Відсутність перекосу ланцюга?Барбарис: ↑ 05.10.2025 20:27Що цікаво, навіть з дешманською задньою Concept CEX на важкому велі(16,6) набагато легше їхати вгору на важчих передачах, ніж я їхав на традиційному велі(стівенс із замком та багажником і корнер баром на 27,5 десь 12 кг має). Це несподівано.
Новости
Последние статьи и обзоры
Вело овери?
-
waryag
Member
-
dead_rat
Member
Наврядчи, перекос забирає якісь лічні відсотки, це не помітно.waryag: ↑ 10.10.2025 11:12Барбарис: ↑ 05.10.2025 20:27Що цікаво, навіть з дешманською задньою Concept CEX на важкому велі(16,6) набагато легше їхати вгору на важчих передачах, ніж я їхав на традиційному велі(стівенс із замком та багажником і корнер баром на 27,5 десь 12 кг має). Це несподівано.
Відсутність перекосу ланцюга?
Скоріше чи наявність легших передач чи зручніша посадка
-
Барбарис
Member
dead_rat, так я до легших передач навіть не дійшов. А посадка взагалі галіма - широке сідло, подовжувач та регульований винос, дешманські маленькі платформи. Сідло я навіть не регулював.
-
dead_rat
Member
Значить ви, пане, нам казки розповідаєте.Барбарис: ↑ 10.10.2025 18:29 dead_rat, так я до легших передач навіть не дійшов. А посадка взагалі галіма - широке сідло, подовжувач та регульований винос, дешманські маленькі платформи. Сідло я навіть не регулював.
-
unique-neon
Member
Хто зна, може й не казки. Я довго харився на першому МТБ, все важко було на ньому сидіти. Поки кудись доїду, вже спина/руки нікуди їхати не хочуть. Тоді рандомно поставив винос коротший на 4-5см. Той самий байк став по новому їхати. Виявилось надто витягнута посадка була.
-
Барбарис
Member
dead_rat, чого казки? Там була якась 7-8 передача. З відгуків бачив, що найчастіше використовується 9(на ± площинах), 10-12 ніби для спусків. На 10-швидкісній у мене там зазвичай 5-6, якщо втомлений то ще більші зірочки. А тут була несподівана легкість при майже вертикальній посадці. В ногах зусилля взагалі не відчувалось порівняно з ланцюгом. Мова загалом не про тіло, лише про ноги. І поїздка була лише з 8 км.
З тої пори майже не їздив через дощі та очікування нових комплектуючих.
unique-neon, я коли корнербар переставив на турінг, то на 90 виносі на стівенсі незручно було, а от на 110 - ідеально.
unique-neon, я коли корнербар переставив на турінг, то на 90 виносі на стівенсі незручно було, а от на 110 - ідеально.
-
waryag
Member
Все ж треба дивитися не на номери передач, а на передаточні відношення. Може в новій системі вони легше. Чи просто ефект новизни викликав ентузіазм, а з ним крутиться набагато веселіше, тим більше на короткій дистанції.Барбарис: ↑ 11.10.2025 11:05Там була якась 7-8 передача. З відгуків бачив, що найчастіше використовується 9(на ± площинах), 10-12 ніби для спусків. На 10-швидкісній у мене там зазвичай 5-6, якщо втомлений то ще більші зірочки. А тут була несподівана легкість при майже вертикальній посадці. В ногах зусилля взагалі не відчувалось порівняно з ланцюгом. Мова загалом не про тіло, лише про ноги. І поїздка була лише з 8 км.
-
Барбарис
Member
waryag, звісно тут рівномірні передаточні відношення. Просто з відгуків користувачів я зрозумів, що це не для таких крутих підйомів, а для незначного градусу. Цей підйом я долаю фактично кожного дня, тому зміна була відчутною.
-
murzik
Member
жовтень гі в но
не покататись ні вдень, ні після роботи. холодно срака. і мокро.
не покататись ні вдень, ні після роботи. холодно срака. і мокро.
-
Filabatya
Member
Рукавиці шапку, зупинити катку може тільки лід або тцк 
-
Hotspur
Member
так
-
murzik
Member
Filabatya
у мене алергія на холод. менше 10 це вже кінець. хоча бувало і в +5 їздив, щоб злість випарувалась після роботи
у мене алергія на холод. менше 10 це вже кінець. хоча бувало і в +5 їздив, щоб злість випарувалась після роботи
-
waryag
Member
Виключно питання спорядження. І то, до нуля достатньо мати прозорі окуляри і тонкі рукавички, штани теж бажано. Куртка-кроси-шапка і так є.murzik: ↑ 14.10.2025 12:54 у мене алергія на холод. менше 10 це вже кінець. хоча бувало і в +5 їздив, щоб злість випарувалась після роботи
Ну і традиційне питання балансу між замерзанням і перегрівом.
-
Барбарис
Member
waryag, фотохромні окуляри, одяг з ґортекс, при відчутті холоду ще термобілизну. Руки особисто в мене мерзнуть найбільше, тому я зараз в теплих.
-
waryag
Member
Я про мінімальний набір. А там вже що душа захоче, а гаманець дозволить...Барбарис: ↑ 14.10.2025 17:57фотохромні окуляри, одяг з ґортекс, при відчутті холоду ще термобілизну. Руки особисто в мене мерзнуть найбільше, тому я зараз в теплих.
-
antihope
Member
порадьте максимально дешеву з адекватних покришку 26х1.95, з тих що можна замовити на розетці чи ще десь, ну так щоб швидко прийшла коротше
-
_Andrik_
Member
Ви б більше інформації додали, для яких цілей? Міська, гірська їзда тобто асфальт чи грунт?antihope: ↑ 21.10.2025 19:39 порадьте максимально дешеву з адекватних покришку 26х1.95, з тих що можна замовити на розетці чи ще десь, ну так щоб швидко прийшла коротше
Бо як приклад один щось по типу Pirelli Scorpion S запрoпонує , а другий Shwalbe Road Cruiser
-
murzik
Member
беріть ті що легші)
-
antihope
Member
я за весь велик віддав 3.5к, які швальбе? їздити на роботу і назад асфальт/трохи грунт
заодно і якусь дешеву фару чи просто ліхтар який можно прикрутить до руля теж можете порадить
заодно і якусь дешеву фару чи просто ліхтар який можно прикрутить до руля теж можете порадить
-
Filabatya
Member
lezyne