Вибір павербанку

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
Hotspur
Member

Повідомлення

Kauil: 02.11.2022 21:51Что думаете нормальная коробка?
тут були поради по коробкам до того. в мене xtar на 2 18650. задоволений

Відправлено через 1 хвилину :
Maverick2022: 02.11.2022 23:30Хотя я не понимаю зачем обязательно брать лифепо, прям остальной литий это го*но?
інший літій вибухає при будь яких маленьких проблемах. в мене 18650 всі з захистом а ти хочеш взяти 10 кг батарейку і гратись в як вона переживе 360 в розетці :lol: :beer: . погано переживе

Відправлено через 57 секунд:
Maverick2022: 02.11.2022 23:30А об этом что скажешь? https://lodka5.com.ua/akkumulyator-week ... 60-ah-12v/
якщо відповідає ТТХ то нормально
Cirax
Member

Повідомлення

Engineer_1988: 02.11.2022 22:10
Cirax: Пора бы уже запомнить
Мне мне надо ничего запоминать, у меня полноценный повербанк с 18650 на базе tomo m4. Главное покупайте далее поделилки 30к, 50к, 60к даже на лохе есть :lol:

Сложно ж подождать с Китая корпус за 500 грн и тут купить норм элементы по 250—300...
Это тот отстой, который с трудом тянет по 1А на два выхода одновременно?
Нагружаешь 1А и 2А и он начинает отрубать по перегрузке. Полноценный, ничего не сказать.
Maverick2022
Junior

Повідомлення

Hotspur: 02.11.2022 23:44
інший літій вибухає при будь яких маленьких проблемах
но там ведь в описании указано, что защита от перенапряжения и т.д.. Можно в личку если хочешь
Hotspur
Member

Повідомлення

Maverick2022: 03.11.2022 00:05но там ведь в описании указано, что защита от перенапряжения
і що ? захист там навіть не рівня диф реле чи контактора з реакцію в 2-4 мс :D
agronomist
Junior

Повідомлення

Maverick2022: 02.11.2022 20:11 Ребят, что думаете о сетапе: литий-ионный аккум + инвертор 12-220?
https://lodka5.com.ua/litiyevy-akkumuly ... 00-ah-12v/
Судя по описанию там емкости 1200ватт/ч
А мене смущає вага разом з коробкою 6 кг)). У мене гола збірка 75 аг ліфера тягне майже на 6...
За ідею li-ion+інвертор теж думав, і таки спробую, Але довіряти ставити на зарядку комусь із сімї не стану. Буде як запасний варіант після того, як сяде Lifepo4.

Отправлено спустя 26 минут 58 секунд:
Hotspur: 02.11.2022 23:44
Maverick2022: 02.11.2022 23:30Хотя я не понимаю зачем обязательно брать лифепо, прям остальной литий это го*но?
інший літій вибухає при будь яких маленьких проблемах. в мене 18650 всі з захистом а ти хочеш взяти 10 кг батарейку і гратись в як вона переживе 360 в розетці :lol: :beer: . погано переживе
От цікаві :) От берете ви всякі приблуди в гарних коробочках і з піною у рота споритесь яке гівно краще))).
За повербанки. От є 2 типа поверів: повишайки StepUp, у яких всі батареї запихнуті паралельно і понижайки StepDown.
Step Up апріорі не вибухне, хіба там геть колхоз плата зарядки/розрядки. Але таке гівно треба ще знайти. Зазвичай легко впізнається, коли вставив в корпус 10 18650 елементів впаралель і 2 дня зарядити не можеш))). КПД їх порядку 50-60% то максимум.
Понижайки мають КПД біля 95% здається. Якщо нема балансування чи погана плата управління- шлак. Без розбору і замірів не взнати.
По великим акумах: при збірці обовязково підбираються ячейки по параметрам, тестуються плати захисту.
ДЕ гарантія того, що в готовому корпусі зробили вірно? :gigi: Збирав батарейку 16В на 15АЧ, не знав ємність фактичну і повірив продавцю. Балансир не прийшов був ще....
Зарядив всі комірки, спаяв. І виявилось, що смарт Redmi Note 4x воно заряджає аж цілих 1,5 рази). Продали гівно. З балансиром зараз працює з недільку.
Чого б йому вибухати? Літій вибухне від перезаряду і перенавантаженні. Перша проблема вирішується якісним ЗУ і платою управління (не по наклейці, а по замірам), друга- головою: не будьте сказочниками і читайте даташит на елементи, що використовуються і правильно підбирайте плати! Бо якщо елемент стоїть на струм 1С 18А макс, а ти хочеш знімати в упсі 30А- точно буде ах :D
Позавчора чуть не побились в магазині електротоварів з "майстром по збірці АКБ". З піною у рота хвалився і в пух і прах розносив усіх ідіотів, що продають акуми. Зібрав дядько систему на 500АЧ з ячейок LiPo квартири. На запитання що за плату ставив- чуть непобив. Типу "Нашо воно треба бабки викидати, я сам сліжу.....". Аж прозрів :lol: :lol: :lol: Ото бідна його квартира і не дай Бог сімя! :shuffle:
Востаннє редагувалось 03.11.2022 09:40 користувачем agronomist, всього редагувалось 2 разів.
quadrotony
Member

