А мене смущає вага разом з коробкою 6 кг)). У мене гола збірка 75 аг ліфера тягне майже на 6...
За ідею li-ion+інвертор теж думав, і таки спробую, Але довіряти ставити на зарядку комусь із сімї не стану. Буде як запасний варіант після того, як сяде Lifepo4.
Отправлено спустя 26 минут 58 секунд:
Hotspur: ↑
02.11.2022 23:44
інший літій вибухає при будь яких маленьких проблемах. в мене 18650 всі з захистом а ти хочеш взяти 10 кг батарейку і гратись в як вона переживе 360 в розетці
![beer :beer:](./images/smilies/beer.gif)
. погано переживе
От цікаві
![:) :)](./images/smilies/smile.gif)
От берете ви всякі приблуди в гарних коробочках і з піною у рота споритесь яке гівно краще))).
За повербанки. От є 2 типа поверів: повишайки StepUp, у яких всі батареї запихнуті паралельно і понижайки StepDown.
Step Up апріорі не вибухне, хіба там геть колхоз плата зарядки/розрядки. Але таке гівно треба ще знайти. Зазвичай легко впізнається, коли вставив в корпус 10 18650 елементів впаралель і 2 дня зарядити не можеш))). КПД їх порядку 50-60% то максимум.
Понижайки мають КПД біля 95% здається. Якщо нема балансування чи погана плата управління- шлак. Без розбору і замірів не взнати.
По великим акумах: при збірці обовязково підбираються ячейки по параметрам, тестуються плати захисту.
ДЕ гарантія того, що в готовому корпусі зробили вірно?
![gigi :gigi:](./images/smilies/gigi.gif)
Збирав батарейку 16В на 15АЧ, не знав ємність фактичну і повірив продавцю. Балансир не прийшов був ще....
Зарядив всі комірки, спаяв. І виявилось, що смарт Redmi Note 4x воно заряджає аж цілих 1,5 рази). Продали гівно. З балансиром зараз працює з недільку.
Чого б йому вибухати? Літій вибухне від перезаряду і перенавантаженні. Перша проблема вирішується якісним ЗУ і платою управління (не по наклейці, а по замірам), друга- головою: не будьте сказочниками і читайте даташит на елементи, що використовуються і правильно підбирайте плати! Бо якщо елемент стоїть на струм 1С 18А макс, а ти хочеш знімати в упсі 30А- точно буде ах
![:D :D](./images/smilies/biggrin.gif)
Позавчора чуть не побились в магазині електротоварів з "майстром по збірці АКБ". З піною у рота хвалився і в пух і прах розносив усіх ідіотів, що продають акуми. Зібрав дядько систему на 500АЧ з ячейок LiPo квартири. На запитання що за плату ставив- чуть непобив. Типу "Нашо воно треба бабки викидати, я сам сліжу.....". Аж прозрів
![lol :lol:](./images/smilies/lol.gif)
Ото бідна його квартира і не дай Бог сімя!
![shuffle :shuffle:](./images/smilies/shuffle.gif)