Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Member

luntik: 04.02.2026 12:23Ви просто не бачили яку картинку видають інші моделі за таку вартість)
ты просто не в курсе. Чел - потомственный самурай и ностальгирует по временам императора Хирокиро (или как там его). Плюс у человека душевная травма что Сони (типа японская) продала ТВ бизнес китайской TLC. :D
Vader
Member

У меня TLC телек-Бомба ракета!
romawrq
Junior

FirstTDM: 04.02.2026 10:38
romawrq: 04.02.2026 10:17І чому десь пише OLED, а десь QD-OLED ? В чому тут різниця?
Разница существенная... если кратко, то OLED - это общее название, а конкретно есть две разные технологии:

* матрицы WOLED от LG (Asus, LG...)
* матрицы QD-OLED от Samsung (Asus, MSI, Dell, Gygabyte, Alienware, Samsung...)
А в чому саме ця різниця, якщо простими словами? Що краще WOLED чи QD-OLED ?

На вашу думку, варто додати такий монітор до розгляду asus rog strix oled xg27aqdmg (тут як раз наче WOLED) ?
Nutbar
Member

romawrq: 04.02.2026 13:49 Що краще WOLED чи QD-OLED
Є певні мінуси і там і там. Я б радив для світлої кімнати (південна сторона, ала без прямих променів) обирати глянцевий WOLED. В інших випадках можна дивитись QD-OLED. Якщо в кімнаті багато джерел світла, що можуть прямо відбиватись в моніторі, то варто розглянути матові екрани. Таке, кожному своє.

Дивіться краще на параметри та можливості кінцевого продукту.
FirstTDM
Member

romawrq: 04.02.2026 13:49А в чому саме ця різниця, якщо простими словами? Що краще WOLED чи QD-OLED ?
Лучше и универсальное QD-OLED, но обязательно монитор ставить подальше от солнечных окон и правильное рассеянное/мягкое освещение в комнате.

p.s. Разговор идет о новых мониторах (от 2024 года и новее) - т.е. панели WOLED и QD-OLED 3-го поколения и выше.

Отправлено спустя 3 минуты 20 секунд:
romawrq: 04.02.2026 13:49На вашу думку, варто додати такий монітор до розгляду asus rog strix oled xg27aqdmg (тут як раз наче WOLED) ?
Мне на WOLED мониторы меньше нравятся - у Asus/MSI/Gygabyte... достаточно новых моделей на QD-OLED в этой ценовой категории...
walkman3000
Member

romawrq: 04.02.2026 10:17
walkman3000: 04.02.2026 08:46 romawrq
якщо є можливість додати соточку на G6 або мсіну то додайте
Ви про ось цей, Samsung Odyssey OLED G6 (LS27DG612SIXCI/UA) ?
Тобто краще обирати між Самсунг G6 і MSI MAG 271QP QD-OLED X24 (той, що ви вище запропонували), вірно розумію?

А в чому між ними різниця факична?
І чому десь пише OLED, а десь QD-OLED ? В чому тут різниця?

До речі, до плойки такі монітори краще підплючати по HDMI 2.1 чи через Display port?

Дякую
то вже до чого більше рука тягнеться, які персональні вподобання. і самс і мсі підійдуть, в мсі здається жирніший порт hdmi, а в самса є налаштуівння шарпнессу, але як це допоможе зробити текст менш всратим я не знаю. якщо сонце буде лупашити в екран то будуть проблеми з кольором, але так як бюджет 25к а тандемна woled лижа стартує від 31к то просто не давайте соняшне світло на мон. в мене дуже багато світла у кімнаті і qdoled робив все фіолетово-рожевим. плойка підключається по hdmi. обирати треба под вимоги враховуючи бюджет, якщо знайдете щось з hdmi2.1 та ≥ 240Hz за ващі грощі то беріть, я бачу мсі за 25 у телемарті та самс за 26 у артлайні, у мсі на рік більше гарантія, я би обрав його.
Filabatya
Member

За 29 тандемна матова гіга з найбільшою яскравісю в сегменті :shuffle:
Последний раз редактировалось Filabatya 04.02.2026 15:22, всего редактировалось 1 раз.
walkman3000
Member

StTechnik: 04.02.2026 12:27
luntik: 04.02.2026 12:23Ви просто не бачили яку картинку видають інші моделі за таку вартість)
ты просто не в курсе. Чел - потомственный самурай и ностальгирует по временам императора Хирокиро (или как там его). Плюс у человека душевная травма что Сони (типа японская) продала ТВ бизнес китайской TLC. :D
мабуть потрібен був офіціал, бо за ці грощі є мінімум сірий QN90 після якого соромно дивитись на 70

Отправлено спустя 8 минут 19 секунд:
romawrq: 04.02.2026 13:49На вашу думку, варто додати такий монітор до розгляду asus rog strix oled xg27aqdmg (тут як раз наче WOLED) ?
HDMI (v2.0)
romawrq
Junior

walkman3000: 04.02.2026 15:18
romawrq: 04.02.2026 10:17

Ви про ось цей, Samsung Odyssey OLED G6 (LS27DG612SIXCI/UA) ?
Тобто краще обирати між Самсунг G6 і MSI MAG 271QP QD-OLED X24 (той, що ви вище запропонували), вірно розумію?

А в чому між ними різниця факична?
І чому десь пише OLED, а десь QD-OLED ? В чому тут різниця?

До речі, до плойки такі монітори краще підплючати по HDMI 2.1 чи через Display port?

