень. Тут залежить від того куди потоки холодного повітря підуть.
https://dumskaya.net/news/V-Odesse-zame ... g)-011112/
-
dimus8210
Member
Робимо ставки що наступить ранішеHotspur: ↑ 22.01.2026 20:51люди ідіоти. треба знати власне споживання а не розказувати казкиZ440_User: ↑ 22.01.2026 20:35Я теж якось людині розказував що немає сенсу від 12В і треба дивитися на 48В системи.
Відправлено через 39 секунд:кліматична а є календарнаmurzik: ↑ 22.01.2026 20:40дивно, а по календарю 5.5 тижні
-
Z440_User
Member
EvgeniyK86 так, але:
Комплект з Кулона на 1кВт + самозбір 280А*г (по ціні грудня 2025) = 30-32тис.грн.
Він тихий, він класний, вивозить повне навантаження+ максимальний заряд в межах 140-280В, шайтан-коробка включив та поїхав світ-за-очі на невизначений термін...
АЛЕ:
- скоро вимкнення, перемкнув будинок на ДБЖ, все працює як і було, навантаження показує 97-100%. Голос з кухні "ой, мені треба блендер увімкнути" - ок, вимикаємо щось, щоб звільнити місце в його кВт.
При роботі від АКБ у мене до нього питань немає, везе що віз і не кашляє. Тільки воно мені не треба щоб отримати пустий АКБ через 3 години, коли попереду ще 5 годин темряви і не факт що включать. Тому на АКБ можна обійтися без електричного підігріву підлоги (при робочому котлі опалення та грубки за настроєм), без працюючого файлозвалища-торентокачалки-роздавалки, та з трохи зниженими тиском води в крані. Все інше як працювало, так і працює. Тож на АКБ маю споживання не більше 350Вт, найчастіше в БМС бачу цифру 200-230Вт.
Комплект з Кулона на 1кВт + самозбір 280А*г (по ціні грудня 2025) = 30-32тис.грн.
Він тихий, він класний, вивозить повне навантаження+ максимальний заряд в межах 140-280В, шайтан-коробка включив та поїхав світ-за-очі на невизначений термін...
АЛЕ:
- скоро вимкнення, перемкнув будинок на ДБЖ, все працює як і було, навантаження показує 97-100%. Голос з кухні "ой, мені треба блендер увімкнути" - ок, вимикаємо щось, щоб звільнити місце в його кВт.
При роботі від АКБ у мене до нього питань немає, везе що віз і не кашляє. Тільки воно мені не треба щоб отримати пустий АКБ через 3 години, коли попереду ще 5 годин темряви і не факт що включать. Тому на АКБ можна обійтися без електричного підігріву підлоги (при робочому котлі опалення та грубки за настроєм), без працюючого файлозвалища-торентокачалки-роздавалки, та з трохи зниженими тиском води в крані. Все інше як працювало, так і працює. Тож на АКБ маю споживання не більше 350Вт, найчастіше в БМС бачу цифру 200-230Вт.
-
Hotspur
Member
з цим будуть проблемиZ440_User: ↑ 22.01.2026 22:33самозбір 280А*г (по ціні грудня 2025)
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Верно. У всех разные сценарии, прямо упирающиеся в бюджеты (+ хотелки).Z440_User: ↑ 22.01.2026 22:33Тому на АКБ можна обійтися без (...)
Нет никаких универсальных советов. Особенно тешат паны, у которых пять стадий принятия до Deye, а Вы расскажите про Deye тем, кто В от Вт не отличает. Часто у них даже деньги есть, но не работает голова, прямо совсем. Намекает на покупку ЗС.
Бюджет ограничен, нужно на вчера и чтобы хорошоEvgeniyK86: ↑ 22.01.2026 21:17Навіть не розглядав таке, це взагалі поза бюджетом
А потом он проснулся (с) Извините.
Раньше где были?
Хотя многие до сих пор живут в параллельной реальности и думают что завтра всё будет ОК, нужно просто потерпеть (с)
Так бывает.EvgeniyK86: ↑ 22.01.2026 21:02Зараз коштів не вистачає.
Но Вы хотите закопать их в оверпрайс коробку со смешными характеристиками.
При этом купили зачем-то лифер за 11к грн, чтобы... просто котёл запитать? Я пас с советами, потому что потерялся в логике.
Разве что (с) иметь запас на сутки или больше, но а дальше? Заряжать потом 100 А*ч чем и как (а точнее как долго)?
UPD
О, я как-то пропустил сразу. И как Вы за час времени зарядите высаженный в ноль 100 А*ч?EvgeniyK86: ↑ 22.01.2026 21:58І раз в день генератор на годину щоб усе зарядити
-
Smok
Member
може кому треба, гарна ціна, але 110 вольт і незрозуміло як заряджати
EcoFlow RIVER 2 Max 1000W Portable Power Station Off-Grid Generator
$143.99 with coupon code - https://www.ebay.com/itm/366119095697
EcoFlow RIVER 2 Max 1000W Portable Power Station Off-Grid Generator
$143.99 with coupon code - https://www.ebay.com/itm/366119095697
-
Filabatya
Member
Повна хрінь 
-
EvgeniyK86
Member
Генератор, дбж для роутера, повербанк купив раніше, але на все одразу немає фінансів, у зв'язку з війною. До цієї зими взагалі якоссь обходило нас, вимикали на пару годин світло раз в день.