Повідомлення

Це шо нова секта, то була секта меломанів, потім секта кастомних клавіатур і мишок,
А це секта тих хто самі збирають акумулятори?? :lol:
Cirax
Member

Повідомлення

quadrotony: 03.11.2022 09:36 Це шо нова секта, то була секта меломанів, потім секта кастомних клавіатур і мишок,
Ну вот смотри. Покупаешь ты такой повербанк базеус, а в нём нет балансира.
Стоит он ведь не 3 копейки, а по факту если элементы сильно разойдутся отличная зажигательная мина в квартире, или доме.
Engineer_1988
Member

Повідомлення

quadrotony: 03.11.2022 09:36 А це секта тих хто самі збирають акумулятори?? :lol:
Покупай готовые магазинные решения и плати дяде за наклейку)))
Вон есть труп Хлаоми 5000, по сути не работал
agronomist
Junior

Повідомлення

Cirax: 03.11.2022 09:38
quadrotony: 03.11.2022 09:36 Це шо нова секта, то була секта меломанів, потім секта кастомних клавіатур і мишок,
Ну вот смотри. Покупаешь ты такой повербанк базеус, а в нём нет балансира.
Стоит он ведь не 3 копейки, а по факту если элементы сильно разойдутся отличная зажигательная мина в квартире, или доме.
Лучче он на котел Li-Po 500ач поставить и ввалить 70 000))
Kataphan
Member

Повідомлення

Друзі, маю ось таке запитання.

Є оптоволокно, по якому інтернет обіцяють без напруги у мережі, а тому шукаю пристрій, щоб запитати роутер від нього на декілька годин.

Чи є у когось щось порадити, чи, можливо, готові рішення?
Hotspur
Member

Повідомлення

agronomist: 03.11.2022 09:33По великим акумах: при збірці обовязково підбираються ячейки по параметрам, тестуються плати захисту.
казки. підбирають під ентерпрайз. ціна 1 лифепо ентерпрайзу 3500 евро. я дивився. гарантія 5-7 років.

Відправлено через 58 секунд:
Kataphan: 03.11.2022 10:11Є оптоволокно, по якому інтернет обіцяють без напруги у мережі, а тому шукаю пристрій, щоб запитати роутер від нього на декілька годин.

назва роутеру. тип живлення. споживання
Kataphan
Member

Повідомлення

Hotspur, TP-Link Archer AX50, 12 V ⎓ 2 A, по споживанню інформації не маю
Васильович
Member

Повідомлення

Kataphan: 03.11.2022 10:11 Друзі, маю ось таке запитання.

Є оптоволокно, по якому інтернет обіцяють без напруги у мережі, а тому шукаю пристрій, щоб запитати роутер від нього на декілька годин.

Але ж крім роутера треба ще живити GPON термінал, правда ж?
То коробка, що з оптоволокна на RJ-45 гніздо інтернет робить і вже туди роутер підключений.

Так от, я також цікавився цим питанням.
Навіть замовив DC-DC перетворювач, щоб з 5 вольт зробити 12.

Але потім мені досвідченіші люди підказали, що мій варіант - бабуйня.
Одні постійні перемикання руками з адаптера на батарею чого лише будуть варті.

Ці ж люди запропонували інший підхід - використати блок безперебійного живлення для відеоспостереження.
Такий сабж живиться від 220 вольт з розетки, а видає 12 вольт постійного току.
Тобто, беремо такий ББЖ, підключаємо до нього суто роутер і GPON термінал - і в результаті отримуємо повноцінне автономне живлення для оптичного інтернету, яке працює повністю в автоматичному режимі.

Я, нажаль, собі таке ще не впровадив, бо не маю прямо зараз на це бюджету.
Ось такі для прикладу пристрої мені скидали (не реклама):
https://viatec.ua/catalog/istochniki-be ... rt:price_a

Я так розумію, окремо ще акумулятор туди треба купити (такий як для класичних ББЖ).
Ну і штекери для пристроїв зробити.

