Вело овери?

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
waryag
Member

Повідомлення

Барбарис: 05.10.2025 20:27Що цікаво, навіть з дешманською задньою Concept CEX на важкому велі(16,6) набагато легше їхати вгору на важчих передачах, ніж я їхав на традиційному велі(стівенс із замком та багажником і корнер баром на 27,5 десь 12 кг має). Це несподівано.
Відсутність перекосу ланцюга?
dead_rat
Member

Повідомлення

waryag: 10.10.2025 11:12
Барбарис: 05.10.2025 20:27Що цікаво, навіть з дешманською задньою Concept CEX на важкому велі(16,6) набагато легше їхати вгору на важчих передачах, ніж я їхав на традиційному велі(стівенс із замком та багажником і корнер баром на 27,5 десь 12 кг має). Це несподівано.

Відсутність перекосу ланцюга?
Наврядчи, перекос забирає якісь лічні відсотки, це не помітно.
Скоріше чи наявність легших передач чи зручніша посадка
Барбарис
Member

Повідомлення

dead_rat, так я до легших передач навіть не дійшов. А посадка взагалі галіма - широке сідло, подовжувач та регульований винос, дешманські маленькі платформи. Сідло я навіть не регулював.
dead_rat
Member

Повідомлення

Барбарис: 10.10.2025 18:29 dead_rat, так я до легших передач навіть не дійшов. А посадка взагалі галіма - широке сідло, подовжувач та регульований винос, дешманські маленькі платформи. Сідло я навіть не регулював.
Значить ви, пане, нам казки розповідаєте.
unique-neon
Member

Повідомлення

Хто зна, може й не казки. Я довго харився на першому МТБ, все важко було на ньому сидіти. Поки кудись доїду, вже спина/руки нікуди їхати не хочуть. Тоді рандомно поставив винос коротший на 4-5см. Той самий байк став по новому їхати. Виявилось надто витягнута посадка була.
Барбарис
Member

Повідомлення

dead_rat, чого казки? Там була якась 7-8 передача. З відгуків бачив, що найчастіше використовується 9(на ± площинах), 10-12 ніби для спусків. На 10-швидкісній у мене там зазвичай 5-6, якщо втомлений то ще більші зірочки. А тут була несподівана легкість при майже вертикальній посадці. В ногах зусилля взагалі не відчувалось порівняно з ланцюгом. Мова загалом не про тіло, лише про ноги. І поїздка була лише з 8 км.
З тої пори майже не їздив через дощі та очікування нових комплектуючих.

unique-neon, я коли корнербар переставив на турінг, то на 90 виносі на стівенсі незручно було, а от на 110 - ідеально.
waryag
Member

Повідомлення

Барбарис: 11.10.2025 11:05Там була якась 7-8 передача. З відгуків бачив, що найчастіше використовується 9(на ± площинах), 10-12 ніби для спусків. На 10-швидкісній у мене там зазвичай 5-6, якщо втомлений то ще більші зірочки. А тут була несподівана легкість при майже вертикальній посадці. В ногах зусилля взагалі не відчувалось порівняно з ланцюгом. Мова загалом не про тіло, лише про ноги. І поїздка була лише з 8 км.
З тої пори майже не їздив через дощі та очікування нових комплектуючих.
Все ж треба дивитися не на номери передач, а на передаточні відношення. Може в новій системі вони легше. Чи просто ефект новизни викликав ентузіазм, а з ним крутиться набагато веселіше, тим більше на короткій дистанції.
Барбарис
Member

Повідомлення

waryag, звісно тут рівномірні передаточні відношення. Просто з відгуків користувачів я зрозумів, що це не для таких крутих підйомів, а для незначного градусу. Цей підйом я долаю фактично кожного дня, тому зміна була відчутною.
murzik
Member

Повідомлення

жовтень гі в но
не покататись ні вдень, ні після роботи. холодно срака. і мокро.
Filabatya
Member

Повідомлення

Рукавиці шапку, зупинити катку може тільки лід або тцк :lol:
Hotspur
Member

Повідомлення

Filabatya: 14.10.2025 10:54 Рукавиці шапку, зупинити катку може тільки лід або тцк :lol:
так :D
murzik
Member

Повідомлення

Filabatya
у мене алергія на холод. менше 10 це вже кінець. хоча бувало і в +5 їздив, щоб злість випарувалась після роботи
waryag
Member

Повідомлення

murzik: 14.10.2025 12:54 у мене алергія на холод. менше 10 це вже кінець. хоча бувало і в +5 їздив, щоб злість випарувалась після роботи
Виключно питання спорядження. І то, до нуля достатньо мати прозорі окуляри і тонкі рукавички, штани теж бажано. Куртка-кроси-шапка і так є.
Ну і традиційне питання балансу між замерзанням і перегрівом.
Барбарис
Member

Повідомлення

waryag, фотохромні окуляри, одяг з ґортекс, при відчутті холоду ще термобілизну. Руки особисто в мене мерзнуть найбільше, тому я зараз в теплих.
waryag
Member

Повідомлення

Барбарис: 14.10.2025 17:57фотохромні окуляри, одяг з ґортекс, при відчутті холоду ще термобілизну. Руки особисто в мене мерзнуть найбільше, тому я зараз в теплих.
Я про мінімальний набір. А там вже що душа захоче, а гаманець дозволить...
antihope
Member

Повідомлення

порадьте максимально дешеву з адекватних покришку 26х1.95, з тих що можна замовити на розетці чи ще десь, ну так щоб швидко прийшла коротше
_Andrik_
Member

Повідомлення

antihope: 21.10.2025 19:39 порадьте максимально дешеву з адекватних покришку 26х1.95, з тих що можна замовити на розетці чи ще десь, ну так щоб швидко прийшла коротше
Ви б більше інформації додали, для яких цілей? Міська, гірська їзда тобто асфальт чи грунт?
Бо як приклад один щось по типу Pirelli Scorpion S запрoпонує , а другий Shwalbe Road Cruiser :laugh:
murzik
Member

Повідомлення

беріть ті що легші)
antihope
Member

Повідомлення

я за весь велик віддав 3.5к, які швальбе? їздити на роботу і назад асфальт/трохи грунт
заодно і якусь дешеву фару чи просто ліхтар який можно прикрутить до руля теж можете порадить
Filabatya
Member

Повідомлення

lezyne :gigi:
Відповісти