То в планах в мене швидка зарядка. А поки що світло вмикають три рази по 2 години, то заряджатиметься від ДБЖ. Споживання не велике тому по моїм розрахункам все працюватиме.acm_fan: ↑ 23.01.2026 00:09О, я как-то пропустил сразу. И как Вы за час времени зарядите высаженный в ноль 100 А*ч?EvgeniyK86: ↑ 22.01.2026 21:58І раз в день генератор на годину щоб усе зарядити![]()
-
murzik
Member
о, у мене теж Power QueenEvgeniyK86: ↑ 22.01.2026 21:39 Z440_User
Ось такий я купив, тільки мені він в 11000 обійшовся, пише від 12В наче
https://www.motoblok.biz/ua/catalog/150 ... -100a.html
а можна одночасно заряджати і від сонячного інвертора і від зовнішньої зарядки?EvgeniyK86: ↑ 23.01.2026 07:24То в планах в мене швидка зарядка.
Востаннє редагувалось 23.01.2026 08:24 користувачем murzik, всього редагувалось 1 раз.
-
EvgeniyK86
Member
murzik
Цікаво скільки він тоді коштував?
Цікаво скільки він тоді коштував?
-
murzik
Member
EvgeniyK86
у мене 24В 100 А*г з доставкою новою поштою 30500
зараз за ці гроші можна в 2 рази потужніше
і сонячний інвертор MUST 11 тисяч
повна зарядка за 3-3.5 години (30А зарядка від сонячного нажаль)
у мене 24В 100 А*г з доставкою новою поштою 30500
і сонячний інвертор MUST 11 тисяч
повна зарядка за 3-3.5 години (30А зарядка від сонячного нажаль)
-
EvgeniyK86
Member
murzik
То ціни зменшились?
Виходить добре що я в 23 обрав генератор, а не акумулятори. Бо зараз генератор той що я брав за 16 коштує 24.
То ціни зменшились?
Виходить добре що я в 23 обрав генератор, а не акумулятори. Бо зараз генератор той що я брав за 16 коштує 24.
-
Denon480
Junior
Всем привет, подскажите по опыту покупки с nkon и с доставкой новой почты, где то читал что НП может требовать пошлину на посылку это так?
Брать буду эту батарею https://www.nkon.nl/ru/nkon-ess-pro-51- ... terij.html и она вроде попадает под беспошлинную доставку, как действовать в случае если НП будет требовать дополнительные деньги?
Брать буду эту батарею https://www.nkon.nl/ru/nkon-ess-pro-51- ... terij.html и она вроде попадает под беспошлинную доставку, как действовать в случае если НП будет требовать дополнительные деньги?
-
PROGRAMMATOR
Member
Може запросити документи. Грощі - ні.
-
Kypatop01
Member
Denon480
Если так боишься НП - вези мистом.
Хотя никакой разницы, по сути, нет(нп даже быстрее будет немного)
Если так боишься НП - вези мистом.
Хотя никакой разницы, по сути, нет(нп даже быстрее будет немного)
-
Denon480
Junior
PROGRAMMATOR
Спасибо, значит ничего платить дополнительно не требуется, это хорошо.
Kypatop01
Там вроде выбор только НП и всё.
Спасибо, значит ничего платить дополнительно не требуется, это хорошо.
Kypatop01
Там вроде выбор только НП и всё.
-
Hotspur
Member
пан просто новини не читав з осені 2022EvgeniyK86: ↑ 23.01.2026 07:24Генератор, дбж для роутера, повербанк купив раніше, але на все одразу немає фінансів, у зв'язку з війною. До цієї зими взагалі якоссь обходило нас, вимикали на пару годин світло раз в день.
Відправлено через 55 секунд:
НП я не вожу бо вони придурошні і дорогіDenon480: ↑ 23.01.2026 08:58Всем привет, подскажите по опыту покупки с nkon и с доставкой новой почты, где то читал что НП может требовать пошлину на посылку это так?
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Ок, Илон, тогда зачем 100 А*ч батарея на всю котлету, когда денег не хватает?EvgeniyK86: ↑ 23.01.2026 07:24А поки що світло вмикають три рази по 2 години
Глобально на лиферы? За три года? Очень сильно. Фактически до трамповских пошлин тарифов (с) доставка до США стала стоить дороже, чем сами лиферы непосредственно. Потом ситуация поменяласьEvgeniyK86: ↑ 23.01.2026 08:27То ціни зменшились?
А почитайте их договор (оферту) - там всё плохо.Denon480: ↑ 23.01.2026 08:58где то читал что НП может требовать пошлину на посылку это так?
Увы, да. Nkon сами выбрали НП и отправляют только так. Выбор без выбора это не выборDenon480: ↑ 23.01.2026 09:42Там вроде выбор только НП и всё.
Молчаливое согласие теперь со всеми хотелками НП, захотят денег - будете платить. Суровая реальность. Но бодаться тоже можно (что требует времени). Готовьте банковские выписки и скриншоты.
А касаемо продления беспошлинного ввоза - нет его. Закон проголосовали, да, но он не подписан до сих пор. В текущей редакции нет цифры 2029, хоть недоблогеры и форсят эту фейк-инфу.
Я уже молчу про лицензирование (с), про которое почему-то никто до сих пор тут не написал. Но это отдельный треш от кабмина. К слову, по факту уже действующий
Пока пропускают без вопросов, но что будет дальше - непонятно.
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3854-20#Text
Документ 3854-IX, чинний, поточна редакція — Прийняття від 16.07.2024
Вы же понимаете, что она раньше марта не приедет? Просто фиксирую.Denon480: ↑ 23.01.2026 08:58Брать буду эту батарею
-
Denon480
Junior
Конечно понимаю, я её как раз на весну-лето беру что бы холодильник не стоял по 4 часа без электричества.acm_fan: ↑ 23.01.2026 15:09Вы же понимаете, что она раньше марта не приедет? Просто фиксирую.