Дякую
то вже до чого більше рука тягнеться, які персональні вподобання. і самс і мсі підійдуть, в мсі здається жирніший порт hdmi, а в самса є налаштуівння шарпнессу, але як це допоможе зробити текст менш всратим я не знаю. якщо сонце буде лупашити в екран то будуть проблеми з кольором, але так як бюджет 25к а тандемна woled лижа стартує від 31к то просто не давайте соняшне світло на мон. в мене дуже багато світла у кімнаті і qdoled робив все фіолетово-рожевим. плойка підключається по hdmi. обирати треба под вимоги враховуючи бюджет, якщо знайдете щось з hdmi2.1 та ≥ 240Hz за ващі грощі то беріть, я бачу мсі за 25 у телемарті та самс за 26 у артлайні, у мсі на рік більше гарантія, я би обрав його.
Дякую дуже!

Наче дивлюся, то на Самсунг та МСі по 3 роки гарантії...

А є ще якісь ніштяки, які мені невідомі у сучасних моніторів за ці гроші? Типу порти Type-C, швидкі переключення між екранами від ноуту та ПК\Консолі і т.п?
feosha
Junior

Filabatya: 04.02.2026 15:20 За 29 тандемна матова гіга з найбільшою яскравісю в сегменті :shuffle:
Файна гіга. Але настільки матова що аж очі ріже.
walkman3000
Member

romawrq: 04.02.2026 16:03А є ще якісь ніштяки, які мені невідомі у сучасних моніторів за ці гроші? Типу порти Type-C, швидкі переключення між екранами від ноуту та ПК\Консолі і т.п?
якщо є зайві 5тис за квм та Type-C (Alternate Mode; Upstream port; Power Delivery up to 18W) то GIGABYTE MO27Q28G, він буде мати незначний запас по яскравості та не буде страждати в добре освітлених приміщеннях
Vinzy
Member

walkman3000: 04.02.2026 08:46 Отправлено спустя 1 минуту 57 секунд:
чому 4к а не 2к?
У меня уже есть 34" 3440х1440. Хочу 4к но не огромный. 165ppi интересно "потрогать". Та и в планах обновить 9070хт на 5080
walkman3000
Member

Vinzy: 04.02.2026 23:30
walkman3000: 04.02.2026 08:46 Отправлено спустя 1 минуту 57 секунд:

чому 4к а не 2к?
У меня уже есть 34" 3440х1440. Хочу 4к но не огромный. 165ppi интересно "потрогать". Та и в планах обновить 9070хт на 5080
какой смысл играть на дешевом 4К ips мониторе на 5080? там нечего трогать за такие деньги и ips не для игр, в таком бюджете точно. возьми 5070ti и добавь на Alienware AW2725Q раз нужно 4к или подожди пару месяцев новых монов на gen4 woled/qdoled

Отправлено спустя 1 минуту 47 секунд:
romawrq
має бути за ціною тої гігі, але цей глянцевий https://ek.ua/ua/ASUS-ROG-STRIX-OLED-XG27AQWMG.htm
ANDR11
Member

Комради, вибираю собі монітор, хочу з Flicker Free та з іншими реально працюючими технологіями а також більшою частотою оновлення екрану, які зменшують втомлюваність очей.
Діагональ 23-27 дюймів, можна використаний, обов'язково з цифровим виходом.
За монітором не граю а працюю з даними, таблицями, читаю.
По ціні до 5K грн., якщо це можливо?
Які це можуть бути моделі?
romawrq
Junior

Вітаю!

Саме ось цієї моделі майже немає по магазинам вже, хіба залишились виставкові варіанти. Я зробив замовлення, але ще не забирав.
Вагаюсь, чи варто брати той, що стояв на вітрині.

Є точно такий самий, але MSI MAG 273QP-X24 (9S6-3CE69H-010) - чим він відрізняється? Типу просто оновлений якийсь?
Последний раз редактировалось romawrq 05.02.2026 13:03, всего редактировалось 2 раза.
FirstTDM
Member

romawrq
Є точно такий самий, але MSI MAG 273QP-X24 (9S6-3CE69H-010) - чим він відрізняється? Типу просто оновлений якийсь?
Панель таже, что и в 271 - т.е. качество изображения идентичное... интерфейсы одинаковые... просто БП внешним сделали...
romawrq
Junior

FirstTDM: 05.02.2026 13:01 romawrq
Панель таже, что и в 271 - т.е. качество изображения идентичное... интерфейсы одинаковые... просто БП внешним сделали...
аа дивно, 273й - є в наявності, а 271го немає майже ніде(
я якийсь підвох в цьому побачив

розташування БП має якусь принципову різницю?

на сайту Moyo пишуть, що 273 - це IPS матриця :-/
FirstTDM
Member

romawrq

Проверяем по первоисточнику:

https://www.msi.com/Monitor/MAG-273QP-Q ... cification

Мне не нравятся внешние БП, а кто-то любит такое - легко менять БП при поломке B-)
romawrq
Junior

FirstTDM: 05.02.2026 13:08 romawrq

Проверяем по первоисточнику:

https://www.msi.com/Monitor/MAG-273QP-Q ... cification

Мне не нравятся внешние БП, а кто-то любит такое - легко менять БП при поломке B-)
блін, я заплутався.
на сайті MSI порівнюючи 271 та 273 - різниця дійсно в розташуванні БП. Тип панелі і там і там QD-OLED
А от на сайтах типу фокстрота та комфі пише що для 273 - WLED, і він чомусь дешевше коштує...
Filabatya
Member

romawrq
а контраст шо пише?
Ответить