Але реально таке рішення мене зацікавило.
І крім цін, якихось суттєвих мінусів не надумав.
mgerchik
Member

Повідомлення

взял в дополнение к старенькому ZMI, еще на 20,000 от Canyon (белый с цифровым индикатором заряда).
держит норм, заряжается конечно долговато, одна зарядка телефона ест где то +/- 15%
Kataphan
Member

Повідомлення

Васильович, дуже дякую за розгорнуту відповідь, саме десь так я і планував робити та навіть шукав комп’ютерні ДБЖ, але їхній час роботи у 15-45 хвилин здавався не дуже обнадійливим.
Вивчу вашу пропозицію вже зараз.
Васильович
Member

Повідомлення

Kataphan
Так, з комп'ютерним безперебійником все печально - мій до 20 хв десь максимум тримає, навіть якщо лише мережеве обладнання активне.
Така ціна за перетворення 12 вольт в 220 :(
dimus8210
Member

Повідомлення

Васильович: 03.11.2022 11:35
Kataphan: 03.11.2022 10:11 Друзі, маю ось таке запитання.

Але ж крім роутера треба ще живити GPON термінал, правда ж?
То коробка, що з оптоволокна на RJ-45 гніздо інтернет робить і вже туди роутер підключений.

Так от, я також цікавився цим питанням.
Навіть замовив DC-DC перетворювач, щоб з 5 вольт зробити 12.

Але потім мені досвідченіші люди підказали, що мій варіант - бабуйня.
Одні постійні перемикання руками з адаптера на батарею чого лише будуть варті.

Ці ж люди запропонували інший підхід - використати блок безперебійного живлення для відеоспостереження.
Такий сабж живиться від 220 вольт з розетки, а видає 12 вольт постійного току.
Тобто, беремо такий ББЖ, підключаємо до нього суто роутер і GPON термінал - і в результаті отримуємо повноцінне автономне живлення для оптичного інтернету, яке працює повністю в автоматичному режимі.

Я, нажаль, собі таке ще не впровадив, бо не маю прямо зараз на це бюджету.
Ось такі для прикладу пристрої мені скидали (не реклама):
https://viatec.ua/catalog/istochniki-be ... rt:price_a

Я так розумію, окремо ще акумулятор туди треба купити (такий як для класичних ББЖ).
Ну і штекери для пристроїв зробити.

Але реально таке рішення мене зацікавило.
І крім цін, якихось суттєвих мінусів не надумав.
в безперебійник для відеонагляду дешевенький рекомендують акуми 7-9Ач що відповідає стандартним не дорогим безперебійника для компів, акум на 60Ач він замучається заряджати, великого сенсу нема. і конвертери GPON чутливі до якості бж, у мене якось вийшов з ладу бж конвертера підключив якийсь китайський з схожими характеристиками і працювало воно з перебоями поки рідний фірмовий не підключив
Васильович
Member

Повідомлення

dimus8210
в безперебійник для відеонагляду дешевенький рекомендують акуми 7-9Ач що відповідає стандартним не дорогим безперебійника для компів
Воно то так, але одна справа живити від акумулятора напряму на 12 вольт, і зовсім інша - перетворювати ті ж 12 вольт спочатку в 220.
акум на 60Ач він замучається заряджати, великого сенсу нема
А я і не казав брати такий :-/
і конвертери GPON чутливі до якості бж, у мене якось вийшов з ладу бж конвертера підключив якийсь китайський з схожими характеристиками і працювало воно з перебоями поки рідний фірмовий не підключив
Я "не настроящій сварщік", але як в'яжеться "якийсь китайський з схожими характеристиками" з промисловим обладнанням для живлення відеокамер і реєстраторів - мені не зовсім зрозуміло :)
dimus8210
Member

Повідомлення

Васильович: 03.11.2022 14:03 dimus8210
в безперебійник для відеонагляду дешевенький рекомендують акуми 7-9Ач що відповідає стандартним не дорогим безперебійника для компів
Воно то так, але одна справа живити від акумулятора напряму на 12 вольт, і зовсім інша - перетворювати ті ж 12 вольт спочатку в 220.
акум на 60Ач він замучається заряджати, великого сенсу нема
А я і не казав брати такий :-/
і конвертери GPON чутливі до якості бж, у мене якось вийшов з ладу бж конвертера підключив якийсь китайський з схожими характеристиками і працювало воно з перебоями поки рідний фірмовий не підключив
Я "не настроящій сварщік", але як в'яжеться "якийсь китайський з схожими характеристиками" з промисловим обладнанням для живлення відеокамер і реєстраторів - мені не зовсім зрозуміло :)
за посиланням що ви вказали жоден безперебійник не перетворює ті ж 12 вольт спочатку в 220.
Hotspur
Member

Повідомлення

mgerchik: 03.11.2022 12:09взял в дополнение к старенькому ZMI, еще на 20,000 от Canyon (белый с цифровым индикатором заряда).
за скільки ?
Відповісти